Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika cudaczek121

cudaczek121

cudaczek121

#6568104 Napisano: 01.02.2019 19:19:26 w moje dzisiejsze wygrane :)
200 zł do Biedronki od Leszka z 30 stycznia- mail o 16.57 dziś.Zdziwienie tym większe, że tego dnia puściłam tylko jeden paragon, a od początku roku całe trzyemotka Przy okazji to póki co największa wygrana w tym roku i to na dodatek w loterii emotka Mariola, dzięki za szczęśliwy paragon emotka emotka Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6568003 Napisano: 01.02.2019 15:58:24 w Żegnamy zmarłych
mia napisał(a):

Dziś rano zmarła moja Mama... Ciągle w to nie wierzę. emotka Na pewno obudzę się jutro i okaże się, że to był tylko koszmarny sen...
To przecież nie może być prawda. Miałam iść do niej dzisiaj jak zwykle na kawę - tak cieszyła się, że znów dziś są skoki... emotka emotka emotka

Najszczersze wyrazy współczuciaemotka Trzymaj się! Wyświetl w wątku >>
[*] 1 mia

cudaczek121

#6567974 Napisano: 01.02.2019 15:10:39 w Wkurza mnie...
atyde25 napisał(a):

Niestety zostanie naciągnięta  i to nie jedna osoba.Moja mama też chodziła na te pokazy garnków,kołder i innych fantów.Bo dawali kiedyś obiad i albo mikser,albo parasolkę za udział niby.I też była twarda nie zmuszą jej przecież aż do czasu kiedy wzięła komplet garnków za 8 tysięcy.I jeszcze tak jej przerobili mózg ,że uważała,że to była super okazja.Wiele lat spłacania kosztem innych opłat i potrzeb życiowych.Bardziej mnie wkurza,że te spotkania dalej się odbywają w najlepsze od tylu lat i nikt nie widzi w tym nic złego.A tam chodzą w większości emeryci o najniższych świadczeniach i potem są przez to tragedie życiowe.

A z kolei jakiś tydzień temu moja siostra podjeżdża pod swój dom po pracy.A tam pod jej klatką kręci się kilku policjantów.Przed klatką stoi jej zapłakana sąsiadka, pani Danusia.Moja siostra pyta starszej pani, co się stało.Okazało się,że jakiś oszust przez telefon stacjonarny podał się za jej siostrzeńca i wyłudził od staruszki oszczędności życia.A ponoć ta kobieta bardzo rozgarnięta, jednak widocznie miała "chwilowe zaćmienie", jak to sama określiła.Jej córka wprawdzie już po fakcie zlikwidowała telefon stacjonarny,ale co z tego,ech.Jakim to trzeba być nieludzkim człowiekiem, aby czerpać satysfakcję i korzyści materialne z tego,że się kogoś oszuka i okradnie emotka Ja, jak mnie nie stać, to po prostu godzę się z faktem, że skoro nie umiem czegoś wygrać albo na coś nie zarobiłam, to nie będę tego mieć i koniec. Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6567893 Napisano: 01.02.2019 12:04:12 w Wkurza mnie...
Dzisiaj, gdy jechałam rano tramwajem, pewna starsza pani, na oko 70 plus, spytała mnie, jak dojechać do jednego z wrocławskich hoteli. Wiem,że to nie moja sprawa w sumie, ale w hotelach często organizowane są te nieszczęsne pokazy, na których niestety naciągają ludzi na różne badziewia. No i niestety starsza pani potwierdziła moje przypuszczenia.Na co ja i i parę innych osób jadących tramwajem doradziło jej,aby absolutnie nie dała się namówić na jakieś cudowne garki, itp. Zapewniała nas, że ona się w domu nudzi i dlatego tylko tam jedzie.To jest takie smutne,że niektórzy samotni, schorowani starsi ludzie chodzą na takie kretyńskie pokazy tylko dlatego,żeby móc z kimś porozmawiać, wyjść do ludzi, a nierzadko padają tam ofiarami oszustów,ech.Mam nadzieję,że nikt tam nie zostanie naciągnięty. Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

cudaczek121

#6567299 Napisano: 28.01.2019 15:47:02 w Wkurza mnie...
awi napisał(a):

Jak zareagować na wkurzające porady starszej ciotki typu "módl się codziennie", "idź do kościoła i pomódl się za mamę" itp. Radzi tak mojej kuzynce przy różnych okazjach. Dziewczyna powiedziała mi, że chyba zerwie kontakty z nią i rodziną (cała jest bogobojna i kościołowa} bo nie ma już sił słuchać tego. Opędza się jak może, protestuje, obraca w żart, wyjaśnia... bez skutku. A nie chce po chamsku odpowiedzieć gdyż ciotka mogłaby zawału dostać. Szukamy jakiejś krótkiej błyskotliwej odpowiedzi, tak żeby ciotce w pięty poszło i zaprzestała pouczeń. 

Moja najlepsza koleżanka, lat 38 jest zagorzałą katoliczką.Co jakiś czas opowiadała mi jak to fajnie jest w kościele, namawia mnie do uczestniczenia we mszy, chodzenia na pielgrzymki, zarejestrowania się na jakimś tam forum religijnym.Nic nie pomogły tłumaczenia,że mam ciekawsze plany na spędzanie niedzieli- wolę sobie poczytać książki, pójść na spacer, pogadać z mamą,wypełniać ankiety, uczyć się hiszpańskiego zrobić kilka konkursików emotka Usłyszałam na to,że po co Ci te konkursy, lepiej się pomodlić w tym czasie. W końcu nie wytrzymałam i mówię do niej: "Milenka, wiesz co, Internet jest po prostu moim Bogiem i modlę się do Niego codziennie siedząc przed komputerememotka Lała ze mnie równo, ale w końcu odpuściła.Bardzo nie lubię jak ktoś mi mówi, w jaki sposób mam spędzać swój wolny czas.Gdy byłam mała i ojciec prowadzał mnie i siostrę na mszę dla dzieci, ciągle tylko patrzyłam na zegarek, kiedy ona się skończy.Nie odczuwam absolutnie żadnej potrzeby odwiedzania Kościoła, ale jak ktoś lubi,proszę bardzo, niech sobie chodzi.Mnie to nie przekonuje. Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6566619 Napisano: 25.01.2019 16:11:03 w Wkurza mnie...
Kiedy dostaję maila z ankietą do wypełnienia w Klubie Kantar- dawny panel Ibis, staram się w miarę możliwości jak najszybciej wypełnić daną ankietę i w tym celu loguję się do panelu.Ostatnio prawie zawsze mi ichniejszy system wmawia,że nieprawidłowy e-mail lub hasłoemotka Po paru dniach loguję się ponownie za pomocą tego samego loginu i hasła,ale dziwnym trafem danej ankieta nie jest już aktywna,wrr.Odkąd panel Ibis-Millward Brown przechrzcił się na ten cały Kantar, ciągle tam takie "cyrki". Widocznie już zbyt wiele bonów do empiku tam zgarnęłam i mnie tam nie chcąemotka
Wkurza mnie,że od 1999 roku do końca 2018 roku ojciec wpłacał mamie po 400 zł miesięcznie na fundusz Nationale Nederlanden, czyli jeśli dobrze liczę jakieś 91200 zł.Gdy mama chciała sobie wypłacić tę kasę, bo tato odmówił dalszego opłacania składek, okazało się,że do wypłaty jest tylko 30 tysięcy z hakiememotka emotka Jakieś 60 tysięcy poszło się bujać... Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6564512 Napisano: 17.01.2019 13:54:09 w Wkurza mnie...
andziulka21 napisał(a):

Szanuje Twoje zdanie, natomiast wydaje mi się, że zakładanie konta bankowego, aby dostać raz na rok 20 zł przelewu z panelu z ankietami jest bez sensu. Nie rozumiem Twojego poglądu odnośnie wspólnego konta z partnerem, bo nie wyobrażam sobie żeby mąż z żoną ukrywali przed sobą pieniadze/wydatki itp, to jest chore. 
Btw nigdy nie miałam konta z rodzicami, to dopiero dziecinna sprawa, by dorosły człowiek pytał taty czy może wydać 2 zł emotka

Ja to patrzę na te sprawy trochę innym okiem, z perspektywy singielki. Obawiam się,że ja to już do końca życia będę musiała gdzieś jednak pracować zawodowo  i tym samym mieć stały wpływ na konto,aby nie pobierali mi opłat za pobieranie konta.A co do konta wspólnego z ojcem, to było ono zakładane w momencie, gdy jeszcze nie pracowałam,więc raczej nie miałam w tej kwestii nic do powiedzenia.No,ale miarka się przebrała, gdy chciałam pożyczyć koleżance kasę, a przelew robiłam na konto jej męża, bo tak sobie życzyła.Mój ojciec to przyfilował, zupełnie nie skojarzył mojej koleżanki z tym nazwiskiem (zna ją tylko pod panieńskim, a ona ma teraz podwójne) i zaczął się na mnie wydzierać i wyzywać, że "jakiemuś obcemu facetowi z serwisu mydarling" przelewam 10 tysięcy złotychemotka Bardzo mnie to ubodło,że ma o własnej córce takie zdanie.Może i jestem naiwna,ale nie aż tak.Nawet na żadnym portalu randkowym nie mam konta. Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6564479 Napisano: 17.01.2019 12:32:33 w Wkurza mnie...
bethan napisał(a):

tadziuuu napisał(a):

edit... a mnie wkurza w pracy że ludzie zajmują się tym czym nie muszą a narzekają na obciążenia stanowisk przez co nie wyrabiają się z zadaniami ich dotyczącymi...

Skoro się zajmują, to widać jednak muszą.

Nie muszą,ale chcą emotka Ja bym dostała hopla, gdybym musiała przez bite 8 godzin w pracy zajmować się tylko sprawami zawodowymi.Mamy zgodę na "uskutecznianie prywaty" w pracy, pod warunkiem, że robota jest zrobiona emotka Klienci i szefostwo są zadowoleni, więc jest ok.Choć nie powiem, listopad- grudzień to była ciężka harówa i na "odmóżdżenie" w pracy nie było czasu.Ale teraz początek roku i mało się dzieje w pracy, to np. robimy porządki we własnych biurkach tudzież pomieszczeniu służbowym emotka Jeśli jest taka potrzeba umiemy spiąć pośladki. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

cudaczek121

#6564477 Napisano: 17.01.2019 12:25:10 w Wkurza mnie...
mugolinka napisał(a):

opinie.pl. Nie ma żadnego paragrafu dotyczących ograniczeń na jedno gospodarstwo. Po czym w dniu wypłaty zebranych środków ja i mąż dostajemy info o zablokowaniu kont i tym samym brak wypłaty. To nic ,że jesteśmy tam dwa lata. To nic ,że to nie pierwsza wpłata na wspólne konto bankowe. To nic ,że wysyłam wyciąg z konta ( oczywiście z zatuszowanymi pewnymi danymi) na dowód ,że ,, jest nas dwoje" A nie ,że jestem Panem i Panią X - dwa w jednym. Odwołuję się z konkretnym uzasadnieniem , pewną wygraną i dowodami po czym otrzymuję odpowiedź- że w obu kontach dane się dublują . Nosz kur... skoro Pan X jest moim mężem, mamy ten sam metraż domu, mamy wspólne dzieci i to samo konto oraz sprzęt w domu w tym laptop z tym samym IP to chyba normalne ,że się dane pokrywają.... 
Więc jeśli macie tam więcej niż jedno konto... uważajcie bo miesiąc, rok, dwa lata wyzyskiwania danych mogą zostać wam w ten sposób wynagrodzone.

No proszę, to jednak na Opinie.pl przychodzą jakieś ankiety i da się tam nawet coś zarobić emotka No bo ja często czytam komentarze obcych ludzi w necie,że "te wszystkie portale ankietowe to ściema i nawet 5 złotych tam nie da się zarobić" emotka To jest taka prawda z gatunku guzik-prawda.Swoją drogą co to za problem pójść do banku i utworzyć osobne konto choćby np. w celach wygranych przelewów konkursowych/ankietowych,żeby oni w tych agencjach/panelach się nie czepiali potememotka Rozumiem, że ktoś tak bardzo kocha partnera/ partnerkę,że nie mają przed sobą tajemnic,że niby zaufanie i te sprawy,ale jednak nie popieram dzielenia konta bankowego z kimkolwiek.Przez długie lata mój ojciec miał jako współposiadacz dostęp do mojego konta (ale ja do jego konta oczywiście wglądu nie miałam emotka ), ale jakieś 2 lata temu poszłam do banku i go z niego wykolegowałamemotka Gdy się o tym po kilku dniach zorientował, to się powkurzał i się zdziwił,że nie raczyłam go poinformować o odcięciu dostępu, ale nie było tam żadnych jego pieniędzy.A mnie wnerwiał fakt,że za każdym razem, gdy przelewał mi wynagrodzenie za moją pracę w biurze, miał wgląd w moje wydatki i je komentował emotka Za każdym razem jak chciałam coś w banku załatwić, to on musiał być przy tym obecny,wrr.  Dlatego obiecałam sobie,że już absolutnie nigdy z nikim- z mamą, ojcem, siostrami, ewentualnym partnerem nie chcę mieć wspólnego konta.Moja mama w ogóle nie potrafi zalogować się na swoje konto bankowe ani zrobić przelewu, więc ja znam login i hasło do jej konta, ale za każdym razem, kiedy prosi mnie o zalogowanie się i zrobienie przelewu/sprawdzenie wydatków i wpływów, czuję dyskomfort psychiczny.Jeśli ktoś jest w pełni sprawny umysłowo, zdrowy i nieubezwłasnowolniony, to jednak powinien mieć osobne konto, taką swoją prywatną przestrzeń.Mam konto w ING, darmowe przelewy, jak robię transakcje kartą na 300 zł w miesiącu (a robię takie zawsze), to nawet mi tych 7 złotych za prowadzenie konta nie pobierają, więc jest ok.Jedynie jak robię przelew z konta oszczędnościowego na konto w obcym banku, to zżera mi 9 złotych, dlatego robię tak raz na ruski rok i mnie to 'nie boli'. Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6564314 Napisano: 16.01.2019 19:22:43 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie,że w pracy "kątem ucha" słuchamy sobie radia chyba to jest RMF albo Zet i tam na okrągło leci ostatnio taka piosenka Hej Wy, coś tam coś tam - nie pamiętam jak to dalej leciało po prostu.Same słowa spoko, nawet fajne, podobają mi się,ale melodia tej piosenki kojarzy mi się z pogrzebem i działa na mnie bardzo depresyjnieemotka Dziś koleżanka w pracy, gdy tak powiedziałam, to odpowiedziała mi,że jej narzeczony ma taki sam pogląd odnośnie tego utworu i natychmiast przełącza na inną stację emotka Pocieszam się zatem,że nie jestem w tym odosobniona. Z kolei piosenka tego Podsiadło "Nie ma fal" mnie tak irytuje,że masakra.No ile razy można w kółko śpiewać o tym,że nie ma fal- jakby kurna chata raz nie wystarczyłoemotka Ostatnio znajoma mi na messengera wysłała nawet mem, na którym Podsiadło siedzi w Milionerach i jako odpowiedź na pytanie zadane przez Huberta w wariantach A,b,c i d ma tylko te nieszczęsne "fale" emotka Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6564100 Napisano: 16.01.2019 09:52:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
cala-w-trawie napisał(a):

Czy jak w tym konkursie z kauflandem trzeba wysłać smsa 160 znaków to to znaki zliczone razem z tym nr paragonu który też trzeba wpisać i tymi innymi? Czy 160 znaków sama odpowiedź konkursowa?

cała wypowiedź, łącznie z paragonem włącznie emotka Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6563868 Napisano: 15.01.2019 15:08:15 w Wkurza mnie...
mama-l-k-m napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

wspieram WOŚP, ale wkurzają mnie ludzie, którzy chcą zmusić Owsiaka do pozostania na stanowisku... wyobraźcie sobie, że prowadzicie samochód, który ma wypadek. nie z Waszej winy, ale zginął Wasz przyjaciel, który siedział obok Was. Tego samego dnia ktoś Was zmusza żebyście dalej jeździli samochodem.... trochę empatii, Owsiak jest tylko człowiekiem. WIELKIM, ale tylko człowiekiem. bierze odpowiedzialność za swoje czyny i według mnie schodzi zw sceny niepokonany.jak ktoś chce wyrazić swoje poparcie dla tego co robi, to niech za rok do skarbonki rzuci dwa razy więcej niż w tym roku, zamiast tagować wszystko "jurekzostan". ORKIESTRA GRA DALEJ-TYLKO DYRYGENT SIĘ ZMIENIŁ.

Edit: bo chyba orkiestra zagra za rok....

Mam nadzieję że zagra za rok, dwa.. i sto lat. Dzięki orkiestrze i Jurkowi moje 2 z 3 dzieci zaraz po urodzeniu korzystało ze sprzętu zakupionego przez orkiestrę. Moje szczęście że szpital miał emotka  Dlatego moje dzieci tak chętnie wrzucają do puszek pieniądze i dzielą się nawet swoimi zebranymi do skarbonek bo wiedzą że dzięki tej akcji żyją zdrowo..
Tylko Orkiestra bez Jurka to już nie będzie ta sama orkiestra, ten zdarty głos na koniec dnia i ta energia, żółta koszula i długo jeszcze wymieniać..
Ta tragedia nie miała mieć miejsca, ten wcześniejszy hejt na Jurka i Orkiestrę też.. w złym kierunku zmierzamy.. nie chcę pomagać to nie ale nie niszczmy czegoś co jak dla mnie przez 27 lat super funkcjonowało i chciałabym aby dalej tak było..

Polska to jest generalnie chory kraj. Według mnie ta cała Orkiestra to bardzo fajna inicjatywa i zawsze coś wrzucę do puszki/wyślę smsa. Ale z drugiej strony, czy słyszeliście,aby tego rodzaju charytatywna, narodowa zbiórka Rodaków odbywała się w Niemczech, Danii, Francji, Wielkiej Brytanii czy innych krajach? Jak Polacy chcecie mieć nowy sprzęt dla ratowania życia i zdrowia, proszę bardzo- sami się na niego zrzućcie! Wstyd i hańba, porażka na całej linii,że rządzący nie wyciągają z tego wniosków.To przecież porażka polskiego rządu, polskiej służby zdrowia- jeśli nie masz kasy, znajomości, nie wiesz do których drzwi zapukać,aby komuś "dać w łapę", to jesteś zdany sam na siebie i cześć pieśni.Ekipa rządzących jest niegospodarna, nie liczy się ze zdaniem szarego Kowalskiego.Ci tam na górze, to nic nie potrafią tylko nagonka jednych na drugich, byleby tylko się nachapać i jak najwięcej zagarnąć dla siebie- władzy, przywilejów i pieniędzy.Prawda jest taka,że nic się w tym kraju nie zmieni- czy będzie rządził nadal PiS, PO, tudzież inna partia, to musiałaby się zmienić mentalność ludzka, a jak wiadomo, przykład idzie "z góry"...Mnie tam bardziej odpowiada Platforma- mentalnie i wizerunkowo, wydaje mi się,że gdy oni rządzili, było mniej afer i więcej spokoju,ale może to tylko moje odczucia i szanuję każdego, kto myśli inaczej. Wyświetl w wątku >>
2 atyde25, nkba 0

cudaczek121

#6563507 Napisano: 14.01.2019 14:23:41 w Wkurza mnie...
astronautka napisał(a):

Ból. Tydzień temu miałam usuwana zastana dolną ósemkę. Nie chciała wyjść po dobroci tylko było rozkruszanie i dlutowanie. Mam 6 szwów i boli jak skurczybyk. Karmię piersią i mogę brać tylko niektóre srodki przeciwbólowe które działają krótko. Wkurza mnie że choleratwo boli ale miałam już stan zapalny i musialam ja usunąć....ehhh co się człowiek wycierpi to jego 

Bardzo Ci współczuję.Ja przez dwa tygodnie po usunięciu ósemki nie mogłam normalnie otwierać buzi i leki przeciwbólowe były moimi najlepszymi przyjaciółmi.Wyrywaną miałam w listopadzie, w międzyczasie nawet już zdążyłam być u dentysty w grudniu,ale dopiero na początku stycznia inna dentystka zauważyła,że mi wciąż nie odpadła nitka po zszywaniu po zabieguemotka Myślałam,że mi sama  odpadnie emotka Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6563280 Napisano: 13.01.2019 15:33:34 w Gdzie najtaniej kupić produkt konkursowy?
ameryka napisał(a):

jokan napisał(a):

monkakk napisał(a):

Płyn do zmiękczania tkanin Silan Supreme, ile kosztuje i gdzie dostanę?

Wg aplikacji, gdzie można porównać ceny w gazetach wyskakuje mi:

rossman po 9,89 zł za 1,2l od 09.01 do 18.01,

Kaufland 9,99 zł do 23.01 ta sama objetosc

W Auchan 1,2 l Silana ok 21 zł  emotka , butelka 0,6 12 zł dla lubiących przepłacać

Szkoda,że wczoraj nie wiedziałam,że ten konkurs jest, bo mama mnie wysłała do Selgrosu wprawdzie po Lenor, no ale zawsze mogłam jej powiedzieć,że kupiłam Silan, bo był konkurs emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6563271 Napisano: 13.01.2019 13:52:20 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie,że nawet durnego stolika z Belvity nie umiem wygraćemotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

cudaczek121

#6563269 Napisano: 13.01.2019 13:26:11 w Dziś cieszę się z.....
Dziś cieszę, bo wczoraj mój ośmioletni Siostrzeniec zdobył wyróżnienie na I Międzynarodowym Konkursie Pianistycznym w Libiążu emotka On jest bardzo uzdolniony muzycznie, a biorąc pod uwagę,że jego ćwiczenia w domu na pianinie wyglądają tak,że gra przez 15 minut dziennie, po czym 2 godziny potrafi układać  budowle z Klocków Lego, to takie Wyróżnienie jest powodem do dumy emotka Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6563266 Napisano: 13.01.2019 12:54:17 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
W konkursie Fantasia z fotelami fajnie się Organizator zachował,że skoro w wyniku błędu ludzie dostali info o wygranym fotelu a nie łyżeczki, to im wszystkim da po fotelu i niech się bujają emotka Chociaż z drugiej strony, skoro w regulaminie jest napisane o 1 fotelu na etap i na dodatek podana data wybierania zwycięzcy fotela, tzn, że uczestnicy konkursu niedokładnie przeczytali regulamin.Pamiętam,kiedyś była podobna akcja w jakimś konkursie,że Organizator błędnie wysłał do wszystkich info,że wygrali kasę,ale jednak tej kasy wszystkim "laureatom" poinformowanym mailowo, kasy nie dał. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

cudaczek121

#6562557 Napisano: 10.01.2019 14:51:34 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Stękam, jęczę, marudzę, narzekamemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6562438 Napisano: 10.01.2019 11:25:38 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
cleo25 napisał(a):

Kolejny badziew po stolikach z Belvity- wózek wart całe 28zł, do tego z akcją udowadniania ile ma się lat. Ale z dobroci serca - będą rezerwy emotka

jest popyt, jest podażemotka Wyświetl w wątku >>
1 cleo25 0