Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5677536 Napisano: 16.06.2013 17:46:07 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

malutka456 napisał(a):

dianek ja 7 tyg. po porodzie chciałabym wygladać jak wcześniej, ale jak sie przytyło 22kg, to nie powinnam narzekać, bo sama sobie jestem winna emotka przy kolejnej ciąży mąz będzie musiał zamykać mi lodówkę na kłódkę emotka chociaz jak wróce do pracy, to pewnie znowu stres zrobi swoje... emotka

oj tam, oj tam pociesz się, że te co mało ważą przed ciążą, często w ciąży tyją więcej emotka
Zresztą pięknie zeszła Ci waga emotka Ja przytyłam w ciąży coś koło 14 kg, a zostało mi jeszcze 3,5 emotka
Ja mieszcze się w ciuchy sprzed ciąży, ba nawet spadają mi - tyle,że ja też w nich chodziłam w ciąży, ale co z tego jak barki mam jak gołota i brzuch jeszcze odstaje lekko emotka

e tam, od razu gołota emotka lepiej mieć bary jak on, niż np. poobijana twarz emotka mnie najbardziej denerwuje brzuch i ta skóra, która jest troszkę sflaczała.... ale za niedługo mam zamiar zacząć ćwiczyć, więc może coś ruszy emotka czytałam coś o stoliczkach edukacyjnych, możesz przesłać linka i cenę emotka

Lepiej jak Gołota niż jak Pudzian emotka
W ciąży przynajmniej kompleksy jakoś znikają emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5677506 Napisano: 16.06.2013 15:58:15 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 napisał(a):

dianek ja 7 tyg. po porodzie chciałabym wygladać jak wcześniej, ale jak sie przytyło 22kg, to nie powinnam narzekać, bo sama sobie jestem winna emotka przy kolejnej ciąży mąz będzie musiał zamykać mi lodówkę na kłódkę emotka chociaz jak wróce do pracy, to pewnie znowu stres zrobi swoje... emotka

Ja po porodzie już ważyłam mniej niż przed ciążą, bo bardzo mało przytyłam w sumie.. Teraz też leci już 8my miesiąc a przytyłam 5 kilo. Lekarz nie zrzędzi więc jest dobrze. Więc pewnie po porodzie też waga zejdzie, gorzej że z brzuszka taki jakby flaczek zostaje... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5677489 Napisano: 16.06.2013 15:01:14 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 napisał(a):

Cześc kobitki emotka myślałam, że tu wejdę i się odstresuję, a Wy o wadze mówicie emotka ciągle jest 9 kg na plusie i szlak mnie trafia jak patrze na mój brzuch, niby 57kg przy 158 to idealne BMI, ale ja tęsknie do moich 48 kg emotka emotka spodnie nosze ciązowe, bo do sklepu nie chce mi sie iść (albo się boję nowego rozmiaru) emotka ehhh, kiedy to zrzucę...no i ten olbrzymi biust emotka

To daj trochę tego biustu, chętnie przygarnę...

Brzuch to masakra, też to mam i jeszcze te rozstępy... Smarowałam, a to tylko zbladło. Czy to w ogóle zejdzie? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5677461 Napisano: 16.06.2013 13:24:01 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

agusia,

jadłospis dla osoby chcącej przytyć, od jadłospisu dla osoby, która chce schudnąć nie różni się praktycznie niczym
zestaw ćwiczeń również

ja chcę "dobić" do 48 kg i później to utrzymać

Nie ma przypadkiem więcej kalorii? A ile ty masz wzrostu? Wydawało mi się, że jesteś dość wysoka? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5677444 Napisano: 16.06.2013 11:46:18 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

ja byłam niedawno u dietetyka, i już wiem, że gadanie o genetyce itp to przykrywanie g* czapką emotka
i w jedną i w drugą stronę

dostałam jadłospis i nagle się okazało że jednak mogę przytyć emotka

też bym chciała taki problem emotka I chyba dalej bym specjalnie nie tyła na Twoim miejscu. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5677410 Napisano: 16.06.2013 09:42:55 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

oj diana co do jedzenia gdybyś zobaczyła ile ja jem - naprawde nie wiem dlaczego nie chudnę skoro prawie nic nie jem ale to prawda tez że ruszac się trzeba - musze się wziąc i zaczac jeździć od nas do drugiego miasta 15km dalej emotka

A i zazdroszcze poniekad Diana że u ciebie tak samo znikło ale to wszystko zależy od człowieka i genów...

Bo jak prawie nic nie jesz, to organizm się czuje głodzony i odkłada wszystko w tkankę tłuszczową. Najważniejsze jeść regularnie.

Ja koszulki to noszę L zazwyczaj, ale spodnie to już muszą być 42 - mam szerokie biodra ;( Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5677299 Napisano: 15.06.2013 20:40:19 w Zostań testerem.
edzia21 napisał(a):

podzielę się z Wami moim doświadczeniem dotyczącym streetcom emotka

Ja mam zaznaczone wyksztalcenie wyższe i statut, że kaski starczy mi na wszytko + mogę zaoszczedzic - zadnej ankiety od 2 lat nic null. Dla sprawdzenia z ciekowaości założyłam fikcyjne konto, gdzie dałam, że mam wykształcenie podstawowe, kasy nie starczy mi na podstawowe wydatki - i co? Ankieta na drugi dzień od zalozenia! (odnosnie napojów) polewa emotka

Może wspierają biednych emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5677296 Napisano: 15.06.2013 20:30:23 w Konkursowiczki w ciąży
A ja muszę praktycznie codziennie wyjść po jakieś zakupy, dobrze, że do Tesko nie jest aż tak daleko. Ale tak czy inaczej to boję się, żeby nie upaść, zwłaszcza, że mały zawsze ze mną. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5677287 Napisano: 15.06.2013 20:09:29 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Kali moja idealna waga, taka wymarzona to 60 kg, wtedy mieściłam się w rozmiar 38 i było pięknie emotka teraz ważę 70 emotka , ale może jeszcze coś zrzucę.
Ja nie biegam, ale dużo spaceruję i ćwiczę na piłce, ale to chyba za mało.

Ja od kiedy gorąco to nawet nie mam ochoty spacerować, od razu na słońcu robi mi się słabo... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5677191 Napisano: 15.06.2013 14:50:52 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

agusia też się dziwie, ale niektórzy rodzice ją bronią emotka mimo,że sami mają z nią przeboje. Np jednemu dziecku zabrała ubrania, bo za długo przebierał się po wf i straszyła,że nie odda emotka ale to jest stara panna, pamiętająca czasy komuny ...
Całe szczęście od września, kto inny będzie ich uczył emotka

katrin maść z jadu żmii to jedna z najlepszych maść na wszelakie bóle, od dziecka babcia mi nią smarowała nogi jak mnie mocno bolały emotka (mamuśka powtarza,że trochę tego jadu mi zostało

emotka emotka )

Jak stara panna to to wszystko wyjaśnia. Nikt jej nie chciał, nie ma swoich dzieci, to się wyżywa na cudzych...

Kurde tak mi dziś słabo... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5677153 Napisano: 15.06.2013 13:32:12 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

wracając do tej nauczycielski to jest babsko, które chyba jeszcze żyje komuną, całe szczęście od przyszego roku będzie inna wychowawczyni. Po tym jak Dominikowi tak powiedziała,to miał taką załamkę,że wstydził się powiedzieć babci, które miejsce zajął emotka wtedy mu wytłumaczyliśmy i ja nie chciałam robić wojny, mimo,że to nie był pierwszy raz jak coś przegieła, bałam się,że będzie się mściła, bo ja miałam taką samą nauczycielkę ...
ale przegieła, jak złapała małego za głowę i pchnęła w dzieci ... oj słyszała mnie chyba cała szkoła jak tam wpadłam do niej emotka Zrobiłam takie trzęsienie ziemi, że babka przeprosiła młodego. A jej tłumaczenia ? Bo Dominik pchał się, żeby być pierwszym do wyjścia i nadepnął dziewczynkom na stopy emotka Oczywiście wszystko skonfrontowaliśmy i wyszło,że owszem pchał się, ale nic nikomu nie zrobił, owszem zrobił źle pchając się, ale ona jako nauczyciel nie miała prawa nawet go dotkąć

Dziwię się, że jeszcze pracuje w tej szkole! Ale niechby mi ktoś tknął moje dziecko, to nie ręczę za siebie. Nie rozumiem na prawdę jak ktoś taki mógł w ogóle zostać nauczycielem i pracować z dziećmi... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5677025 Napisano: 15.06.2013 09:22:46 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

benasia napisał(a):

no własnie pisałam wczesniej ze po takich pobudkach zaczełam dwac mu w nocy butelke i pieknie spał a gdy miał 3 mies. cała noc juz potrafił spac ładnie emotka

noo, a ja napisałam,że noworodki/niemowlaki na cycku bardzo często budzą się własnie co 3 godziny i to nie jest oznaką niedojadania, na butli przespana nocka to norma.

keiti78zg może źle to zabrzmi, ale moim zdaniem własnie taka sytuacja jest najlepszym nauczycielem emotka Wytłumacz mu,że nie zawsze się wygrywa, a dużym sukcesem jest sam udział w konkursie - w końcu odważył się. Musi naczyczyć się,że nie zawsze się wygrywa, ja staram się uczyć go tego od małego - ważniejsze są próby, niż sama wygrana. Oczywiście różnie to wychodzi, a są momenty w których i mi opadają ręce np :
Jakiś czas temu Dominik brał udział w konkursie szkolnym dla klas 0-4. (U niego w szkole z każdego roczniaka jest 2-4 klas, z każdej klasy brały udział po 2 najlepsze osoby) Dominik zajął 3 miejsce i ..... poleciał jak na skrzydłach do klasy pochwalił sie wychowawczyni, a ona ..... dosłownie spytała sie jego " dlaczego tak słabo ? 3 miejsce to jak ostatnie"
emotka

Ja bym tą nauczycielkę za cycki do żyrandola powiesiła... Jak można wyjechać z czymś takim do w sumie jeszcze małego dziecka? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5676926 Napisano: 14.06.2013 22:42:30 w Konkursowiczki w ciąży
buskowianka napisał(a):

własnie gdyby nie wyniki to bym schizowała,a tak to tylko czasem stosuję wobec niego "dawkę przypominającą" mojego nakłaniania emotka
ostatnio za każdą spróbowana nową rzecz(np.sos do mięska,truskawkę) dostaje kasę:)( 20-50 groszy) wiem ze to pewnie nie wychowawcze,ale to jedyny sposób żeby choć dotknął językiem czegoś nowego.
póki co kasy nie ma zbyt dużo emotka

To tak jak szwagier co swoim chłopakom za oceny w szkole płaci... Starszy maturę zdawał i za każdą zdaną 1000zł mu obiecał... Zawsze motywacja emotka Ciesz się, że u Ciebie to jeszcze w groszach przechodzi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5676854 Napisano: 14.06.2013 21:18:29 w Konkursowiczki w ciąży
A mnie dopadło mega uczulenie, nie wiem co za dziadostwo teraz kwitnie, ale oddychać nie mogę...

A mały łobuz znowu zabawki po całym mieszkaniu poroznosił... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5676487 Napisano: 14.06.2013 13:00:45 w Wkurza mnie...
A mnie wkurza to, że bolą mnie oczy, że praktycznie czytać nie mogę... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5676445 Napisano: 14.06.2013 12:21:23 w Konkursowiczki w ciąży
Każdy robi jak chce i jak mu wygodnie. Dla mnie to by była katorga. Butelką dziecko może nakarmić się samo, albo może zrobić to ktokolwiek, niekoniecznie ja, do tego to trochę taka jakby smycz, bo ani wyjść ani nic, bo dziecko może zgłodnieć. Pasuję... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5676431 Napisano: 14.06.2013 12:09:13 w Konkursowiczki w ciąży
Wiecie co? Nie wiem co to za wygoda, kiedy dziecko ma już normalnie zęby, schabowe ma mlekiem zapijać? emotka Poza tym, ja na przykład lubię sobie piwko wypić czy pospać, wygodniej jest zrobić butelkę i mieć święty spokój... Dla mnie nie było wygodne wstawanie w nocy i karmienie... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5676337 Napisano: 14.06.2013 10:31:13 w Konkursowiczki w ciąży
ivisia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

ivisia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

cikitusia89 napisał(a):

Cześć wszystkim.....
ja dziś rozpoczęłam 34 tydzień, więc do końca coraz bliżej

Ooo to ktoś jest przede mną emotka A już myślałam, że teraz ja pierwsza na wylocie emotka

ja niedaleko za Wami, 31 tydzień emotka

Łooo to też praktycznie na finiszu emotka Ja dopiero zaczynam wyprawkę zbierać dla Jagody... Przy Kamilku na tym etapie to już miałam torbę spakowaną.

Pewnie, zleci ani się obejrzymy emotka
ja póki co kupiłam tylko trochę ciuszków i tyle, dopiero mam zamiar wziąć się za kompletowanie wyprawki emotka aaaależ to przyjemne!!
chociaż chyba będę mieć mniej czasu niż planowo, bo mam cukrzycę ciążową więc i łożysko szybciej się starzeje = nie wykluczone, że wcześniej urodzę - a z uwagi na moje problemy z serduchem - lekarz zastanawia się nad cesarką... emotka

A chłopak czy dziewczyna?

rachel napisał(a):

Kobitki , Dominiśka dzisiaj skończyła 14 miesięcy i chciałabym zaprzestać porannego karmienia jej piersią. Ale pojawia się problem mała nie chce za bardzo pić - więc z mlekiem modyfikowanyjm może być nieciekawie. Co możnaby jej podać żeby zaspokoić dzienne zapotrzebowanie na wapń??
Mała do tej pory je: po przebudzeniu pierś, potem plasterek szynki (/dostaje go na kanapce ale nigdy chcelba nie je), później mała porcja kaszki mleczno-ryżowej, zupka, mała kanapeczka (zjedzone coś z chleba),potem jogurt lub jabłuszko czy inny owoc, i na dobranoc pierś....a ze śniadaniem nie mam pomysłu:((

Podziwiam, że tak długo dałaś radę karmić piersią. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5676188 Napisano: 13.06.2013 22:51:18 w Konkursowiczki w ciąży
ivisia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

cikitusia89 napisał(a):

Cześć wszystkim.....

Ooo to ktoś jest przede mną emotka A już myślałam, że teraz ja pierwsza na wylocie emotka

ja niedaleko za Wami, 31 tydzień emotka

Łooo to też praktycznie na finiszu emotka Ja dopiero zaczynam wyprawkę zbierać dla Jagody... Przy Kamilku na tym etapie to już miałam torbę spakowaną. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5676056 Napisano: 13.06.2013 20:46:39 w Konkursowiczki w ciąży
cikitusia89 napisał(a):

Cześć wszystkim.....

Ooo to ktoś jest przede mną emotka A już myślałam, że teraz ja pierwsza na wylocie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0