Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5626739 Napisano: 03.04.2013 15:17:31 w Konkursowiczki w ciąży
Ja nie uważam,że usg jest konieczne na każdej wizycie, ale jak jest taka sytuacja, że koniecznie trzeba to się robi, a nie ...
Skróconą szyjke lekarz o ile się nie myle wybada przy zwykłym badaniu.
Katrin to ja mam tak jak Ty, tylko na samą myśl o cc emotka i baaardzo mi zalezy na sn, wole męczyć się niż dać się kroić emotka

A co do zakupów, też uważam,że nie powinno się zostawiać na ostatnią chwile, różne rzeczy się zdarzają. Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5626653 Napisano: 03.04.2013 14:19:53 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

no właśnie w h&m byłam i nic ciekawego a w reserved na 86 też lipa:/ mam zarombisty dylemat z tym. znalazłam fajna sukienke w wojciuku ale kupiłabym ja pod warunkiem ze miałabym kod -20 zł na pierwsze zakupy, a te rozdaja w sklepach stacjonarnych - 60 km ode mnie:((

a jaką chcesz tak mniej więcej ? typowo odświętną ? czy taką co jeszcze założysz Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5626623 Napisano: 03.04.2013 13:57:22 w Kupony Payback
Przy ostatniej takiej akcji doliczało czasem punkty z opóźnieniem, więc moze i tym razem tak jest emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5626618 Napisano: 03.04.2013 13:55:03 w Konkursowiczki w ciąży
rachel a w h&m i reserved patrzałaś ? Tam mają śliczne sukieneczki, a jakościowo ubrania są świetne ( tzn dziecięce emotka ) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5626617 Napisano: 03.04.2013 13:53:45 w Wkurza mnie...
merkana padłam emotka emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5626567 Napisano: 03.04.2013 13:10:26 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Kali czytałam o Twoim ginie i jestem w szoku, że nie zrobił Ci USG. Mój akurat na każdej wizycie mi robił, ale wiem, że są lekarze, którzy robią max 3 razy w ciągu ciąży, ale u Ciebie powinien teraz zrobić, zwłaszcza, że dziecko poprzecznie ułożone. Na kiedy masz termin?

na 12 kwietnia emotka No odbiło mu,on nie robi na każdej wizycie, ale i tak teraz powinnam mieć robione emotka
Stwierdził,że w terminie porodu zrobimy ... wizyte mam 9.04

Też chciałabym znać przybliżoną wagę młodego, bo już na 3/4d mówili,że będzie duży i patrząc na brzuch jest mały byczek emotka
Dokładnie można go wyczuć, ma już taaaak mało miejsca.
Wrrr umieram dzisiaj na zgage, normalnie wszystko co wezmę to działa przez chwilę Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5626561 Napisano: 03.04.2013 13:06:35 w Wkurza mnie...
abodak napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

staszek napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że dziś po raz 4 z rzędu nie odebrałam zastrzeżonego- tym razem o 8.33.Poprzednio 2 razy dzwonił wczoraj o 14.28 i raz po 16 w piątek przed świętami.I to nieważne czy trzymam telefon w kieszeni spodni czy w torebce-nie mogę go usłyszeć emotka Powinni zakazać telefonów zastrzeżonych albo ja powinnam udać się do laryngologa, bo nawet ustawienie maksymalnej głośności dzwonka nie pomaga emotka

w kieszeni spodni to bardziej wibracje się czuje. Może masz za słabe dlatego nie czujesz emotka

To chyba dobrze, że ma słabe, bo co by ludzie pomyśleli, gdyby jej zaczęło w spodniach wibrować emotka

eeeee nic takiego złego by nie pomyśleli jedynie że ma węża w kieszeni:D:D:D

nieważne co by ludzie pomyśleli, ważne,co Kasia by poczuła emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5626499 Napisano: 03.04.2013 12:12:50 w Konkursowiczki w ciąży
quaqua czy mała będzie podchodziła do siostry, czy nie to wirusy i tak krążą po domu, więc nie ma to większej różnicy emotka
Tak jak pisała katrin, jeśli karmisz piersią to jest duża szansa, że malutka nie załapie choróbska emotka
Trzymam kciuki, żeby było dobrze emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5626135 Napisano: 02.04.2013 20:30:56 w Konkursowiczki w ciąży
Monika sama jestem w szoku, wiesz gdybym go jeszcze nie znała itp, ale ja do niego chodzę o około 10 lat emotka Nie wiem co mu ostatnio jest emotka

A co do tej listy szpitalnej, ja spakowałam też tyle jak nie więcej ubranek emotka Mało to miejsca zajmuje, a u nas w planach jest,że mąż tylko na jedną noc dostanie "wyjściowe", a tak to będzie ze mną spał w szpitalu, jedynie będzie jeździł po Domiśka, więc nie chce go ganiać do domu.

Ja pamiętam swoje zakupy i robienie wyprawki dla Domiśka, młoda byłam, niedoświadczona i też słuchałam się innych jak radzili nie kupować wszystkiego, bo po porodzie można. Po porodzie ja miałam komplikacje, kupe kasy szło na leki, do tego różne perypetie i dodatkowe zakupy ostro odczuwaliśmy. Dlatego teraz już planując ciąże powiedziałam, że nie ma takiej opcji,żeby zostawiać coś na później, ewentualnie tylko rzeczy, które normą jest,że kupuje się na bieżąco.
Dlatego teraz mam wszystko to co wiem,że przydało się przy Domiśku, lub czego mi brakowało, zapas kosmetyków, chusteczek itp ciuszki na 56/62 z różną opcją pogodową itd Po porodzie chce się cieszyć naszą czwórką, a nie martwić,że dziecko dostało kolki w nocy i trzeba gnać do apteki, czy tym,że przydałoby się coś czego zakup odłożyłam na później.
Jak coś będzie zbędne to pójdzie w świat i już.
Jednak też nie robiłam tych zakupów w jednym miesiącu, a ustaliłam sobie comiesięczny limit zakupowy z mojej wypłaty i starałam się tego trzymać.
Tak podliczając, to gdyby kupować wszystko nowe i w jednym miesiącu, to nie wiem ile trzeba zarabiać,żeby tego nie odczuć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5626002 Napisano: 02.04.2013 17:15:53 w Konkursowiczki w ciąży
Raczej kryzys wieku średniego emotka

A co do chusty/nosidła nie kupowałam, bo szkoda mi kasy jeśli wiem,że nie ponoszę za dużo. Na wyjazdy moge pożyczyć lub ewentualnie kupić coś taniego. Tak to wózek to podstawa dla mnie, zarówno na spacery, jak i np wyjazdy na działkę ( ja będę mogła grzebać w ziemi, a mały będzie sobie spać/leżeć w wózku)
Aleee jestem padnięta, usnełam i obudziłam się teraz jeszcze bardziej zmęczona emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5625990 Napisano: 02.04.2013 17:06:30 w Konkursowiczki w ciąży
dianek ja nie chustowa emotka Dla mnie wózek to podstawa, a o chuście lub mt pomyśle jeśli zdecydujemy się jechać w wakacje w góry, ewentualnie inne miejsce emotka
Już nie mogę doczekać się spacerków, z Domisiem całymi dniami przesiadywałam w parku z książką emotka

Dzisiaj miałam wizyte i co ? I cenzura nie zrobił mi usg emotka więc tak na prawdę nie wiem w jakiej pozycji jest mały ( dalej czuje poprzeczkę, nawet przy ktg mąż musiał trzymać pas,bo w normalnej pozycji nie łapało), jak spytałam się lekarza co w takim razie z porodem, jak zaczne rodzić przeciez to duże zagrożenie - ten stwierdził,że przecież pojadę do szpitala i jak będzie poprzeczka to zrobią cesarkę emotka
Brak mi słów normalnie, od zawsze do niego chodzę, nie wiem co jego powaliło emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5625974 Napisano: 02.04.2013 16:44:58 w Konkursowiczki w ciąży
minia ja napisałam co ja kupowałam na podstawie swoich doświadczeń, wiem,że nie wszystko jest potrzebne od razu, czy że to są tam też zbędne rzeczy emotka
Ja kupowałam wszystko przez kilka miesięcy, więc strasznie tego nie odczułam, a nie chciałam zostawiać sobie zakupów na po porodzie, jedynie pościel do dużego łóżeczka - bo takie będę używała dopiero po kilku miesiacach.

prodiament to jest lista moja, dużo rzeczy możesz tam pominąć emotka Jak odrzucisz "ciężkie sprzęty" to już lista finansowo skurczy się niesamowicie emotka
a co do listy do szpitala co podałaś link, w większości szpitali taka jest, ciuszki zawsze może tatuś dowozić jeśli będzie taka potrzeba emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5625872 Napisano: 02.04.2013 14:31:04 w Konkursowiczki w ciąży
Dla mnie ( coś tam jeszcze muszę dokupić)
- maść na sutki - możesz kupić czystą lanoline w aptece 30 zł, jak weźmiesz od lekarza receptę to około 8 zł, do tego na pewno zaopatrzę się w bepanthen
- majtki poporodowe siateczkowe
-wkłady poporodowe ( coś jak podpaski, ale większe i chłonniejsze)
- podpaski - ja kupiłam nocne allways
- płyn do higieny intymnej z korą dębu
- kora dębu
- tamtum rosa
- wkładki laktacyjne (tommee tippee są fajne)
- piżama do karmienia
- szlafrok
-klapki
-kapcie
- staniki wygodne do karmienia, ale to najlepiej po porodzie jak zobaczysz jaki rozmiar emotka
- laktator (tommee tippee)

Dla dziecka :
- ciuszki ( pajace, śpiochy, body, kaftaniki (te są wg mnie mało wygodne, lepiej mieć więcej bodów), łapki niedrapki, skarpetki, i wyjściowe typu spodnie, bluzy i bluzki , kurteczkę, czapki kąpielowe i wyjściowe)
- smoczek uspakajający (tommee tippee - ogólnie poszłam w tą firmę)
- butelki ( nawet jeśli zamierza się karmić piersią dobrze mieć 1-2 szt)
- szczotka do włosów
- pościel do kołyski, łóżeczka
- rożek
- kocyki
- pieluszki tetra i flanela + ja idę w pieluszki wielorazowe więc też takie
- pampersy (pampers)
- chusteczki nawilżane
- kosmetyki ( żel do mycia, oliwka, balsam, kremy itp)
- kropelki na kolke
- komoda kąpielowa ( wanienka+przewijak z półeczkami na art pierwszej potrzeby)
- kołyska
- materacyk do kołyski
- karuzela do kołyski/łóżeczka
- wózek, fotelik samochodowy
- leżaczek do wanienki
- leżaczek bujaczek
- płatki kosmetyczne canpol (takie duże) i huggies
- gruszka do noska
- aspirator frida
- sól fizjologicza
- gaziki nasączone 70% spirytusem
- termometr elektryczny (na czoło i do ucha)
- klips do smoczka
- pampersy - pampersa
- mały kosz na brudne ciuszki ( nie chce trzymać razem z naszymi)
- proszek do prania i płyn do płukania ubranek niemowlęcych (nawet nowe ciuszki trzeba wyprać przed użyciem)
- podkład do łóżeczka pod prześcieradło ( ja kupiłam taki wielokrotnegoużytki)
- prześcieradełka
- ręczniki z kapturkiem i zwykłe
- nożyczki do paznokci
- patyczki do uszu ze stoperem
- termometr kąpielowy
- pojemniczki do mrożenia mleka

Mase tego i zapewne zapomniałam coś wypisać.
Ja robiłam sobie listę na podstawie doświadczeń ze starszym, kupowałam " na raty" w sensie,że podzieliłam sobie zakupy na kilka miesięcy, więc nie zrujnowało to mojego portfela tak jakby to było, gdybym miała kupować na raz. Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5625838 Napisano: 02.04.2013 14:00:56 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament Ja mogę napisać Ci później co ja kupowałam dokładnie do wyprawki, w tym, że ja kupowałam już teraz nawet takie rzeczy typu karuzela do łóżeczka, czy komoda kąpielowa Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5625437 Napisano: 01.04.2013 21:53:02 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

prodiament napisał(a):

Dziewczyny, czy trzeba jakoś przygotować swoje piersi przed porodem, żeby potem bez problemów podjąć karmienie, czy obędzie się bez specjalnych przygotowań? Zostało mi jeszcze 1,5 miesiąca do terminu.

można je hartować, pocierając ręcznikiem, ale ja tego nie robiłam.

Kalisto jak Dominik?

Dużo lekarzy twierdzi,że hartowanie przez pocieranie jest na czele ciążowych "zabobonów", można smarować maścią na brodawki, ale moim zdaniem i tak początkowo będzie boleć emotka

A domiś wczoraj wyglądał jak po bitwie (spuchnięty) dzisiaj wszystko schodzi ... i podejrzewamy teraz wode, lub coś w domu bo spał u chrzestnego i jest dużo lepiej, dzisiaj moja mamuśka go przejeła i dalej będziemy obserwować. Coś czuje,że czeka nas gotowanie wody do kąpieli w garze Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5625126 Napisano: 01.04.2013 00:10:18 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

PS. kalisto - Współczuję nieobecności męża w dni świąteczne - ale jeśli tak pracuje to czy chociaż ma wolne za to w inne dni w tygodniu, żeby mógł je z Wami spędzać?

Tak, jego zmiany są zazwyczaj 12 godzinne i w większości to nocki, więc dobre jest to,że często jest w domu i może mi pomóc. Nie mamy problemu,żeby jeździć razem do lekarzy, czy załatwić sprawy, zazwyczaj też zaprowadza i odbiera syna ze szkoły. Ale jednak to też ma swoje minusy, bo dni świąteczne to u nich normalne dni i nie mają za to nic dodatkowo płatne Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5625069 Napisano: 31.03.2013 19:41:04 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

Jak Wam mijają święta? emotka Mi z brzuchem ciężko wysiedzieć przy stole i od samego patrzenia na jedzenie wydaje mi się, że zaraz pęknę emotka A propos - jak radziłyście/radzicie sobie ze zgagą w ciąży? Obojętnie co zjem, strasznie mnie męczy emotka

maalox i tylko to. Mleko, migdały działają n a krótką mete i tylko chwilowo, rennie tak samo, a maalox działa cuda ! Tabletki na lżejszą, a mleczko pokona każdą - nawet mój mąż, który okrutnie cierpiał maalox zaczął zachwalać odkąd mój gin go polecił.

A święta u nas do duszy, męzu dopiero zaraz wraca z pracy po całym dniu, ja ledwo się ruszam, a reszta wiadomo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5625064 Napisano: 31.03.2013 19:36:14 w Konkursowiczki w ciąży
To nie co gorsza tylko ciesz się emotka Mój też dośc szybko odpieluchował się, ale jednak troszkę później niż Beniu.
Ehh u nas ciąg dalszy przebojów Dominikowych emotka Dzisiaj wywozimy go z domu na noc i zobaczymy jak będzie, bo już coraz bardziej podejrzewamy albo coś w domu, albo wode ( bo są u nas ostatnio jaja z wodą). Wysypka schodzi od leków, za to znowu napuchł nam, całe szczęście najbardziej było rano, teraz już powolutko schodzi Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5624992 Napisano: 31.03.2013 14:17:54 w Konkursowiczki w ciąży
Dianek super ! Spójrz na trenerki kokosi, fajne są emotka

Wesołych świąt babeczki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5624731 Napisano: 30.03.2013 13:03:45 w Wkurza mnie...
asante czy po godzinie 22, czy w ciągu dnia, straż miejska/policja musi przyjechać. O ile dobrze pamiętam to po 3 interwencjach kierują sprawe do sądu grodzkiego, więc dzwoń i nie popuszczaj im tego, muszą przyjechać Wyświetl w wątku >>
0 0