Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5644169 Napisano: 29.04.2013 20:25:08 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

emotka to teraz twoja kolej?

a Ty na kiedy masz termin ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5643900 Napisano: 29.04.2013 13:13:20 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

prodiament mi L4 skończyło się 4 dni przed porodem i nic już nie kombinowałam tylko od tego czasu wziełam macierzyński. Może Ci się kończyć umowa nawet w dniu porodu, ale macierzyński będziesz miała, tylko wtedy on jest w formie zasiłku (moja siostra tak miała), pracodawca nie przedłuży Ci umowy ?

Pracodawca nic nie wspomina o przedłużeniu umowy, dlatego właśnie obawiam się, czy po pół roku przedłużą mi w ZUS-ie macierzyński, jak już wejdzie ustawa, czy wtedy nie będzie już takiej możliwości, skoro w tym czasie nie będe już pracownikiem emotka

będziesz cały czas na macierzyńskim więc moim zdaniem nadal będziesz przysługiwało Ci przedłużenie, ale musisz dowiedzieć się dokładnie jak już podpiszą ustawe Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5643898 Napisano: 29.04.2013 13:11:57 w Konkursowiczki w ciąży
quaqua napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

My jesteśmy po pierwszej wizycie położnej, fajna babeczka, niestety przychodzi 5 razy emotka ale przeżyje emotka
Mały przybrał w 4 dni 240 gram, troszkę pępek paprze się więc poleciła proszek, mi kazała jeść wszystko łącznie ze smażonym raz dziennie, będziemy próbować i zobaczymy.
Śmiała się z młodego, bo tylko jak go zbadała dalej poszedł spać emotka
I najważniejsze babeczka ma swój gabinet, więc po południu możemy zawsze podjechać jakby coś się działo i do tego mamy jej nr w razie potrzeby mamy dzwonić nie patrzeć czy niedziela, czy wieczór itp

Super, fajnie mieć taką zaufaną, doświadczoną osobę blisko emotka Od razu człowiek spokojniejszy o wszystko jest. A z jedzeniem to na zdrowie. Mleko nie bierze się z żołądka przecież emotka Mi teściowa mówiła: nie pij gazowanego! Na pytanie czemu odpowiadała, że od bąbelków dzieci kolki mają. No jasne, już sobie wyobraziłam jak leci ze mnie gazowane mleczko emotka Oczywiście piłam wodę, nie jakieś syfy z barwnikami, których raczej warto się wystrzegać nie tylko podczas karmienia piersią.
Przyrost wagi u Bartusia chyba całkiem w porządku, nie? Ile spadła mu waga po urodzeniu? (tak z ciekawości pytam, bo u nas 300g i na słowo honoru nas ze szpitala puścili, bo to dużo było).

Ja wiem,że nie z żołądka, dużo już jem tzn wystrzegałam się smażonego głównie.
W szpitalu spadła mu waga dokładnie 150 g, położna powiedziała,że 240 g w kilka dni to ładny przyrost, ale on pięknie je, regularnie więc nawet nie spodziewałam się problemów z przyrostem.
Zmykam na spacerek przed obiadowy Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5643864 Napisano: 29.04.2013 12:34:53 w Konkursowiczki w ciąży
Abo u mojego lekarza były ze mną 2 ciężarne o tym samym nazwisku iw laboratorium pomyliły imiona, myślałam,że zawału dostanę jak pomyślałam,że będzie trzeba powtórzyć badanie , ale całe szczęście dało się wszystko odkręcić emotka

My jesteśmy po pierwszej wizycie położnej, fajna babeczka, niestety przychodzi 5 razy emotka ale przeżyje emotka
Mały przybrał w 4 dni 240 gram, troszkę pępek paprze się więc poleciła proszek, mi kazała jeść wszystko łącznie ze smażonym raz dziennie, będziemy próbować i zobaczymy.
Śmiała się z młodego, bo tylko jak go zbadała dalej poszedł spać emotka
I najważniejsze babeczka ma swój gabinet, więc po południu możemy zawsze podjechać jakby coś się działo i do tego mamy jej nr w razie potrzeby mamy dzwonić nie patrzeć czy niedziela, czy wieczór itp Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5643720 Napisano: 29.04.2013 08:13:01 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament mi L4 skończyło się 4 dni przed porodem i nic już nie kombinowałam tylko od tego czasu wziełam macierzyński. Może Ci się kończyć umowa nawet w dniu porodu, ale macierzyński będziesz miała, tylko wtedy on jest w formie zasiłku (moja siostra tak miała), pracodawca nie przedłuży Ci umowy ?

abo kochana minie nawet nie zauważysz kiedy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5643677 Napisano: 28.04.2013 23:11:10 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

Dziewczyny - jak to jest z urlopem macierzyńskim? - muszę składać wniosek do pracodawcy jeszcze przed terminem porodu, dopiero po porodzie, czy w ogóle nie składam wniosku? A może mam go złożyć bezpośrednio do ZUS-u? I jak taki wniosek ma wyglądać? Czy mam w nim zaznaczyć długość urlopu macierzyńskiego? - czy mozna już wpisywać rok, czy jeszcze nie?

W zależności od twojego lekarza jak wypisze Ci L4, może wystawić nowe do 2 tygodni przed porodem, po tym czasie już nie, chyba,że nie jesteś na zwolenieniu, to sama decydujesz kiedy iść ( możesz iść już 2 tygodnie przed terminem). Wniosku nie składasz, tzn dostajesz zaświadczenie od gina, lub już w szpitalu i zanosisz je do zakładu pracy/kadr, a do tego akt urodzenia ( po porodzie).
Co do rocznego macierzyńskiego, w chwili obecnej nie ma podpisanej ustawy, więc macierzyński jest na starych zasadach, gdy ustawa zostanie podpisana automatycznie będzie można wydłużyć sobie urlop Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5643676 Napisano: 28.04.2013 23:08:35 w Konkursowiczki w ciąży
abodak napisał(a):

dziewczyny mam pytanie.Czy któraś z was wie jaki powinien być prawidlowy przedzial po obciazeniu glukozy 75g przez 2 godziny?Na moich wynikach jest przedzial tylko dla glukozy naczczo,a po obciazeniu glukoza mam tylko swoj wynik.Szukam w sieci i nie moge znalezc tej dolnej granicy a boje sie zeby tego hmm cudownego badania nie powtarzac

prawidłowy wynik to poniżej 140, jejku pamiętam jak pisałam jak ja przechodziłam glukoze, jak ten czas mija emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5643673 Napisano: 28.04.2013 23:02:07 w Konkursowiczki w ciąży
katrin ja czuje się świetnie, gdyby nie ten ogromny ból nerek, to nie miałabym żadnych objawów poporodowych emotka
Bartuś super, bierze przykład ze starszego braciszka ( lepiej niech tak zostanie emotka ) pięknie śpi, nie marudzi - jakby dziecka nie było ( tfu,tfu żeby nie zapeszyć ).
Uskuteczniamy spacerki, wielopieluchowanie i cieszymy się sobą emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5643638 Napisano: 28.04.2013 21:38:16 w Konkursowiczki w ciąży
Przeżyje i później będę miała spokój emotka Jeszcze tylko kilka procesji mnie czeka ( tzn mam nadzieje,że kilka emotka )
Teraz troszkę mnie to męczy bo złapał mnie okrutny stan zapalny nerek, ale dam rade emotka
Jutro położna przychodzi, a później wybywamy z domu i niech sobie całują klamkę jeśli chcą emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5643619 Napisano: 28.04.2013 20:46:50 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Czyżbyś wracała do forumowego życia?

Aga to było do mnie pytanie ?

No tak emotka Bo jakoś cię tu mniej ostatnio było emotka

jestem cały czas emotka może trochę mniej, bo przeżywam ataki rodziny na mój dom, ale czytam cały czas emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5643611 Napisano: 28.04.2013 20:35:21 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Czyżbyś wracała do forumowego życia?

Aga to było do mnie pytanie ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5643560 Napisano: 28.04.2013 18:27:45 w Konkursowiczki w ciąży
zaba napisał(a):

Witam, jestem siostrą malutkiej456 i mam wiadomości od niej. Dzisiaj o 7.15 urodziła się Helenka. Miała cesarkę. Mała ma 52cm i waży 2760 emotka

Gratulacje dla dzielnej mamusi i witamy Helenke emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5642049 Napisano: 25.04.2013 15:32:16 w Konkursowiczki w ciąży
Mi w szpitalu powiedzieli,że pierwsza wizyta moze nie musi być, ale lepiej żeby była. Położna zobaczy jak z żółtaczką i wagą, też mam zamiar umówić się, żeby więcej wizyt nie robić, lub być tylko pod telefonem Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5641921 Napisano: 25.04.2013 13:04:26 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

benasia napisał(a):

Z moim synkiem sam na sam nie da się robić ogródka - jego pomysły są niemożliwe i ciągle go trzeba mieć na oku i biegać za nim... Muszę poczekać chyba z tym aż maz ktoregos dnia wroci i sie nim zajmie...

ohhh ogródek emotka Ja mam nadzieje wziąć się maksymalnie po weekendzie majowym, teraz to zrobiłam tylko część rozsady i musze jeszcze dosadzić.
A my chyba dzisiaj pójdziemy na pierwszy spacerek, pogoda ładna, dzwoniłam do położnej, która potwierdziła,że możemy - jedynie kazała czas dostosować do moich sił emotka
Umówiliśmy się z nią na poniedziałek na wizyte, tylko nie mogę dodzwonić się do mojej przychodni,żeby zrezygnować z położnej rejonowej

My ostatnim razem rezygnowaliśmy, a i tak zwaliła nam się na łeb z "niezapowiedzianą wizytą".

ale wybrałaś inną ? Bo jakieś wizyty muszą być odbyte, tylko,że my rezygnujemy z rejonowej i bierzemy prywatną, która przyjmuje też na nfz Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5641901 Napisano: 25.04.2013 12:46:46 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

Z moim synkiem sam na sam nie da się robić ogródka - jego pomysły są niemożliwe i ciągle go trzeba mieć na oku i biegać za nim... Muszę poczekać chyba z tym aż maz ktoregos dnia wroci i sie nim zajmie...

ohhh ogródek emotka Ja mam nadzieje wziąć się maksymalnie po weekendzie majowym, teraz to zrobiłam tylko część rozsady i musze jeszcze dosadzić.
A my chyba dzisiaj pójdziemy na pierwszy spacerek, pogoda ładna, dzwoniłam do położnej, która potwierdziła,że możemy - jedynie kazała czas dostosować do moich sił emotka
Umówiliśmy się z nią na poniedziałek na wizyte, tylko nie mogę dodzwonić się do mojej przychodni,żeby zrezygnować z położnej rejonowej Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5641645 Napisano: 24.04.2013 21:47:41 w Konkursowiczki w ciąży
size Bartosz emotka
Juniorek z wyglądu i charakteru jest wypisz wymaluj Domiś, pięknie je, śpi, już ładnie zaczyna się regulować, oby tak zostało emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5641623 Napisano: 24.04.2013 21:15:43 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

emotka

masz żebyś nie marudziła emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5641597 Napisano: 24.04.2013 20:55:09 w Konkursowiczki w ciąży
kto ma mnie w znajomych to na fb wrzuciłam zdjęcia Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5641589 Napisano: 24.04.2013 20:41:26 w Konkursowiczki w ciąży
quaqua napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

kalisto1986 fajnie że już w domku teraz już tylko z górki emotka U nas w żadnym szpitalu nie zgadzają się na wizyty dzieci na oddziałach.

u nas tylko w tym, tzn w każdym innym nie słyszałam o czymś takim. Trochę gapa jestem, bo gdybym wiedziała, to bym przygotowała na to Domisia, a tak mimo,że zrozumiał to przeżył, no i jeszcze wczoraj wieczorem był u teściowej i mówiła,że popłakał się.

Super, że już w domku. Z tym niewpuszczaniem dzieciaczków to ja akurat się zgadzam. Maluchy noszą w sobie gorsze (b.niebezpieczne) zarazki, a dla noworodków to może być groźne. Myślę, że Dominik już nie myśli o tej sytuacji, tylko cieszy się, że już w domku Was ma. emotka

Ja rozumiem na sale, ale na korytarze np ?
Domiś cieszy się bardzo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5641505 Napisano: 24.04.2013 18:32:04 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

kalisto1986 fajnie że już w domku teraz już tylko z górki emotka U nas w żadnym szpitalu nie zgadzają się na wizyty dzieci na oddziałach.

u nas tylko w tym, tzn w każdym innym nie słyszałam o czymś takim. Trochę gapa jestem, bo gdybym wiedziała, to bym przygotowała na to Domisia, a tak mimo,że zrozumiał to przeżył, no i jeszcze wczoraj wieczorem był u teściowej i mówiła,że popłakał się. Wyświetl w wątku >>
0 0