Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zaczytana-pola

zaczytana-pola

#4236716 Napisano: 22.03.2011 01:27:37 w Wkurza mnie...
moniaainom napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

mój dwa lata w październiku skończył i tez nie mówi.. mamy czekac do 3 r.z. i wtedy zaczniemy się martwić.. Zresztą, jak zapisywałam Sebastiana do przedszkola to Pani powiedziała, że sporo 3latków nie mówi, ale szybko uczą się w grupie, więc nie mam co się martwić..

Podobno..

aaa przy badaniu bioder też lekarz kazał pieluszkować szeroko - profilaktycznie.. nie wiem po co, jak wszytsko było ok..?

Jestem zdania, że rzeczywiście do 3 roku trzeba dać dziecku czas. Mimo wszystko warto w domu zachęcać do mówienia, dużo czytać, zachęcać do nazywania obrazków w książce, przedmiotów w domu czy nawet opowiadania o minionym dniu. Niestety mowa u dzieci jest w ostatnich czasach na bardzo niskim poziomie i pomijam fakt, że nie chcą mówić, bo chyba większy problem jest z niewyraźnym mówieniem. Czasem ciężko zrozumieć, co mówi taki 6 czy 7-latek. Przyczyn może być wiele i nawet zbyt długie podawanie papek zamiast normalnego jedzenia ma ogromny wpływ na mowę.
Nie usypiajmy naszej czujności tylko dlatego, że dużo 3-latków nie mówi... Moja córeczka skończyła miesiąc temu dwa lata i mówi pełnymi zdaniami, nazywa wszystko, co spotyka na drodze (czasem jeszcze po swojemu). Oczywiście wszystko zależy od dziecka, bo są i takie, które rozgadają się z dnia na dzień i nas zaskoczą emotka Tylko od rodziców też trzeba więcej wymagać.

Mój synek skończył 2 latka w grudniu i mówi całymi zdaniami. Ciągle o coś pyta, prawie wszystko potrafi nazwać. Więc dla mnie byłoby dziwne, że 2,5- 3 latek nie potrafi mówić emotka
Ale ja przyznam szczerze, że ciągle z nim rozmawiam. Nawet, jak synek bawi się sam, to zagadują go, pytam o różne rzeczy i puszczam mu bajki dla maluszków. Ostatnio nawet podłapał kilka słów po angielsku, z bajki.
Tak jak napisała moniaainom, nie należy wmawiać sobie, że wiele 3- latków nie mówi. Trzeba uważnie obserwować maluszka. Wyświetl w wątku >>
0 0

zaczytana-pola

#4236325 Napisano: 22.03.2011 11:27:30 w Inne mniejsze markety

zaczytana-pola

#4236214 Napisano: 22.03.2011 10:55:21 w Inne mniejsze markety
kozuszka38 napisał(a):

turli napisał(a):

agamaty napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

A czy coś wiadomo o Intermarche? Już rozwiązany?

nikt sie nie chwalił

wdł.reg. zwycięzcy mieli być poinformowani do 20 marca.

uuuuu to już pewnie po ptokach
tylko dziwne że nikt z forum nie wygrał
emotka

Niby tylko kilka nagród, ale faktycznie szkoda, że nikt się nie pochwalił, przynajmniej wiadomo byłoby, czy już rozwiązany. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zaczytana-pola

#4235545 Napisano: 22.03.2011 01:15:19 w Oddam za darmo
doma91misiek napisał(a):

kodzik :LWJLNA LHHFFJ H5X4

Niestety: Spróbuj ponownie - upewnij się że wpisujesz
poprawnie cały kod. Wyświetl w wątku >>
0 0

zaczytana-pola

#4234079 Napisano: 21.03.2011 04:15:21 w Inne mniejsze markety
A czy coś wiadomo o Intermarche? Już rozwiązany? Wyświetl w wątku >>
0 0

zaczytana-pola

#4232142 Napisano: 20.03.2011 08:16:41 w Zabawa - Zniszcz życzenie
Nie masz alergii, ale żaden kot nie chce być Twój.

Chciałabym, żeby mój mąż poszedł po rozum do głowy... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zaczytana-pola

#4228128 Napisano: 18.03.2011 11:52:10 w Inne mniejsze markety
slonko365 napisał(a):

właśnie o tym myślałam. i myślę że jest na to sposób: proste wyłuszczenie swojego rozczarowania promowaną marką przesłane do sponsora nagrody, z zapowiedzią nie kupowania więcej danej marki i nie brania udziału w jej promocjach, żeby sobie oszczędzić takich rozczarowań.

Napiszę Ci szczerze- gdybym znalazła się w takiej sytuacji, to prawdopodobnie rozważyłabym to. Ale czy wyrażenie rozczarowania przez 1, 2, 5 osób coś zmieni? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zaczytana-pola

#4228119 Napisano: 18.03.2011 11:38:13 w Inne mniejsze markety
slonko365 napisał(a):

leelee napisał(a):

mysha napisał(a):

To najgorsza agencja ever.
Dzwonili do znajomej z konkursu Lenora, kazali przesłać dane i paragon. 3 tygodnie czekała na wyniki z nadzieją... A dziś się okazuje że nie wygrała nic, ot po prostu była na liście rezerwowej.
To co robią niestety nosi wszelkie znamiona gry nie fair!

Może sprawdzili,że wygrała już coś u nich i ją wykluczyli, bo oni tak chyba zaczynają teraz robić emotka

no to już jest szczyt wszystkiego emotka człowiek się wkurza, gdy czeka tygodniami na potwierdzenie bycia laureatem przy mniej wartościowych nagrodach, a przy takiej nagrodzie, to ja bym się czuła, jakby mi ją najpierw dali, a potem zabrali emotka emotka emotka
ja nie wiem, czy oni sobie nie zdają sprawy, że robią w taki sposób komuś cholerną przykrość, a takie rozczarowanie ma się nijak do budowania pozytywnego wizerunku promowanych produktów, a o to przecież chyba chodzi firmom, dającym kasę na konkursy emotka

A znajdź sposób, żeby im to wytłumaczyć emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zaczytana-pola

#4226448 Napisano: 18.03.2011 12:06:53 w Inne mniejsze markety
Czy coś już wiadomo o Intermarche? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zaczytana-pola

#4225701 Napisano: 17.03.2011 11:48:40 w co chcielibyście wygrać?
Jeden mały samochodzik emotka gdybym wygrała, odpuściłabym samochodowe konki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zaczytana-pola

#4224812 Napisano: 17.03.2011 04:55:41 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Bonik 50 zł do Tesco z Whiskasa- UPS emotka
Rzeźba z Archipelagu dla barat- GLS emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zaczytana-pola

#4224714 Napisano: 17.03.2011 04:13:17 w Zagrajmy razem na charytatywny cel!
Bardzo dobry pomysł!!! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zaczytana-pola

#4224333 Napisano: 17.03.2011 01:27:13 w Inne mniejsze markety
kimolotek napisał(a):

i z jednym się chyba zgodzicie w tej agencji z konkursu wygrywa nazwisko a nie hasło emotka

Nie wiem, ja zawsze wygrywam u nich tymi lepszymi hasłami. I ogólnie rzecz ujmując lubię ich konkursy, bo wiem, że czytają, a nie losują. Ale nie wykluczone, że z tym najlepszych haseł wybierają po prostu najwygodniejsze wg nich rozwiązanie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zaczytana-pola

#4224161 Napisano: 17.03.2011 12:17:39 w Inne mniejsze markety
czarnygreg napisał(a):

ale z drugiej strony jak się popatrzy na listy to przecież co poniektóre nazwiska naprawdę często się powtarzają, więc chyba nie ten powód emotka

Też mi się tak wydaje. Rzuciło mi się ostatnio baaaardzo często nazwisko B.... . I to po kilka razy w konkursie. Wyświetl w wątku >>
0 0

zaczytana-pola

#4219826 Napisano: 15.03.2011 04:42:30 w Połączenia nieodebrane
smsowicz napisał(a):

jolcia12 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

Kto wie co to za numer 73333 ??? emotka

jak anioła głos emotka

Ciągle spamują na smsami...

http://telepolis....iewtopic.php?t=43569 Wyświetl w wątku >>
0 0

zaczytana-pola

#4218184 Napisano: 14.03.2011 09:48:21 w Dziś cieszę się z.....
marielu napisał(a):

krzyszu napisał(a):

Kurcze chyba wiosna wreszcie przyszła... Ale super. Aż się wybrałem z małym na spacerek emotka

ja tez byłam na spacerze ale bez małego ( nie posiadam, jestem dziefczynkom:P ) za to dzieci wzięłam emotka

i mam powody do uśmiechu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zaczytana-pola

#4215057 Napisano: 13.03.2011 04:34:45 w Wkurza mnie...
Dzisiaj nic mnie nie wkurza, dzisiaj wszystko mnie wkur*** emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zaczytana-pola

#4214805 Napisano: 13.03.2011 01:54:54 w Oddam za darmo
margo466 napisał(a):

2l
EK7H9946LMALJ4PW

Dziękuję emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zaczytana-pola

#4208345 Napisano: 10.03.2011 10:34:17 w Wkurza mnie...
kingaa napisał(a):

wkurzyła mnie waga elektorniczna... dzisiaj po raz pierwszy zważyłam się na nowej wadze elektronicznej i pokazuje 2 kg więcej niż na zwykłej emotka Po co ja chciałam wagę elektroniczną... przynajmniej dalej bym twierdziła, że ważę dobrze, a teraz muszę zrzucić 2 kg emotka emotka emotka

Ciekawe z czego Ty masz te 2 kg zrzucać emotka Pozbądź się włosów, będzie w sam raz emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zaczytana-pola

#4207765 Napisano: 09.03.2011 11:48:28 w GFK
ivisia napisał(a):

solangelica napisał(a):

Żeby ankieta się pojawiła, musicie wyłączyć i włączyć przeglądarkę, wpisać stronę z listy ankiet podanych gdzieś tam wyżej - i gdy przechodzicie na inną stronę już obojętnie jaką pokazuje się właśnie ankieta - tylko przy każdej kolejnej ankiecie trzeba właczyć i wyłączyć przeglądarke !

zainstalowałam program, robię tak jak radzisz, ale nie pojawia mi się żadna ankieta emotka hmm czemu? emotka

Bo to nie ankieta, tylko program, który sprawdza jakie reklamy oglądasz w sieci.
Wyświetl w wątku >>
0 0