Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Potrzebujemy 122/128 , ale bluzy najlepiej z kapturem.
My już nie wiemy czy świrujemy, czy co, ale wydaje nam się jakby młody znowu miał lekko opuchniętą twarz
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To co miał teraz pierwszy raz się zdarzyło, dlatego też ciężko określić na co to może być. Przeróżne choroby zakaźny wykluczone, pokarmówka też raczej - doktor powiedziała,że może mały jeść w święta normalnie tylko obserwować, bo może być podatny teraz.
My nie mamy problemów z nim jeśli chodzi o zdrowie, dlatego ona sama patrząc w jego karte zgłupiała. Chyba najbardziej pasuje nam reakcja na jakieś ugryzienie, bo powiedziała,że faktycznie mogło go coś użreć dużo wcześniej a organizm bronił się Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Maść choleresterowa u nas na recepte grosze, bez recepty ta sama 40 zł
Młody rano zaczął puchnąć, uczulenie w oczach pojawiało się, pojechaliśmy do naszej lekarki i mieliśmy wybór, albo szpital, albo silny zastrzyk sterydowy. Dostał zastrzyk ( zresztą sama powiedziała, że ona to radzi), jakby dalej coś się działo mamy jechać w święta na dyżur i mówić, żeby dali zastrzyk. Nie wiadomo od czego to, wszystkie moje podejrzenia lekarka obaliła, już zastanawiamy się, czy może jakiś pająk lub coś podobnego go nie użarło
To co używałam, mam używać, a do tego zmieniony ma syrop na silniejszy + wapno dla alergików + maść sterydowa, którą nigdzie nie chcieli zrobić na już ( dopiero po świętach), więc dostaliśmy w zastępstwie na te kilka dni o połowe mniejsze stężenie.
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dobranoc
;* Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale na serio jak się pogrzebie to można tam fajne rzeczy znaleźć. U mnie mają jednak minusa za to,że zamówiłam farby do malowania ścian miały być za 3 tygodnie i nie odezwali się
Ja mamuśce na 50-tke kupiłam tam fajny wazon duuży z kwiatami ( które akurat mają bardzo drogie) zapłaciłam koło 100 zł. Bombonierki też tanie, coś koło 30-40 zł a świetne ( teściówce, aż oczy się zaświeciły jak jedną dostała
Tylko merlinkowe rzeczy drogie ;/
Teraz planuje pokupować kilka wazonów/świeczników z przezroczystego szkła na parapet, fajnie to może wyglądać, a przynajmniej zagospodaruje go jakoś, bo tak to wiecznie dominik tam robi swoje "porządki" Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A almi nie jest złe, zwłaszcza jak są promocję
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ehh miałam jechać do almi przed świętami, bo tomek-dziadyga-jeden-wredny zbił mi moją kochaną-cudowną-wychuchaną bombonierkę (takie szklane coś na słodycze ) i zapowiedziałam, że jak ich już nie będzie to go ukatrupie, ewentualnie powiesze za wiadomo co na żyrandolu i pupka, nie mam kiedy
Matko jak ja to napisałam
Noooo ale wiadomo o co chodzi
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly tak patrze na twoją stopkę i sobie myśle,że skoro już ją masz to wiesz, moje bony też zamień
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Znalazłam sól z morza martwego 25 kg , ale cena za 1 kg wychodzi o połowe mniejsza niż płaciłam za 0,5 kg. Chyba musze znaleźć kogoś w swojej okolicy, żeby zrobić wspólny zakup, bo to się opłaca Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dominik urodził się z szorstką skórą, zimą miał jakies tam uczulenie, ale to tak raczej bez szału, a teraz to normalnie szok. Zresztą coraz częściej ludzie mają alergię, które wychodzą nawet na starość.
Ja mimo,że nigdy nie patrzałam jakoś specjalnie na składy itp ostatnio zaczełam zwracać na to uwagę i zdecydowanie przestawiam się, zresztą mój mąż, który tez miał takie podejście,że nawet jogurty zabijają, zaczął patrzeć na to co jemy, co używamy. Myślę,że zdecydowanie może to pomóc.
Tak zmieniając temat orientujecie się jak to jest z tacierzyńskim 14 dni liczy się jako normalne, czy robocze ?
I znowu z innej beczki, macie karty rossmana rossne, czy jak im tam ? Punkty nalicza tylko za produkty dzieciowe, czy wszystkie ? Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Maść cholesterowa, sprzedawana jest bez recepty
Ja bym wazeliną nie smarowała, lepiej lekki krem, który nie obciąży skóry
Sól samą poczytaj sobie jakie ona działa cuda, a sama będziesz dla siebie stosowała
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na pewno nie zaszkodzi
Albo krem jakiś lekki, nie typowo tłusty ? Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Młody dostaje syropek, ciałko ma smarowane, a wiadomo,że efekty nie przyjdą w jednej chwili. Myślę,że wizyta w szpitalu w tym przypadku nie ma sensu. Tak jest juz z różnej maści uczuleniami, czy problemami skórnymi. Innych objawów poza wysypką nie ma ( temperatura ok, nic nie boli itp), więc śmiało możemy jechać jutro - zresztą ja mojej lekarce rodzinnej baaardzo ufam, pomimo,że jestesmy u niej od niedawna.
Może inaczej bym reagowała, gdybym nie widziała nigdy wcześniej takich objawów ( wtedy mogłabym wpaść w panikę), ale mój chrześniak ma zaawansowane azs, jak byli w polsce miał chyba rok, a uczulenie wręcz z ranami
No i wiadomo różni lekarze przyjmują na dyżurach ...
Mąż wraca o 8 rano z pracy i od razu zadzwonie do naszej lekarki, wrazie czego może nam dać skierowanie na dermatologię.
Bardziej boję się tego,żeby teraz juniorowi nie chciało się wychodzić, no bo wtedy nie wyobrażam sobie, jak wytrzymam w szpitalu nie mogąc jednocześnie z Domiśkiem być.
Teraz śpi sobie słodko z rozłożonymi rączkami i nóżkami, chyba wszystko zaczeło działać i oby tak było do rana. Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mąż pracuje pod nosem i zagląda do nas, ale jechać nie może. Ogólnie na pewno miałby kto z nami jechać, ale nie wiem czy nie lepiej poczekać do rana i jechać do naszej lekarki. Dopiero co posmarowałam małego i dostał syrop więc pewnie zaczyna działać.
Ehh właśnie tych świąt się boje, jak coś to możemy jechać do szpitala gdzie pracuje teściowa,ale tam jest tragiczna dermatolog Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Remont mamy cały czas, ale to raczej nie od tego ...
Pleśni, no właśnie jednym z podejrzanych to są boczniaki ... tzn takie baloty do hodowania, ale one poleciały na klatkę i z tego co się orientowałam to raczej nie one.
Już sama nie wiem głupieje. teraz biedak próbuje usnąc wtulony we mnie, ale ciągle go swędzi
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Diana wiem,że może dopiero teraz uczulić, zwłaszcza,że psisko też ostatnio świruje nam ze zdrowiem ( tzn wygląda jakby miał anoreksje - ale robali, ani nic z tych rzeczy nie ma)
Ehhh załamka normalnie Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Już wszystko przemaglowałam co nowego i z jedzenia nic nie wychodzi, jedynie mam 2 podejrzenia.
Szczerze to wolałabym, żeby to było faktycznie jakieś zapalenie niż alergia ;/
benasia j&j jest uczulający
Już sama nie wiem jak smarowałam go balneum ostatnio był pisk,że piecze, po oliwce pat&rub było ok, teraz posmarowałam go maścią i też okropnie piekło.
Ehh normalnie martwie się Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane