Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5696116 Napisano: 11.07.2013 13:22:07 w Wkurza mnie...
A mnie wkurza, że wszystko mnie wkurza - a najbardziej małżonek... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5696047 Napisano: 11.07.2013 12:40:04 w Wkurza mnie...
ondine napisał(a):

ziolko napisał(a):

Agusia, powiedz mu, że logicznie rzecz biorąc lepiej wysłać wszystko w jednej paczce.
On zaoszczędzi czas na pakowaniu, a Ty pieniądze

Gdzie jest powiedziane, że musisz płacić oddzielnie?

Mnie też wkurzają ci, co zarabiają na przesyłkach
emotka ostatnio mąż kupował coś u kogoś, z naszego miasta, więc napisał, że poprosi odbiór osobisty, bo jest blisko.
Sprzedawca odpisał, że to jest NIEMOŻLIWE i tylko wysyłka pocztą.
Sprawdziłam wcześniej w cenniku poczty, jak wygląda koszt, doliczyłam kopertę bąbelkową i mniej więcej wiedziałam, ile powinno kosztować.
Przesyłka przyszła i oczywiście było więcej, niż 4 zł policzone i koszt nie był doliczony do faktury

Jak kiedyś coś kupiłam i miało być wysłane paczką, było wysłane listem poleconym, napisałam prośbę o zwrot róznicy, do dziś cisza ze strony sprzedawcy emotka

Hah, najgorsze jest to, że automatycznie doliczają koszt przesyłki za kolejny przedmiot i później przez PzA nie da się tańszej przesyłki wybrać. Często kupuję soczewki na sztuki i jedna soczewka 7 zł przesyłka (zazwyczaj w najmniejszej bąbelkowej kopercie!) kolejna sztuka 2-3 zł, a wiadomo, że zazwyczaj kupuje się parę! Soczewka, która waży kilka gram! Nosz.. Wkurzające emotka
Co do zarabiania na przesyłkach to jest nagminne! Ale ostatnio zdarzyła mi się sytuacja, że Pan za odbiór osobisty zażyczył sobie 3 zł emotka

Mnie ostatnio wkurzył Kupujący, który 3 tygodnie nie dawał znaku życia, wystąpiłam o zwrot prowizji, a on w ostatnim dniu się odezwał. Straciłam 3 tygodnie na sprzedaż przedmiotu, który jest ostatnio "chodliwy" i pieniądze u innego mogłabym mieć z dnia na dzień. No ale cóż emotka

Haha 3zł za odbiór osobisty? To już za naciśnięcie klamki sobie liczą? Dla mnie to paranoja Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5695969 Napisano: 11.07.2013 12:02:09 w Wkurza mnie...
kurlandzki napisał(a):

aerdna napisał(a):

Wkurza mnie listonosz, który kolejny raz nie zostawia awizo emotka I sama muszę kontrolować po Rce, gdzie jest list. Gorzej z nagrodami, bo nawet nie mam jak sprawdzić czy coś na mnie czeka emotka

tez miałem podobne sytuacje... babeczka z poczty kazała mi napisac odrecznie pismo ze notorycznie takie sytuacje sie zdarzają... to działa !

To listonoszowi się oberwie, bo nie dość, że nie chce im się nosić, to jeszcze się opierdzielają i awizo nie chce wypisywać... U mnie to wg listonosza to większość przesyłek nie mieści się do euroskrzynki - nawet prenumeraty gazet...A na pocztę mam ze 2 kilosy... Dobrze chociaż że listonosz od paczek jest spoko gościu i zawsze do mnie dzwoni się spytać czy jestem aktualnie w domu lub czy może zostawić u sąsiadki. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5695959 Napisano: 11.07.2013 11:56:31 w Biedronka
lazaj007 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Kto dziś gra o SQTR?
Ten no nie chcę dużej konkurencji dla moich 20 paragonów emotka

ja gram emotka i uwaga bo mam..... 1 paragon emotka

a tak serio to dzisiaj wklepujesz 20 czy czekasz na wyniki?

Wklepałam 6, bo 6 haseł mi się udało ułożyć w miarę sensownych, choć nieźle się trzeba nagimnastykować aby zmieścić się w 60 znakach. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5695794 Napisano: 11.07.2013 10:21:44 w Biedronka
Kto dziś gra o SQTR?
Ten no nie chcę dużej konkurencji dla moich 20 paragonów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5695778 Napisano: 11.07.2013 10:00:44 w Dziś cieszę się z.....
koza.k90 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

koza.k90 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Cieszę się z zakupów i przecen emotka Normalnie lubię poczekać do wyprzedaży, kiedy to kupię za 30% ceny produkt.

podziel się info, gdzie takie okazje mają

w wekeend będę w stolycy, więc można poszaleć

W każdej galerii niemalże. Obłowiłam się w Wola Parku. A na dobrą sprawę to we wszystkich galeriach ceny te same, z tym, że może być gorzej z rozmiarówką, więc polecam te co są bardziej na zadupiu a nie w centrum. Do tego Factory na Ursusie.

OK !

Aha i zawsze możesz poprosić, żeby sprawdzili w którym sklepie posiadają Twój rozmiar, żebyś na marne nie jeździła po całym mieście. Możesz jeszcze skoczyć do Blue City, bo jak coś jest obok CH Reduta i blisko do podobnych sklepów emotka . Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5695773 Napisano: 11.07.2013 09:53:09 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

nieważne, czy melina, czy nie
jeśli jest ktoś z danego miasta, ma 2 km po odbiór, to gdzie sens, gdzie logika, żeby wysyłać pocztą??

Albo jak widzę karty pamięci po kilka zł - wysyłka 16 zł.. druga sztuka - 16 zł
więc wiadomo, że płacą za wystawienie grosze, groszowe prowizje od sprzedaży, bo przecież nie za przesyłkę emotka

Albo chińskie mp3, co na aukcji każde kosztuje grosze, a wysyłka 50zł za sztukę... Wiadomo, że ktoś zarabia na przesyłce, bo wysyłka stamtąd wcale nie kosztuje tyle, tylko ceny są normalne, nie powinny przekroczyć 20zł. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5695770 Napisano: 11.07.2013 09:49:33 w Konkursowiczki w ciąży
W Biedronce są Huggiesy duża paczka za 32zł. Cena mi się wydaje ok. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5695679 Napisano: 10.07.2013 22:26:15 w Wkurza mnie...
koza.k90 napisał(a):

czasem lepsze takie problemy, niż nadmiar słoneczka emotka

napisałam rzecz jasna maila

a wkurzam się, bo to pierwszy taki numer

PS tylko żyły ???

słabiutko emotka

przy takim życiowym dramacie jakieś harakiri z piłą mechaniczną w roli głównej emotka emotka

Wyluzujcie emotka To ten cenzura będzie czekał na przedmiot a nie wy. PS> Mnie wkurzają allegrowicze co zarabiają na przesyłkach, mam na myśli to, że kupuję 10 przedmiotów, a ten mi liczy 10 razy koszt wysyłki uparcie twierdząc, że każdy przedmiot musi wysłać osobną paczką emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5695676 Napisano: 10.07.2013 22:24:16 w Dziś cieszę się z.....
koza.k90 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Cieszę się z zakupów i przecen emotka Normalnie lubię poczekać do wyprzedaży, kiedy to kupię za 30% ceny produkt.

podziel się info, gdzie takie okazje mają

w wekeend będę w stolycy, więc można poszaleć

W każdej galerii niemalże. Obłowiłam się w Wola Parku. A na dobrą sprawę to we wszystkich galeriach ceny te same, z tym, że może być gorzej z rozmiarówką, więc polecam te co są bardziej na zadupiu a nie w centrum. Do tego Factory na Ursusie.

Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5695518 Napisano: 10.07.2013 18:23:15 w Dziś cieszę się z.....
Cieszę się z zakupów i przecen emotka Normalnie lubię poczekać do wyprzedaży, kiedy to kupię za 30% ceny produkt. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5695513 Napisano: 10.07.2013 18:11:03 w Wkurza mnie...
koza.k90 napisał(a):

mia napisał(a):

A mnie wkurza ustawiczne labidzenie w tym wątku na temat Allegro, Tablicy i zbytu na nich... emotka

Nie wygrywać, nie sprzedawać, oddawać biednym. A grille złomiarzom. Nie będzie problemu... emotka

ale od tego jest ten wątek, żeby sobie pomarudzić emotka

jednych wkurza pogoda, inni mają zgagę, a ktoś chce się poskarżyć na allegro

powiedz mi, drogi kocie, gdzie niby, jak nie tu, to robić ???

i jeszcze mnie wkurza niemiłosiernie, że ktoś mi się nie da... powkurzać

Gdzieś marudzić trzeba, a że w życiu wiele osób wkurza to inna sprawa... Mnie wkurzyła dziś teściowa. Idę z laptopem do łazienki i z telefonem, żeby pozałatwiać parę spraw w spokoju, a tej się nagle wieszać pranie zachciało i co chwila mi wali w drzwi z zapytaniem czy wsio ok i czy nic mnie nie boli. A ja tylko chciałam w spokoju pogadać... Jak widać nawet w sraczu nie można mieć spokoju. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5695511 Napisano: 10.07.2013 18:07:53 w Pomocy!!!!
koza.k90 napisał(a):

ziolko napisał(a):

toteż możesz mu napisać o tym klejeniu, że wysyłałaś dobry towar
Moim zdaniem, jeśli był uszkodzony to powinien go zwrócić bez ingerencji, a skoro próbował naprawiać to już jego problem.

Chce zwrot kasy bez zwrotu towaru? jak to wygląda?
czemu nie oddał kurierowi ze spisaniem protokołu szkody?

sprzęt musiał odesłać, bo sama zamówiłam kuriera

a nieudolnie usuwane ślady klejenia są pewnie po tym jak dokonał podmiany

gość pewnie miał taki sam sprzęt uszkodzony i polował na jelenia, od którego wyłudzi za friko ten dzbanek

i jeszcze ja mam dokładać do interesu koszty przesyłki w obydwie strony

napisałam mu, że coś mi się nie podoba - konkretnie data przesyłki i wykonania zdjęć, ale nie tłumaczył się w żaden sposób, tylko zaczął atakować

suche fakty podziałały jak płachta na byka

jeszcze nie zwróciłam mu więc kasy, tablica radzi dogadanie się, ale gość zamiast rozmowy straszy, że zrobi nalot na mój dom z... policją

głupi mikser nie kosztował stówy, a facet rozrabia jakby stracił miliony

Olej, krowa która dużo ryczy mało mleka daje... Postrasz go, że zgłosiłaś sprawę do prokuratury jako próbę wyłudzenia pieniędzy i kradzież. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5695467 Napisano: 10.07.2013 17:23:07 w Wkurza mnie...
koza.k90 napisał(a):

allegrowicze, którzy nigdy w życiu niczego nie sprzedali, tylko kupują - oj jak mnie wkurzają - szkoda słów

kupi taki coś, wybierze najtańszą opcję wysyłki i marudzi o jak najwcześniejszą przesyłkę, bo potrzebuje przedmiot na JUŻ

ale kasę wpłaca po tygodniu, po drugim przypomnieniu

i potem jeszcze zawraca głowę, gdzie ta paczka, czemu jej tak długo nie ma

a paczka ekonomiczna na jego własnej poczcie - awizowana

Haha znam to. Sprzedawałam ostatnio laptopa, gościu wpłacił kasę prawie po dwóch tygodniach po tym jak do niego już dzwoniłam...
Inna laska kupiła słuchawki, aukcja kończyła się po północy, a ta mi o 6 rano maila z zapytaniem czy raczyłam jej już wysłać i dwa smsy z pretensjami emotka ... emotka Są ludzie i taborety... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5695215 Napisano: 10.07.2013 13:42:10 w Konkursowiczki w ciąży
bridget napisał(a):

a jeszcze podpowiedzcie szczotka do głowki to z naturalnego włosia? czy niekoniecznie, ogladam na allegro i nie wiem która wziasc

Jak mam być szczera, to dla mnie to bez różnicy, dziecku też chyba nie robi to różnicy. Byleby miały atesty.

Hehe teraz uświadomiłam sobie jak blisko do finiszu emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5695073 Napisano: 10.07.2013 12:47:24 w Konkursowiczki w ciąży
size napisał(a):

bridget napisał(a):

Kosmetyki to myslałam o tych emolientach, ale kali cos o nivea tez mowiła, słyszałam ze ziajka jest tez zalecana. Chiałabym do konca tygodnia skonczyc juz zakupy ... i spokoj miec

A to już musisz chyba być ryzyk emotka Najlepiej biorąc próbkę po dzieciu wcześniejszym emotka
Ja miałam oilatum od początku - bo super (tak czytałam), po roku weszłam na emolium i zostałam przy nim - skojarzone produkty.
I tak, jak skóra będzie miała problemy, to zobaczycie co bardziej służy.
I czy Nivea czy Hipp (polecam) - z tych bardziej normalnych emotka

U nas przy Kamilku się Johnssons sprawdził, w szpitalu używali Nivea. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5694496 Napisano: 09.07.2013 21:40:03 w Biedronka
A ja nie wygrałam mimo kilku prób, chyba biedra mnie nie lubi ;( GRAF też nie ;( nie wzięłam ze sobą paragonów z coli na te gadżety i teraz pójdą w pizdu, bo im nie wyślę, a się upominają. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5694494 Napisano: 09.07.2013 21:37:48 w Wkurza mnie...
zaczytana-pola napisał(a):

Wkurzają mnie nowe zasady oddawania śmieci. Rozumiem wszystko. Skoro zdecydowałam się na segregowanie, to muszę segregować. Ale okazuje się, że do kosza/ czarnego worka mogę wrzucić tylko troszkę rzeczy wg listy, jaką mamy. A rzeczy takie jak obierki, warzywa, kości, przeterminowane jedzenie i wiele, wiele innych musimy SAMI, we własnym zakresie wozić sobie do kontenera ustawionego na terenie pewnego zakładu 10 km od mojego domu. Poza tym śmieci niesegregowane sąsiada wrzucają razem z naszymi segregowanymi z kosza do jednej śmieciarki. Co to kufa za polityka? Chyba mają na celu to, żeby człowiek machnął ręką na segregowanie i płacił za niesegregowane. Najśmieszniejsze jest to, że Ci mieszkańcy, którzy płacą na niesegregowane i tak muszą segregować makulaturę, plastik i szkło. emotka emotka emotka emotka

A u mnie nadal jest jeden kontener koloru niebieskiego, co nie ma nic wspólnego z segregowaniem emotka Dla mnie to śmieszne i na razie leję na segregowanie.... Nie dość że jeden kontener jest w sumie na 20 mieszkań, to jeszcze śmieci wywożone w poniedziałki. W niedzielę wieczorem mamy już istny Mount Everest pod blokiem. Dopóki więc administracja nie zadba o wywóz naszych śmieci, my jako lokatorzy nie będziemy bawić się w segregowanie.

anialistopad napisał(a):

wkurza mnie sieć heyah 2 razy juz doładowałam konto ,by odblokowac smsy premium ,dzwoniłam do nich powinny same się odblokować oni niby nie mogą , emotka

Nie wiem czy przypadkiem nie mają max 48h na odblokowanie. Bo to komputer jakoś robi... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5694492 Napisano: 09.07.2013 21:31:39 w Konkursowiczki w ciąży
staszek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Nas cholernie boli brak wyjazdu nad morze w te wakacje. Jeszcze nie było tak byśmy nie jechali, a we wrześniu to już nie to samo i pogoda nie taka, więc raczej odpada.

we wrześniu chociaż tłumu takiego nie będzie, jak teraz, a często pogoda wtedy ładniejsza i stabilniejsza jest niż latem. Ale my zawsze mamy pecha i jak jedziemy nad morze to leje. Zawsze. Dlatego byliśmy raptem ze 3 razy emotka więc od razu ostrzegam. Nie jedźcie nad morze w ostatni weekend lipca. Będę tam ja i jest duże prawdopodobieństwo, że będzie padało emotka

Szwagierka jedzie emotka Niech pada, będzie jej na zdrowie, przynajmniej skóra jej wolniej się zestarzeje, a nie leży od 9 do 18 w piachu myśląc, że się opali.

Odnośnie zakupów, to ja od zawsze preferuję zakupy internetowe, przynajmniej jak chodzi o wszystkie produkty poza ubraniami czy butami - bo ja np. muszę mierzyć, na dzieciaki ciuszki wolę kupić w Auchan z końcówek serii (5-10zł za ubranko) lub w pepco (ubranka też są bardzo fajne i tanie) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5694412 Napisano: 09.07.2013 18:59:57 w Wkurza mnie...
A mnie wkurza GRAF, chce abym wysłała orginały paragonów z coli, a orginały zostały w Warszawie, a ja jestem aktualnie pod Wrocławiem... Myślą, że co? Że każdy paragony wszędzie targa ze sobą? Wyświetl w wątku >>
0 0