Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika cudaczek121

cudaczek121

cudaczek121

#6546174 Napisano: 11.11.2018 13:25:49 w Paragony na trwające konkursy
Może chciałby ktoś sprzedać Auchan Wrocław Koronaemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6546149 Napisano: 11.11.2018 12:27:19 w Wkurza mnie...
astronautka napisał(a):

Śmietana która nie chciała się ubić. Pierwszy raz miałam taką sytuację, dodałam z konieczności śmietan fix i mam za słodkie ciasto....wrrrr a mówiłam mężowi kup gotowe bo nie mam czasu dziś na wypieki to się uparł że chce takie. Dalej nie wiem czemu nie chciała się ubić....ehhh

Ja Ci powiem, dlaczego ta śmietana nie chciała się ubić. Ona po prostu podświadomie czuła, że Ty wcale nie miałaś czasu ani ochoty robić ciasta z jej udziałem emotka No to się wzięła i zbuntowała Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6546142 Napisano: 11.11.2018 11:51:55 w Dziś cieszę się z.....
Cieszę się,że przyszło mi urodzić się i  żyć w wolnej Polsce i choć wiele mi się w tym kraju rzeczy nie podoba, ale no cóż, nie ma co się wkurzać na coś, na co i tak się nie ma wpływu emotka Ja dziś świętuję podwójnie, gdyż obchodzę urodziny- a jakże, od 16 lat co roku osiemnaste przecieżemotka Mimo wszystko nie wyobrażam sobie,że mogłabym żyć gdzieś poza Polską emotka Dla Was, Kochani emotka emotka emotka emotka Od rana też mi chodzi po głowie piosenka "Orła cień", wszak nieodzownie kojarzy mi się z wolnością i dzisiejszym świętem narodowymemotka Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6545981 Napisano: 10.11.2018 17:01:14 w Dziś cieszę się z.....
dwaburekoty napisał(a):

bo teraz niestety "bób, hummus, włoszczyzna" emotka .

ja mam stały repertuar pieśni, które wciskają ze mnie łzy. Hymn jak najbardziej do nich nalezy. Postawy patriotyczne (a nie skrajnie nacjonalistyczne) baaaardzo mnie cieszą.

A myślałam, że to ja jedyna taka dziwna jestem,że na sam dźwięk polskiego hymnu łzę uronię. Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6544985 Napisano: 07.11.2018 12:07:33 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):
No to bardzo niedobrze 

A wiesz, a inny ojciec, wychowujący swoich synów "surową ręką' od razu stwierdził, że każde ich wagary są nieusprawiedliwione.  emotka  Ciężko. Rodzic ma decydujący głos, niestety.  emotka

Jak miałam kilkanaście lat, to byłam  aż do przesady "ugrzeczniona". Nie piłam, nie paliłam, nie ćpałam, a za winkiel w liceum na przerwach chodziłam tylko dla towarzystwa.Nawet ściągać nie umiałam skutecznie, bo od razu z nerwów trzęsły mi się ręce, więc jak się czegoś nie nauczyłam, to po prostu dostawałam ndst i tyle.Jestem rocznik '84 i myślę,że jednak te nasze czasy szkolne były łatwiejsze.Większy szacunek uczniów wobec nauczycieli i odwrotnie oraz większy szacunek rodziców uczniów względem pracy nauczycieli. Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6544977 Napisano: 07.11.2018 11:48:21 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

bruce napisał(a):

cb656 napisał(a):
emotka Zabawne... W moim przekonaniu podstawowym wychowawcą jest RODZIC. 

emotka emotka emotka  Trafiłeś w sedno! Dzieci, których rodzice to rozumieją, zazwyczaj nie mają problemów i... nie stwarzają takowych. 

Moja mama pracuje w przedszkolu z dziećmi 5-6 letnimi i niektórzy rodzice wyrażają oburzenie: "Ale jak to pani Reniu, przecież po to posyłam dziecko do przedszkola, abyście mi je wychowali, bo ja proszę pani nie mam na to czasu.Jestem w końcu człowiekiem pracującym emotka No, świetnie po prostu, a moja mama w takim razie ze swoimi koleżankami z tymi dziećmi się tylko bawią,ech.

emotka  U mnie było lepiej: mnie, 24-latce, uczącej świeżo po studiach, mama 19-letniego ucznia stwierdziła z rozbrajającą szczerością, że ona mu wszystkie wagary usprawiedliwia, bo... się po prostu swego syna boi.  emotka

No to bardzo niedobrze Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

cudaczek121

#6544968 Napisano: 07.11.2018 11:40:21 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

cb656 napisał(a):
emotka Zabawne... W moim przekonaniu podstawowym wychowawcą jest RODZIC. 

emotka emotka emotka  Trafiłeś w sedno! Dzieci, których rodzice to rozumieją, zazwyczaj nie mają problemów i... nie stwarzają takowych. 

Moja mama pracuje w przedszkolu z dziećmi 5-6 letnimi i niektórzy rodzice wyrażają oburzenie: "Ale jak to pani Reniu, przecież po to posyłam dziecko do przedszkola, abyście mi je wychowali, bo ja proszę pani nie mam na to czasu.Jestem w końcu człowiekiem pracującymemotka No, świetnie po prostu, a moja mama w takim razie ze swoimi koleżankami z tymi dziećmi się tylko bawią,ech. Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6544942 Napisano: 07.11.2018 11:24:34 w WC - rozmowy o wszystkim
79magda napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

U mnie w szkole dawali jedynki za brak pracy domowej i jakoś wszyscy przeżyliśmy.Te współczesne dzieci to są takie wyszczekane i mają tendencję roszczeniową.Nic tylko: "daj", "kup", "za mnie zrób", "bo mi się wszystko należy". Nic tylko by chcieli,aby im przyklaskiwać, ustępować we wszystkim, a potem wyrosną takie życiowe ciaparygi, nieprzystosowane do życia w społeczeństwie,ech.

Na jakiej podstawie to piszesz? Masz kontakt z młodzieżą? Z nastolatkami? Wiesz coś o nich - o ich planach, marzeniach, sposobie życia? Skąd wiesz, że nie dostają jedynek i jak są oceniane?!
Najłatwiej wrzucić do wora i powtarzać te same brednie, jakby podsłuchane przez babcie "za moich czasów to było...", gdzieś na ławce emotka tymczasem ja widzę nastolatki na co dzień - mają pasje, uprawiają sporty, uczą się języków, chcą poznawać świat, chłoną go po swojemu - trzeba im pokazywać, delikatnie nakierowywać, pomagać. To dobrze, że są wyszczekane, poradzą sobie na dalszych etapach życia. Wszędzie są dwie strony medalu i najłatwiej wygłaszać truizmy, które nic nie znaczą!

W wakacje byłam z ośmioletnim siostrzeńcem i moją mamą nad jeziorem.Szłam sobie od naszego domku ścieżką, bo mama mnie prosiła,abym zawołała go na obiad.Jechał na rowerze ze swoim rówieśnikiem i na moją grzeczną prośbę przyjścia na posiłek, odpowiedział: "K...a, nie zajeżdżaj mi drogi, palancie! Kilka dni temu wyjął ze skarbonki kasę i kupił sobie gazetkę za 12 zł !tylko dlatego,że była tam jakaś figurka Lego. Moja mama pyta go,czy chociaż czytał gazetę, którą kupił taką drogą,aby zdobyć ludzika."Babcia, po co czytać, nie opłaca się". Zresztą tam są tylko same obrazki". Normalnie to po szkole z psem mu się nie chce wyjść,ale jak chciał kupić gazetę, to i owszem, przy okazji w łaskawości swojej nawet pieska wyprowadzi emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

cudaczek121

#6544821 Napisano: 06.11.2018 23:35:54 w WC - rozmowy o wszystkim
nataszka napisał(a):

Nie dajmy się zwariować ...świat do góry nogami się przewraca....!!! 

"W sytuacji, kiedy nauczyciel postawi dziecku ocenę za brak pracy domowej, rodzic ma prawo żądać pisemnego uzasadnienia i złożyć zażalenie do kuratorium, a nawet pójść do sądu - powiedział w Polsat News Mariusz... jakiś tam, organizator akcji "Dom nie jest filią szkoły". Podkreślił, że dzieci i ich rodzice nie mają obowiązku realizowania za szkołę podstawy programowej w domach"

U mnie w szkole dawali jedynki za brak pracy domowej i jakoś wszyscy przeżyliśmy.Te współczesne dzieci to są takie wyszczekane i mają tendencję roszczeniową.Nic tylko: "daj", "kup", "za mnie zrób", "bo mi się wszystko należy". Nic tylko by chcieli,aby im przyklaskiwać, ustępować we wszystkim, a potem wyrosną takie życiowe ciaparygi, nieprzystosowane do życia w społeczeństwie,ech. Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6543267 Napisano: 31.10.2018 13:03:46 w moje dzisiejsze wygrane :)
Piąty już w tym roku bon na 40 zł do empiku z panel Ibis emotka Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6543082 Napisano: 30.10.2018 17:42:39 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
iwona0103 napisał(a):

Czy ktoś z Was wybiera się na prapremierę "Planety Singli 2" w Wawie? Może być pw  emotka

ja bym się z chcęcią wybrała, ale niestety NIE wygrałam zaproszeniaemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6543005 Napisano: 30.10.2018 13:43:46 w Wkurza mnie...
dwaburekoty napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

powtarzający się sen po raz setny (?).
Moja wielka, szalona miłość z lat studenckich zostawiła mnie 3 (!!!) razy w ten sam sposób. po prostu ni z gruszki ni z pietruszki przestał sie do mnie odzywac. a ja glupia wracalam za kazdym razem. w kazdym razie temat zamkniety, nie odzywamy sie totalnie do siebie od momentu gdy poznalam mojego meza (on sie obrazil, mi to bylo na rękę).
Sen o tym zostawianiu mnie pojawial sie w roznych wariacjach. dzisiaj snilo mi sie jednak, ze zostawil mnie moj maz. po prostu spakowal sie i przestal sie odzywać- a miedzy nami uklada sie rewelacyjnie.

jak sie tej wizji pozbyc?

Ty to się powinnaś cieszyć, że to są tylko senne koszmary, niemające się nijak do rzeczywistości (mam na myśli odejście męża).Bo niestety życie pisze dla nas czasem takie nieprzewidywalne i bardzo przykre scenariusze...

to jak kawał o dobrym wujku Stalinie: uderzył a mógł zabić.....

Niemniej jednak jakbyś miała wielokrotnie podobny sen, to zaczęłabyś myśleć, że coś chyba jest nie tak....

No to nie pozostaje Ci chyba nic innego jak sprawdzić męża.... Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

cudaczek121

#6542985 Napisano: 30.10.2018 13:09:21 w Wkurza mnie...
dwaburekoty napisał(a):

powtarzający się sen po raz setny (?).
Moja wielka, szalona miłość z lat studenckich zostawiła mnie 3 (!!!) razy w ten sam sposób. po prostu ni z gruszki ni z pietruszki przestał sie do mnie odzywac. a ja glupia wracalam za kazdym razem. w kazdym razie temat zamkniety, nie odzywamy sie totalnie do siebie od momentu gdy poznalam mojego meza (on sie obrazil, mi to bylo na rękę).
Sen o tym zostawianiu mnie pojawial sie w roznych wariacjach. dzisiaj snilo mi sie jednak, ze zostawil mnie moj maz. po prostu spakowal sie i przestal sie odzywać- a miedzy nami uklada sie rewelacyjnie.

jak sie tej wizji pozbyc?

Ty to się powinnaś cieszyć, że to są tylko senne koszmary, niemające się nijak do rzeczywistości (mam na myśli odejście męża).Bo niestety życie pisze dla nas czasem takie nieprzewidywalne i bardzo przykre scenariusze... Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6542390 Napisano: 27.10.2018 12:25:42 w moje dzisiejsze wygrane :)
20 zł doładowania heyah z panelu opinie emotka Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6542186 Napisano: 26.10.2018 15:29:10 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Pozostaję w ciężkim szoku, nic nie wygram już w tym roku emotka Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6540835 Napisano: 22.10.2018 11:19:29 w Dziś cieszę się z.....
Dziś cieszę się,że rano odzyskałam w Rossmannie zgubioną tam w sobotę kartę do bankomatu.Na szczęście trafiłam na uczciwą kasjerkę tudzież klienta sklepu i z karty nie zniknęła ani złotówka emotka Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6540482 Napisano: 20.10.2018 18:48:02 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie moje roztargnienieemotka Chciałam dziś zrobić zakupy na Kamill w Rossmannie.Kasy samoobsługowe jak na złość wszystkie zablokowane, no to nic- myślę, idę do zwykłej.Stoję w tej kolejce,ale coś wolno idzie.Za 5 minut miałam autobus,więc zostawiłam wściekła zakupy przy kasie i lecę na autobus.W domu się skapnęłam,że prawdopodobnie zostawiłam przy kasie kartę do bankomatu.Nerwowo sprawdzam stan konta- uff, jeszcze nikt nie zdążył nic opędzlować.Dzwonię do tego Rossmanna, a miła pani mi mówi,że dobrze,że dzwonię, bo zaraz miałam blokować kartę.W poniedziałek mam do obioru- takie szczęście w nieszczęściu.Kiedyś zgubiłam dowód osobisty,ale kartę w sklepie zostawiłam po raz pierwszy.Co prawda Pani mi powiedziała,że nawet jakby ktoś w międzyczasie zrobił na tą kartę zakupy (jest zbliżeniowa do 50 zł), to zawsze mogę się przecież odwołać,że to nie ja robiłam te zakupy.No tak, tylko jak to potem udowodnić,że zakupy nie były moje? Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6540376 Napisano: 19.10.2018 22:38:32 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie,że napisałam komuś na fb komentarz pod postem o leczeniu zębów bez znieczulenia,że ja nigdy nie chcę go u dentysty,po tym jak kiedyś spuchła mi warga od znieczulenia i przez kilka dni wyglądałam jak świnka Piggy (naprawdę tak było!), to moja mama mnie ochrzaniła potem,że wypisuje ludziom w Internecie jakieś głupoty i po co to robięemotka   Powiedziałam jej,że to jest moja sprawa,co opisuję w sieci, szczególnie,że nikogo nie obrażam, nie oszukuję, nie narażam na szwank czyjegoś dobrego imienia.Oj, gdyby mamusia wlazła na nasze forum, to zaś byłaby afera,że czasem coś o rodzicach czy siostrach złego napiszę emotka Taka inwigilacja mi się nie podoba zdecydowanie. Mam dwa wyjścia-albo przestać pisać cokolwiek na fb albo jakoś zablokować mamę,aby nie obserwowała moich postówemotka Wyświetl w wątku >>

cudaczek121