Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5656200 Napisano: 18.05.2013 18:18:37 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

agusia przecież jesli dziecku nie trzeba smorować ugryzień to tym bardziej dorosłemu emotka Przeżyjesz emotka

A tak serio to polecam psikać się sprayem gdy się wybieracie w rejony zakomarzone emotka

Wiesz co innego to kwestia jednego ugryzienia, a co innego ponad 40 na samych rękach, sąsiad jak mnie dziś zobaczył to się zapytał czy jakąś ospę mam czy co emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5656197 Napisano: 18.05.2013 18:08:49 w Biedronka
henryczka62 napisał(a):

będzie konkurs Disney'a, kup produkt Disney'a i przygotuj pracę "Wakacyjna podróż z Biedronką i Disneyem". Do wygrania 150 przenośnych odtwarzaczy DVD.

od kiedy? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5656189 Napisano: 18.05.2013 17:48:37 w Konkursowiczki w ciąży
Mniejsza o to, nie zamierzam wtykać aż tak noska w nie swoje sprawy, nie wiem jakie układy u was panują i zwisa mi to totalnie. Koniec kropka.

Macie jakieś proste domowe sposoby na ugryzienia komarów? Wczoraj poszliśmy na spacer do lasu i komary prawie mnie zjadły - doliczyłam się 42 bąbli, a ile mam na plecach to nie wiem emotka Maści na komary są nieco przereklamowane - prócz entila, ale z nim też nie można przeginać. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5656100 Napisano: 18.05.2013 14:06:25 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

dolly napisał(a):

dianek napisał(a):

dolly, piszę PW bo widzę, że chyba nie do końca zczaiłaś naszą sytuację emotka

Dianek, ja nie wnikam w Waszą sytuację, ja sie odniosłam do- dla mnie- zbyt drastycznej decyzji. Bo wiesz, jak się zastanawiacie nad wazektomią to dlaczego i nie na podwiązaniem jajowodów.

bo u mnie nie można tego zrobić
a byłoby to najlepsze i najtańsze rozwiązanie (bo w 100% refundowane z NFZtu, a zabieg jak chce to za 2 tygodnie wolny termin)

A dlaczego nie można? W czym jesteś gorsza/lepsza? Sorry ale dla mnie to trochę nienormalne, nie rozumiem osób, które chcą ingerować w swój/czyjś organizm i być może mu szkodzić dla własnej wygody i przyjemności. A bez obrazy, ale ja to tak odbieram. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5655736 Napisano: 17.05.2013 19:13:05 w Konkursowiczki w ciąży
Ja używałam plastrów Evra, były spoko, raz w tygodniu się je zmieniało i luz. Wada taka, że klej potrafi obłazić od ciemnych ubrań, a w lato jak się spocisz to potrafi się nawet odlepić. No i cena bo to coś koło 50zł/mc. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5654887 Napisano: 16.05.2013 15:30:05 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Biedny dopiero usnął po leku przeciwbólowym i smarowaniu dziąseł. Ale musi go boleć, bo z dwóch stron się jakby przekłuły, ale jeszcze trochę im zostało...

agusia147 napisał(a):

Panikujesz, jeśli to tylko komar to samo zejdzie po paru dniach, czasem większej szkody możesz narobić dając dziecku leki i smarując.

Aga a czy to nie ty pisałaś wcześniej że wiecej się narobi szkody dając dziecku leki a teraz bez przyczyny dałas Kamilowi lek przeciwbólowy... emotka

Ale co innego dawać dziecku wapno i robić nie wiadomo co, z powodu ugryzienia komara, a co innego, gdy dziecko się męczy i płacze z powodu zębów. Inaczej nie przespałby mi nocy. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5654828 Napisano: 16.05.2013 14:30:15 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

agusia, u nas zawsze przy górnych zębach jest dramat, dolne jakoś lżej
a teraz na tapecie górne trójki mamy emotka jest ma-sa-kra
ale chyba najgorsze już za nami, bo dzisiaj przynajmniej spał spokojniej

co do zadrapań, ugryzień itp - w sumie nie wiem co gdzie młody ma, kompletnie nie zwracam na to uwagi, nie brudzi krwią ciuchów więc jest ok emotka
za to od 2 dni dłonie ma jakby się nieźle pociął - dorwał się do czerwonego markera emotka całe szczęście nie wpadł na pomysł, żeby wziąć go do buzi, tylko rączkami się bawił emotka oczywiście nie chce zejść pieroństwo, więc chodzi taki czerwonoręki emotka

Biedny dopiero usnął po leku przeciwbólowym i smarowaniu dziąseł. Ale musi go boleć, bo z dwóch stron się jakby przekłuły, ale jeszcze trochę im zostało... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5654801 Napisano: 16.05.2013 13:58:03 w Zostań testerem.
edzia21 napisał(a):

Zuzzka napisał(a):

Od niedawna działa nowy portal dla testerek: http://samplecity.pl/ Załapałam się na akcje testowania szwajcarskich dermokosmetyków i makaronów. Teraz czekam na kolejne. Trzeba się tylko zarejestrować, uzupełnić kwestionariusz i otrzymuję się darmowe próbki, a na koniec wypełnia się ankietę oceniającą dany produkt.

dobra reklama nie jest zla emotka

Ale z czym tu do ludzi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5654765 Napisano: 16.05.2013 13:19:30 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

keiti suuuuper, cieszymy się razem z Tobą! emotka emotka emotka

Moje dziuecko ma strupa na nosie, siniaka pod okiem i nie wiem skąd zadrapanie na powiece, dziś już dwa razy uderzył się w tył głowy, ale nic się "chyba" nie stało, bo znów lata.
Teraz poszedł spać, myślę, że będzie 3h spokoju emotka

Hehe czekam aż mój padnie wreszcie, ale to chyba jeszcze nie to, bo rozentuzjazmowany biega po całym mieszkaniu i roznosi zabawki.

http://lodz.gazet...a.html#ixzz2TRxty2Bf <--- normalnie taką matkę powinno się kastrować, żeby więcej nie miała! Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5654754 Napisano: 16.05.2013 13:10:24 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

Też uważam jak Aga, nic mu nie będzie.
Mój ostatnio podczas spania wypluł smoka i położył się na nim, przez co miał siniaczka na poliku - bosko wyglądali Domiś z limem pod okiem, Tusiu z siniakiem na poliku emotka dobrze,że już im schodzi.
Najlepiej to teraz Dominik wygląda, chciałam mu dzisiaj dać krótkie spodenki do szkoły, ale jak zobaczyłam jego nogi ( od ud po kostki całe w siniakach) zmieniłam zdanie emotka

Moje dziecko też ciągle posiniaczone i z guzami, ale nie latam za nim z maściami itp, samo zejdzie, swoje sobie musi nabić.

Małemu idą dwie górne czwórki, biedak wczoraj cały dzień wył z tego powodu, górne chyba bardziej bolą co? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5654683 Napisano: 16.05.2013 12:10:28 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

Małego wczoraj chyba cos mi ugryzło w rączke - mozliwe że komar,i ma czerwone takie większe trochę rozlane jakby i takie jakby napuchnięte tam na środku - smaruje wczoraj i dziś takim żelem Dapis - myślicie że starczy i zejdzie?
A i wapno dałam mu wczoraj wieczorem i dziś rano.

Panikujesz, jeśli to tylko komar to samo zejdzie po paru dniach, czasem większej szkody możesz narobić dając dziecku leki i smarując. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5654677 Napisano: 16.05.2013 11:59:25 w Konkursowiczki w ciąży
quaqua napisał(a):

keiti świetna wiadomość. Teraz możesz w końcu cieszyć się ciążą. Współczuję przeżytego stresu, ale zapominaj o tym i zbieraj wyprawkę. Ty masz już chłopca, czy dziewczynkę?

kali no pięknie przybiera Ci "maleństwo". Moja teraz 2,5 miesiąca już prawie ma i 1,5 kg od urodzenia przybrała, więc też chyba nieźle.

prodiament prędzej do zielarskiego leć po te liście. Jak ja chodziłam po aptekach to albo wciskali mi herbatkę malinową herbapolu, albo robili wielkie oczy, że takie coś istnieje...

Albo patrzą jak na matkę zwyrodniałą, jakby chciała zaćpać siebie i dziecko Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5654662 Napisano: 16.05.2013 11:51:21 w Konkursowiczki w ciąży
bridget napisał(a):

koper napisał(a):

bridget napisał(a):

dziewczyny dostałam wezwanie na komisje ZUSU czy powinnam sie obawiac?

Nie, nie powinnaś się obawiać. Przecież jesteś w ciąży i masz prawdziwe zwolnienie (dobrze by było jakbyś wiedziała jaki dokładnie kod choroby masz wpisany na zwolnieniu przez lekarza i co on oznacza).
Ta komisja będzie pewnie tylko formalnością, musisz mieć ze sobą dokumentację medyczną i trochę ponarzekać jak Ci ciężko, jak szybko się męczysz, jak bolą Cię plecy od ciężaru brzucha itp.

w sumie podczas zwolnienia byłam 3 razy w szpitalu ( dokumentacja wiec obfita), no i poprzednia ciaza po stracie.... kod mam chodzący na zwolnieniu.

Jak jesteś chodząca na zwolnieniu to masz luz emotka Dokumentację pod pachę, i nie zapomnij ponarzekać jak ci źle, ciężko i niedobrze i w jakim stresie żyłaś. Te szpitalne dokumentacje to pewnie obszerne dość to zrobią wrażenie.

kalisto1986 napisał(a):

Kasia luzik oni losowo kontrolują

aga ale poczytaj, bo wiesiołek lepiej brać dopiero pod koniec ciąży emotka

od nas właśnie wyszła położna, rośnie nam mały klusek w półtora tygodnia przytył prawie 500g, a od wyjścia ze szpitala 905 g emotka

Z wiesiołkiem pokombinuję od lipca. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5654649 Napisano: 16.05.2013 11:45:15 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

dziewczyny, wybieram się właśnie do apteki po jakiś preparat z liści malin - co polecacie? - bo chyba w tym przyspieszaniu porodu nie chodzi o taką zwykłą herbatę malinową?

Liście malin suszone, najlepiej w zielarskim poluj jakimś bo w aptece niekoniecznie będą mieć.

kalisto1986 napisał(a):

bridget napisał(a):

dziewczyny mam wyniki amniopunkcji "ZDROWY CHŁOPIEC" emotka ulga wielka:)

emotka mówiliśmy,że będzie dobrze emotka super to teraz ciążuj się szczęśliwie do końca emotka

Juhuuu keiti cieszymy się z Tobą, wyobrażam sobie w jakim strachu musiałaś żyć czekając na wyniki badań. To teraz korzystaj z uroków i "niekoniecznie" uroków ciąży emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5654473 Napisano: 16.05.2013 08:33:47 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Zażywałam te kapsułki przed zajściem w ciążę emotka

tak bo one są świetne i przed, i pod koniec i po ciąży i w ogóle emotka

O żesz to może i ja kupię emotka Ile kosztują? W aptece? W zielarskim? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5654024 Napisano: 15.05.2013 16:26:53 w Konkursowiczki w ciąży
Ładniejsze są drewniane, o ile "piękno" może być wyznacznikiem tego czy produkt zostanie zakupiony czy nie. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5654005 Napisano: 15.05.2013 16:07:14 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

moj też Kasiu na podwórko biega w trampkach, a jak takie wyjściowe to mamy skórzane takie fajne buciki emotka

A mam pytanie co sądzicie o takim rowerku biegowym - bo dużo takich widziałam w sklepach
http://allegro.pl...lly-i3219723765.html

Czy lepiej metalowy taki bardziej rowerowy
http://allegro.pl...ony-i3223666837.html
Na takim Chicco wczoraj widziałam chłopczyka -miał 3 lata ale podobno od zeszłego roku na nim śmiga a więc od 2 roku.

Bo myślę że gdy Mikuś będzie mial 2 lata trzeba bedzie coś nabyć ale teraz robię już rozeznanie emotka

Odnośnie rowerka biegowego, to gdzieś widziałam taki "rosnący" z dzieckiem, czyli by posłużył dłużej. Ale mnie samej się bardziej podobają te drewniane, mimo, że chyba są mniej trwałe. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5653427 Napisano: 14.05.2013 20:45:42 w Konkursowiczki w ciąży
U nas będzie równe 1,5 roku różnicy, Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5653426 Napisano: 14.05.2013 20:44:10 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

Monia, nie ma szans emotka w piątek idę ostatecznie potwierdzić metodę antykoncepcji jaką wybrałam, będzie 5 lat świętego spokoju

na początku myśleliśmy o 2 lub 3 dzieci, teraz wiemy, że czas i chęci mamy tylko na jedno

od zmieniania pieluch naprawdę znacznie bardziej wolę np. wspólny wypad na rowery, leżenie w trawie i słuchanie ptaków itp
nie mogę się doczekać, aż będę mogła o tym z moim synkiem porozmawiać - bo rozmowy na migi mi nie wystarczają

kolejne dziecko = jeszcze mniej czasu dla siebie i dla mojego syna, stracilibyśmy na tym wszyscy - dla mnie bez sensu

nie wiem jak Ty zaczynasz swój dzień, ale ja wstaję o 5:30, biegiem robię swoją ulubioną kawę i siadam przed komputerem, żeby w spokoju jeszcze posiedzieć godzinkę przy pracy, którą uwielbiam, później wstaje Benek, mam dla niego 1-5h czasu, tylko dla niego - później idziemy do żłobka, a ja wracam do domu i pracuję do 15, później biegnę po młodego, znów mam 2h czasu tylko dla niego, jak z pracy wraca mąż, to ostatnie 2h spędzamy w trójkę, a po 19:30, gdy Benio śpi jest czas dla siebie - czas na dokończenie pracy, na relaks, czytanie książek, granie na komputerze czy w planszówki, napicie się piwa bądź wina w świętym spokoju, narysowanie czegoś, namalowanie, napisanie czegoś do szuflady, jak się nazbierał nadmiar emocji... zazwyczaj chwilę po 23 padam już totalnie i niestety trzeba iść spać (strata czasu podobna jak czynność jedzenia, no ale co zrobić - trzeba )

nie widzę w takim dniu czasu na drugie dziecko i tyle

chociaż znam kobiety, które mają takie twórcze ADHD jak ja i zdecydowały się na drugie dziecko - ale we wszystkich przypadkach było to jak już pierworodne poszło do szkoły emotka

Antykoncepcja jest zaalita emotka Moi rodzice się o tym przekonali, gdy 9 miesięcy później urodziła mi się druga siostra emotka
A jaką metodę wybrałaś?

PS. Odnośnie jeszcze szpitala, to u nas szczepią na gruźlicę zaraz po urodzeniu. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5653185 Napisano: 14.05.2013 15:49:18 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

dianek nie mów że drugiego nie bedzie bo przecież chyba Benio miał mieć brata emotka

To samo pomyślałam emotka
Zawsze samo może się zaplanować emotka
Hehe znam kilka mam, które mówiły "Jedno i koniec", a rodzinka i tak się powiększyła emotka
Ja chciałabym podchować mojego urwisa, a potem się pomyśli emotka

Albo samo wyjdzie emotka A ja uważam, że tu nie ma na co czekać. Znam kilka takich co czekały z dziećmi "A bo teraz sytuacja finansowa nie taka", "A to praca fajna", "A tu kredyt do spłaty" i teraz siedzą i kwiczą, bo choćby bardzo chciały to nie mogą... Wyświetl w wątku >>
0 0