Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5627524 Napisano: 04.04.2013 13:15:20 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

a tak apropo opadania to ja czuję że mi wszystko opadło i cycki i brzuch i wszystkie fałdki...co gorsza na ćwiczenia nie mam czasu, a mimo iż w poscie nie jadłam słodniego nic nie schudłam(co oczywiste) pocieszajace ze chocaz nie przytyłam...ale strasznie sie ze soba czuje...jak mi ktos powie że zadania domowe (sprzatanie, zajmowanie sie dzieckiem) pozwala schudnac to go wysmieje - na mnie nawet to nie działa:(

nie spadła Ci waga przy karmieniu ? Mnie dosłownie wysuszyło migiem po pierwszym porodzie, a z opadaniem nie miałam problemu mimo długiego karmienia, wręcz wszystkie staniki przed ciążowe były dużo za małe i tak zostało emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5627507 Napisano: 04.04.2013 13:03:52 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

ooo właśnie malutka średnio ile przed porodem opada brzuch ? Bo mój już z ponad 2 tygodnie temu opadł maksymalnie emotka

Hehe a potem cycki opadną emotka Oj dziewczyny, całe życie nam coś opada emotka

To tylko grawitacja..... emotka

oj tam, oj tam nam opada z wiekiem, a facetom wiecznie emotka

Teściowa próbuje dodzwonić się do znajomych na ginekologie żeby załatwić mi usg, zobaczymy czy się uda. Oczywiście był foch, jak spytała się czy w razie czego zostanę w tym szpitalu ( nie chce tam rodzić, ewentualnie gdyby musiała być cc, to tylko jeśli załatwiłaby jakiegoś dobrego lekarza ...) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5627487 Napisano: 04.04.2013 12:50:01 w Inne mniejsze markety
miszczu napisał(a):

agencjasmolar napisał(a):

joan napisał(a):

iaziaz napisał(a):

mahuska napisał(a):

Wolimy kreatywne konkursy emotka

popieram emotka

Dokładnie, precz z loteriami promocyjnymi, za 10 zł lepiej wysłać kilka zakładów totka emotka

W loterii szanse na wygraną są o wiele większe niż w totku emotka Choćby dlatego warto spróbować emotka

W totku mozna wygrac pare ladnych milionow emotka wiec wole wydac 10zl na 3 zaklady + zdrapke za 1 zl niz wydac 10zl i przegrac je grajac o jakis ekspres za 400zl

oj tam, przynajmniej tym razem w końcu loteria ma nazwę jaką mieć powinna, a nie jest ukrywana pod nazwą konkurs, więc nie marudźcie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5627427 Napisano: 04.04.2013 12:12:11 w Kaufland konkursy
mahuska napisał(a):

nice napisał(a):

mahuska napisał(a):

ostatnio tak fajnie szybko posłali , a teraz emotka

teraz zamiast losować wybierają hasła emotka

nie strasz!! emotka emotka emotka

emotka nice czego Ty od nich wymagasz po świętach emotka Spokojnie, losowanko będzię w poniedziałek tuż przed wysyłką smsów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5627415 Napisano: 04.04.2013 12:06:11 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

ooo właśnie malutka średnio ile przed porodem opada brzuch ? Bo mój już z ponad 2 tygodnie temu opadł maksymalnie emotka

u pierwiastek srednio 2-3 tyg.przed porodem, u wielorodek czasem pare dni przed emotka z tym to bywa roznie, zalezy od widzi mi sie dziecka emotka emotka

eee ja wieloródka, ale może ma znaczenie to,że mały nieodwrócony emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5627402 Napisano: 04.04.2013 12:00:58 w Konkursowiczki w ciąży
ooo właśnie malutka średnio ile przed porodem opada brzuch ? Bo mój już z ponad 2 tygodnie temu opadł maksymalnie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5627391 Napisano: 04.04.2013 11:54:43 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

serio dają przy wypisie trzeb talko powiedzieć że się chce. płatne niestety 80 % no ale zawsze nie marnuje sie tacierzyńskiego który później też się przydaje:)

dziękuje za info emotka

prodiament napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

.....
Starszego przez komplikacje rodziłam koło hmm 1,5 - 2 godzin, coś koło tego, gdyby nie działo się to co działo,i gdyby synek miał normalne ciemiączko to lekarz dawał mi maks 20 minut.

Szczęściaro - toż to poród ekspresowy emotka

Tzn to jest czas w szpitalu, same skurcze miałam dużo dłużej, ale jechałam do szpitala w ostatniej chwili emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5627358 Napisano: 04.04.2013 11:36:49 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

rachel napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Oooo własnie wiecie jak jest liczone te tacierzyńskie? To jest 14 dni, ale robocze , czy kalendarzowe ?

kalendarzowe

ale mozna wziążc jeszcze 2 tygodnie dla męża ze szpitala na opiekę , ja skorzystałam:))

na serio ? emotka To przy wypisie wystawiają czy jak ? Płatne jest 80 % ?
Mąż miał wziąć zwykły urlop, a tacierzyński miał zostawić na wakacje ( normalny urlop mogą cofnąć, a tacierzyńskiego jednak nie), ale kierownik jęczał,żeby podać dokładny termin urlopy (mimo,że mąż był umówiony z chłopakami z którymi pracuje,że w wrazie czego pozmieniają sobie grafik w środku miesiąca) więc chcieliśmy jednak wykorzystać tacierzyński, który musi dać, no ale skoro są inne opcję ... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5627338 Napisano: 04.04.2013 11:26:42 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

fajnie Kasiu że u was moze ktoś spać i ci pomóc bo u nas wizyty były tylko do max 18 -19 i do domu - nie było opcji by ktoś mógł spać, zreszta mąż pracowal i po pracy wieczorem przyjeżdzał emotka

Taaa to oczywiście nie za darmo emotka w normalnych salach nie może nikt spać, ale w rodzinnej - prywatnej jest łóżko małżeńskie, sprzęty całkowicie inne niż w normalnych i tam może ktoś sobie spać dodatkowo emotka
Tylko też muszą te sale być wolne, więc mam nadzieje,że tak będzie emotka
A z pracą męża wszystko zależy kiedy urodze, może być tak,że akurat będzie miał wolne, a jak nie to weźmie najpierw na żądanie lub opieke, a później tacierzyńskie

Oooo własnie wiecie jak jest liczone te tacierzyńskie? To jest 14 dni, ale robocze , czy kalendarzowe ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5627310 Napisano: 04.04.2013 11:07:15 w Konkursowiczki w ciąży
Tak zastanawiałam się nad wanną, bo dla mnie kąpiele są dobre na wszelkie "zło" czy ból, czy zły humor, ja uwielniam godzinami przesiadywać w wannie. W tym szpitalu co chce rodzić, można do końca w wannie o ile jest wolna, czy nie ma dużo porodów na raz, ale nie wiem jak będzie, nie nastawiam się. Dla mnie najważniejsze jest, zeby nie kładli mnie na siłę, jeśli nie będzie takiej potrzeby, reszta wyjdzie przy porodzie emotka
Starszego przez komplikacje rodziłam koło hmm 1,5 - 2 godzin, coś koło tego, gdyby nie działo się to co działo,i gdyby synek miał normalne ciemiączko to lekarz dawał mi maks 20 minut.

Etapy to tak skrótowo
I etap, to te wszystkie skurcze i bóle - rozwieranie
II etap to parcie i poród
III etap rodzenie łożyska
Zazwyczaj w wannie pozwalają urodzić dziecko, a łożysko już normalnie.

Rachel pękanie itp to nie koniecznie od wanny, ja tak miałam przez za małe ciemiączko u młodego,przez co główka nie złożyła się do porodu, mam nadzieje,że teraz młodszy nie zrobi takiego psikusa emotka
Ja nie mam nastawienia optymistycznego, takie to miałam jak nie wiedziałam co mnie czeka emotka Tzn pesymistką nie jestem, ale wiem już co to poród, nastawiam się,żeby pilnować,żeby tym razem nie podali mi leków, których nie powinni, że jeśli będzie mnie bolało np serce, to nie dam już sobie wmówić, że tak ma być, a najważniejsze to chcę,żeby ktoś spał ze mną w szpitalu po porodzie - w planach jest,że jedną noc moja siostra, a resztę mąż. Nie wiem jak będę się czuła, a po Domisiu dość,że byłam mega osłabiona po utracie krwi i wszystkimi zabiegami,żeby mnie "przywrócić", to nie byłam w stanie ruszać się i czasem było tak,że siostra po cc biegła do mnie,żeby mi pomóc emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5627265 Napisano: 04.04.2013 10:23:40 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament wszystko zalezy od kobiety, ale ja jeśli uda mi się rodzić sn na pewno nie dam się położyć, choćby batem mnie gonili emotka Jak rodziłam synka, wszystko było super do czas, aż mnie położna uwaliła, jak leżałam zaczeły się wszystkie komplikację, mega bóle, które możnaby rozchodzić itp.
Nie wiem jak w szpitalu, który wybrałam jest z ostatnią fazą porodu, tzn na pewno można w wannie, ale nie wiem czy na stojąco/ w kuckach, ale na pewno jeśli kobieta nie chce to nie kładą, ewentualnie tylko do ktg na chwile.
Tak na prawdę musisz wsłuchać się w siebie, a wtedy będziesz wiedziała co robić emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5627256 Napisano: 04.04.2013 10:10:47 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament malutka polecała tutaj kiedyś olejek waleda emotka można podobno zastąpić go oliwką hipp, myślę,że warto spróbować, chociaż ja tradycyjnie zapomniałam kupić emotka
Dużo zależy od położnej i ciebie, jeśli dobrze pokieruje to można się bez nacinania obejść emotka Ja wpisałam sobie,że chce próbować bez nacięcia, bo jednak nawet lekkie pęknięcie goi się lepiej niż nacięcie - no chyba,że dziecko duże, lub z minimalnym ciemiączkiem ( ja tak miałam ze starszym) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5627166 Napisano: 04.04.2013 00:35:54 w Konkursowiczki w ciąży
ja tez podziwiam, mimo,że baaardzo bym chciała uniknąć cc, to jednak na pośladkowe nie zgodziłabym się, wystarczy mi poród Domisia jak nie miał prawie ciemiączka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5627159 Napisano: 04.04.2013 00:27:44 w Konkursowiczki w ciąży
dolly jutro z teściową zagadam, wszystko zależy czy da rade przez tek załatwić

emotka mnie już nie kusi ... bo mam taką ilość,że wiem, że połowy nie założę, albo może z raz. A co do ułożenia, przy pośladkowym nie ma takiego zagrożenia emotka dużo kobiet z własnej woli decyduje się tak rodzić naturalnie, a przy poprzeczce nie ma możliwości urodzenia emotka Wiesz, ja już mogę rodzić w każdej chwili, więc nie jest to wesołe, że nie wiadomo jak mały lezy - czuje jak ciągle się kręci, zresztą jest tak ułożony, że mam nadzieje, że tylko wydaje się mi/rodzinie, a nawet mojej rodzinnej, że czujemy główkę i pupkę w miejscach gdzie już być nie powinny Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5627134 Napisano: 03.04.2013 23:22:42 w Konkursowiczki w ciąży
s to ja nosiłam w zamierzchłych czasach przed i po ciąży ze starszym emotka Teraz To głównie M.
Ja też przesadziłam tradycyjnie z ilością ciuszków, ale ja nawet starszemu wiecznie coś dokupuje, mimo,że ma ciuchów całą mase ( ciągle powtarzam,że czegos ma mało).

Ehh dziewczyny ja chyba jutro spytam się teściowej czy da radę załatwić mi usg u siebie w pracy ( chociaż jest na chorobowym, więc nie wiem czy da radę). Na serio boję się,że zacznę rodzić, a tu nie wiadomo jak jest młody ułożony emotka Niedawno z siostrą rozmawiałam i ona też okropnie się martwi ( chyba więcej teraz czyta o poprzeczce niż ja emotka ), zwłaszcza,że u nas porody raczej długo nie trwają Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5627095 Napisano: 03.04.2013 22:10:57 w Konkursowiczki w ciąży
Ja też chudłam mimo,że jakoś szczególnie nie wymiotowałam, miałam mega mdłości, ale jadłam. Później nadrobiłam, ale w normie, no i wszystko mi poszło w brzuch, coś tam na twarzy tez przytyłam, ale bez dramatu. Ogólnie ciuchów ciążowych nie musiałam kupować, bo całą ciąże przechodziłam w spodniach przed ciążowych, głównie jeansach, jakieś tam bluzki dłuższe tylko kupowałam Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5627013 Napisano: 03.04.2013 20:42:12 w Konkursowiczki w ciąży
To nie jest śmieszne emotka Jak weszłam do mamuśki, to spojrzała na mnie i stwierdziła "coś dziwnie wyglądasz, źle się czujesz ?" taaa wystarczy wyjśc tak z domu a własna mama widzi,że coś nie tak emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5626973 Napisano: 03.04.2013 19:42:39 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

emotka ja też mojemu mówie, że pomimo mamuśki złego samopoczucia niech posiedzi jeszcze z tydzień, żeby pogoda się poprawiła emotka
A wagą nie przejmuj się, pamiętam jak ja tutaj panikowałam,że jestem na minusie, ewentualnie lekko waha mi się waga na plus, a w ostatnich miesiącach nadrobiłam emotka
Teraz mam taaaaaaaaki brzuch emotka emotka Ostatnio znajomy się śmiał, że jak idę to najpierw brzuch,brzuch,brzuch, a dopiero ja emotka

tez pamietam czas, kiedy panikowalam, ze brzuch jest za maly, a teraz emotka emotka wlasnie wrocilam z USG i mloda ma 2529g +/- 300g, wiec jest emotka jutro kolejna wizyta, a w weekend ide na KTG, bo mam zalecenie, zeby robic raz w tygodniu (bedzie pretekst by odwiedzic kolezanki) emotka

chyba każda to przechodzi emotka też ktg miałam wczoraj, następne 9.04

Matko jakie ja mam ciążowe zgąbczenie mózgu emotka
Ciągle mam manie odgracania mieszkania, zasuwam jak ten świstak, no i jechaliśmy teraz po Dominika do mojej mamy, stwierdziłam,że przemknę niezauważalnie do auta ( w końcu taki ze mnie okruszek,że nikt nie zobaczy mnie emotka ) więc nie przebieram się,ani nie maluje. Podjechaliśmy na orlen i mąż spytał się czy pójde zapłacić, żeby było szybciej, na co ochoczo przystałam emotka Pewność siebie straciłam jak ludzie dziwnie się na mnie patrzeli, znajomy trzasnął uśmiech, no ale pomyślałam sobie co tam w końcu urosło mi się ....
taaa wróciłam do auta spojrzałam w lusterko i już nie byłam taka pewna siebie emotka To,że niewymalowana to jeszcze bym przeżyła, ale włosy jakby piorun we mnie trzasnął, na policzku brudna, spodnie "domowe" zakurzone matkooooo nie pokaże się tam długo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5626878 Napisano: 03.04.2013 17:45:13 w Konkursowiczki w ciąży
emotka ja też mojemu mówie, że pomimo mamuśki złego samopoczucia niech posiedzi jeszcze z tydzień, żeby pogoda się poprawiła emotka
A wagą nie przejmuj się, pamiętam jak ja tutaj panikowałam,że jestem na minusie, ewentualnie lekko waha mi się waga na plus, a w ostatnich miesiącach nadrobiłam emotka
Teraz mam taaaaaaaaki brzuch emotka emotka Ostatnio znajomy się śmiał, że jak idę to najpierw brzuch,brzuch,brzuch, a dopiero ja emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5626757 Napisano: 03.04.2013 15:33:21 w Konkursowiczki w ciąży
emotka znam pełno dziewczyn którym skracała się szyjka emotka Poleżysz i będzie ok.
A w którym tygodniu jesteś ? Wyświetl w wątku >>
0 0