Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Teściowa próbuje dodzwonić się do znajomych na ginekologie żeby załatwić mi usg, zobaczymy czy się uda. Oczywiście był foch, jak spytała się czy w razie czego zostanę w tym szpitalu ( nie chce tam rodzić, ewentualnie gdyby musiała być cc, to tylko jeśli załatwiłaby jakiegoś dobrego lekarza ...) Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dziękuje za info
Tzn to jest czas w szpitalu, same skurcze miałam dużo dłużej, ale jechałam do szpitala w ostatniej chwili
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mąż miał wziąć zwykły urlop, a tacierzyński miał zostawić na wakacje ( normalny urlop mogą cofnąć, a tacierzyńskiego jednak nie), ale kierownik jęczał,żeby podać dokładny termin urlopy (mimo,że mąż był umówiony z chłopakami z którymi pracuje,że w wrazie czego pozmieniają sobie grafik w środku miesiąca) więc chcieliśmy jednak wykorzystać tacierzyński, który musi dać, no ale skoro są inne opcję ...
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tylko też muszą te sale być wolne, więc mam nadzieje,że tak będzie
A z pracą męża wszystko zależy kiedy urodze, może być tak,że akurat będzie miał wolne, a jak nie to weźmie najpierw na żądanie lub opieke, a później tacierzyńskie
Oooo własnie wiecie jak jest liczone te tacierzyńskie? To jest 14 dni, ale robocze , czy kalendarzowe ? Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Starszego przez komplikacje rodziłam koło hmm 1,5 - 2 godzin, coś koło tego, gdyby nie działo się to co działo,i gdyby synek miał normalne ciemiączko to lekarz dawał mi maks 20 minut.
Etapy to tak skrótowo
I etap, to te wszystkie skurcze i bóle - rozwieranie
II etap to parcie i poród
III etap rodzenie łożyska
Zazwyczaj w wannie pozwalają urodzić dziecko, a łożysko już normalnie.
Rachel pękanie itp to nie koniecznie od wanny, ja tak miałam przez za małe ciemiączko u młodego,przez co główka nie złożyła się do porodu, mam nadzieje,że teraz młodszy nie zrobi takiego psikusa
Ja nie mam nastawienia optymistycznego, takie to miałam jak nie wiedziałam co mnie czeka
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie wiem jak w szpitalu, który wybrałam jest z ostatnią fazą porodu, tzn na pewno można w wannie, ale nie wiem czy na stojąco/ w kuckach, ale na pewno jeśli kobieta nie chce to nie kładą, ewentualnie tylko do ktg na chwile.
Tak na prawdę musisz wsłuchać się w siebie, a wtedy będziesz wiedziała co robić
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dużo zależy od położnej i ciebie, jeśli dobrze pokieruje to można się bez nacinania obejść
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
emotka mnie już nie kusi ... bo mam taką ilość,że wiem, że połowy nie założę, albo może z raz. A co do ułożenia, przy pośladkowym nie ma takiego zagrożenia
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja też przesadziłam tradycyjnie z ilością ciuszków, ale ja nawet starszemu wiecznie coś dokupuje, mimo,że ma ciuchów całą mase ( ciągle powtarzam,że czegos ma mało).
Ehh dziewczyny ja chyba jutro spytam się teściowej czy da radę załatwić mi usg u siebie w pracy ( chociaż jest na chorobowym, więc nie wiem czy da radę). Na serio boję się,że zacznę rodzić, a tu nie wiadomo jak jest młody ułożony
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Matko jakie ja mam ciążowe zgąbczenie mózgu
Ciągle mam manie odgracania mieszkania, zasuwam jak ten świstak, no i jechaliśmy teraz po Dominika do mojej mamy, stwierdziłam,że przemknę niezauważalnie do auta ( w końcu taki ze mnie okruszek,że nikt nie zobaczy mnie
taaa wróciłam do auta spojrzałam w lusterko i już nie byłam taka pewna siebie
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A wagą nie przejmuj się, pamiętam jak ja tutaj panikowałam,że jestem na minusie, ewentualnie lekko waha mi się waga na plus, a w ostatnich miesiącach nadrobiłam
Teraz mam taaaaaaaaki brzuch
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A w którym tygodniu jesteś ? Wyświetl w wątku >>