Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5653126 Napisano: 14.05.2013 14:31:22 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

dianek tylko,że poród domowy to całkiem co innego, zresztą w tym przypadku ma się opłaconego neonatologa - a mała kasa to nie jest.

monika dziwne, u nas lekarze mówili,że badanie słuchu musi być koniecznie po rozpoczęciu 2 doby życia zrobione, tak samo badanie na mukowiscydoze i wszystkie inne choroby ( u nas badali o ile pamiętam na 11 chorób), ale moze co lekarze to opinia

To dlatego, że wcześniej jest niemiarodajne takie badanie i wynik może być zafałszowany. Nam zrobili w pierwszej i przez to młody ma żółtą wlepkę w książeczce, a słyszy świetnie. Teraz wypadnie mi rodzić w mieście teściów, a oni mają szpital 500m od domu, więc chyba problemu nie będzie, do tego kuzynka męża jest lekarzem w tym szpitalu. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5652879 Napisano: 14.05.2013 10:18:22 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

agusia147 napisał(a):

No co ty, dziewczyny z dzieciaczkami leżały na korytarzu, za "parawanikiem".

To w takim przypadku już bym chyba wolała z dzieciaczkiem jechać do domu i przyjechać tylko na wymaganą kontrolę, skoro mam w miarę blisko. Tylko ciekawe, czy by puścili.

Ja sobie pomyślałam, że przy tym porodzie to wypiszę się na własne żądanie, mąż w wakacje w domu, jakby coś można przyjechać. I tak nic nam nie robili przez prawie 2 doby, dopiero ostatniej badania, które niby do wypisu były potrzebne. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5652437 Napisano: 13.05.2013 16:47:57 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Oooo to pozytywnie, jak ja rodziłam to był szpital otwarty zaraz po remoncie, no i jeszcze część była w budowie, przez co dodatkowo mniej łóżek, no i pełno dziewczyn na korytarzu leżało.

Na korytarz to się nadal pewnie można załapać, jeśli się nie rodzi "już", ale jest duża rotacja emotka

No co ty, dziewczyny z dzieciaczkami leżały na korytarzu, za "parawanikiem". Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5652418 Napisano: 13.05.2013 16:34:43 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Nie bój się w Zofii tylko KTG robią, chyba, że coś nie teges wyjdzie to wtedy pani doktor albo pan doktor robi dodatkowo USG. Ale lepiej przecież sobie przetrzeć szlaki zwłaszcza, że ten szpital ma duże obłożenie

masz rację, Aga - zgłoszę się na Żelazną w dniu terminu - zawsze to choć raz mnie zobaczą przed porodem i może jakąś kartę założą emotka ale a propos obłożenia szpitala św. Zofii - pytałam się ich jak teraz jest z tym obleganiem szpitala i powiedzieli, że w tym roku, dzięki temu że mają powiększony oddział i dodatkowo Dom Narodzin, musieli odesłać z powodu braku miejsc tylko jedną osobę, więc nie jest tak tragicznie emotka

Oooo to pozytywnie, jak ja rodziłam to był szpital otwarty zaraz po remoncie, no i jeszcze część była w budowie, przez co dodatkowo mniej łóżek, no i pełno dziewczyn na korytarzu leżało. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5652219 Napisano: 13.05.2013 13:57:24 w Konkursowiczki w ciąży
quaqua napisał(a):

Wiecie co? Może to taka warszawska praktyka jest? Bo ja i przy pierwszej i przy drugiej córze (inni lekarze, inne szpitale) miałam powiedziane, że jak dotrzymam to w dniu terminu z OM mam jechać na izbę do szpitala po dalsze wskazówki...

Ja miałam wizytę ostatnią jakoś niedaleko terminu porodu, ale biednego lekarza nawiedzałam jeszcze po terminie, trując mu czy nie da się jakoś przyspieszyć toku wydarzeń bo mam już dość. A na KTG i tak można iść, żeby mieć pewność że wsio na pewno ok, no i od razu w szpitalu się pokazać i coby w bazie mnie mieli. Przynajmniej potem mniej papierologii było przy przyjęciu. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5652165 Napisano: 13.05.2013 13:07:22 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

dolly napisał(a):

Mozesz też w pobliskiej przychodni, która ma KTG. Zapytaj o to swojego lekarza. mnie wkurzało to w KTG na NFZ, ze dodatkowo badac chcieli, więc było troche jazd, bo ja sie nie dawałam emotka

hihi - ganiali Cię po izbie przyjęć? emotka a serio - jakie dodatkowe badania chcieli Ci jeszcze robić?

Nie bój się w Zofii tylko KTG robią, chyba, że coś nie teges wyjdzie to wtedy pani doktor albo pan doktor robi dodatkowo USG. Ale lepiej przecież sobie przetrzeć szlaki zwłaszcza, że ten szpital ma duże obłożenie Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5651583 Napisano: 12.05.2013 13:22:22 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

hehe, bardzo możliwe, jednak tuż przed porodem zazwyczaj dziecko się własnie wycisza, ale reguły nie ma emotka

Coś w tym jest, Kamiś był bardzo spokojny, po porodzie ładnie pospał parę godzin, a potem pokazał rogi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5651546 Napisano: 12.05.2013 11:45:05 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

Moje szykujące się na świat dziecię nie dało mi spać niemal przez całą drugą noc z rzędu - ja nie wiem, czy ona tam uprawia fitness, czy aerobik, ale brzuch mi chodził na wszystkie strony... A jak już w końcu rano wstałam, to nagle spokój, a mi się oczy zamykają emotka Czy ona tak daje znać, że niedługo się zobaczymy? emotka

Idź spać póki możesz, bo potem będzie gorzej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5651375 Napisano: 11.05.2013 19:54:22 w Oddam za darmo
ewikewik napisał(a):

Jeśli ktoś planuje zakupy w księgarni internetowej Matras - oferują gratis kody rabatowe - 5%

W stacjonarnych jest -25% Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5651374 Napisano: 11.05.2013 19:53:12 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

rachel napisał(a):

Dziewczyny pomóźcie mam taką sytuację:
W październiku wróciłam do pracy po macierzyńskim. Teraz szykują się zwolnienia i wiem że mogą mnie objąć czy jest jeszcze szansa na złożenie pisma o skrócenie wymiary godzin i tym samym na ochronę przed zwolnieniem?? (wiem że to roczna była ochrona od macierzyńskiego) Ewentualnie jaka jest inna możliwość chroniąca czy tylko niepłatny wychowawczy??? Pomóżcie emotka emotka emotka

jeszcze L4, ale przy redukcji chyba moga zwolnić emotka
obniż sobie etat do 7/8 jesli nic się nie zmieniło to wtedy będziesz miała ochronke

Ale do L4 teraz trzeba mieć powód, bo lubią sprawdzać, wystarczy że jakaś życzliwa dusza zgłosi do odpowiedniego urzędu. Więc prędzej obniżenie etatu. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5651192 Napisano: 11.05.2013 11:39:00 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

Dziewczyny pomóźcie mam taką sytuację:
W październiku wróciłam do pracy po macierzyńskim. Teraz szykują się zwolnienia i wiem że mogą mnie objąć czy jest jeszcze szansa na złożenie pisma o skrócenie wymiary godzin i tym samym na ochronę przed zwolnieniem?? (wiem że to roczna była ochrona od macierzyńskiego) Ewentualnie jaka jest inna możliwość chroniąca czy tylko niepłatny wychowawczy??? Pomóżcie emotka emotka emotka

Skonsultuj to z jakąś księgową/kimś kto zajmuje się kadrami. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5651161 Napisano: 11.05.2013 10:30:28 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

Ale ten czas zleciał mamy dzisiaj roczek emotka jak ktoś chce zobaczyć moje "maleństwa" zapraszam na FB.

Monia to sto lat dla maluszka! emotka A pamiętam jak każda z nas czekała z brzuszkiem, a tu brzdące już takie duże. Mój to właśnie jakiś bunt przechodzi.

bridget napisał(a):

juz sie dowiedzialam ze niby wzieli mi od maja 2011 do czerwca 2012 a wtedy mialam z kilku miesiecy mniejsza pensje ze niby nie miałam cos w ciagu 3 msc przepracowane bo ze ja czy synek chorowalismy:/ ( sama nie wiem) przeciez do marca 2013 pracowalam a umowe nowa mialam z dniem stycznia 2012, a wczesniej mialam pensje o 500 zl mniejsza... emotka

Z jakiej racji od 2011 do 2012 ci wzięli pod uwagę? Skoro liczy się średnią z ostatnich 12 miesięcy? Dzwoń do ZUSU albo przejedź się tam, 500zł to kupa kasy! Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5650626 Napisano: 10.05.2013 10:10:16 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

Staszek- to trzymam kciuki za rozwój emotka
Keiti78zg- dbaj o siebie i nie nakręcaj sie, z pewnością to przypadek,a nie spisek emotka

A słuchajcie, skoro o urlopach mowa, nie wiem czy nie pokręce, ale kiedyś bylo, że macierzyński przysługuje kobiecie która pracował łącznie minimum 12m-cy, ale nie pamiętam, czy to było w konkretnym terminie, czy w sumie w swoim zyciu. I czy to nadal obowiązuje?
Agusia bo TY zakładałaś działalnośc własnie pod tym kątem z tego co pamiętam? nie powinnam chyba tak na ogólnym forum, ale najwyzej na pw mi odpisz

Niee, działalność założyłam w październiku nie planując jeszcze ciąży, chciałam trochę biznes "rozkręcić".
Słyszałam, że wysokość macierzyńskiego zależy od składki a nie dochodów.

Odnośnie umów śmieciowych to są one cenzura warte i do niczego nie upoważniają, ani nie dają żadnych przywilejów. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5650450 Napisano: 09.05.2013 21:27:17 w Konkursowiczki w ciąży
Ja też mam pełno pytań o macierzyńskie, a mianowicie o składki. Jak to jest z chorobowym? Bo księgowa tylko paragrafami strzela... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5650348 Napisano: 09.05.2013 18:32:00 w Konkursowiczki w ciąży
staszek napisał(a):

Może za wcześnie, ale co tam. Mam parę pytań, więc się przyznam emotka oficjalnie dołączam do grupy emotka
Na usg dopochwowym jeszcze nic nie widać, a jest 5 tydzień od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Mimo tego lekarz dał mi jakieś tabletki duphaston chroniące przez poronieniem i prenatal. więc się zastanawiam po co te tabletki skoro to chyba jeszcze nic pewnego. kazał przyjść za 2 tyg, żadnych badań nie zlecił. Jak u Was było?
Dzięki z góry za odp i sorki za marudzenie, które pewnie będzie emotka

U mnie było w 4tym już coś widać, ale u każdego rozwija się inaczej wszystko. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5650027 Napisano: 09.05.2013 11:42:32 w Konkursowiczki w ciąży
Troszkę ciuszków na sprzedaż: http://allegro.pl...g.php?us_id=27178526 na razie wrzuciłam same nówki, potem wrzucę więcej, mam pełno po Kamisiu. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5649681 Napisano: 08.05.2013 20:25:42 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

benasia napisał(a):

abodak napisał(a):

prodiament napisał(a):

O rany, dziewczyny, ależ mi stopy spuchły - pierwszy raz wyglądają jakby nie były moje, jakby mnie jakaś pszczoła użądliła, ojjj... Wcześniej też mi puchły, ale tak raczej delikatnie, nie to co dziś! Macie na tę opuchliznę jakieś sposoby?

mi pomagal odpoczynek i polozenie stop wyzej niz reszta

dokładnie - mi tak spuchły po porodzie, miałam dosłownie sloniowe jak nigdy w życiu takich nie mialam

no dokładnie takie "słoniowe" mi się zrobiły, a to jeszcze 8 dni do terminu porodu. mam nadzieję, że to jednorazowy wyskok z powodu zmiany temperatur, bo jak tak ma wyglądać każdy kolejny dzień, to żadnych butów nie wcisnę jadąc do szpitala emotka

Mnie puchnie ale tylko ta co złamana była w kostce. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5649276 Napisano: 08.05.2013 11:02:02 w Konkursowiczki w ciąży
allice napisał(a):

mam kilka pytań do dzieczyn używających pieluch wielorazowych emotka
Bo i mnie wzięło i chcę spróbować takiego pieluchowania w związku z tym trochę pomęczę emotka

Czy trzeba przewijać zaraz po każdym zrobieniu siku czy dziecko może być w pieluszce dłużej?
Czy dobrze rozumiem, że te pieluszki kieszonki trzeba po każdej zmianie prać razem w wkładem? Czy można np. nie wkładać wkładu chłonnego w kieszonkę tylko położyć na pieluszce?
Gdzie najkorzystniej kupić nowe pieluszki, a ewentualnie te używane jak kupujecie to w jakim one są stanie? warto kupować używane?

Myślę stukaj do Diany, ona Ci powie i od razu może coś poleci bo z tego co widziałam wczoraj to na allegro ma trochę wystawionych. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5648468 Napisano: 07.05.2013 12:53:00 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

A ja właśnie przeczytałam wywiad na gazeta.pl i nie mogę się otrząsnąć....http://wiadomosci...o__bo_lekarz.html#MT

Wrrr aż się popłakałam, za każdym razem jak czytam coś takiego to widzę oczami wyobraźni, że mojemu dziecku dzieje się krzywda... Dziwię się, że tacy debile zostają lekarzami. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5648432 Napisano: 07.05.2013 12:23:42 w Konkursowiczki w ciąży
A ja mam kurcze anemię lekką, a po łyknięciu żelaza bardzo źle się czuję. Co z tym robić? Wyświetl w wątku >>
0 0