Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5623594 Napisano: 28.03.2013 14:20:09 w Konkursowiczki w ciąży
benasia to prawda najlepiej najpierw zacząć od odstawiania, żeby zorientować się cy to pomoże.
U nas tragedia z tą wysypką, teściowa od rana dzwoni po koleżankach,żeby "zdobyć" miejsce poza kolejką do alergologa, ewentualnie dermatologa, ale przed świętami lipa.
Chyba dzisiaj pójdziemy na prywatną wizyte, tylko muszę jakoś to zorganizować, bo lekarz ( o ile nas przyjmie) ma wizyty wieczorem, a mąż na 15 idzie na 17 godzin do pracy emotka Mnie znowu skurcze gnębią i jakoś nie wyobrażam sobie jechać 40 minut autobusem w jedną strone emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623523 Napisano: 28.03.2013 13:23:17 w Warka Piwo
skarb888 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Ile bluz dostajecie ? Do mnie dotarły 2 bluzy i 3 4-paki piwa, powinny być 3 bluzy ?

Oczywiście, że 3, tak jak i inne nagrody. Ktoś się chyba jedną "poczęstował".

Paczka była zapakowana przez nich, musieli już na magazynie włożyć tylko 2 emotka
Napisałam do nich na meila z którego przyszło powiadomienie o wygranej, ale może ma ktoś jakiegoś innego ?

Ogólnie bluzy fajne, ale na większego faceta moim zdaniem będą małe. Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623492 Napisano: 28.03.2013 12:49:41 w Warka Piwo
Ile bluz dostajecie ? Do mnie dotarły 2 bluzy i 3 4-paki piwa, powinny być 3 bluzy ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623210 Napisano: 27.03.2013 23:36:24 w Konkursowiczki w ciąży
size ja teraz mam takie samopoczucie,że jedynie albo płakać, albo śmiać się, więc chyba pozostaje to drugie emotka
Czasem pojęczę mężowi i on teraz chodzi i nabija się ze mnie kiedy trzecie emotka Jak zawsze mówiłam,że będzie trójka, tak teraz odpowiadam,żeby się bujał, ewentualnie adoptujemy ( co bardzo bym chciała zrobić,ale niestety raczej to nie dla nas ) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623198 Napisano: 27.03.2013 23:24:27 w Konkursowiczki w ciąży
katrin taaa rosół, to jest to co mój synek ubóstwia emotka
Wczoraj chwalił się,że w szkole byli na śniadaniu na stołówce i pani pozwoliła im zjeść zupkę, kto chce .... a,że był rosół to ten opędzlował 3 dokładki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623192 Napisano: 27.03.2013 23:18:01 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

Maść jest na receptę i jest bardzo tania (u nas ok 7 zł za sporą tubkę) emotka

Ja dzisiaj chciałam kupić, to babka w aptece zawołała 40 zł za 120 ml emotka Miałam ochotę powiedzieć jej,żeby się kulała ( ale jednak sama się odkulałam emotka ) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623170 Napisano: 27.03.2013 22:52:54 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa słyszałam właśnie o marchewce,że lubi uczulać. Babeczka, u której zamawiałam teraz nasiona na działkę tzn specyficzne odmiany dyń, pisała mi,że właśnie dynią zastępuje marchewką we wszelakich zupach itp Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623155 Napisano: 27.03.2013 22:31:50 w Konkursowiczki w ciąży
size przede wszystkim patrz,żeby było 100% soli z morza martwego bez dodatków, moim zdaniem najlepiej kupić czystą, bez świrowania.
Ja kupiłam dzisiaj też w rossmanie z dodatkami bodajże z bratkiem i czymś jeszcze - jednorazowa saszetka, ale to dla mnie, bo ja kocham wszystko co do kąpieli ( w ogóle dla mnie kąpiel dobra na wszystko, a oglądać filmy kąpiąc się kocham emotka ). Ale dla dzieciaków jednak chyba bym pozostała przy czystej Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623135 Napisano: 27.03.2013 22:21:30 w Konkursowiczki w ciąży
fryteczka a nie dała wam skierowania do alergologa ? Testy są na kase chorych, ale niestety często u takich maluszków mogą nie wyjść emotka
Chyba najlepiej wykluczać alergię metodą odstawiania. A jak wyglądaj ta wysypka ? Mój chrześniak ma ostre azs i u niego zaczeło się od policzków i rączek, ale miał wręcz rany emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623117 Napisano: 27.03.2013 21:59:33 w Konkursowiczki w ciąży
aaa nie kupuj z rumiankiem emotka
tzn ja nie mam do rumianku przekonania, nie chcesz wiedzieć co przeżywałam teraz w ciąży po płynie do higieny i wkładkach rumiankowych emotka

Ja powiem tak
Tak jak teraz jest Dominik wysypany nie był NIGDY emotka Dzisiaj potraktowałam go mydłem biały jeleń dokładnie tym http://bialyjelen...agietka-nowosc!.html
najpierw wymyłam go pod prysznicem mydełkiem, później wsypałam 2 duże garści soli z morza martwego dokładnie tej http://www.rossne...artwego-500-g,114394
i na koniec posmarowałam oliwką pat&rub
i teraz moje "przemyślenia"
Po pierwsze kupiłam to mydło, bo nie chcieliśmy się pchać przez miasto do mydlarni po marsylskie, po drugie jednym pomoże biały jeleń innym zaszkodzi, jednym marsyl pomaga innych wysusza itp, a tylko wtedy się dowiemy jak działa jeśli sami spróbujemy. Ja sama jestem "antymydłowa" nie lubie, nie używam, swędzi mnie skóra, tylko i wyłącznie żele pod prysznic. Dzisiaj jednak wymyłam się nim i powiem tak, pachnie cudownie, skóra jest miękka i jak na razie nic mnie nie swędzi.

Po kąpieli w soli mam tak samo, Dominik na razie nie drapie się, wysypka nie jest zaogniona, co po kąpieli było w ostatnich dniach normą.

Teraz oliwka pat&rub jestem w szoku bo ... wchłania się błyskawicznie emotka nie zostawia tego typowego tłustego filmu jak normalna oliwka, ale jak dla mnie wali olejami ( trudno,żeby nie śmierdziało skoro to właśnie oleje) posmarowałam nią moje mega suche ręce i są fajnie miękkie.

Zobaczymy jak będzie dalej.
Maść tą i tak kupie, bo właśnie ma świetne opinie, marsyla kupie, bo jest nawet do prania świetny Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5623073 Napisano: 27.03.2013 21:10:07 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

kalisto, biały jeleń jest produkowany z łoju zwierzęcego... to ma taki średni wpływ na zmiany skórne

niebo lepsze mydła marsylskie (nie wiem gdzie można kupić stacjonarnie, kupuję przez sieć)

wiem, ale mydło marsylskie, też w niektórych przypadkach może wysuszać emotka Ja nie kupiłam tego zwykłego białego jelenia, ale z tych nowych z wyciągiem nagietka, zobaczymy, jak nie będzie coś nie tak to zawsze mogę kupić marsyla ( którego i tak mam w planie kupić, ale nie chcieliśmy dzisiaj przepychać się w godzinach szczytu przez całe miasto) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5622930 Napisano: 27.03.2013 17:58:14 w Konkursowiczki w ciąży
benasia u nas na nfz alergolog na czerwiec emotka

My odstawiliśmy 90 % nabiału, też jest problem co dawać na śniadania/kolacje, bo zazwyczaj to nabiał ( jogurty, mleko itp) szedł w ruch, teraz kombinuje z parówkami ( staram się patrzeć na skład) plackami itp, chociaż nie widzę żadnej poprawy po odstawieniu nabiału.

Dzisiaj nalatałam się za maścią bioeulan i nie dostałam emotka babka w sklepie eko powiedziała,że moment schodzi, musze zaglądać.
Za to kupiłam sól z morza martwego w rossmanie w fajnej cenie i spróbujemy mydełko biały jeleń z ekstraktem z nagietka, nawilżać będziemy do czasu, aż dostane maść oliwką pat&rub Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5622521 Napisano: 27.03.2013 10:31:11 w Konkursowiczki w ciąży
allice napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Ja od dawna się zbieram, ale w tym roku koniecznie muszę kupić jogurtownice, można wtedy robić samemu jogurty jakie tylko się chce bez tych wszystkich dodatków ( które raczej nie pomagają). Maszynka jest niedroga więc myślę,że warto

Jogurt można i zrobić bez jogurtownicy. Wystarczy przegotować mleko ostudzić (tak aby było letnie, nie pamiętam dokładnej temperatury ale nie może byc zbyt wysoka). Dodać kilka łyżek naturalnego jogurtu i odstawić w ciepłe miejsce.

wiem emotka tylko,że w jogurtownicy robi się to szybciej emotka
Już w tamtym roku czytałam o tym dużo, bo mój normalnie to wcina bardzo dużo jogurtów i wolałabym robić mu sama naturalne i dodawać owoców np malin mam tyle w słokach,że aż wypadałoby trochę zapasów pozbyć się emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5622380 Napisano: 27.03.2013 08:17:33 w Konkursowiczki w ciąży
Ja od dawna się zbieram, ale w tym roku koniecznie muszę kupić jogurtownice, można wtedy robić samemu jogurty jakie tylko się chce bez tych wszystkich dodatków ( które raczej nie pomagają). Maszynka jest niedroga więc myślę,że warto Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5622347 Napisano: 27.03.2013 01:19:17 w Konkursowiczki w ciąży

kalisto1986

#5622345 Napisano: 27.03.2013 01:01:54 w Konkursowiczki w ciąży
My byliśmy u lekarki rodzinnej emotka
Młody ma syrop na to swędzenie - nie chce mi się już skulać z łóżka żeby sprawdzić nazwę emotka
Jak byliśmy u niej to zaczynało się na głowie i czole, reszta była tak jak zawsze, dostaliśmy na głowę kropelki i faktycznie zaraz pomogły. Na ciałku teraz go zasypało, ale podejrzewam, to,że ostatnio dużo się pocił ( na treningach i występach) i to może być przyczyna. Dieta eliminacyjna była już kiedyś i teraz też odstawiłam i nie zauważyłam nic niepokojącego, ale na wszelki wypadek ograniczam mu teraz nabiał (on ma fisia na wszystko co mleczne, więc jest cierpienie emotka )
On ma takie rzuty właśnie zimą, już podejrzewam, że może dlatego,że jednak cieplej się ubiera. Rok temu byliśmy u alergologa-kosmetologa-dermatologa i nic nie stwierdził, wypisał dla świętego spokoju 5 maści, każda na co innego emotka w końcu to balneum najbardziej pomogło Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5622339 Napisano: 27.03.2013 00:21:11 w Konkursowiczki w ciąży
size napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

to Ty kiedyś pytałaś się o różne preparaty do skóry na uczulenia ?

Ja emotka
My dostaliśmy maść robioną w końcu, ale ja nie widzę jakiejś znaczącej poprawy u młodej.
To moje emolium wyszło właśnie i teraz chcę kupić to co polecałaś. Ale nawet nie Balneum tylko te pat&rub.

mi właśnie polecili maść cholestelerową, sól z morza martwego i maść bioeulen.
Poczytaj sobie, bo faktycznie fajne opinie są zwłaszcza o 2 ostatnich Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5622336 Napisano: 27.03.2013 00:04:09 w Konkursowiczki w ciąży
Szykuje, szykuje emotka Dla juniora praktycznie wszystko jest - poza pierdółkami, które później można dokupić, nawet już doszły rzeczy typu karuzela itp Rożek jutro dziewczyna do mnie wyśle i jutro ma dojść materacyk do kołyski. Ja muszę kilka rzeczy dla siebie dokupić, ale to też bez ciśnienia, jak coś to mąż może kupić.

size to Ty kiedyś pytałaś się o różne preparaty do skóry na uczulenia ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5622322 Napisano: 26.03.2013 23:36:53 w Konkursowiczki w ciąży
Teraz jest coś w powietrzu ;/ Mój mąż praktycznie nie chorujący kaszle jak gruźlik, ja też pokasłuje emotka

Domiśka męczy uczulenie, a już myślałam,że mamy spokój ( zawsze zimą najbardziej miał problemy ze skórą). Do alergologa kolejki jak za komuny, nawet osoba ze służby zdrowia nie ma szans dostać się szybciej. Jutro biorę się za dzwonienie po wszystkich możliwych alergologach, może gdzieś dorwę miejsce szybciej niż na czerwiec emotka a jak nie to lece z nim prywatnie.
Dzisiaj smarowałam biednego balneum i jak zawsze się sprawdzał to teraz, aż piszczał, że piecze go skóra od tego. Ehh Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5622258 Napisano: 26.03.2013 21:54:36 w Konkursowiczki w ciąży
merynosek ciągle ktoś dzwoni i pyta jak się czuję, a ten tekst wywołuje chwilowy brak słów emotka Chociaż moją mame już nie rusza emotka

cikitusia89 witamy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0