Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5614786 Napisano: 17.03.2013 15:54:50 w Konkursowiczki w ciąży
Katrin, u mojego kuzyna, synek - noworodek załapał jelitówkę i też nie miał gdzie niby. Równie dobrze nawet twój mąż mógł przynieść. Wiem,że po 14 dniach może wystąpić, ale zazwyczaj występuje szybciej, moim zdaniem nie ma co panikować.

Na dzisiaj jednak kończe prasowanie, nie mam siły, musze jechać do kauflanda jeszcze i po małego do siostry, a to też kawałek. Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5614754 Napisano: 17.03.2013 15:14:51 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 nie panikuj, zazwyczaj objawy poszczepienne występują w ciągu 3 dni od szczepionki emotka Nie wiem jak u was, ale u nas panuje ostatnio jakiś wirus podobny do jelitówki, właśnie tak jak opisujesz. Mi też to tak wygląda emotka Jak ma biegunke, to i brak apetytu specjalnie nie dziwi emotka

Ja dalej walcze z prasowaniem, już kończę to co było w domu i chyba wkulam się zaraz na strych zobaczyć czy wczorajsze prania poschły to też chociaż troszkę poprasuje. Nawet z praniem już bliżej niż dalej, więc nie jest źle emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5614616 Napisano: 17.03.2013 10:46:14 w Konkursowiczki w ciąży
agusia ja też nie prasuje normalnie ubrań, ale uważam,że dla noworodka to trzeba bez dwóch zdań. Domowe bakterie to calkowicie co innego emotka

rachel ja tak robiłam z ubrankami po Domisiu, te najmniejsze wydałam tzn niby jakbym potrzebowała miały mi te osoby też coś dać, a faktycznie nawet się nikt nie spytał, czy coś potrzebuje, wręcz jedna osoba sprzedawała je później na allegro. Dlatego teraz najpierw będę sprzedawała, a to co nie pójdzie ewentualnie oddam. U nas jest tendencja na rodzenie chłopaków w ostatnim czasie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5614476 Napisano: 16.03.2013 22:12:32 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 napisał(a):

normalnie jestem z siebie dumna emotka wyprałam całe ogromne pudło ubranek emotka co prawda pozostawiłam je u mamy na suszarce, ale juz cos ruszylo emotka jak sobie pomysle, ze teraz trzeba to wyprasowac, to mnie sily opuszczaja emotka chyba od poniedzialku wezme sie za pranie kocykow i reszty emotka

emotka łącze się w bólu emotka
Mi została jeszcze 1 pralka ciuszkó ( już poprałam chyba z 5 emotka ) i wtedy biore się za pościele, kocyki itp emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5614473 Napisano: 16.03.2013 22:10:24 w Konkursowiczki w ciąży
allice poszło pw, starałam się dawać zdjęcia bez ciuszków chłopięcych, ale w niektórych już nie chciało mi się segregować emotka

Ja ogromnie żałuje,że po Domiśku te większe ciuszki trzymałam, teraz zmądrzałam i nic już nie będe trzymała, zwłaszcza,że zawsze chce się kupić coś innego dla drugiego emotka

Uff 80% torby spakowane - najważniejsze, czyli ciuszki dla małego, podstawowe rzeczy dla mnie już leżakują w torbie, reszte jak coś będę dorzucała, lub mąż dowiezie.
Teraz z przerwami pracuje resztę rzeczy, które są już poprane, ale taka ze mnie sierota,że nie daję rady stać przy desce, więc położyłam ręcznik na ławie i na siedząco lece emotka Jestem sama w domu bo mąż na nocce, a małego siostra zabrała, więc mogę sobie śmigać na spokojnie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5614455 Napisano: 16.03.2013 21:45:26 w Konkursowiczki w ciąży
emotka jest więcej, ale już nie mam siły robić zdjęć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5614419 Napisano: 16.03.2013 21:08:14 w Konkursowiczki w ciąży
Aga wysłałam linki na pw, tam są ciuszki od 50 - średnio 92, więc musisz kopać. Aktualne tylko do początku przyszłego tygodnia.
Co do wymianki, to na 56-62 pokupowałam tyyyyyyle ciuszków,że sama zastanawiam się czy części nie odsprzedać emotka a większych raczej nie zbieram, chyba,że coś by mi się na prawde spodobało emotka ( nawet po Domiśku rzeczy sprzedaje, bo nie mam gdzie tego trzymać emotka ) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5614360 Napisano: 16.03.2013 19:45:32 w Konkursowiczki w ciąży
Ja też mam pełno dziewczęcych emotka , ale tylko jeszcze kilka dni, bo część w aukcji, a co nie pójdzie to leci do znajomych, bo nie mam gdzie tego trzymać.
Ehh ide prasować i chociaż większość rzeczy do torby popakować emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5614134 Napisano: 16.03.2013 12:33:27 w Konkursowiczki w ciąży
Też to czytałam emotka Chyba niedługo będę mogła książkę napisać, o sposobach na obrót dziecka emotka Powoli wszystkiego próbujemy emotka tak samo przykładanie słuchawek z muzyką, mycie podłóg z tyłkiem u góry, ćwiczenia różne, układanie bioder wysoko itp emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5614085 Napisano: 16.03.2013 10:52:14 w Konkursowiczki w ciąży
agusia ja jak Domiś był mniejszy to miałam świra na czapeczki szydełkowe, zamawiałam je namiętnie emotka Teraz chce proste bawełniane, o ile kolejka do nich szybko pójdzie, bo jak tylko zrobi się cieplej to mój wskakuje w swoje ukochane czapki z daszkiem ( ma mega świra na punkcie czapek, zdecydowanie po chrzestnym, który ma ich kilkadziesiąt) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5614074 Napisano: 16.03.2013 10:46:30 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

kalisto1986 moja koleżanka będąc w 2 ciąży też miała dzieciaczka ułożonego poprzecznie a w 38 tygodniu pewnego dnia rano obudziła się i maluszek się odwrócić a kolejnego dnia urodziła emotka więc u Ciebie też będzie ok zobaczysz emotka

mały wariuje jak czuje rękę tatusia, a nawet jak tylko leżę wtulona w niego. Od wczoraj małż głaska brzuch tak jakby pokazywał mu jak się obrócić ( on za ręką autentycznie podąża), w nocy dużo nie brakowało,żeby fiknąl, rano obudziłam się znowu z poprzeczką, teraz już jest na skos. Ewidentnie ma problem,żeby wpasować się, ale może jeszcze troszkę i znajdzie sposób emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5614040 Napisano: 16.03.2013 09:40:03 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

kali, naczytałaś się na chustoforum o przygodach sylvetty, że tak cc nie chcesz, czy co?:P wyluzuj, co ma być to będzie emotka

ja znów strasznie czasu nie mam, na ściankę chciałam dzisiaj wyskoczyć atu pupa, chyba się nie wyrobię z niczym emotka

kali, idź mi z handmadeami, kuszą kuszą, a ja bez grosza...

w ogóle - szukam Puky Pukylino (nie Wytscha,koniecznie Pukylino, bo do Wutscha to my za rok może dorośniemy) - jakbyście wiedziały o kimś, kto myśli o sprzedaży to dajcie znać

hmm nie czytałam o sylvetty przygodach, ale po twoim opisie nawet nie kusi mnie emotka
Nooo handmade kuszą, ja teraz miałam kocyko-kołderkę zamawiać, ale,że śliczny komplet dostałam w prezencie, to skusiłam się "tylko" na rożek z opcją kocyka emotka ale o innych nie mówie emotka dziewczyny mega zdolne są emotka
Teraz czekam w kolejce u kofeiny na czapeczki ręcznie malowane emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5613997 Napisano: 16.03.2013 00:23:51 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

aj tłumaczyc możemy, a ja wiem co Kalisto czuje i mnie też by nie uspakajało to, że CC nie straszne. Ja się bałam dwóch a w zasadzie trzech rzeczy, z czego na pierwszym CC właśnie

emotka

benasia ja tam prania nie dam nikomu rozwieszać, bo byłoby na maksa pogniecione, a ja jako wróg żelazka mam to opanowane do perfekcji emotka
I tak bardzo mało robie, bo nie daje rady ;/ strasznie boli mnie miednica i kręgosłup emotka
Dzisiaj to nawet moja ciocia, kuzyn i kuzynka atakowali mnie na raz bo stęsknili się, a nie wiedzieli mnie aż .... miesiąc, a nawet nie mam siły nigdzie jeździć emotka

To jak rozmiar czapeczki ok, to muszę jeszcze kupić jedną lub jak dziewczyna się wyrobi to zamówić (ostatnio mam bzika na produkty typu handmade emotka ) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5613984 Napisano: 16.03.2013 00:03:04 w Konkursowiczki w ciąży
Ja wiem,że nie jest straszne, ale ja wole sn .... emotka
Na prawde baaardzo się boje cc, ale nie chodzi mi tylko o same "efekty" , ale boje się powikłań, tego,że mój organizm różnie reaguje na leki, tego,że serducho moje mimo,że niby zdrowe lubi zaświrować itp ...

Dziewczyny jaki rozmiar czapeczek niemowlęcych kupować ? Bo takich domowych i okołodomowych mam pełno, ale chodzi mi o jakąś fajniejszą na wyjście. Mam jedną chyba 36 - 38 , ale nie wiem czy dobrze kojarze,że na początku to nawet 34 ? ( nie wiem czy nie pokręciłam czegoś) Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5613979 Napisano: 15.03.2013 23:58:23 w Konkursowiczki w ciąży
szanse zawsze są, ale w 36 tygodniu ( ja właśnie zaczełam) coraz mniejsze. We wtorek mam wizyte u lekarza i zamęcze biedaka pytaniami emotka jak mały nie obróci się to w razie czego umówie się na wizyte jeszcze do innego lekarza, żeby konsultować.
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5613962 Napisano: 15.03.2013 23:31:53 w Konkursowiczki w ciąży
a tfu, tfu puki jest poprzeczka, to niech lepiej nic się nie zaczyna emotka Ale spakować musze się.
Jutro siostra zabiera Domiśka, mąż ma nockę to ja będę pakowała się. No i jeszcze muszę trochę rzeczy poprać, no może więcej niż trochę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5613900 Napisano: 15.03.2013 21:55:27 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

Kali skoro tak nisko brzuszek masz to radze torbę mieć spakowaną taką do szpitala, w końcu chyba miesiac do terminu został prawda?

Tak, torbę pakuje już od miesiąca emotka Chyba jutro poprasuje co do szpitala i spakuje, bo już nie ma co czekać.
Na razie chodzę i wszystkim jęcze,żeby się ruszali emotka
Mężowi truje o remont - chociaż wiem,że stara się, ale przez jego cholerny grafik ciężko mu ( całe szczęście kolega z pracy zamieni z nim się w przyszłym tygodniu i będzie miał kilka dni wolnego)
Ojcu jęcze o szafe, chociaż zostały tylko drzwi do zrobienia.
Kuzynce jęczałam o kołyske, ale całe szczęście już nie musze emotka
Dzisiaj kupiłam karuzele do łóżeczka, wczoraj większość brakujących i chyba jutro do kauflanda podjedziemy po resztę.
Wszystko pakuje do takich ozdobnych kartonów, ale ważne by było gotowe, a przełożyć do komody to może nawet mąż, czy siostra moja.
Nawet już całe "pogotowie porodowe" uruchomione i wrazie czego kilka opcji w razie czego dla Dominika jest.
ale i tak ogólnie mam stan jęcząco - depresyjny emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5613882 Napisano: 15.03.2013 21:43:07 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

A ja zaś się martwię, że nie przytyłam od początku ciąży ani grama ;( Jem normalnie. Sama już nie wiem ocb. Ale z drugiej strony lekarz nie opieprzał o to.

pamiętasz jak ja się tym martwiłam ? emotka Spoko nadrobisz, ja o ile dobrze pamiętam do 6 miesiąca prawie nie tyłam, teraz nadrobiłam emotka Tzn mam brzuch gigant, bo tak to spodnie przed ciążowe lecą z tyłka.
A najśmieszniejsze,że wczoraj moja rodzinna mówiła,że mam mały brzuch emotka emotka
A dzisiaj brzuch całkowicie mi opadł emotka wcześniej już miałam nisko, ale dzisiaj to już tak maksymalnie chyba, tzn nie wyobrażam sobie,żeby mógł opaść jeszcze niżej Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5613621 Napisano: 15.03.2013 16:04:19 w Konkursowiczki w ciąży
Ja w ciąży z Domisiem ubzdurałam sobie i mówiłam,żeby tylko nie miał pieprzyka na czole .... i co ? urodził się bez, ale z czasem mu wylazł na środku czoła emotka Tylko,że jeszcze trochę czekamy i będziemy się umawiać na usunięcie.

Największa syzyfowa praca ? rozwiesić pełną siatkę ( taką do prania) mikroskopijnych skarpetek. Chyba z 40 minut siedziałam na strychu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5613476 Napisano: 15.03.2013 12:51:20 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Jeśli obrót to raczej bym zdecydowała się na innego lekarza tzn uważam,że mój jest dobry, ale chyba bym wolała jakiegoś specjaliste w tej dziedzinie, może teściówka by coś załatwiła.
Dobra byle do wtorku będzie wizyta i będe rozmawiała z moim, a może jednak mały zdecyduje fiknąć emotka

Trzymam kciuki za fikanie. Moja w położeniu główkowym emotka Ja zaś się modlę by w drugą stronę nie fikała emotka

Mój około 30 tygodnia też był główkowo ułożony, tydzień później fiknął na poprzeczkę emotka

Ehh a ja dalej walcze z ciuszkami, piore segreguje, układam ( na razie w kartoniki, puki nie ma jeszcze nowych mebli) normalnie mam takiego lenia,że ciągle to odkładam, ale chyba już czas najwyższy wszystko porobić Wyświetl w wątku >>
0 0