Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5675990 Napisano: 13.06.2013 19:00:07 w Konkursowiczki w ciąży
Aaaa no i byliśmy dziś u lekarza. Niunia rośnie jak na drożdżach. Już waży ponad 2 kilo i wszystko jest ok, mamy 33 tygodnie. Do mety coraz bliżej. A zmęczyła mnie ta wyprawa jak nie wiem, a do tego ręce mi drętwieją. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5675930 Napisano: 13.06.2013 17:29:52 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

agusia147 cieżko jest wygospodarowac kasę i takie zmiany są beznadziejne. Ja po zeszłorocznej pladze napraw wsysztkiego (pralka, samochód) i wydojeniu ponad 3 tysięcy zupełnie niespodziewanie powiedziałam sobie że więcej do tego nie dopuszczę. Zrezygnowaliśmy z głupot, trochę obcieliśmy telefony i odkładamy kasę właśnie na takie czarne godziny...

Gdyby nie kredyt, o który się trzeba martwić to nie byłoby problemów z kasą. A tak taki tysiak to czasem nóż w plecy. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5675420 Napisano: 13.06.2013 08:41:53 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

jasne,że ciężko tak nagle. Mi chodziło o kwote czynszu,że nie jest tak duża w porównaniu do innych miast emotka
Ja na twoim miejscu sprawdziłabym w umowach co z tą podwyżką i dowiedziała się u kogoś znającego temat.

Jak okno zamknę to całkiem sie ugotujemy, bo to jest mieszkanie na poddaszu i nagrzewa się od dachu

No ogólnie czynsz w tym mieście nie jest zabójczy jak o to chodzi, jest raczej normalny, ale dochodzą inne opłaty, wyżywienie, fanaberie i się zbiera. Gdybyśmy chcieli wynająć podobne mieszkanie od kogoś to już płacilibyśmy około 2tyś. Kurcze muszę się zbierać do lekarza. A mam dzisiaj makabrycznie niechcemisięęęęęę!

My mieszkamy na parterze, więc jak pozamykamy okna to jest chłodniej niż przy otwartych.... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5675406 Napisano: 13.06.2013 07:32:03 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

agusia a myślałam,że warszawa jest dużo droższa, choćby z czynszami emotka
Wydaje mi się,że z tą podwyżką dużo zależy od regulaminu wspólnoty jak i umowy, możesz gdzieś na forum prawnym popytać, bo wszystko zależy od danej sytuacji.

U nas upał, ale ja lubie. Chociaż w domu chciałabym,żeby było chłodniej bo teraz to ukrop,że nie da się siedzieć mimo otwartych okien

To zamknij okna, będziesz miała chłodniej...

Jak chodzi o sam czynsz to Warszawa nie wybija się od średniej krajowej, w większej wspólnocie płaciliśmy wcześniej 400zł czynszu, ale to było stare budownictwo i mieszkańców kilkanaście tysięcy.

Wynajem już niestety jest zawyżony i to co w małej miejscowości masz za 900zł to tutaj około 2tyś. Ale my mamy mieszkanie swoje - kupione. Wzrost czynszu aż taki to dla nas dużo, bo żyjemy na styk, mamy kredyt, opłaty, wyprawkę trzeba itp... Zwłaszcza teraz. Zresztą chyba każdemu jest ciężko wyciągnąć nagle z kieszeni tysiąc złotych, mając zaplanowane wydatki większe i inne sprawy. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5675016 Napisano: 12.06.2013 15:26:23 w Konkursowiczki w ciąży
Też mam ciuszki na zbyciu, trochę chłopięcych, trochę dziewczęcych i nie mam kiedy wystawić, ani nie chce mi się...

Buuuuu ;( Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5674955 Napisano: 12.06.2013 14:15:17 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

napiszcie podanie o rozbicie na raty na resztę roku, powinni przyjąć

No chyba tak zrobimy... Tak czy inaczej wnerwiające to jest ;( Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5674908 Napisano: 12.06.2013 13:31:50 w GFK
0 0

agusia147

#5674879 Napisano: 12.06.2013 13:02:46 w Konkursowiczki w ciąży
quaqua napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Dziewczyny może któraś z was wie. Mamy własne kupione mieszkanie, mieliśmy czynsz 478zł, wczoraj przyszło pismo (pismo z datą czerwcową) o tym, że od stycznia 2013 (wstecz) podnoszą nam czynsz do 591zł. Można tak? Czy to jest zgodne z prawem?

emotka no nieźle! Współczuję...
Nie mam pojęcia, czy tak można, wydaje się to trochę nie w porządku. U mnie w podobnym przypadku (potrzeba nagłego remontu dachu) wspólnota podjęła decyzję o wzięciu kredytu na realizację tego. Fundusz remontowy wzrósł wtedy trochę, ale to była podwyżka o 30 zł bodajże, no i nie wstecz. Ile to kasy się Wam przez prawie pół roku zbierze z tej podwyżki!

No 500zł ponad jak w pysk trzelił... Przed wakacjami boli jak nie wiem... Na razie nie dam bo nie mam. Mamy sytuację taką, że wspólnota ma 20 mieszkań, z czego 5 największych właścicielem jest developer, który wynajmuje mieszkania... Głosy liczą się powierzchniowo, a nie że 1 głos 1 właściciel i w taki sposób wszystkie uchwały wspólnoty przechodzą, bo nas, którym na czymkolwiek zależy jest 5 osób... Reszta ma wszystko gdzieś. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5674798 Napisano: 12.06.2013 11:29:45 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

można
pieniążki z czynszu idą na remonty, bieżące opłaty itp
jeśli była jakaś awaria, podwyżka, której nie uwzględniono wcześniej - można ją robić na cały rok, tylko trzeba wszystko dokładnie udokumentować

nam tak zrobili w tym roku, tylko w drugą stronę - mamy sporą nadpłatę emotka

No a my mamy w związku z powyższym niedopłatę. Miałam nadzieję, że ktoś mi powie, że nie można wstecz wprowadzać tego typu zmian... Płacimy jakieś fundusze remontowe i inne cenzurarele. W niedzielę nas dopadła powódź garażu, woda do połowy łydki... Wkurza mnie to
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5674764 Napisano: 12.06.2013 10:49:42 w Konkursowiczki w ciąży
Dziewczyny może któraś z was wie. Mamy własne kupione mieszkanie, mieliśmy czynsz 478zł, wczoraj przyszło pismo (pismo z datą czerwcową) o tym, że od stycznia 2013 (wstecz) podnoszą nam czynsz do 591zł. Można tak? Czy to jest zgodne z prawem? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5674426 Napisano: 11.06.2013 19:55:55 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

Ja nie mam nic przeciwko jak mieszka się w mieście i ma się do wyboru jakąś położną i wybierze się odpowiednią która coś pomoże. A u nas po 1 nie ma wyboru po 2 przychodzi chamskie babsko które nawet rąk nie umyje i które wszystko krytykuje jak przyszła do mnie przy 1 dziecku to po jej wyjściu czułam się jak wyrodna matka która robi krzywdę własnemu dziecku więc przy 2 kategorycznie powiedziałam że jej do domu nie wpuszczę i tak też zgłosiłam w przychodni i żadnego problemu nie było.

Ja też zgłaszałam, a i tak przylazła po tym jak mąż był z młodym na szczepieniu i obaj poszli w brudnym ubraniu (młody męża zafajdał mlekiem i siebie też). Nie wiem co sobie pomyślała, czy my jakąś patologię mamy czy jak? Ale tak czy siak nie lubię jak ktoś się natrętnie wciska w nasze życie i próbuje ingerować. I u nas też nie dało się wybrać położnej. Tylko przyszła ta, co miała wolny termin. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5674272 Napisano: 11.06.2013 16:11:53 w Konkursowiczki w ciąży
Ależ mam dziś podły humor... Kolejna kasa w plecy: podwyżka czynszu, wyrównianie na minusie i jakaś korekta na minusie: razem w plecy jakieś 1300zł ;( Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5674112 Napisano: 11.06.2013 13:25:57 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

kalisto, składy szczepionek są jawne, można na na necie doczytać - i wychodzi tak jak ci położna powiedziała
a dochodzi jeszcze inna kwestia - duża grupa lekarzy stwierdza, że nie powinno się podawać kilku szczepów w jeden mięsień (powodów jest bardzo dużo, między innymi znacznie większe ryzyko powstania stanów zapalnych miejscowych i uszkodzeń mięśnia, kilkukrotnie większe ryzyko wystąpienia reakcji alergicznej, w tym szoku anafilaktycznego)

ogólnie z tego co czytałam zaleca się szczepienie pojedynczymi szczepionkami z zachowaniem min. 6 tyg odstępów między szczepionkami "martwymi" i najlepiej półroczny odstęp między szczepionkami "żywymi"

ale obgadaj jeszcze z lekarką

my ze swoją obgadaliśmy, szczepimy zwykłymi, za kasę, która miała pójść na szczepionki 5w1/6w1 kupiliśmy młodemu meble do pokoju i piaskownicę... za te kilka ukłuć które musiał znieść (choć nie zrobiły na nim wrażenia szczerze mówiąc... bardziej płakał jak sie walnął w głowę lub przytrzasnął sobie palec)

My też szczepimy zwykłymi. Na razie darowaliśmy sobie jednak odrę, świnkę i różyczkę. Bierzemy na przeczekanie.

Odnośnie położnej to nam nikt nie dał wyboru, zostało to wręcz narzucone, bo ja nie chciałam położnej a ona i tak przylazła z zaskoczenia. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5673946 Napisano: 11.06.2013 09:34:53 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

gondolka jest mała, ale dla mnie był to plus, chciałam zgrabną, też na zimę będziemy przesiadać się w spacerówkę i pamiętam jak było ze starszym, mimo,że mogliśmy zmieniać kierunki jazdy, to on chciał jechać tylko przodem emotka

Prodiament ja nie polecam zaprzyjaźniania się z butelką, co innego od czasu do czasu, czy do podania herbatki. Może masz skąd pożyczyć wagę niemowlęcą ? Jeśli tak to waż małą przed karmieniem i po karmieniu zobaczysz tak mniej więcej ile zjada. Mój też bardzo krótko je, ale na wadze ładnie przybiera.
Położna nie waży Ci jej na każdej wizycie ? Do nas przyjeżdża z wagą, dlatego wiem na bieżąco jak mały przybiera

W Warszawie położne nie latają do mamuś jak na sraczkę. Przychodzi kobieta raz, aby spojrzeć na warunki mieszkaniowe, spyta czy wszystko ok i sobie idzie. Cała wizyta może trwa z 5 minut, bo jak twierdzi ma zaraz kolejną umówioną wizytę... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5673552 Napisano: 10.06.2013 16:53:54 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

benasia napisał(a):

prodiament też tak miałam że młody ssał chwilkę i zasypiał i tak w kółko i potem głody był a ja nie miałam czasu i sił na nic emotka

Do kiedy tak miał? - przeszło mu to w końcu i zaczął porządnie jeść? A może znalazłaś na niego jakiś sposób? Martwię się wagą Małej, bo przy porodzie miała 3200, a w minioną środę jak byliśmy u pediatry, ważyła 3060, więc po 10 dniach od porodu jeszcze nie nabrała wagi początkowej emotka Pokarm mam, bo mi nadal leci, jak Julka zasypia przy cycu, ale dobudzić jej nie sposób na jedno ciągłe karmienie emotka

My mieliśmy tak z młodym, więc mleko ściągałam i do butelki, w nocy się sprawdzało, bo jak wciągnął butelkę (widzieliśmy ile zjadł) to spał nieźle, a z cycem to bardziej się często bawił niż jadł. Spróbuj z butelką, tylko nie zaprzyjaźnij się za bardzo z laktatorem. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5672884 Napisano: 09.06.2013 19:40:14 w Konkursowiczki w ciąży
ivisia napisał(a):

hej hej mamuśki - obecne i przyszłe emotka
ojjj czytam Was namiętnie, tylko jakoś zebrać się nie mogę żeby cokolwiek skrobnąć emotka
za niewiele ponad 2 miesiące będę miała swojego pierwszego małego przystojniaka emotka
i teraz stanęłam przed wyborem wózka (ojjjj jakby były tylko 2 modele do wyboru to nie byłoby problemu, a tak - masakra na coś się zdecydować emotka ). Przejrzałam już mnóstwo mamusiowych forów i co jedno to mamuśki mają inne zdanie, więc dalej nie wiem co wybrać z wózeczków 3 w 1 emotka
(Pewnie na Allegro kupię jakiś używany, zwłaszcza że wyglądają praktycznie jak nowe po 1 dzieciątku)...
Moje typy póki co:
- Quinny Speedi (SX)
- X-Lander XA
- Jedo Fyn
- Coletto Matteo
- Maxi Cosi Mura
Ehhhhh Poradzicie co sprawdzone, najlepsze? emotka
A jeśli nie bardzo chce się Wam rozpisywać - to po prostu napiszcie jakimi wozami jeżdżą Wasze dzieciaczki? emotka
Czasu mam coraz mniej, zwłaszcza że już 3 razy byłam w szpitalu z problemami ciążowymi plus jeszcze cukrzyca ciążowa mi wyskoczyła, więc obawiam się że i tak urodzę przedwcześnie... emotka

Z moich obserwacji to ten wózek Jedo Fyn jest dość popularny wśród mamuś. Skoro kupują to znaczy, że musi mieć coś w sobie, a z tego co widziałam jest dość zgrabny, ładny itp, no i kółka ma "normalne" Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5672870 Napisano: 09.06.2013 18:51:09 w Konkursowiczki w ciąży
Bo na allegro jest red castle za 29zł. Więc może warto obadać? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5672864 Napisano: 09.06.2013 18:33:59 w Konkursowiczki w ciąży
Dziewczyny odnośnie chust: red castle czy polekont? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5672622 Napisano: 08.06.2013 23:17:28 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

patrzyłam też na nie, nie znam firmy, bałabym się brać takiego "nołnejma" za 70 zł

poczekaj te pare dni, jeszcze nie rodzisz emotka

No nie rodzę, ale jestem w gorącej wodzie kąpana, no i nie lubię czekać emotka A właśnie też boję się chust takich tanich, bo nie wiadomo jak się zachowają po praniu, albo po kilku użyciach, a nie potrzebuję rozciągniętego sznurka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147