Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5624707 Napisano: 30.03.2013 12:15:39 w Konkursowiczki w ciąży
Nie jest to taka opuchlizna jak wczoraj ( która zeszła po zastrzyku), sami co chwile go oglądamy i zastanawiamy się, czy jesteśmy już przewrażliwieni, czy faktycznie jakby lekko spuchł. Na razie będziemy go obserwować, a jak coś się pogłębi to na bank pojedziemy.

Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5624696 Napisano: 30.03.2013 11:22:20 w Konkursowiczki w ciąży
Dianek mogę popatrzeć, chociaż jestem przed wypłatą, a na młodego leki poszła nam teraz cała odłożona kasa emotka
Potrzebujemy 122/128 , ale bluzy najlepiej z kapturem.

My już nie wiemy czy świrujemy, czy co, ale wydaje nam się jakby młody znowu miał lekko opuchniętą twarz emotka Teoretycznie wysypki jest mniej, ale niedawno obudził się i wydaje nam się, że lekka opuchlizna jest. Dostał teraz wapno dla alergików, posmarowałam go znowu maścią i chyba poczekamy czy będzie się zwiększało, czy co. Ogólnie dobrze się czuje, nie swędzi już go, baa nawet wziął się teraz za sprzątanie emotka Normalnie czuje się bezradna emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5624332 Napisano: 29.03.2013 15:56:35 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

kalisto dzielnie się trzymajcie przez święta - faktycznie synek twój mocny alergik, współczuje bardzo wam, mam nadzieje ze teraz po tych dawkach będzie mu lepiej emotka

No właśnie on nie jest alergikiem, tzn jedynie to musimy używać delikatnych kosmetyków, bo inaczej miał suchą skóre, ewentualnie na zime go wysypywało, ale lekarka stwierdziła,że to nie jest powiązane i te wysypki wcześniejsze to raczej delikatna skóra podatna np na pot.
To co miał teraz pierwszy raz się zdarzyło, dlatego też ciężko określić na co to może być. Przeróżne choroby zakaźny wykluczone, pokarmówka też raczej - doktor powiedziała,że może mały jeść w święta normalnie tylko obserwować, bo może być podatny teraz.
My nie mamy problemów z nim jeśli chodzi o zdrowie, dlatego ona sama patrząc w jego karte zgłupiała. Chyba najbardziej pasuje nam reakcja na jakieś ugryzienie, bo powiedziała,że faktycznie mogło go coś użreć dużo wcześniej a organizm bronił się Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5624326 Napisano: 29.03.2013 15:49:37 w Konkursowiczki w ciąży
dianek my też mieliśmy kilka bidonów canpola i mogę polecić emotka
Maść choleresterowa u nas na recepte grosze, bez recepty ta sama 40 zł

Młody rano zaczął puchnąć, uczulenie w oczach pojawiało się, pojechaliśmy do naszej lekarki i mieliśmy wybór, albo szpital, albo silny zastrzyk sterydowy. Dostał zastrzyk ( zresztą sama powiedziała, że ona to radzi), jakby dalej coś się działo mamy jechać w święta na dyżur i mówić, żeby dali zastrzyk. Nie wiadomo od czego to, wszystkie moje podejrzenia lekarka obaliła, już zastanawiamy się, czy może jakiś pająk lub coś podobnego go nie użarło emotka Na prawdę była masakra emotka Kilka minut po zastrzyku opuchlizna zaczeła schodzić i uczulenie cofać się.
To co używałam, mam używać, a do tego zmieniony ma syrop na silniejszy + wapno dla alergików + maść sterydowa, którą nigdzie nie chcieli zrobić na już ( dopiero po świętach), więc dostaliśmy w zastępstwie na te kilka dni o połowe mniejsze stężenie.
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5624004 Napisano: 29.03.2013 00:29:59 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

ja nie wiem o co chodzi z merlinkowymi seriami. A wazon jeden faktycznie super widizalam ale jak podeszla i zobaczylam cene ponad 200zł to ucieklam.
A teraz uciekam spac emotka tazke spokojnej nocki zyczę emotka
emotka

nooo jak śmiesz nie wiedzieć co to merlinkowa seria emotka emotka chodzi mi o merlin monroe `` emotka ja te,z zmykam, tzn czytam sobie
dobranoc
;* Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5624002 Napisano: 29.03.2013 00:21:34 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

dokładnie, bylam w ikei w poniedziałek i znow mi sie wizja zmieniła, ale koniecznie bede musiala kupic. W Almi pięękne sa rzeczy, ale ceny sa mocno przesadzone, a i wlasnie dostałam info, ze te same rzeczy moge kupic u nas na takiej wielkiej giełdzie emotka oczywiscie w przyzwoitych cenach emotka

<foch> za tą giełde
Ale na serio jak się pogrzebie to można tam fajne rzeczy znaleźć. U mnie mają jednak minusa za to,że zamówiłam farby do malowania ścian miały być za 3 tygodnie i nie odezwali się emotka mają szczęście,że wizja mi się zmieniła emotka
Ja mamuśce na 50-tke kupiłam tam fajny wazon duuży z kwiatami ( które akurat mają bardzo drogie) zapłaciłam koło 100 zł. Bombonierki też tanie, coś koło 30-40 zł a świetne ( teściówce, aż oczy się zaświeciły jak jedną dostała emotka )
Tylko merlinkowe rzeczy drogie ;/
Teraz planuje pokupować kilka wazonów/świeczników z przezroczystego szkła na parapet, fajnie to może wyglądać, a przynajmniej zagospodaruje go jakoś, bo tak to wiecznie dominik tam robi swoje "porządki" Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623991 Napisano: 29.03.2013 00:07:43 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

haha, no dlatego się śmieję, że się wymieniami. Na ikeę sie zasadzam, ale jeszcze nie wiem czy z bonami czy jednak gotówą, choć bardziej mi bonami lezy emotka

Ikea, to zostanie przeze mnie zaatakowana niebawem emotka tzn jak junior będzie zdatny do podróży ( mam nadzieje,że koniec maja/czerwiec) wybieramy się do rodzinki .... gdzie jest ikea emotka mój mąż ciągle powtarza,że wcześnie podprowadzi mi moją kartę, portfel itp bo pewnie będę wariowała emotka

A almi nie jest złe, zwłaszcza jak są promocję emotka Szklane rzeczy mają fajne , ale jednak wydać tyle bonów na takie pierdoły trochę szkoda, wolałabym w ikea emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623985 Napisano: 28.03.2013 23:58:29 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

chcesz się ze mna wymienić Kalisto? emotka

tak, tak emotka Almi za Almi ? Chociaż wiesz za ikea się nie obrażę emotka emotka
Ehh miałam jechać do almi przed świętami, bo tomek-dziadyga-jeden-wredny zbił mi moją kochaną-cudowną-wychuchaną bombonierkę (takie szklane coś na słodycze ) i zapowiedziałam, że jak ich już nie będzie to go ukatrupie, ewentualnie powiesze za wiadomo co na żyrandolu i pupka, nie mam kiedy emotka A jeszcze jak myśle jechać do "ukochanego" centrum handlowego, z atakującymi łokciami babami to słabo mi się robie.

Matko jak ja to napisałam emotka emotka
Noooo ale wiadomo o co chodzi emotka Aaaa i ostatni była tam kolekcja pasująca do merlinki, więc na samą myśl ślinie się emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623982 Napisano: 28.03.2013 23:47:05 w Konkursowiczki w ciąży
size a no różne są przypadki emotka

dolly tak patrze na twoją stopkę i sobie myśle,że skoro już ją masz to wiesz, moje bony też zamień emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623978 Napisano: 28.03.2013 23:39:40 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

Moje posty sa chyba niewidoczne emotka ale odpisze, że dziecięce produkty sie liczą

a, że co pisałaś ? emotka

Znalazłam sól z morza martwego 25 kg , ale cena za 1 kg wychodzi o połowe mniejsza niż płaciłam za 0,5 kg. Chyba musze znaleźć kogoś w swojej okolicy, żeby zrobić wspólny zakup, bo to się opłaca Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623973 Napisano: 28.03.2013 23:32:33 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

dziękuję size ten alantan wygląda zachęcająco - chyba kupię i będę rano i wieczorem smarować policzki Mikusia.
Skąd to się bierze że tyle dzieci ma teraz problemy z skóra?
W szoku jestem emotka
Nawet mój Mikołaj przecież nigdy nic nie miał a teraz nagle coś emotka

Tylko w związku z tym chyba mozemy nadal normalne szampony używać do włosków, i chyba normalny płyn do kapieli tzn kupie teraz inny chwilowo np hippa bo w Balneum nie kapie go codziennie bo wszak kończyć mi się będzie niedługo, no i skórę na ciele ma idealną gładką i bez żadnej skazy - tylko policzki takie brzydsze emotka

Chemia na każdym kroku, powietrze wszystko robi swoje emotka
Dominik urodził się z szorstką skórą, zimą miał jakies tam uczulenie, ale to tak raczej bez szału, a teraz to normalnie szok. Zresztą coraz częściej ludzie mają alergię, które wychodzą nawet na starość.
Ja mimo,że nigdy nie patrzałam jakoś specjalnie na składy itp ostatnio zaczełam zwracać na to uwagę i zdecydowanie przestawiam się, zresztą mój mąż, który tez miał takie podejście,że nawet jogurty zabijają, zaczął patrzeć na to co jemy, co używamy. Myślę,że zdecydowanie może to pomóc.

Tak zmieniając temat orientujecie się jak to jest z tacierzyńskim 14 dni liczy się jako normalne, czy robocze ?
I znowu z innej beczki, macie karty rossmana rossne, czy jak im tam ? Punkty nalicza tylko za produkty dzieciowe, czy wszystkie ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623968 Napisano: 28.03.2013 23:27:55 w Konkursowiczki w ciąży
To ja jeszcze uzupełnie to co pisała size oilatum, mimo,że ta marka jest dla mnie średniakiem, to jak Domiś był mały, krem do twarzy kochałam miłością wielką.
Maść cholesterowa, sprzedawana jest bez recepty emotka tylko akurat w jednej aptece co chciałam ją kupić przesadzili z ceną, nie wiem jak w innych - z receptą pewnie taniej.
Ja bym wazeliną nie smarowała, lepiej lekki krem, który nie obciąży skóry
Sól samą poczytaj sobie jakie ona działa cuda, a sama będziesz dla siebie stosowała emotka Nie szczypie, ja w niej wczoraj kąpałam się i super - myślę,że z oczkami też nic nie będzie, zwłaszcza,że tego nie dajesz dużo, nawet woda nie jest słona (ja sypie 2 wielkie garści na wanne, która jest duża). Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623955 Napisano: 28.03.2013 22:58:46 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

kalisto współczuje - wyobrażam sobie jakie to straszne dla synka i jak bardzo mu dokucza, mam nadzieje ze wam się polepszy emotka

A powiedzcie czym ja mam smarować te policzki synka? Dr nic nie mówił, nie zapisał...
Kąpałam go dzis w Balneum a po kąpieli w Balneum juz nie smaruje go dodatkowo - ale policzki miał takie suche i szorstkie nawet emotka

może spróbuj też do kąpieli dawać tą sól co pisałam o niej ?
Na pewno nie zaszkodzi emotka U nas właśnie po tej kąpieli Dominika zdecydowanie mniej swędzi, skóra robi się fajniejsza, a młody,aż nie chce wychodzić z wanny.
Albo krem jakiś lekki, nie typowo tłusty ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623950 Napisano: 28.03.2013 22:56:48 w Konkursowiczki w ciąży
Ja nie jestem panikarą i raczej jestem przeciwniczką biegania do lekarza ze wszystkim co możliwe emotka
Młody dostaje syropek, ciałko ma smarowane, a wiadomo,że efekty nie przyjdą w jednej chwili. Myślę,że wizyta w szpitalu w tym przypadku nie ma sensu. Tak jest juz z różnej maści uczuleniami, czy problemami skórnymi. Innych objawów poza wysypką nie ma ( temperatura ok, nic nie boli itp), więc śmiało możemy jechać jutro - zresztą ja mojej lekarce rodzinnej baaardzo ufam, pomimo,że jestesmy u niej od niedawna.
Może inaczej bym reagowała, gdybym nie widziała nigdy wcześniej takich objawów ( wtedy mogłabym wpaść w panikę), ale mój chrześniak ma zaawansowane azs, jak byli w polsce miał chyba rok, a uczulenie wręcz z ranami emotka tak samo chrześniak męża, dosłownie nie wiem, może z 2 tygodnie przed Dominikiem też dostał alergii ( nie wiadomo jeszcze na co) i ma to samo co młody, a nawet gorzej, bo na polikach ma też już prawie rany. I w każdym przypadku potrzeba czasu,żeby leki zadziałały.
No i wiadomo różni lekarze przyjmują na dyżurach ...
Mąż wraca o 8 rano z pracy i od razu zadzwonie do naszej lekarki, wrazie czego może nam dać skierowanie na dermatologię.
Bardziej boję się tego,żeby teraz juniorowi nie chciało się wychodzić, no bo wtedy nie wyobrażam sobie, jak wytrzymam w szpitalu nie mogąc jednocześnie z Domiśkiem być.

Teraz śpi sobie słodko z rozłożonymi rączkami i nóżkami, chyba wszystko zaczeło działać i oby tak było do rana. Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623917 Napisano: 28.03.2013 21:56:27 w Konkursowiczki w ciąży
Mały usnął właśnie, śpi niespokojnie, ale śpi.
Mąż pracuje pod nosem i zagląda do nas, ale jechać nie może. Ogólnie na pewno miałby kto z nami jechać, ale nie wiem czy nie lepiej poczekać do rana i jechać do naszej lekarki. Dopiero co posmarowałam małego i dostał syrop więc pewnie zaczyna działać.
Ehh właśnie tych świąt się boje, jak coś to możemy jechać do szpitala gdzie pracuje teściowa,ale tam jest tragiczna dermatolog Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623909 Napisano: 28.03.2013 21:44:35 w Konkursowiczki w ciąży
Ani calcium, ani fenistil, mamy od lekarki syrop przeciwhistaminowy.
Remont mamy cały czas, ale to raczej nie od tego ...
Pleśni, no właśnie jednym z podejrzanych to są boczniaki ... tzn takie baloty do hodowania, ale one poleciały na klatkę i z tego co się orientowałam to raczej nie one.
Już sama nie wiem głupieje. teraz biedak próbuje usnąc wtulony we mnie, ale ciągle go swędzi emotka leżymy a ja dmucham na niego Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623877 Napisano: 28.03.2013 20:55:09 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

Kali ja patrząc na zdjęcia na FB podejrzewałabym pot i kurz emotka Szalony junior emotka

też o tym myśleliśmy, bo faktycznie przed występem miał delikatnie, a po zaczeło wychodzić z dnia na dzień i coraz bardziej emotka Kurz raczej nie, ale pot bym podejrzewała, bo właśnie na zimę, jak cieplej go ubieramy to jego skóra szaleje ( chociaż nie, aż tak jak teraz) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623834 Napisano: 28.03.2013 20:10:56 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

pierwszy szampon jaki mieliśmy miałam z Hippa - może czas wrócić do niego...

Hipp ma świetny skład, ale ja nie mówie, że koniecznie j&j może uczulać, uwierz mi teraz to ja sama głupieje.

Diana wiem,że może dopiero teraz uczulić, zwłaszcza,że psisko też ostatnio świruje nam ze zdrowiem ( tzn wygląda jakby miał anoreksje - ale robali, ani nic z tych rzeczy nie ma)
Ehhh załamka normalnie Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623808 Napisano: 28.03.2013 19:31:46 w Konkursowiczki w ciąży
dianek mamy psa, ale pies jest u nas od zawsze, czyli zanim mały się urodził.
Już wszystko przemaglowałam co nowego i z jedzenia nic nie wychodzi, jedynie mam 2 podejrzenia.
Szczerze to wolałabym, żeby to było faktycznie jakieś zapalenie niż alergia ;/

benasia j&j jest uczulający emotka My mogliśmy go używać, ale wiem,że dużo osób uczula. We włosach jakby łupież to tak się zaczyna uczulenie, tzn u nas tak zawsze zaczyna się i tym razem też tak było.

Już sama nie wiem jak smarowałam go balneum ostatnio był pisk,że piecze, po oliwce pat&rub było ok, teraz posmarowałam go maścią i też okropnie piekło.
Ehh normalnie martwie się Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623727 Napisano: 28.03.2013 17:32:31 w Konkursowiczki w ciąży
U nas wysypka daje popalić ;/ Lekarze chyba wszyscy się zmówili i poszli na urlop i nie było szansy nawet na prywatną wizyte, chyba jutro nawiedzę rodzinną, bo, aż boje się co będzie w święta ;( Na serio czegoś takiego to on jeszcze nie miał i już nawet nie mam pomysłów od czego to może być Wyświetl w wątku >>
0 0