Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5634135 Napisano: 13.04.2013 09:55:38 w WC - rozmowy o wszystkim
asante napisał(a):

joan napisał(a):

Depesza z pola bitwy:

Panowie polegli. Starszy po wkręceniu spirali wpadł na pomysł wsypania kreta do rur (dżyzys!!!), czego skutkiem była kompletna amba i uniemożliwienie dalszych działań! emotka Bo teraz w kratce pływa pełno żrącej substancji - starszy założył co prawda rękawice, ale i tak po chwili stwierdził, że ała i go piecze i chyba mu skóra z rąk schodzi. Poszukiwania hydraulika na cito trwają, młodszy dzwoni, gdzie się da. Jebut na całego.

Matko, Joan, Twoi mężczyźni mnie rozbrajają emotka
Pieczenie pieczeniem, ale nie wolno wlewac kreta do zimnej wody, ponieważ on ma wlasciwości zbrylające - pod wplywem zimnej wody tworzy się po prostu kamien. Obyście po tym zabiegu nie musieli rozwalac całego kanału. Kiedys mialam ogromne problemy z kanalizacją i sie naczytałam różności w internecie, m.in. wlasnie zakazów hydraulików wlewania kreta do muszli klozettowej czy kanału, bo wówczas trzeba wlac ok. 100 litrów wrzątku (przed zbryleniem oczywiście) emotka

Ja też miałam ciągłe problemy z zapychaniem odpływu ( nieee wcale nie z mojej winy emotka ) i najlepsze co może być na takie problemy ( bije kreta ! ) ocet lub soda ! tak samo, ocet genialnie czyści kamień. Wlać octu, lub wstypać sody i lekko zalać gorącą wodą - robiąc to regularnie mam kłopot z głowy Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5633788 Napisano: 12.04.2013 17:19:13 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

kali, na fakturze zawsze jest nazwisko lub nazwa firmy
jak kupujesz na allegro - wcale nie musisz od razu tego zgłaszać, natomiast jak dostałaś w paczce paragon, a chesz fakture - to musisz im paragon odesłać
jak firma nie prowadzi ewidencji sprzedaży na kasie fiskalnej, bo korzysta z prawa zwolnienia to może mieć możliwość wystawienia fakturki lub rachunku (w zależności czy VATowiec czy nie) z datą wsteczną - polecam napisać czy zadzwonić i się zapytać (u mnie by nie było problemu, jeśli sprzedaż byłaby w tym samym miesiącu, a jak wcześniej to by trzeba pokombinować)

a o bólu głowy to mi nawet nie mów, jakaś katastrofa dzisiaj jest...

Tylko od jednego sprzedającego mam paragon, bo to do gwarancji potrzebne, ale potwierdzenie płatności np przez dotpay też chyba liczy się jako dowód zakupu nie ?
Wieczorem napisze do tych sprzedających u których kupowałam w ciągu ostatniego miesiąca.
Nie wiemy na jaką kwote trzeba zebrać faktury, no ale spróbuje. Musze pokopać bo w kauflandzie kupowałam dużo chusteczek i pampersy więc coś tam też by było.

Teraz czytam,że jednak jest 7 dni na wystawienie faktury, no nic spróbuje, jak się nie uda, to poczekam i pieluszki i tak będę kupowała emotka

A głowa boli mnie już 2 dzień, ale tak na maksa. Ledwo funkcjonuje, ale musze teraz się wziąć, bo ojciec mój zmobilizował się ( a raczej mój foch go zmobilizował) i dzwonił,że jutro przyjedzie montować w końcu szafe emotka więc musze odgracić to co zostało, tzn popakować tymaczasowo w kartony, to co wyrzuciliśmy z szafek, które rozebraliśmy.

Aaaa dzisiaj byłam u gina, ktg ok - skurcze są, ale jeszcze słabe ( mam je non stop od 3 dni) rozwarcie po 1 cm, tylko czekać Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5633696 Napisano: 12.04.2013 16:31:42 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

Kalisto emotka D jak D ale to chyba do Dianek miało być emotka
A paragonów Ci nie przyjmą? tylko faktury?

Agusia147 dlaczego nie polecasz? przecież pisałaś że tam Twoja koleżanka pracuje czy to prowadzi, to nie wiedziałaś jak to wygląda?

emotka ja już nie myśle od tego bólu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5633643 Napisano: 12.04.2013 16:02:44 w Konkursowiczki w ciąży
agusia gdyby sama wiedziała szybciej, to bym miała faktur za gruuubo ponad 2 tys emotka
Niby dużo nie dają, ale skoro można skorzystać to czemu nie, każda stówka się przyda emotka
Jak coś powiedzieli,że faktury mogą mieć nawet termin po porodzie, więc teraz jak będę cokolwiek kupowała to muszę pamiętać o fakturach emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5633602 Napisano: 12.04.2013 15:38:25 w Konkursowiczki w ciąży
dianek no własnie podobno na allegro,żeby wziąć fakture trzeba od razu zgłosić emotka

malutka ja tak samo robiłam, a nawet paragony nie zawsze przysyłali, niby wpłaciłam przez płace z allegro, ale szukałam info i wszędzie piszę to jest traktowane jak paragon, ale trzeba od razu zgłaszać żeby wystawiali faktury.
Ty pracujesz w państwówce ? może dowiedz się czy u Ciebie też czegoś nie ma, bo nas zaskoczyli tym

agasiam na osobę fizyczną z tego co kojarze nie musi być imienna, a jesli tak to muszą być nasze dane

Kolejny dzień ledwo funkcjonuje tak mnie głowa boli emotka lekarz kazał brać paracetamol ( mocniejszy) zamiast apapu, taa niby tłumi ból ( całkowicie nie pozbywa się) ale na jakieś 3 godziny emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5633486 Napisano: 12.04.2013 13:48:30 w Konkursowiczki w ciąży
Dziewczyny mam nietypowe pytanie, może któraś kupuje coś dzieciowego ( pieluszki, ciuszki, kosmetyki dosłownie wszystko) i nie potrzebuje faktur ? emotka
My już kupiliśmy wszystko wydaliśmy kupe kasy, faktur nie brałam, bo niepotrzebne a okazało się,że gdybym przedstawiła faktury w męża pracy, to mogłabym starać się o jakiś dodatek jednorazowy emotka Szkoda,że każdy wiedział,że jestem w ciąży, a nikt wcześniej nie odezwał się i dopiero teraz to wyszło emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5633039 Napisano: 11.04.2013 20:14:38 w Konkursowiczki w ciąży
Kasia musisz być dobrych myśli emotka
Który to tydzień dokładnie ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5632829 Napisano: 11.04.2013 16:44:33 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Kali Kali ty idź rodzić a nie szukaj konkursów na pieluszki emotka

nie szukam, same "przychodzą" emotka
Dzisiaj to ja cały dzień przeleżałam emotka tak mnie głowa bolała,że myślałam,że zwariuje, teraz już odrobine lepiej, ale też nie mam siły na nic Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5632785 Napisano: 11.04.2013 15:53:52 w Konkursowiczki w ciąży
Dziewczyny konkurs pieluszkowy .... tym razem dla dzieci http://www.kokosi.pl/content/4-o-nas emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5632330 Napisano: 10.04.2013 23:54:27 w Konkursowiczki w ciąży
malutka teraz doczytałam o porodzie. Pamiętam przy Domiśku jakoś specjalnie nie rozmawialiśmy o tym, mój znał moje zdanie na ten temat ( tzn zawsze się oburzałam jak kuzyn mówił " to jest intymna sprawa kobieca" taaa a zrobienie dziecka już nie emotka ) i jak trafiłam na porodówkę lekarz wręcza mu zielony kubraczek, a on tak bezradnie spojrzał na niego i na mnie i pyta się " a może wolisz, żeby ewa była z tobą " ( jego bratowa), ale zaraz jednak ubrał się i odtąd wszystkim powtarza,że facet przy porodzie być musi emotka

Teraz jak ktoś się jego pyta kiedy rodze, to ten jak paw puszy się i odpowiada, że niedługo RODZIMY emotka

A tak już poważniej, chyba nie wyobrażam sobie tego wszystkiego bez niego, bardzo mi pomógł przy Domisiu, do tego w odpowiednim momencie wydarł ryjka na lekarzy jak traciłam przytomność, więc nie wiem co by było, gdybym była sama, tylko,że ja już taka jestem, że lubie zawsze jak on jest emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5632276 Napisano: 10.04.2013 21:27:23 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

malutka456 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Ciuchy to wiadomo, ale ręczniki, rożek, wkłady, podkłady, koszule itp przecież to mase miejsca zajmuje

dokladnie, zapomnialam, ze mam i rozek i kocyk spakowany emotka jeszcze musze cos dla meza spakowac emotka i suchy prowiant jutro zorganizuje emotka

ooo ja nic mojemu nie spakowałam emotka hmm powiem mu,żeby się spakował jak cos potrzebuje emotka emotka

mialam na mysli ubrania na zmiane emotka moj M nie chce za bardzo byc przy porodzie, w sumie na poczatku sama powiedzialam, ze nie chce zeby byl, ale mi sie odmienilo emotka

tak, mi tez o to chodziło emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5632220 Napisano: 10.04.2013 20:37:06 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Ciuchy to wiadomo, ale ręczniki, rożek, wkłady, podkłady, koszule itp przecież to mase miejsca zajmuje

dokladnie, zapomnialam, ze mam i rozek i kocyk spakowany emotka jeszcze musze cos dla meza spakowac emotka i suchy prowiant jutro zorganizuje emotka

ooo ja nic mojemu nie spakowałam emotka hmm powiem mu,żeby się spakował jak cos potrzebuje emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5632217 Napisano: 10.04.2013 20:32:53 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 napisał(a):

ja sie spakowalam do torby podroznej, takiej sredniej wielkosci, tylko mam maly problem z zamknieciem jej emotka same koszulki, reczniki i pampersy troszke miejsca zajmuja, dlatego podklady i podpaski oraz reczniki papierowe dalam do reklamowki emotka wlasnie skonczylam prasowac t-shirty meza i nie wiem co mam z soba zrobic....

skoro Ci sie nudzi, to pozostaje tylko rodzić emotka
Ja ide zrelaksować się w wannie, bo późnije przydałoby się ogarnąć co nieco w konkursach emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5632216 Napisano: 10.04.2013 20:31:41 w Konkursowiczki w ciąży
Ciuchy to wiadomo, ale ręczniki, rożek, wkłady, podkłady, koszule itp przecież to mase miejsca zajmuje Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5632210 Napisano: 10.04.2013 20:22:58 w Konkursowiczki w ciąży
Ja zmiesciłam swoje i małego rzeczy w torbę adidasa chyba z coca-coli taka na kółkach. Niby może mąż donosić rzeczy, ale wole,żeby tak było jesli o czymś zapomniałam, a tak będzie coś potrzebne, a ja będę czekać jak na zbawienie. Zresztą możliwe,że on będzie ze mną całą dobę na zmiane z siostrą to całkiem, by nie ogarnął Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5632188 Napisano: 10.04.2013 20:01:52 w Konkursowiczki w ciąży
izoldaaa6 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

malutka456 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

malutka456 napisał(a):

torba spakowana, zastanawiam sie co teraz? emotka w sumie musze kupic jakies sucharki i wode jeszcze, ale to nawet po drodze do szpitala kupie emotka

Ale z Ciebie optymistka emotka

oj tak, 3/4 sukcesu to pozytywne nastawienie emotka zastanawiam sie czy nie zabrac jutro do pracy reklamowki z podpaskami i podkladami i zostawic gdzies na porodowce, zeby pozniej nie szalec z tym wszystkim emotka

Hehe mnie to w sumie bawiło jak dziewczyny do szpitala na trzy dni z wielkimi podróżnymi walizkami były emotka

ja tak pojechałam, położne miały niezły ubaw ze mnie, bo miałam dwie wielkie torby emotka

kalisto1986 jak coś tu wrzucę domisia do łóżka z dziewczynami emotka

a Ty co szpiegujesz ? emotka
Taaaa pozabijają się z Sandrą emotka

Agusia, ale ja sobie nie wyobrażam z małą torbą jechać. Same ręczniki,koszule, kosmetyki, wkłady ile miejsca zajmują, a do tego dla maluszka ... Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5632135 Napisano: 10.04.2013 19:04:18 w Konkursowiczki w ciąży
ja wrzuciłam jakies wafle ryżowe, woda stoi na wierzchu,żeby nie pchać jej do torby, a resztą mąż się zajmie emotka

Ja to większa optymistka, mam nadzieje,że siostra jak coś to zdąży po Domiśka przyjechać emotka w nocy to luz, bo jej chłopak jak depnie to w 15 minut będzie, gorzej w dzień, ale jak coś mam opcję w postaci sąsiadki, lub do męża pracy go zaprowadzimy na chwile Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5632112 Napisano: 10.04.2013 18:19:52 w Konkursowiczki w ciąży
quaqua napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Ja wczoraj i dzisiaj dokupiłam tylko 2 czapeczki - już takie wiosenne, bo wg mnie nie ma sensu kupować ciepłych, kapcie dla siebie i musze bepanthen zakupić i mam wszystko, w razie czego maść mój mi dowiezie.

No miejmy nadzieję, że wiosna już zostanie emotka i nie trafisz tak jak ja - jak szłam w środę do szpitala było 13 stopni, jak wychodziłam w sobotę było -3 ! Kupiłam kombinezonik taki wiosenny, ale w ostatniej chwili dokupiłam cieplejszy i dobrze, bo tamtego jeszcze nie mieliśmy okazji użyć (w sumie od wczoraj już mogłabym, ale nie wychodziłam te dwa dni).
Jak się czujesz tak w ogóle?

Mam w razie czego kombinezonik taki "miśkowy" pod czapeczke można założyć "kąpielówkę", a na to kapturek więc luzik.

A czuje się hmm jakbym miała niedługo rodzić emotka już w nocy myślałam,że zagęszczą się skurcze, ale dupka. Daje sobie maaaaaks kilka dni, bo podobnie czułam się przed Domiśka porodem Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5632107 Napisano: 10.04.2013 18:15:40 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Odnośnie kąpieli, to j&j było super, potem kąpaliśmy się w bobini i też nie było problemów, a teraz mamy ziajkę co wodę barwi na niebiesko. Młody zachwycony.

my lubimy j&j na dobranoc, ale też nie używałam go od początku, bo j&j uwielbia uczulać noworodki Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5632099 Napisano: 10.04.2013 18:06:43 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 napisał(a):

kalisto1986 robilam wieksze zakupy na allegro i akurat ten sprzedawca mial lanoline z ziajki, wiec kupilam emotka rodzinka pytala sie co mi potrzeba, wiec u nich zlozylam "zamowienie" na lanoline i kosmetyki emotka wlasnie pakuje torbe do porodu i nie potrafie sie zdecydowac na zel pod prysznic emotka cytrusy czy dove, oto jest pytanie emotka emotka emotka

ja składam zamówienia na pieluszki wielo emotka ewentualnie zabawki, bo wszystko inne mam w ilości hurtowej, tak samo kosmetyki emotka

Też się zastanawiałam nad żelem emotka u mnie staneło na nivea z tymi kapsułkami z oliwką emotka
Ja na lanoline wziełam recepte od mojej lekarki, bo potrzebuje też do lanolinowania otulaczy wełnianych na pieluszki, szkoda mi było wydawać kase na te bez recepty emotka

dianek oj nivea też jest baaardzo wydajne, nie wiem ile twoi znajomi muszą tego lać, ale u nas na Domiśka ( a nie jest taki mały) bardzo długo starcza.
I powiem,że mimo,że skład nivea jest jak to w większości tego typu kosmetykach, to przy tej alergii jednak wrócilismy do nich i jest dobrze.

Ja wczoraj i dzisiaj dokupiłam tylko 2 czapeczki - już takie wiosenne, bo wg mnie nie ma sensu kupować ciepłych, kapcie dla siebie i musze bepanthen zakupić i mam wszystko, w razie czego maść mój mi dowiezie. Wyświetl w wątku >>
0 0