Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja samej kolki nie miałam ( chyba) ale mam ciągłe problemy z nerkami
Biedna jesteś z tym szpitalem
emotka ja też bardzo dużo słodze, pije napoje słodzone, słodycze też jem ( chociaż te mniej ostatnio), kiedyś byłam jak kurczak, dopiero jak hormony mi ześwirowały to zaczełam rosnąć Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak samo z ciągłym wyparzaniem smoczków i butelek, a mam znajomych, którzy to robią nawet po każdym upadnięciu smoczka na podłogę
Co do eko, to ja przy starcie z rozszerzaniem diety będę miała swoje warzywa, ale słoiczkom też nie mówie całkowicie nie - starszy był na nich chowany.
Jedyne co to mam zamiar jak najbardziej ograniczyć cukier zarówno w kaszkach, jak i jak najmniej soczków/herbatek a jak najwięcej wody z tą wodą to mam aż bzika,żeby chociaż jeden chciał ją pić
A z ciszą to gdybym chciała mieć cicho to musiałabym chyba psa zakneblować
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U nas cisza to wróg
Okno mamy otwarte cały czas w dzień ( nawet jak na dworze jest zimno), ostatnio mamuśka przeżywała,że zimno, małego pewnie zawieje, będzie chory itp - yhyyy lepiej mieć zaduch
U mnie jeszcze jest pisk babć jak ucho jest odkryte na spacerze - nie ważne,że to nie wiosenny/letni wiatr może zawiać ucho, tylko przeciąg - najlepiej według nich uszy chronić od wszystkiego
Co do tego co opisywałaś o psie i kocyku, jak będziesz w szpitalu, niech mąż codziennie zabiera ubranka, które nosiło dziecko i przynosi psu do wąchania
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
hmm przy takiej maszynie to może i ja polubiłabym prasowane ubrania
ale sama nie lubie prasowanych ubrań a pościel wyprasowana to jakaś zgroza i małego ciuchy wyprasowałam tylko raz i teraz nie prasuje
i jak to z męzem mówimy - szczęśliwe dziecko - to brudne ddziecko, nie chciałybyście zobaczyć jak bardzo Domiś był dzisiaj szczęśliwy
Aaaa i juniora też nie kąpie codziennie
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Inne miałam podejście przy Dominiku, a inne teraz, gdy więcej czytam i nie sugeruje się ogólną reklamą i marketingiem, zresztą widze,że niektóre produkty przeznaczone dla niemowlaków nie są tak dobre jak o nich mówią. Starszemu dawałam kaszki i herbatki typu bobovita, dawałam rzeczy z cukrem i nie wyrobiłam mu prawidłowych nawyków żywieniowych nad czym ubolewam strasznie dopiero teraz,młody nie pije wody ( zresztą tak jak ja) - teraz mam inne podejście. Jednak nie uważam,że ktoś postępując inaczej robi wielką krzywdę dziecku, każdy ma swoją głowę i robi tak jak uważa za stosowne.
Tak samo jeśli chodzi o wielo, nie uważam tego też za super tanią rzecz- bo pampki kupuje się na raty, a przy wielo trzeba najpierw wydać,żeby się zwróciło. Nie poleciłabym nikomu dla noworodka pieluszek one-size od początku, a kupienie najpierw noworodkowych, a dopiero później one size, to też wydatek, nawet jeśli odzyska się tą kase później.
Fakt miałam do wielo podejście jak Monika, jak dianek pisała o nich, nawet może ktoś pamiętam sama nie byłam przekonana ( jeszcze nie byłam w ciąży), ale zaczełam czytać, czytać i czytać - nie tylko same peany, ale też te mniej przyjazne głosy i dopiero wtedy się przekonałam. Też uważam,że można zminimalizować maksymalnie koszta jesli tylko się chce, bo dla noworodka na dzień często wystarczą wkłady typu ręczniczki małe itp, których koszt to około 1-1,5 zł na to tylko otulacz i voila
No dobra rozpisałam się
Malutka jeśli tylko bedziesz potrzebowała pomocy, rad itp pisz z miłą chęcią pomogę teraz ja
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wczoraj przyjechała do nas rodzinka, która prowadzi pogotowie opiekuńczę, jak ciocia z wujkiem posłuchała o wielo, to stwierdzili,że kupią zapas jakby jakieś dziecko pieluchowe znowu im się trafiło.
Dla leniwych są aio, lub kieszonki - przy aio najmniej roboty - one są jak pampers - tylko je zakładasz, nic więcej - no ewentualnie papierek na kupy- wygląda i pełni funkcję identyczną jak pampers.
Ja piore pieluszki co 2-3 dni, nic mi nie śmierdzi dzięki temu,że płucze dodatkowo przed praniem włączam płukanie i dopiero dorzucam ciuszki, wtedy mam pralkę w miarę wypełnioną, na same pieluszki, czy nawet same ciuszki nie opłaca się wstawiać prania.
Tylko,że ja też nie jest tak strasznie radykalna w wielo, bo na wyjścia używamy ( na razie) pampków - jakoś nie chce mi się łazić z wielo, no i na noc czasem pampki, ale staram się od tego odchodzić, bo chociażby dzisiaj w nocy 2 razy pampki mi przeciekły, a z wielo zdarza się to tylko jak źle zapnę - tylko,że Bartuś to chudzielec i do tego mega sikacz i pewnie dlatego tak mamy.
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Koszty kosztami (chociaż pampki wychodzą nieporównywalnie drożej), wszystko zależy czy kupujemy wielo dla wygody, oka, czy ekonomicznie, ale dla mnie najważniejsze jest to,że wielo są dużo zdrowsze, szczególnie jeśli chodzi o chłopców i tutaj nie jest to opinia wielopieluchujących a samych lekarzy i położnych. Ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać fakty są znane, a wiekszość wyjdzie dopiero z czasem ( pokolenie pampków dopiero dorasta), mnie przekonało to co poczytałam i nie bazowałam na opinii innych mam
agusia na początku też wystarczał Ci karton na miesiąc ?
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My początkowo mieliśmy wziąć leżaczek, ale jak już miałam zamawiać stwierdziłam,że 2 kg różnicy wagowej jaka jest między bujaczkiem, a huśtawką to dosyć dużo i staneło na huśtawce.
Ehh my gamonie dowiedzieliśmy się wczoraj przed północą,że Domiś ma dzisiaj bardzo ważny wystep
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A dodatkowo przekonała mnie ostatnia rozmowa z moją położną - młoda babka, która sama powiedziała,że w pampersach jest tak wielki syf,że wszystko wyjdzie po latach. Zresztą nawet nie zdziwiły ją wielo, bo spotyka je coraz częściej
To nie jest stara tetra, którą trzeba za każdym razem gotować, prasować i nie wiem co jeszcze
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na milovie naciągnełam szwagra i jego żone
Od magnoli mamy gatki polarkowe, ale jeszcze duże, teraz chce zamówić gatki/otulacz wełniany z długimi nogawkami,żeby już nic na to nie nakładać, plus jakiś otulacz, czekam jeszcze na otulacz wełniany kokosi, bo sylwia mi jakiś szyje w rozmiarze s, ogólnie mamy mase pieluch, ale już teraz mamy swoje ulubione.
Formowanki tylko takie mikro są dobre na chudzielca, bo wszystkie s np little lamb itp jeszcze duże. Musze przetestować AIO bimgeniusa, bo leżą i czekają, a ja ciągle pcham coś albo do wełniaka ecodidi, albo do otulacza kokosi, inne to tylko jak te nam się ubrudzą, aaa jeszcze gdiapers fajnie się sprawdza na chudzielcu.
A co do portfela, noooo staram się go oszczędzać
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My mamy tą huśtawkę http://www.bright...a-hybrydowa-lew-6985 i na prawdę polecam, mimo,że wolałabym bardzo żywe kolory to tkaniny z których jest wykonana są mega miłe i cała huśtawka solidna.
dianek u nas wielo od 3-4 doby życia i wiem,że to jest to. Pampersy używamy na wyjścia i czasem na noc, ale i to staram się ograniczyć bo widzę jaka skóra jest po pampersach, a jaka po wielo ( po tych drugich piękna)
Mamy wełniaka ecodidi sfilcowanego do noworodkowych rozmiarów i on razem z otulaczem kokosi to nasze ulubione otulacze. Szukałam wełniaków ( mam jeszcze tylko tetro), ale chyba odpuszcze, bo widzę,że zbliża się moja kolejka u magnolii i chyba u niej poszaleje.
Co ciekawe nawet mój mąż sceptycznie nastawiony do wielo jak zobaczył jak działają na skóre jest zachwycony.
Ps miałaś kieszonki milovia ? Mimo,że jeszcze na nas za duże to zakochałam się zarówno z materiały jakiego jest wykonana kieszonka, jak i samego wkładu - chyba najfajniejszy wkład jaki mamy Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wózek fany, chociaż ja unikałam tego typu kółek, zresztą trójkołowców też - nie na drogi w moim mieście, my mamy xlandera i jestem bardzo zadowolona, tylko,że ja zostawiam sobie stelaż na dole.
Bujak świetny, my kupiliśmy huśtawkę z bright starts i też jestem mega zadowolona, teraz czaje się na mate z tej samej firmy
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Najlepsze,że pierwszy raz jadąc samochodem modliłam się,żeby nas drogówka zatrzymała ( chyba wszystko możliwe przepisy mąż złamał
Sam oddech jest baaardzo ważny, ja początkowo spinałam się i źle oddychałam i była masakra, a jak wziełam się za siebie zaczełam dobrze oddychać złapałam ręke męża i pani profesor, która przyszła ze studentami
Aaa jeszcze w domu bardzo pomagała mi piłka, na oddziale nie zdążyłam na niej poskakać już
A jaki wózek zamawiałaś ? Ja przy starszym chciałam spacerówkę ściągać ze stanów, ale wizja cła i całej zabawy mnie zniechęciła. Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A na poród nie nakręcaj się
Jeszcze troszkę i będziecie razem