Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5691608 Napisano: 05.07.2013 18:14:03 w Konkursowiczki w ciąży
Staszek to ty jeszcze młoda kózka emotka Moja matka mnie urodziła jak miała 33 lata, moją siostrę jak 37 a drugą siostrę jak 39. Żadna z nas dałnem nie jest emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5690879 Napisano: 05.07.2013 08:23:50 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

hhaha teraz patrze Agusia ze równiutko 2miechy różnicy między naszym stażem na forum emotka

Tiaaa i ponad 2 tysiące postów różnicy emotka Ktoś tu ostro napierdzielał w tą klawiaturę emotka Powinnaś już umieć pisać w ciemno a nie na oślep emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5690790 Napisano: 04.07.2013 22:38:15 w Konkursowiczki w ciąży
staszek napisał(a):

Dziewczyny, jakie macie (jeśli w ogóle) doświadczenia z testem Pappa? Będę go robiła, ale laskom wokół mnie, które robiły wychodził zły, amniopunkcja już dobra. Ale co się człowiek nadenerwuje to jego. Zastanawiam się czy w ogóle on kiedyś wychodzi np. w 99 proc. dobrze czy zawsze jest duże prawdopodobieństwo, że coś nie tak.
Koleżanka mówiła, że ginekolożki, które są w ciąży, nawet nie robią sobie tych badań z krwi, bo i tak wychodzą złe.
I tak je zrobię dla spokoju, ale zastanawiam się czy wychodzą komuś dobrze testy z krwi.

Jestem w 13. tygodniu i z USG wszystko wyszło dobrze.

Mnie lekarz inny niż mój na jednym z USG usiłował namówić, darowałam sobie... Moim zdaniem to naciąganie, a jeśli na USG wszystko wychodzi w normie to po co się denerwować? Mój lekarz jak o tym usłyszał to mi mówił, że po co to robić i nerwy sobie psuć i że często mimo, że wszystko ok, to wynik wychodzi zły, a dziewczyny się niepotrzebnie stresują. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5690563 Napisano: 04.07.2013 17:47:09 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
A do mnie doszły doładowania z GFK Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5690550 Napisano: 04.07.2013 17:19:14 w Konkursowiczki w ciąży
Łooo Kamiś cwaniak emotka Chyba tato musi z nim iść na rower, bo młody kask przynosi i pokazuje na rower stojący w zabudowie emotka A oprócz tego ojcu buty przyniósł. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5690467 Napisano: 04.07.2013 15:51:04 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

No właśnie Aga dlatego nie wiem jak to zrobić zeby było dobrze i nie tak drogo - bo ja mam liczyć normalne bilety - bo ulgi nie dostane -to wole sobie odłożyć na wakacje i jechac np do Międzyzdroi nad morze...

2 godziny na baseny to mało, lepiej jedźcie na cały dzień, zabawa przednia nawet dla maluszka takiego. Potem wam padnie jak złoto. A odnośnie ZOO to tak jak Jorunn napisała, w upale i tak zwierzaki będą ospałe i będą stronić od słońca, a co za tym idzie wielu nie obejrzycie... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5690313 Napisano: 04.07.2013 14:30:33 w Konkursowiczki w ciąży
bridget napisał(a):

agusia , to ja nadal autem jezdze;] ciekawe do kt msc dam rade( małz co 2 tyg w domu, wiec z wszytskim sama jestem), własnie sie upacam nad prasowaniem.... naturalna sauna w domu.

Nadomiar złego z przedszkola zadzwonili ze Wiki ma 37,3 wiec go wziełam do domu i juz na jutro zamowiłam wizyte lekarską pokasłuje, ciut katarzy , stan podgoraczkowy i narzeka na ucho.... ech jeszcze mi tego potrzeba.

Ja bym chyba brzuchem klakson w kierownicy wciskała emotka emotka emotka

Pewnie jakaś angina? Współczuję w upał taki się rozchorować. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5690249 Napisano: 04.07.2013 13:57:53 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

A kiedy wybieracie się na baseny?

No właśnie Aga chcieliśmy zaliczyć i zoo i basen razem bo jest ta promocja zoo +aquapark - mysleliśmy nad tym weekendem ewentualnie nastepnym lub w tyg co juz jest mniej prawdopodobne...

Asiu ale ta promocja obowiązuje jedynie w dni robocze, czyli tak czy siak musicie w środku tygodnia. W weekend wybierając się i tak zapłacicie normalnie. "Warto pamiętać jednak, że bilet obowiązuje wyłącznie w dni robocze."

Edit: http://www.aquapa...sci/aquapark-zoo_104 Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5690170 Napisano: 04.07.2013 12:45:37 w Konkursowiczki w ciąży
bridget napisał(a):

agusia147 napisał(a):

ZOO jest fajne jak temperatura jest max 24st, że da się przeżyć, nie cieknie z ciebie pot ciurkiem, nie czujesz się jakbyś miała upaść itp. A teraz jak to osiąga 30st, co do sklepu ciężko przemknąć na ulicę obok bo tak smaży, to mnie osobiście by się nie chciało. A po co męczyć siebie i dziecko.

A kiedy wybieracie się na baseny?

no upały straszne rano jeszcze daje Wikiego rade do przedszkola zaprowadzic po 3 jak go odbieram powrót czasowo 2x dłuzszy, a ja sapie jak lokomotywa, ze najchetniej sama bym do basenu wskoczyła;]

To i tak nieźle. Ja sama bym się bała wyjść, dlatego wychodzę z mężowską obstawą, więc zazwyczaj czekam aż on wróci z pracy. A jak muszę coś szybko kupić, to idę na uliczkę obok do żabki. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5690097 Napisano: 04.07.2013 12:14:15 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

ja też na kubek się nie załapałam a chciałam - to pewnie przez ten głupi róż a miałam na niego dosłownie 5 zaproszeń z czego może 2 aktywowane... emotka

Co do zoo i Aquaparku to mysleliśmy nad ta promocja co jest to + to pakiet rodzinny. Chyba 2 godz w wodzie nam starczy a i zoo fajnie będzie zobaczyć z Mikim emotka
Tylko nie wiem jeszcze w ktory dzień bo teraz ciągle upały mają być... emotka

ZOO nie ucieknie emotka A baseny są zbawieniem w taki upał. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5690095 Napisano: 04.07.2013 12:12:12 w Konkursowiczki w ciąży
ZOO jest fajne jak temperatura jest max 24st, że da się przeżyć, nie cieknie z ciebie pot ciurkiem, nie czujesz się jakbyś miała upaść itp. A teraz jak to osiąga 30st, co do sklepu ciężko przemknąć na ulicę obok bo tak smaży, to mnie osobiście by się nie chciało. A po co męczyć siebie i dziecko.

A kiedy wybieracie się na baseny? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5690011 Napisano: 04.07.2013 11:35:58 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

dolly napisał(a):

benasia napisał(a):

A z innej beczki planujemy wybrać sie z Mikim na wycieczkę do Wrocławskiego Zoo bo ja sama byłam tam jeszcze jako dziecko emotka

wez rowerek, Miki sobie pojeździ , bo na piechote nie da rady. Tylko Ty moze tez sobie rowerek weź emotka

No wezmę spacerówkę bo mam składaną do auta sie zmieścia a rowerka biegowego nie mamy obecnie, a trojkołowy się nie zmieści na taka podróż bo mamy ponad 100km w jedną stronę emotka

Mamy zamiar od razu zahaczyć jeszcze o ten Wrocławski Aquapark - był tam ktoś z maluchami? emotka

My byliśmy rok temu w wakacje, Kamiś miał w pół roku. Bierz karnet rodzinny i całodniowy, dwie godziny czy trzy to mało emotka To nawet mój mąż co basenu nie lubi i zrzęda z niego się przekonał i mówi, że w przyszłym tygodniu musimy znów pojechać, bo i tak jedziemy do teściów pod Wrocław. Ogólnie było super emotka Zaliczyłam wszystkie rury (Do tej pory mnie cenzura po jednej boli emotka ), Kamiś falę i brodzik dla dzieci. W tym roku myślę, że będzie jeszcze fajniej. Z tym, że polecam młodemu wziąć jakieś kółko do pływania czy coś a'la pontonik. Jedzenie na miejscu, płaci się przy wyjściu.

ZOO fajna sprawa, z tym, że chyba nie na taki upał - ja bym to jeszcze przemyślała - bo nie ma sensu się męczyć - no chyba, że dobrze znosicie upały. Ja w upale mam ochotę położyć się i umrzeć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5689739 Napisano: 03.07.2013 22:52:34 w Konkursowiczki w ciąży
Mam pytanie do dziewczyn co eksperymentowały z wiesiołkiem. Od którego tygodnia ciąży brałyście? Mamy 35 tydzień ciąży. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5689636 Napisano: 03.07.2013 20:50:48 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

W większości LEKARZ = Nastraszenie młodej mamy emotka
niestety tak bywa my przeżywamy nie śpimy po nocach a potem okazuje się że wszystko ok i u Was też tak będzie emotka

O tak, lekarze straszą najbardziej. My mamy pełno lekarzy i aptekarzy w rodzinie, więc patrzymy na to co mówią z przymrużeniem oka. Polecam to też innym - wyjdziecie na tym zdrowiej psychicznie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5689471 Napisano: 03.07.2013 17:25:05 w Konkursowiczki w ciąży
Młody wytaplał się w basenie na balkonie cały szczęśliwy nurkował emotka Był płacz jak go zabieraliśmy, no ale trzeba było bo miał gęsią skórę i łapki jak lodki. Kurcze mam masę roboty, za tydzień wyjeżdżamy do teściów, w mieszkaniu chlew, pranie porobić trzeba, torby popakować, pokupować drobiazgi potrzebne, a i masa pracy na kompie ;( buuu Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5688875 Napisano: 03.07.2013 11:44:02 w Biedronka
barti978 napisał(a):

barti978 napisał(a):

PILNE:
ILE JEST CZASU NA ODESŁANIE SKANY Z GADZETOW Z BIEDRY?

barti978 napisał(a):

A ktoś się orientuje kiedy będą rozsyłać gadżety?
emotka emotka emotka

Polecam przeczytać regulamin. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5688866 Napisano: 03.07.2013 11:37:49 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

agusia moim zdaniem w tym wieku już metalowy, ale dla dzieci w ikea są fajte metalowe sztućce dla dzieciaków.

Dobraaa zbieram się na plażę emotka

Do ikei nie pojadę teraz, mam za daleko, a sama autobusem chyba bym fiknęła po drodze emotka

PS. Też chcę na plażę! Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5688841 Napisano: 03.07.2013 11:28:57 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

agusia dlatego łapkami, bo za późno zaczełaś go uczyć jeść samemu emotka To jest normalny etap, że dziecko najpierw je rękoma, nawet często mamuśki nie dają miseczki, którą fajnie się rzuca, tylko dają jedzenie na tacce od krzesełka do karmienia ( mówie o jedzeniu typu warzywa itp, nie papkach emotka ) i dziecko najpierw poznaje wszystko rączkami, a dopiero uczy się używania sztućców przypatrując się jak to my robimy emotka

Kali, ale to dawać mu taki normalny metalowy widelec? Czy kupić plastikowy dla dzieci, na który wg. mnie nie ma szans nabić wielu produktów? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5688840 Napisano: 03.07.2013 11:27:51 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

Moje zdanie jest takie że czym wcześniej dziecku pozwoli się na samodzielność w jedzeniu i piciu tym później mu łatwiej mój od dawna pije ze szklanki i próbuje jeść sam na razie wszystko po za zupką emotka Kurcze mnie przeraża jak ktoś dba za bardzo o dziecko ostatnio pojechaliśmy do męża i była szwagierka z 6 letnią córką kurcze aż żal mi się tego dziecka zrobiło i się z nią pokłóciłam bo zwróciłam jej uwagę że przesadza w opiece nad dzieckiem kurcze jeść sama nie je ona wszystko jej wpycha do buzi,wszystko musi mieć obrane, owoce be marchewki nie tknie jak by do tego było mało co chwile było słychać nie idź na zjeźdzalnie bo się ubrudzisz nie rób tego nie dotykaj tego masakra jakaś. Najdziwniejsze to to że ona jej daje na śniadanie i kolacje flachę ze smoczkiem z kaszą emotka a potem dziwi się że dziecko choruje co chwila i nie da sobie przetłumaczyć że robi źle emotka Kurcze ja rozumiem dbanie o dziecko no ale bez przesady emotka emotka emotka

No tu już lekka przesada. Młody używa mi butli, ale głównie w nocy do picia jak sobie leży - czy po prostu ma w łóżeczku jakby mu się pić zachciało. Ja mam święty spokój a on sobie zawsze butelkę potrafi znaleźć. W ciągu dnia dostaje albo do ręki jedzenie, albo np. serek łyżeczką. Pije z niekapka lub przez słomkę. A na dworze dajemy mu się brudzić, ubranka to ubranka - kupi się nowe... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5688826 Napisano: 03.07.2013 11:23:12 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

Agusia, ale teściowa ma bardzo zdrowe podejście. Jak inaczej dziecko ma się wszystkiego nauczyć ?
Normalne,że na początku nie będzie trafiał łapką do buzi, tylko większość poleci na około, normalne,że obleje się piciem, ale później jak będzie miał rok ( w przypadku dzieci uczonych samodzielności tak na początku rozszerzania diety) będzie pięknie sam wcinał.

Ja pamiętam jak Domiś jadł spagetti emotka emotka mamy na kamerze nagrane, nakarmiony był dywan, pies, Domiś od stóp do głowy w jedzeniu, a z buzi zwisający makaron z wielką radością wciągany, to był czad emotka Zawsze jak dziecko wyrośnie z tego okresu ściany są do malowania, dywany ciągle prane ( o ile je się ma), ale ja jestem zdania,że brudne dziecko to szczęśliwe dziecko emotka

Monika myślałam,że już 2-3 latek jedzący z butli to hardcore, ale dobiłaś mnie emotka Straszna jest taka nadopiekuńczość, ciekawe kiedy takie dziecko ma poczuć dzieciństwo skoro jest cały czas trzymane pod kloszem emotka

No u nas wykładziny do wymiany będą jak nic - doprać się już nie chcą... Ściany szkoda gadać - będzie jak nic malowanie emotka Sąsiadka jak u mnie była ostatnio i tak spojrzała przerażona na wykładzinę - to jej mówię, że też taką będzie miała jak młoda się urodzi emotka I te plamy na jasnej kanapie - łapki odbite po jogurcie czy wtarte owoce. Cóż przecie nic mu za to nie zrobię - a to tylko przedmioty. Już doszłam do tego etapu, że nawet nie próbuję dopierać...Młody jak dostanie jedzenie to ani myśli używać sztućców, wszystko łapkami, w jedną kartofelek, w drugą mięsko, a jakby miał trzecią to i by dopchał warzywko. Wyświetl w wątku >>
0 0