Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5699230 Napisano: 15.07.2013 17:32:14 w Biedronka
Buu a tak liczyłam na tego 11... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5699093 Napisano: 15.07.2013 15:39:42 w Konkursowiczki w ciąży
martynakr napisał(a):

Hej, co myślicie o konkursie gdzie główną nagrodą jest aparat ortodontyczny? Znalazłam na fb coś takiego: www.martomedica.pl/konkurs
Warto wziąć udział? Zawsze tam w sumie można było sobie coś naprawić:)

Bannn!!!! Zgłosić to trzeba adminom, niech się z nią pobawią. emotka fftopic: emotka fftopic: emotka emotka emotka emotka emotka emotka

Btw po co mi aparat? Uważam, że mam na tyle ok zęby, że takiego badziewia mi nie potrzeba. Mąż nosił w młodości i na g**** mu się to zdało, po kilku latach zęby wróciły do siebie.

Ehh wypad na basen przeniesiony na czwartek - opona się w aucie przebiła emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5699087 Napisano: 15.07.2013 15:32:50 w Pomocy!!!!
Ale koza firmy nie ma, sprzedaje nagrody, więc nei ma potrzeby posiadania konta firmowego. Osoba prywatna również dostaje faktury. My z mężem oboje dostajemy co miesiąc. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5698627 Napisano: 14.07.2013 23:28:48 w Pomocy!!!!
koza.k90 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

ziolko napisał(a):

możesz zaakceptować wymianę uszkodzonej części na nową po upływie 10 dni, ale to zalezy od Twojej dobrej woli. Jednak musisz mieć uszkodzoną część.
Widać, że jakoś nie masz szczęścia do kupujących, bo co rusz to problem

Tak czytam, czytam ten wątek i widzę, że allegro co chwila na tapecie. Może zacznij wystawiać rzeczy z konta prywatnego? Nie będziesz miała problemów z kupującymi - na dzień dobry mają jasność, że na reklamacje liczyć nie mogą i widziały gały co brały emotka

jak z prywatnego ?

Bo jest coś takiego jak konto firmowe i konto prywatne. Jeśli masz konto prywatne, to koleś może pocałować Cię w cenzura. Poczytaj to co w poniższym linku. Może Ci pomoże. Bo nie masz obowiązku przyjmować spowrotem żadnych przedmiotów ani w żaden sposób rekompensować nikomu szkody. Polecam pisać w aukcjach, że nie bierzesz odpowiedzialności za przesyłki wysyłane w inny sposób jak kurierska ubezpieczona i polecasz sprawdzenie przesyłki przy kurierze. Ominiesz w ten sposób problemy.

Regulamin allegro odnośnie zwrotów i reklamacji:
Zwrot towaru bez podania przyczyny dotyczy wyłącznie zakupów u przedsiębiorców (czyli kont Firma) i wynosi 10 dni na pisemne odstąpienie od umowy i 14 dni na odesłanie towaru (liczone od momentu pisemnego oświadczenia o zwrocie).

źródło: http://allegro.pl...p_item.php?item=3552 Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5698618 Napisano: 14.07.2013 23:06:24 w Rossmann
Ja też chcę trzech facetów! Ja mam tylko męża i synka! A trzech facetów to jakieś marzenie chyba emotka Żeby jeszcze jeden sprzątał i gotował a dwóch za mnie zarabiało. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5698616 Napisano: 14.07.2013 23:01:37 w Pomocy!!!!
ziolko napisał(a):

możesz zaakceptować wymianę uszkodzonej części na nową po upływie 10 dni, ale to zalezy od Twojej dobrej woli. Jednak musisz mieć uszkodzoną część.
Widać, że jakoś nie masz szczęścia do kupujących, bo co rusz to problem

Tak czytam, czytam ten wątek i widzę, że allegro co chwila na tapecie. Może zacznij wystawiać rzeczy z konta prywatnego? Nie będziesz miała problemów z kupującymi - na dzień dobry mają jasność, że na reklamacje liczyć nie mogą i widziały gały co brały emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5698611 Napisano: 14.07.2013 22:51:47 w Konkursowiczki w ciąży
bridget napisał(a):

fryteczka napisał(a):

bridget napisał(a):

co to za butelka watter?

kubuś watter.. woda smakowa dla dzieci w butelkach z dzióbkiem emotka

aha te znam myslałam ze jakies butelki w stylu niekapka do kupienia i juz myslałam ze tak jestem zacofana:P

Nie jesteś zacofana emotka A szczerze powiedziawszy taka butelka lepsza od niejednego niekapka emotka Kosztuje grosze z zawartością i w każdej chwili możesz bez bólu wypierniczyć na śmietnik i kupić drugą emotka No i zadowolenie dziecka, że ma butelkę jak tato bezcenne emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5698607 Napisano: 14.07.2013 22:49:08 w Pomocy!!!!
koza.k90 napisał(a):

ziółko, dzięki

całkiem zapomniałam o rzeczniku

ale w necie piszą, że po 10 dniach nie ma zmiłuj się
tym bardziej, że ja zaakceptowałam reklamację, mam michę na wymianę i włożyłam w jej załatwienie naprawdę dużo czasu i roboty

a teraz gościu mi odstawia fochy, bo życzę sobie zwrot elementu uszkodzonego i dla bezpieczeństwa wybieram prywatną dostawę

A ty sprzedajesz po prostu nagrody czy może masz działalność gospodarczą? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5698497 Napisano: 14.07.2013 19:14:29 w Biedronka
Czyli będą jutro dzwonić z 11? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5698495 Napisano: 14.07.2013 19:06:49 w Wkurza mnie...
koza jak ktoś kupuje i pragnie towar reklamować to wysyła na swój koszt uszkodzony towar oczywiście odpowiednio zabezpieczony i z odpowiednim opisem usterki. Nie ma opcji byś ty płaciła za to, że jemu obtłukł się grill. Swoją drogą dlaczego nie rozpakował przy kurierze i nie spisał od razu protokołu? Ja jak kupuję coś, co może się uszkodzić w transporcie to zawsze proszę kuriera by poczekał aż rozpakuję i w razie co wypisał druczek. No i jak coś ślę to zawsze ubezpieczam przesyłkę, na wszelki wypadek a kupującego proszę o to aby paczkę otwierał przy kurierze. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5698494 Napisano: 14.07.2013 18:58:58 w Pomocy!!!!
koza.k90 napisał(a):

leelee napisał(a):

Szukam porady. Pół roku temu kupiłem buty na Allegro,rok gwarancji na co mam pismo od sprzedawcy i regulamin napraw. Niestety buty się rozkleiły,więc napisałem do sprzedającego ale ten nie odpisuje i ma wyłączony tel. Co w takiej sytuacji powinienem zrobić? Zgłosić się do programu ochrony kupujących? No bo jakby nie patrzeć kupujący nie wywiązał się z umowy...

na Allegro po lewej masz zakładkę SPORY TRANSAKCYJNE

wybierasz opcję NOWY SPÓR i uzupełniasz dane

No skoro się buty rozkleiły to pewnie były używane niezgodnie z zastosowaniem - namokły, były prane itp... Większość umów gwarancyjnych odnośnie butów są sformułowane tak, aby kupujący tak na prawdę nie miał żadnych praw. Do tego dojdą ci koszty wysyłki butów - leżące zapewne po twojej stronie. Jeśli sprzedający zwinął biznes też się wymiga od naprawy... Ze wszystkich stron cenzura. Polecam kupić nowe buty i już. Spór też można wytoczyć, ale chyba w ciągu iluś tam dni od zakończenia transakcji. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5698486 Napisano: 14.07.2013 18:34:38 w Biedronka
Hmm tak mnie zastanawia kiedy będą dzwonić z 11 i 12 z Skuterkiem? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5698431 Napisano: 14.07.2013 14:58:01 w Konkursowiczki w ciąży
Kamiś bardziej nabiałowy - serki, jogurty, twarożki, mleko, kakao, jogurty do picia, mleka smakowe itd. Kotlecika zje, ale tylko jak dostanie w całości do ręki - inaczej rozpaprze i porozrzuca, z owoców banany, jabłka, maliny, jagody, poziomki itp.., z wędlinek lubi jak babcia upiecze klopsika lub dziadek sam uwędzi mięsko - inne wędlinki beee dla niego, no chyba, że są kiełbaską lub kabanosem. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5698404 Napisano: 14.07.2013 13:37:44 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

Mój to też cwany próbowałam już wszystkiego kakao, picie mleka z kartonika i dla dzieci, picie ze słomki, picie z kartonika prosto, picie gdy inne dzieci piją mleko ze szklanki - i wielkie NIE... Po prostu nie lubi i nie wypije nawet lyka - dobrze że chociaż co drugi dzień w nocy wypije kilka łyków przez sen tego dla dzieci Nestle Junior...

A jogurty? Mleka smakowe? Młody uwielbia mleko bananowe albo truskawkowe, jogurty do picia itp. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5698394 Napisano: 14.07.2013 13:11:49 w Konkursowiczki w ciąży
Oj to Kamiś mleczko uwielbia, zarówno to swoje bebilon jak i krowie i wszystko co na krowim Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5698388 Napisano: 14.07.2013 13:02:21 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Asiu On potrafi z wszystkiego pić, tylko zrobi dwa, trzy łyki i resztę czasu się bawi czyt. wychlapuje na siebie i na podłogę i ciapie się w tym, a z butelki pije spokojnie. Mi nie przeszkadza, że pije np. mleko z butli, niech pije byleby pił mleczko, może jak spodoba Mu się picie się z niekapków to i mleko będzie z nich pił, ale soczki itp. mógłby już z kubeczka czy niekapka.

Moje dziecko ma już chyba bunt 2- latka, wszystko jest na NIE, a ja z dzieckiem jestem sama w ciągu dnia i jak już słyszę to jęczenie, to ulegam dla świętego spokoju byleby obiad jakiś ukręcić czy odkurzyć

emotka

No to Kamiś ma tak z butelek, w ciągu dnia jak mu się da butelkę, to zaraz wszystko porozlewane i rozciapane rękami, spodnie zaraz mokre, a podłoga i wszelkie inne nawierzchnie płaskie do mycia. To ja mu wtedy mówię, że jak nie chce pić to niech nie pije ale też nie rozlewa i mu zabieram piciu.

Mój to nauczył się udawać, że nie słyszy jak się do niego mówi... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5698387 Napisano: 14.07.2013 12:59:18 w Konkursowiczki w ciąży
Kamiś aktualnie pije z kubka ze słomką, takiego co nic się z niego nie wylewa. W nocy tylko dostaje butelkę jak jest zaspany, a on w nocy jak jest gorąco to sporo pije (w sumie nawet coś koło litra).

Waterr jest fajny, bo z tej butelki nieźle się trzeba namęczyć żeby coś wyciekło, ma zabezpieczenie przed wylewaniem.

Jutro jedziemy na cały dzień do aquaparku emotka Szkoda tylko, że nie poszaleję na rurach emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5698200 Napisano: 13.07.2013 21:50:37 w Konkursowiczki w ciąży
bridget napisał(a):

do tematu wózka nie ma co wracac;], mówi się trudno:) zyje sie dalej.

mam pytanie w kt tyg gdzies dziecko sie obraca główka w dół? Juz nie powiem gdzie go czuje <....> no i kurcze boli:(no i ta zgaga..., od kt tyg zaczelyscie chodzic na ktg?

swiat konkursów odchodzi niemal w zapomnienie, ale jakos wyrzutów nie mam:D , chociaz miło było jak cos wpadało:)

Moje już na połówkowym było do góry nogami, Kamiś jakoś w 30tyg. Ale tak na prawdę to w teorii do 32 tyg powinno fiknąć bo potem miejsca coraz mniej. Ale są dzieci co fikają na ostatnią chwilę.

Yhh ja mam zgagi ale to bardziej wina diety - piję colę, jem smażone - wszystko sprzyja. Ale Manti daje radę emotka

U mnie się przyjęło, że pierwsze KTG w dniu terminu porodu, a kolejne co dwa dni. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5698030 Napisano: 13.07.2013 14:37:11 w Wkurza mnie...
kalisto1986 napisał(a):

teodezja łącze się we wkurzaniu dokładnie we wszystkim, tylko mój dzisiaj i jutro tyjątkowo pracuje tylko 12 godzin, a od poniedziałku od nowa po 17 i tak do końca miesiąca emotka
żeby miał jeszcze nadgodziny płatne emotka

Oooo i wkurza mnie to,że mąż ze zmęczenia wszystko gubi, po wielkim przestawianiu dosłownie wszystkiego,łącznie z wywalaniem szafy znalezione klucze od domu i pracy, prawo jazdy, jeszcze tylko kuwa gdzie jest moja karta do bankomatu, bo nawet nie mam jak wypłacić kasy, a jutro mam nalot gości emotka

Tak to jest, każdy zapierdziela byleby posadę utrzymać. U nas mąż mimo, że dzieło mu się skończyło 26 czerwca odnośnie zajęć dydaktycznych to dalej przesiaduje ze studentami pomagając im w ogarnianiu ich prac dyplomowych, głównie po to by w końcu w następnym semestrze dostać kolejna godziny... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5698001 Napisano: 13.07.2013 13:53:41 w Biedronka
cudaczek121 napisał(a):

dolly napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

A te 3 dni na odesłanie danych to dotyczy biletów czy nagród głównych też emotka Prosiłam moją siostrę,żeby mi wysłała na maila wypełniony i zeskanowany formularz,to mnie olała i do tej pory nie wysłała, więc pewnie mi rower odjedzie emotka Paragon mam na mailu tylko tego formularza nie mam.

jakiego znów formularza? aaaaa widze na koncu regulaminu cos masz, a dlaczego sama tego nie zrobisz? mozesz to skopiowac i wkleic w tresc maila emotka

nie zrobię tego sama,bo tam muszę to ręcznie wypełnić i się podpisać,a żeby to zrobić muszę mieć wydrukowany ten formularz i dopiero potem zeskanować.Jestem 500 km od domu, na urlopie, a do tego od wczoraj złapało mnie potworne przeziębienie i jestem na antybiotyku.A moja siostra jak chcę kasę ode mnie pożyczyć na wieczne nieoddanie, to wie, do kogo się zgłosić, a jak ja ją o coś poproszę od wielkiego dzwonu, to odzewu nie ma emotka

Weź przepisz na kartkę, zrób foto i wyślij mailem... Taka forma też powinna przejść. Wyświetl w wątku >>
0 0