Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5618741 Napisano: 22.03.2013 10:40:14 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament jeśli szpital wystawi fakture za znieczulenie, to trzeba złożyć wniosek do nfz i oni podobno zwracają emotka Ostatnio czytałam właśnie o tym.
Ja nie mam tego problemu, bo tam gdzie chce rodzić jest bezpłatne Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5618731 Napisano: 22.03.2013 10:30:35 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

prodiament pytaj, pytaj
co do szpitala, ja nie z Warszawa, ale ... dużo czytałam świetnych opinii o domu narodzin świętej Zofii, poszukaj w necie, bo na bank trzeba spełnić jakieś warunki ( min dobre wyniki, jakieś spotkanie itp), ale podobno cud, miód począwszy od przygaszonego światła, muzyki, skończywszy na świetnej opiece emotka

Poczytałam sobie wczoraj - to dla kobiet, które chcą mieć poród "domowy", ale boją się, że coś może w domu pójść nie tak. Rzeczywiście - to tylko dla kobiet, u których ciąża jest idealnie zdrowa i nie przewidują żadnych problemów podczas porodu, dlatego trzeba spełnić szereg wymagań. Czytałam jednak podzielone opinie - z uwagi na to, że stawiają tam na poród jak najbardziej naturalny, nie podłączają matki do aparatury, nie kontrolują tętna dziecka, itp. W razie, gdyby coś się zaczęło dziać niedobrego, jest mało czasu, żeby przewieźć kobietę na ich zwykły oddział porodowy i zorientować się, jakie podjąć kroki dla ratowania Maluszka.

nie, nie tam jest dom narodzin i w nim rodzisz, w tym samym budynku jest porodówka normalna i w razie czego tam Cie przewożą. Na pewno jest ktg itp, wiem, bo czytałam kilka relacji z porodów właśnie tam Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5618417 Napisano: 21.03.2013 19:05:27 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

kalisto, wiesz, jak cos to ja skupuje ciuchy dziecięce emotka

a no widzisz, już obiecałam kuzynce, więc jej zawioze, a miałam na prawdę teraz fajne, bo 99 % firmówki, ale nie chciało mi się robić zdjęć.
To co miałam fotki, to wystawiałam na allegro, coś tam się sprzedało. A dziewczęcych wczoraj wyszło ode mnie chyba 3 albo 4 wielkie wory emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5618371 Napisano: 21.03.2013 18:20:02 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament pytaj, pytaj
co do szpitala, ja nie z Warszawa, ale ... dużo czytałam świetnych opinii o domu narodzin świętej Zofii, poszukaj w necie, bo na bank trzeba spełnić jakieś warunki ( min dobre wyniki, jakieś spotkanie itp), ale podobno cud, miód począwszy od przygaszonego światła, muzyki, skończywszy na świetnej opiece emotka

bubulina mój młody teraz przechodzi wysypkę, dostaliśmy syrop na swędzenie, itp odstawiliśmy/ ograniczyliśmy chwilowo nabiał i czekamy na wizyte u alergologa Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5618264 Napisano: 21.03.2013 15:59:45 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

kali ty to masz kobieto zapał emotka

To nie zapał emotka to chęci,żeby w końcu zrobić mieszkanie emotka
My z różnych powodów, przez długi czas mieszkaliśy tak,że mały jest z nami w pokoju ( mimo,że duży pokój) i teraz jak już wiemy na czym stoimy, umowa na mieszkanie ma być zmieniona, wiem,że w końcu możemy robić to co trzeba ... a trzeba duuuużo, a odgruzowanie to pierwszy krok do tego emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5618166 Napisano: 21.03.2013 14:43:02 w Konkursowiczki w ciąży
Co do kasku, to my teraz jak jest zimno małemu zakładamy czapkę i dopiero kask emotka

jej jak czytam,że wasze dzieci zaczeły chodzić w okolicach roku to,aż wam zazdroszcze mój pędziwiatr poszedł mega szybko i tak mu zostało. Nic spokojnie nie zrobi, nawet na desce jak zaczął uczyć się jeździć to gdzie tam prosta jazda, muszą być skoki, przewroty deski w locie i inne rzeczy, które mame doprowadzą w końcu do zawału emotka na rowerze nie chce jeździć ( tzn rok temu nie chciał), wolał deskę, lub hulajnogę taką dużą na pompowanych kołach, co zapierdziela jak potłuczona emotka
Ehh może młodszy nie będzie taki wariat emotka

Wpadłam w szał odgruzowania domu od wczoraj emotka leci z domu co się da, łącznie z ciuchami po Dominiku, zadzwoniłam do kuzynki, czy chce ciuchy po młodym ( a jak nie to ma pecha, bo i tak przywioze) to tylko prosiła mnie,żebym ogarneła moje zapędy i nie za dużo przywoziła - 3 wory to chyba mało ? emotka
Ale ile miejsca się robi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5617537 Napisano: 20.03.2013 19:31:27 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

dlaczego mi się te wasze linki nie otwierają emotka
odkąd forum zmieniło wygląd to linki z postów mi się nie chcą otwierać lub zamiast nich reklamy...

naciśnij prawy przycisk myszy i otwórz emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5617495 Napisano: 20.03.2013 18:34:55 w Konkursowiczki w ciąży
My mieliśmy taki zwykły plastikowy rowerek z rączką - z tych co mają głowy zwierzaka itp emotka Dostałam go więc nie marudziłam, a i tak byłam zadowolona.

Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5617414 Napisano: 20.03.2013 16:52:00 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

kali, poszła gigant maila emotka

wkłady do CP mam, ale do nowej generacji - nie pasują do starych otulaczy

edit:
a, oczywiście jakbyś chciała coś więcej to ceny do przedyskutowania emotka

Przeglądnęłam emotka ale po głębokim namyślę chyba odpuszczę. Mam całą mase rozmiarowych, a dzisiaj kupiłam jeszcze 2 close parent i zapomniałam,że u Agny szyje mi się sio emotka a jeszcze u schiselle miałam zamówione ib i kilka szytych, tylko coś nie ma jej ostatnio na forum. Nie chce przeginać, bo i tak już mam za dużo, a jeszcze chce te wkłady do cp dokupić emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5617348 Napisano: 20.03.2013 15:07:08 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

kali napewno - moj z polo wygrany i właśnie mały już będzie na wiosnę śmigał w nim bo w domu nie ma miejsca jeszcze na rowerek bo juz mam jeździk autko, duże auto z bobovity, wielki kosz klocków maxbox i 2 kosze zabawek nie mowiac o maskotach w meblach - bo maskotek mały nie lubi woli auta emotka
Tylko wiosno przychodź emotka

My daliśmy ten rowerek chrześniakowi na roczek, autka z bobovity wszystkie sprzedałam, bo nie było sensu trzymać, bo też nie mam gdzie. W domu mam z poprzednich edycji bobovity autko na akumulator i domek little tikes i muszę je wywieźć na działkę, bo nie ma już na to miejsca emotka A o zabawkach nic nie mów, segregujemy chyba od 2 tygodni z Dominikiem i ciągle jest bój co wyrzucić. Mamy duży regał na skrzynie robiony trochę na wzór tych ikea, a i tak nie wszystko tam się mieści emotka Same lego to mega wielka skrzynia Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5617335 Napisano: 20.03.2013 14:50:33 w Konkursowiczki w ciąży
dianek a masz może wkłady do close parent starej generacji ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5617331 Napisano: 20.03.2013 14:46:02 w Konkursowiczki w ciąży
benasia z tego samego konkursu pewnie miałyśmy te rowerki emotka

Dianek emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5617227 Napisano: 20.03.2013 13:13:20 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam napisał(a):

ok rozumiem ale to ma być prezent więc nie mogę wybierać rowerka w cenie 400-500 czy 600 zł a w tej cenie są z kołami pompowanymi. Mi ten rowerek nie jest niezbędny a jak miałabym kupowac to kupiła bym używany ale.... Jak macie jakieś namiary na dobry trzykołowiec w cenie max 300zł to proszę o info.Koniecznie z pasami. Co do biegowego rowerka to żałuje że nie kupiłam na szerszych kołach.Podoba mi się Scuttle Bug ten jest faktycznie dla mniejszych dzieci i składany(wielki plus), tylko te małe kółeczka raczej na duży płaski placyk. Do przemyślenia emotka

to ja bym na twoim miejscy patrzała na te smoby

A co do aut na akumulator, agusia one są za duże moim zdaniem dla takich maluchów. My jak Domiś miał koło 1,5 - 2 lata mieliśmy takiego mini quada, a dopiero jak miał z 4 lata to dostał normalne autko na akumulator i pewnie jeszcze w nim pojeździ latem, a już duży jest Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5617224 Napisano: 20.03.2013 13:07:42 w Wkurza mnie...
dolly napisał(a):

Idę się dokształcić, bo nie wiem o co tej "smarkuli" Kalisto chodzi

Ps. Kalisto oczywiście ze śmiechem pisane, więc się nie wkurzaj emotka

phi toć to komplement emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5617196 Napisano: 20.03.2013 12:40:06 w Wkurza mnie...
dolly napisał(a):

Że czytając powyższe wpisy, dochodzę do wniosku, że jednak dinozaury nie wyginęły... emotka
emotka

Staruszki emotka

Mi tam to nie przeszkadza, wręcz podoba mi się,że jeszcze ludzie potrafią ot tak bawić się, zwłaszcza jak to jest organizowane w zupełnie obcym gronie ( ludzie skrzykują się w necie).
W naszej szarej rzeczywistości każdy pozytywny objaw jest fajny - choćby nie miał nic mądrego do przekazania emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5617192 Napisano: 20.03.2013 12:37:24 w Inne mniejsze markety
isetta napisał(a):

mia napisał(a):

isetta napisał(a):

anitkasc napisał(a):

Dzwoni EKO z 15-tego.

A 14 ominęli? Chyba tylko jedna osoba się chwaliła.

Reszta nie odebrała. emotka

No wiesz, ja bym odebrała gdyby tylko mieli ochotę zadzwonić emotka

jakbyś akurat miała telefon przy sobie emotka

Tam jest rezerwa ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5617187 Napisano: 20.03.2013 12:34:44 w Konkursowiczki w ciąży
te smoby są bardzo dobrej jakości emotka
My daliśmy taki chrześniakowi na roczek i są baaardzo zadowoleni, mały zasuwa w nim już półtora roku, a rowerek nadal jak nowy Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5617171 Napisano: 20.03.2013 12:21:25 w Konkursowiczki w ciąży
Dokładnie te rowerki biegowe są świetne emotka Ostatnio znajomych synek - 3 lata tak na nim poginał,że byłam w szoku ( mówili,że już 1,5 roku tak jeździ), myślę,że gdyby posadzili go na zwykłym rowerze z 2 kołami pojechałby bez problemu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5617127 Napisano: 20.03.2013 11:31:23 w Konkursowiczki w ciąży
dianek podeślij mi zdjęcia tych tańszych emotka

My mieliśmy zwykłego trójkołowca z rączką do prowadzenia i fajnie nam się sprawdził zamiast wózka na spacery Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5617041 Napisano: 20.03.2013 10:08:36 w Konkursowiczki w ciąży
dianek po ile ? Ale chyba i tak na razie odpuszcze, bo to przesada, ciągle coś dokupuje, mam już 2 mega duże kartony ...

agusia tyle,że robienie dredów na prawde boli, ale wkurza mnie bo sam chciał, a tył ma tylko dlatego,że to był kompromis, na całą głowę nie zgodziłam się emotka
Ja co roku robie sobie warkoczyki z dodatkiem syntetyków i to też boli, ale cierpie po 10-12 godzin bez jęczenia, bo w końcu to na moje życzenie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0