Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5638730 Napisano: 20.04.2013 17:51:24 w Wygraj mi / Wygram za...
elbowndg napisał(a):

elbowndg napisał(a):

Wygram bilety do Cinema City ( zestaw skladajacy sie z 4 biletow na filmy 2d ) za kosmetyki, srodki czystosci, kocyk, czajnik na gaz, badz 35zl.. mowcie co macie na Pw. Dogadamy sie;)
BILETY NIE SA Z ALIORA, SA TO NORMALNE BILETY, NIE KOD NA BILET.

DLA PIERWSZEJ OSOBY KTORA SIE DO MNIE ODEZWIE NA PW WYGRAM BIETY ZA 30 zł !!!

Daj link Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5638718 Napisano: 20.04.2013 17:29:34 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

agusia a Ty myślisz,że mój nie zrobi po łebkach, zresztą sama nie raz tak mam, ale lepiej wtedy zamknąć się i olać, ważne,że zrobił, mówie Ci to przynosi efekty emotka

I jeszcze trzeba pochwalić (nawet jak zrobione byle jak),a niech się cieszy emotka

Mój obiera ziemniaki i trze warzywa na tarce (o tego nienawidzę), mieli mięsko, ze sprzątania to odkurzać potrafi. emotka Na zakupy wysyłam męża, a jak coś nie wie to dzwoni emotka

Ja wolę zakupy kontrolować... Poszedł ostatnio kupić silikon bezbarwny - kupił biały... Wcześniej termos miał kupić - wziął pierwszy lepszy nie sprawdzając czy ma korek czy nie... Nie patrzy na daty jak kupuje... I ostatnio karton Prince POlo z tesko przyniósł twierdząc, że była mega okazja... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5638705 Napisano: 20.04.2013 16:57:03 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

Agusia to tak samoistnie przyszło emotka Najważniejsze to założyć okulary na focha, tzn udawać,że się go nie widzi emotka
Tylko,że u mnie jest to,że ja raczej nie pije, a jak już to tak,że on ma z tego więcej radochy niż focha emotka
No i jemu już nie chce się wychodzić tańczyć, więc często to dla niego wybawienie,żebym go nie ciągneła emotka Zawsze wie gdzie jestem i jedyne co to zazwyczaj albo przyjeżdża/ przychodzi po mnie, albo odwozi nas mój kuzyn ( który biedny czeka wtedy pod telefonem i rozwozi każdą z nas). Razem chodzimy poskakać na koncertach.
Trzeba samemu znaleźć sposób i czasem zrobić to siłą emotka

Hehe jeszcze zamki by powymieniał emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5638691 Napisano: 20.04.2013 16:35:51 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

agusia a Ty myślisz,że mój nie zrobi po łebkach, zresztą sama nie raz tak mam, ale lepiej wtedy zamknąć się i olać, ważne,że zrobił, mówie Ci to przynosi efekty emotka

Dolly no tak bałaganiarze emotka
A z tym razem, to bardziej polega to na tym,że np on wniesie pranie, ściąga wyschnięte, a ja w tym czasie rozwieszam mokre.
Obiad np on obiera ziemniaki, kroi warzywa na sałatkę, ja doprawiam i np robie jakieś kotlety. Ale oczywiście jak mam swoją wene na gotowanie, to palca nie moze włożyć ( no poza obieranie ziemniaków i krojeniem cebuli, bo tego nie znoszę strasznie emotka )
Często też jest podział, ale właśnie wszystko zależy od dnia, humoru i ilości rzeczy do zrobienia.
Dużo też siły poświęciłam na to,żeby wypracować sobie "wychodne" emotka bo jeszcze kino z przyjaciółkami to luzik, wręcz jest wdzięczny,że nie ciągne go na filmy, których nie lubi, ale już takie wyjście nocne kosztowało mnie wiele pracy - jemu nie udało się jeszcze tego wypracować, aż tak w drugą strone emotka

Jakbym kazała mojemu obierać kartofle to chyba by z każdego po frytce zostało.

Ten no możesz zdradzić jak wypracowałaś to nocne wychodne? Bo ten no ja nie wiem jak emotka Kurcze najpierw rodzice mnie ograniczali a teraz mąż emotka

allice napisał(a):

quaqua napisał(a):

Tylko w większości po tej zmianie byłoby tak, że może i dziećmi by się zajęli, może coś by ugotowali, ale nie wpadliby na to, że są jeszcze inne obowiązki. Mój potrafi przechodzić nad czymś, co nie leży na miejscu, zamiast to odłożyć lub chociaż przesunąć na bok...

To tez prawda, jak to mówi moja mama "jakby mieli końskie okulary".
Mnie jeszcze wnerwia, że mój nie potrafi odkładać rzeczy na swoje miejsce, a co gorsza jak coś szuka to lecą przekleństwa bo znaleźć nie może, przewraca wszystko przy tym szukaniu i w efekcie jest jeszcze gorzej.
Albo np. odpakuje masło, włoży do maselniczki, a papierek leży na stole i na sprzątaczkę czeka albo chowa różne rzeczy w dziwne miejsca. Tzn. to jest na zasadzie, trzyma coś w ręku i chce to gdzieś schować np. żeby nie dorwały tego dzieci i co robi? Otwiera szafki i patrzy gdzie jest miejsce i siup do tej szafy i w efekcie mam latarkę czy śrubokręt w szafce z kubkami, czy stertę dziwnych rzeczy na lodówce emotka
A co jeszcze gorsze, w swoim warsztacie czy garażu to potrafi trzymać porządek i wścieka się jak mu tylko coś tam chcę postawić.

To też znam, na jego biureczku z komputerkiem czyściutko jak nie wiem, że perfekcyjna pani domu mogłaby wpaść z testem białej rękawiczki. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5638676 Napisano: 20.04.2013 16:10:06 w Konkursowiczki w ciąży
quaqua napisał(a):

Tylko w większości po tej zmianie byłoby tak, że może i dziećmi by się zajęli, może coś by ugotowali, ale nie wpadliby na to, że są jeszcze inne obowiązki. Mój potrafi przechodzić nad czymś, co nie leży na miejscu, zamiast to odłożyć lub chociaż przesunąć na bok...

Ja bym na to gotowanie nie liczyła, potrafi tylko kotlety sojowe usmażyć, a przy tym i tak napaprze jak świnka nie myśląc, że wypadałoby to jakoś posprzątać. Jak dziś zmusiłam go do odkurzania to jest moim zdaniem mega po łebkach to zrobione. Jak młodego pod opieką jego zostawiłam na prawie cały dzień, bo miałam z ludźmi kursy to on potrafił mnie wyciągnąć bo katastrofa ekologiczna - czyt. młody się sfajdał... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5638666 Napisano: 20.04.2013 15:40:33 w Konkursowiczki w ciąży
allice napisał(a):

O widzę, że poruszyłyście drażliwy temat... chyba wszyscy faceci tak mają, że myślą, że wszystko samo w domu się robi a dzieci to w ogóle zajmują się same sobą i nawet karmić ich nie trzeba. emotka
Mój też tak ma, chodzi do pracy i uważa, że wszyscy za to powinni mu się kłaniać. Nie przeczę, pracuje i jeszcze robi po godzinach i z pewnością jest zmęczony ale nie tylko on...
Czasem też odnoszę wrażenie, że ma do mnie pretensje, że siedzę w domu i że to z wygodnictwa. Tylko dlaczego nie pomyśli, że gdyby starsze dziecko posłał do przedszkola, a dla młodszego wynajął niańkę to nie wiem czy by jego pensji na to starczyło.
Też mnie wpienia jak wieczorem rozłoży się na fotelu i już ruszyć się nie może bo taaki zmęczony, a ja to wiecznie na nogach i nikt mnie z obowiązków nie zwolni, on nawet pieluchy dziecku nie zmieni, z łaski popilnuje i to też tylko do tego czasu kiedy dziecko zadowolone, jak zacznie marudzić to już pilnowania koniec.
A mnie kurcze nogi w tyłek włażą i kolana wysiadają bo kuchnię mam w piwnicy, resztę pomieszczeń na pierwszym piętrze emotka i cały dzień latam po tych schodach z dzieckiem na ręku, żeby i obiad był i dziecko się wyspało. Tak mnie to wkurza, że nie wiem. Ciekawe jak sam by sobie poradził jakby miał dziecko przypilnować i choćby tylko obiad ugotować mając taki układ pomieszczeń.

Widzę masz to samo. A mnie wtedy bierze coś w rodzaju kur**** i mam ochotę tak mu nawtykać. Z radością się z nim zamienię i pójdę za niego na uczelnię poprowadzić zajęcia ze studentami. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5638627 Napisano: 20.04.2013 13:50:49 w Konkursowiczki w ciąży
quaqua napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ja tam zrobiłam dziś mojemu awanturę, bo ten mi wyskoczył, że on zapieprza do pracy a ja siedzę w domu i nic nie robię, jakby to kuźwa zakupy same do domu przychodziły, pranie samo się robiło, naczynia same zmywały, porządek sam robił, a dziecko samo karmiło, bawiło, chodziło na spacerki, place zabaw itp, a on wróci do domu i z łaski dziecko owocem nakarmi, sam nawet talerza do zmywarki nie wsadzi! A co to moje tylko dziecko? Jak się wkurzyłam, tak teraz wielce on poszedł z dzieckiem na spacer dając mi "wolne", pierniczę idę do wanny popływać emotka

agusia emotka Nie martw się, ochłonie i zrozumie, co wygaduje. Mój też ma takie odchyły czasami. Teraz starsza córa znowu chora. Ja zapierniczam między nią, niemowlakiem, jeszcze pranie zrobię, obiad, wszystko jest, a on się dziwi, że zmęczona jestem, a jak już się zajmie starszą to oczywiście nic prócz zabawy z nią nie zrobi. Tak naprawdę to nawet nie wkurza mnie, że tyle roboty odwalam, tylko, że on tego w ogóle nie zauważa, że to się chyba samo robi właśnie. Też sobie powrzeszczymy na siebie, oczyścimy atmosferę, a za jakiś czas to samo będzie. Norma emotka

Wiesz no szlag mnie trafia, bo ktoś mógłby wreszcie docenić że coś robię, a nie same pretensje. Czy to, że kuźwa nie siedzę w robocie to znaczy, że nic nie robię? Praca w domu to też praca! A jak w czasie kłótni usłyszę, że jestem pasożyt to już całkiem, mam ochotę piznąć drzwiami i nie wrócić. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5638582 Napisano: 20.04.2013 11:31:43 w Konkursowiczki w ciąży
Ja tam zrobiłam dziś mojemu awanturę, bo ten mi wyskoczył, że on zapieprza do pracy a ja siedzę w domu i nic nie robię, jakby to kuźwa zakupy same do domu przychodziły, pranie samo się robiło, naczynia same zmywały, porządek sam robił, a dziecko samo karmiło, bawiło, chodziło na spacerki, place zabaw itp, a on wróci do domu i z łaski dziecko owocem nakarmi, sam nawet talerza do zmywarki nie wsadzi! A co to moje tylko dziecko? Jak się wkurzyłam, tak teraz wielce on poszedł z dzieckiem na spacer dając mi "wolne", pierniczę idę do wanny popływać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5638477 Napisano: 19.04.2013 23:15:37 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Kamisiowi wyszły nowe ząbki - piątki i tak się zastanawiam czy to normalne, ze ma jedynki, dwójki i piątki??

Jesteś pewna, że to piątki? może czwóreczki? Mojemu się teraz piątki wyżynają, ale ma już wszystkie od jedynek do piątek.

Za dużo miejsca między dwójkami a tymi ząbkami. Więc chyba piątki... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5638388 Napisano: 19.04.2013 20:50:22 w Konkursowiczki w ciąży
Kali? To ty jeszcze hmmm nie rodzisz? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5638284 Napisano: 19.04.2013 17:36:41 w Konkursowiczki w ciąży
Kamisiowi wyszły nowe ząbki - piątki i tak się zastanawiam czy to normalne, ze ma jedynki, dwójki i piątki?? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5638025 Napisano: 19.04.2013 10:02:53 w Konkursowiczki w ciąży
A ja jestem skorpion urodzony na przełomie - często w horoskopach jestem strzelcem, mąż to baran - uparta cholera, a synek wodnik, jeszcze nie dał się bardzo we znaki, ale już próbuje stawiać na swoim. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5637865 Napisano: 18.04.2013 22:15:47 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

agusia eee ja jednak wole swoją kuchnie, owszem kupujemy ze stołówki w tygodniu ( tzn od świąt nie, bo ciągle nam się chce coś swojego), ale jednak co swoje, to swoje. Mąż nawet woli większość dań w moim wydaniu, niż teściowej emotka Kiedyś myślałam,że padne jak powiedział " wiesz mamuś, może Kasia powie Ci jak robić sos do gołąbków" emotka

oooo, to miło z jego strony... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5637771 Napisano: 18.04.2013 19:51:21 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

dolly napisał(a):

Ja nie znoszę gotowania, migam się jak mogę, już wolę sprzątać emotka

poprawiłaś mi humor od razu emotka

emotka

kalisto1986 napisał(a):

Ja tam gotować mogę, ale sprzątanie to dla mnie kara emotka

chyba odgrzewać emotka

Oj ja to bym mogła odgrzewać cały dzień jakby ktoś mi zapasy zrobił emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5637530 Napisano: 18.04.2013 13:50:33 w Konkursowiczki w ciąży
emotka napisał(a):

dolly napisał(a):

Emotka, lepsza żółta koszulka, jak żółte papiery emotka

Mój mąż pewnie by powiedział, że momentami mi się należą. Ale ciężarnej bliźniaczce chyba wolno mieć czasem nastrojowy roller coaster...?

Hehe czasem każdej się należą emotka Więc spoko. Muszę posprzątać i nie chce mi się. Muszę aukcje wystawić i nie chce mi się emotka Nienawidzę sprzątania - to taka syzyfowa praca. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5637498 Napisano: 18.04.2013 13:17:23 w Rossmann
koki napisał(a):

Odbierał Ktoś z Was może 2 maszynki na raz? Nie było z tym problemu?

Ja ale, smsy musisz mieć w osobnych telefonach. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5637483 Napisano: 18.04.2013 12:54:01 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

No pięknie stylistycznie napisałam emotka

Jeśli nie jesteś polonistką to nie masz się czego wstydzić emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5637451 Napisano: 18.04.2013 11:42:12 w Rossmann
zwierzyniec napisał(a):

kachna1111 napisał(a):

czy tę maszynkę muszę koniecznie odebrać w tym sklepie który wybrałam?

ile normalnie kosztuje ta maszynka?

mąż bez problemu odebrał w innym mieście emotka

Mi się Pani uparła, żeby przy niej skasować sms. Odebrać maszynkę podobno można gdziekolwiek bo kody są identyczne dla wszystkich. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5637448 Napisano: 18.04.2013 11:34:57 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

możesz zacząć od momentu jak dziecko będzie siedziało samodzielnie i stabilnie emotka Czy jest tego sens, to sama musisz zdecydować, czy wierzysz w to, że w tym okresie to ma sens czy nie- właśnie o kontrolowanie chodzi.
Możesz spróbować i zobaczysz czy będzie w ogóle zainteresowana siadaniem czy bardziej noszeniem na głowie emotka

A mój do nocnika chowa różne rzeczy, ale nie jest to siku ani kupa niestety emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5637105 Napisano: 17.04.2013 20:50:11 w Konkursowiczki w ciąży
A w moim otoczeniu same dziewczynki. U dwóch sąsiadek dziewczynki, u mnie dziewczynka, w rodzinie się dziewczynka urodziła emotka Wyświetl w wątku >>
0 0