Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika tereniagno

tereniagno

#6589017 Napisano: 10.04.2019 22:38:23 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Milka utrata prawa so nagrody ,bo z tresci paragonu nie wynika,ze to byla milka. Mam opis choco orzech . I waga produktu. Pod tym haslem w necie wyskakuje okragle ciastko dokladnie te co kupilam

Te wadliwe opisy paragonów w końcu przyniosą organizatorom lawiny reklamacji...  emotka

U mnie utrata nagrody, nieczytelny paragon-z rezerwy oczywiście- wszystko czytelne, tylko nr paragonu wyblaknął i był nieczytelny.Wysyłając dane liczyłam się z tym, że mogę nie przejść weryfikacji.
Powinni zrobić dodatkowe losowanie, skoro tyle nagród przepadłoemotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

tereniagno

#6588908 Napisano: 10.04.2019 16:44:52 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Termos z Milki przepadł, nie wyraźny paragon, wszystko czytelne, tylko nr paragonu wyblaknął. Liczyłam się z tym, wysłałam skan na ryzykoemotka Dostałam dziś maila -oczywiście to z rezerwyemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

tereniagno

#6588295 Napisano: 08.04.2019 23:36:20 w Biedronka
siatka napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Kupiłam w Biedronce, w listopadzie stację parową córce i gdzieś przepiłam paragon.
Nigdy nie zdarza mi się taka sytuacja,bo tych spraw zawsze pilnuje, żeby były w razie reklamacji.
Nie mam pojęcia czy dałam jej paragon z resztą dokumentów, bo ona mówiła mi, że nie ma?
Podczas prasowania wyłącza się żelazko, a nie powinno. Nie mam paragonu, żeby zgłosić reklamację emotka

jak kartą płaciłaś to możesz odzyskać paragon

No właśnie płaciłam kartą podarunkową, a nie normalną emotka
W mojej Biedronce też tylko VOKi są. Wyświetl w wątku >>
0 0

tereniagno

#6588290 Napisano: 08.04.2019 23:23:02 w Biedronka
Kupiłam w Biedronce, w listopadzie stację parową córce i gdzieś przepiłam paragon.
Nigdy nie zdarza mi się taka sytuacja,bo tych spraw zawsze pilnuje, żeby były w razie reklamacji.
Nie mam pojęcia czy dałam jej paragon z resztą dokumentów, bo ona mówiła mi, że nie ma?
Podczas prasowania wyłącza się żelazko, a nie powinno. Nie mam paragonu, żeby zgłosić reklamację emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

tereniagno

#6588285 Napisano: 08.04.2019 23:02:53 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie moja drukarka, nie chce skanowaćemotka
Zeskanowała 2 paragony i na tym koniec, brak połączenia z komputerem. Przekładałam już wtyczki w inne gniazdka w komputerze i nicemotka   Nie wiem czy przypadkiem nie ma gdzieś przerwy w kabelku emotka
Muszę jutro na spokojnie sprawdzić to jeszcze razemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

tereniagno

#6588217 Napisano: 08.04.2019 20:10:49 w Czy informują/ informowali?
ivanotta napisał(a):

termitek99 napisał(a):

Czy informowała już FANTASIA z Top Market i Społem?

ja mam termin na 18.04 zapisany.
A carrefour fantasia i stokrotka milka już przeoczyłam? Były jakieś informacje. 

Dotyczy Milki w Stokrotce.
Rozstrzygnięcia Konkursu dokona Komisja Konkursowa powołana przez Organizatora. Wyłonienie zwycięzców Promocji nastąpi w trakcie niepublicznych obrad Komisji Konkursowej dnia 28.03.2019 w siedzibie Organizatora Konkursu.
W ciągu 10dni roboczych od dnia wyłonienia Laureatów przedstawiciel Organizatora skontaktuje się z Laureatem na numer podany przy rejestracji, dzwoniąc lub wysyłając wiadomość tekstową i powiadomi go o decyzji Komisji Konkursowej dotyczącej przyznania nagrody.
Nie widziałam,żeby ktoś chwalił się wygraną,więc nie wiadomo,czy informowali. Wyświetl w wątku >>
1 notta 0

tereniagno

#6588189 Napisano: 08.04.2019 19:27:41 w moje dzisiejsze wygrane :)

tereniagno

#6587708 Napisano: 06.04.2019 20:15:54 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Nadal same porażkiemotka
Góralki 0/31
Duck, Prince polo i inne też 0

Wyświetl w wątku >>
0 0

tereniagno

tereniagno

#6586948 Napisano: 04.04.2019 00:17:17 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Wkurza mnie, ze nie mogę dostać się do dobrego ortopedy, ponieważ terminy wizyt mają już do połowy października zajęte, a ja mam ze szpitala skierowanie do kontroli, na pierwszą połowę maja emotka

Bardzo mi przykro, szczególnie, że cierpisz... emotka emotka
To, co się obecnie dzieje ze specjalistami, to prawdziwy koszmar. Nie dość, że trzeba się rejestrować zaraz po wizycie, to jeszcze w dniu kolejnej wizyty trzeba się rejestrować ponownie, a zaraz po przyjeździe do poradni - trzeci raz emotka , po czym otrzymuje się numerek np. 39 i czeka cztery bite godziny w zatłoczonym korytarzu, pełnym rozwścieczonych pacjentów...  emotka

Oczywiście zarejestrowałam się na wizytę prywatną i też dopiero na drugą połowę maja.Nie było wcześniejszego terminu:( Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

tereniagno

#6586946 Napisano: 04.04.2019 00:08:11 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

atanerka napisał(a):

A jak to wygląda realnie, (tzn chodzi mi o te 2 tyg w lipcu i ostatni tydzień sierpnia, tj lacznie 3 tyg. ) ile godzin pracy dziennie, co się w tym czasie robi?

To pewnie zależy od szkoły. Ja np. pamiętam egzaminy wstępne (przeprowadzanie ich, potem - sprawdzanie), następnie - konferencje, potem - po zniesieniu egzaminów - komisje rekrutacyjne (ok. 8 godzin codziennie w lipcu przez ok. 2 tygodnie), znowu konferencje szkoleniowe, do tego prace w zespołach przedmiotowych, przygotowujące konkretne ilości godzin na konkretne profile klasowe i końcową "walkę" o godziny dyrektorskie dla każdego profilu; sierpień to zazwyczaj komisje egzaminacyjne, poprawki wszelkiego rodzaju (niekoniecznie, bo Ty oblałeś/zaniżyłeś ocenę, ale - np. inny "Twój" przedmiotowiec) i oczywiście konferencje na nowy rok szkolny. Czas pracy - bardzo trudny do oszacowania, czasem w jednym dniu jest kilka egzaminów. Im trudniejszego przedmiotu uczysz i im bardziej wymagający są Twoi "przedmiotowi" koledzy, tym egzaminów więcej. emotka

To tylko tak się mówi, że koniec roku, nauczyciel zwija żagle i ma 2 m-ce laby. Z godzinami to jest różnie 3-5-6 . Dokładnie, lipiec-zakończenie roku, sprawozdania, stypendia, rekrutacja, a jeszcze młodzież z problemami przychodzi. Ostatni tydzień sierpnia-poprawki maturalne, narada przed rozpoczęciem roku szkolnego i inne prace. Jakieś wystawki związane z tematyką itp. Sama widzę jej zmęczenie, kiedy przyjdzie do mnie. Od dziecka marzyła być nauczycielką i uważam, że pomimo zmęczenia jest nauczycielem z powołania. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

tereniagno

#6586795 Napisano: 03.04.2019 17:48:34 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Góralki nadal pudła 0/27
Prince Polo nadal pudła-już nie liczę ile wysłanych
hochland nadal pudła 0/18,
w Oreo już nie gramemotka
nawet hasłowe mnie omijają emotka emotka
Każdy rozwiązany konkurs to pudło emotka emotka
Aż nie chce się grać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

tereniagno

#6586772 Napisano: 03.04.2019 17:00:34 w Gratulacje! Dla wygranych!
nswe69 napisał(a):

https://muzeumcheetos.pl/

informacyjnie o co chodzi emotka  kupujesz czipsy, trafia Ci się jakiś dziwny, wymyślasz podpis, wygrywasz 100000zł - banalne  emotka

Piękne to,GRATULUJĘemotka emotka emotka Naprawdę duży wkład pracyemotka Wyświetl w wątku >>

tereniagno

#6586763 Napisano: 03.04.2019 16:45:35 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

Myślę, że nie wspomina się tu (i - ogólnie - w kraju, ilekroć dochodzi do "zaognienia" sytuacji i strajków nauczycieli) o dość ważnym aspekcie pracy nauczyciela - że tak go ujmę - PSYCHOLOGICZNYM. Pracowałam w tym zawodzie ponad 20 lat. Świadomie wybrałam go, naprawdę bardzo chcąc pracować jako nauczyciel i doskonale zdając sobie sprawę, że zarobki są fatalne. I, chociaż jako dziecko bardzo przeżywałam szkołę, nie miałam nigdy świadomości, jak potwornie "rozchwiana" jest psychika współczesnej młodzieży czy dzieci. Sprawdziany, żmudne przygotowywanie ciągle nowych lekcji (moje: historia i wos naprawdę zmieniają się kolosalnie!), wywiadówki, dyżury na wielogodzinnych dyskotekach bądź studniówkach czy konferencje do późnego wieczora, próbne matury, zwykłe matury, sprawdzanie ich potem w weekendy od rana do wieczora w ośrodku zamkniętym (wiem, to inna praca, ale dyrekcja bez takiego sprawdzania z reguły grozi zwolnieniem!), wakacyjne komisje rekrutacyjne, opieka nad praktykantami, obowiązkowe bezpłatne godziny, ocenianie, pretensje wychowawców, innych nauczycieli i dyrekcji, pretensje rodziców czy uczniów - to wszystko jest do przejścia, choć - nie powiem - nie należy do łatwych. Dla mnie prawdziwym problemem były... problemy osobiste uczniów. Im ich więcej się nawarstwiało, tym bardziej nauczyciel stawał się... zastępcą rodzica. "Na bok idą" klasówki czy promocje do następnej klasy, kiedy w grę wchodzą ... ciąże nieletnich, narkotyki, dopalacze, używki, alkohol spożywany litrami!, przemoc w rodzinie, w końcu - samobójstwa z powodów rodzinnych/osobistych... Być nauczycielem to znaczy także mieć naprawdę stalowe nerwy i całodobową pracę. I, żeby być uczciwą sama wobec siebie - nigdy nie poparłam strajku przeprowadzanego kosztem uczniów (choć były takie propozycje wielokrotnie i choć inne zawody tak robiły kosztem swoich podopiecznych), bo nie po to ten zawód wybierałam. emotka

Dodam tu jeszcze, że mówi się, że nauczyciele mają 2 m-ce wakacji, ale w sumie 2 tygodnie w lipcu i ostatni tydzień sierpnia, niestety też chodzi do pracy-tak jak napisałaś -konferencje, matury- poprawki, rekrutacja i dużo z tego co napisałaś należy do jej obowiązków.
Wkurza mnie, ze nie mogę dostać się do dobrego ortopedy, ponieważ terminy wizyt mają już do połowy października zajęte, a ja mam ze szpitala skierowanie do kontroli, na pierwszą połowę majaemotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

tereniagno

#6586714 Napisano: 03.04.2019 14:58:52 w Wkurza mnie...
zaczytana-pola napisał(a):

Praca nauczyciela to nie tylko praca wykonywana w szkole- max 5 h. To przygotowanie się do zajęć, sprawdzanie testów, sprawdzianów, prac domowych. To też wywiadówki, rady pedagogiczne, uroczystości, wydarzenia, konkursy, wycieczki. To nie tylko "użeranie się" z dziećmi, ale tez z rodzicami. I właśnie te niskie pensje są po części powodem braku szacunku dla zawodu nauczyciela, bo wielu powie, że za takie marne pieniądze nikt normalny nie będzie pracował z dziećmi... 

Nie będę wypowiadała się na temat zarobków nauczycieli i nie bronię nauczycieli,ale widzę u mojej córki z długim stażem pracy( pedagog szkolny LO,) ile ona przynosi pracy do domu, bo ciągle coś wymagają, nie tylko konsultacje z uczniami czy rodzicami.Co chwile coś się dzieje. Nie, nie jest nieudolna, że przynosi pracę do domu. Jest osobą konkretną i wspaniale radzi sobie  młodzieżą,a przychodzą do niej z różnymi problemami. Nieraz już ma dosyć emotka Wyświetl w wątku >>

tereniagno

#6586027 Napisano: 02.04.2019 01:03:36 w Loterie bramkowe
amif napisał(a):

gosia1502 napisał(a):

superloser napisał(a):

agata6 napisał(a):

superloser napisał(a):

Czy ma ktoś nagrody Oreo w domu z  KTÓREGOŚ lutego? 
Czy tylko styczeń poszedł?

Do mnie dotarły tylko ze stycznia

Czyli te walentykowe nie poszły, tylko 3 pierwsze tygodni akcji. emotka

Do mnie wczoraj dotarły z końcówki stycznia i z 7 lutego  emotka

u mnie tylko styczniowe nagrody

U mnie żadne jeszcze nie doszły. Wyświetl w wątku >>
0 0

tereniagno

#6585623 Napisano: 01.04.2019 00:12:11 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Same pustki emotka
Ręka boli,że nawet nie chce mi się myśleć i brać udziału w konkursachemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

tereniagno

#6584840 Napisano: 28.03.2019 20:12:58 w SZUKAM....
Czy były wyniki z Milki w Stokrotce i C4 z Always? Wyświetl w wątku >>
0 0

tereniagno

#6584839 Napisano: 28.03.2019 20:08:26 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Same porażki we wszystkim emotka emotka
ból, zero wygranych, 3 paragony czekają na hasła, veny brak,a konkursy do 31 emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

tereniagno

#6584727 Napisano: 28.03.2019 13:37:25 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

tereniagno - krawężnik mocno wystawał ponad inne? Jeśli tak, to powinnaś mieć zdjęcia z miejsca zdarzenia i wystąpić o odszkodowanie do zarządcy chodnika, czyli prawdopodobnie Miasta (jeśli w mieście był wypadek)
 https://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/812910,20-tys-zl-odszkodowania-za-upadek-na-chodniku.html

https://bezprawnik.pl/odszkodowanie-za-wypadek-na-chodniku/

Dzięki,po zakończeniu leczenia i tak będę starała się o odszkodowanie.:) Wyświetl w wątku >>
2 ziolko, brucee 0