Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5627211 Napisano: 04.04.2013 09:02:48 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

Kolejne moje pytanie z serii "Będę Mamą po raz pierwszy" emotka :

Znacie jakieś sprawdzone sposoby na to, żeby uniknąć nacinania krocza podczas porodu?

Kochana jak mają cię naciąć to i cud sposoby nie pomogą. W necie są jakieś opisane sposoby a'la masaż krocza. Jednak jeśli stwierdzą, że masz bobo duże i łatwiej mu będzie jak cię na tną, to to zrobią. Ale ty mówiłaś, że bobo malutkie. Bez potrzeby jednak nikt nie będzie cię kroił. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5627059 Napisano: 03.04.2013 21:34:47 w Konkursowiczki w ciąży
emotka napisał(a):

koper napisał(a):

emotka zdrowia, cierpliwości i spokoju emotka Na pewno jeszcze kilka tygodni minie zanim urodzisz, będzie dobrze emotka

A na pocieszenie powiem, że znam zdrową i zupełnie normalnie rozwiniętą, na tle rówieśników, 5-latkę, która urodziła się w 24 tyg. ciąży emotka więc ten 33 tydzień nie brzmi tak strasznie, chociaż oczywiście wiadomo, że najlepiej urodzić w terminie, więc trzymam kciuki emotka emotka

Dzięki za wsparcie. Wiem, że tragedii w 33tc już nie ma, ale lekarz mówi, że do 36 tygodnia jeszcze się wykształcają płucka. Na szczęście okazało się, że skracanie szyjki nie postępuje. Więc może wytrwamy:-)

Dokładnie. Możesz mieć krótszą i niekoniecznie musi to iść dalej. U mnie tak stanęło w końcu na 1cm i aż do porodu. Więc spokojnie, nie spinaj się. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5626932 Napisano: 03.04.2013 18:46:51 w Konkursowiczki w ciąży
emotka napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

emotka znam pełno dziewczyn którym skracała się szyjka emotka Poleżysz i będzie ok.
A w którym tygodniu jesteś ?

Wczoraj się zaczął 33 tydzień. Lekarz mówi, że muszę wytrzymać do 36tc wtedy będzie wszystko OK. A przed 36 tygodniem mała może wymagać OIOM-u noworodkowego.
To moja pierwsza ciążą. Wszystkim się stresuję. Ale chyba nie jest tak źle skoro narazie dostałam tabletki. Gdyby było tragicznie to chyba lekarz założyłby szew albo krążek. Odliczam czas do wieczornej wizyty. Idę do ginekologa na 19:15. Odetchnę jak usłyszę, że leki działają. Strasznie wolno dziś płynie czas. Cały ten tydzień się ślimaczył...

Nie przejmuj się, ja przez długi okres czasu w ciąży miałam 1,5 cm szyjki i lekarz mówił, że wszystko OK. Młody się urodził 2 tygodnie po terminie.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5626144 Napisano: 02.04.2013 21:05:46 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

prodiament tak patrze na tą listę i tych ubranek wcale nie ma tak dużo nawet i może braknąć emotka pamiętaj że taki noworodek jak się go przebiera uwielbia zsikać lub zrobić kupkę na nowe ubranko emotka

Ja się dopiero o tym będę miała okazję przekonać, bo nigdy nie miałam styczności z noworodkiem - no, poza młodszym bratem, jak miałam 3 lata, ale to się nie liczy, bo nic nie pamiętam emotka

Mi w Zofii się nie przydało aż tyle ubranek, przywiozłam czyste do domu. Bardziej mi schodziły koszule nocne, bo np, coś mi przemokło, albo młody zrobił niespodziankę w postaci siusiu podczas przewijania. Ale ja byłam lekko ponad dwie doby. Poza tym dzieci są przebierane po każdej kąpieli w nowe ciuszki. Pieluszki tetrowe są od zabezpieczania przed ulewaniem też. Ale Zofię polecam, opieka była na prawdę super i personel, na który można liczyć. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5624883 Napisano: 30.03.2013 20:38:50 w Konkursowiczki w ciąży
Wesołych Świąt kobietki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5624882 Napisano: 30.03.2013 20:38:50 w Konkursowiczki w ciąży
0 0

agusia147

#5624880 Napisano: 30.03.2013 20:38:48 w Konkursowiczki w ciąży
0 0

agusia147

#5623366 Napisano: 28.03.2013 10:07:41 w Konkursowiczki w ciąży
Chwilę mnie nie było, a tu tyle do nadrabiania. My dziś wyjeżdżamy do moich rodziców, jeszcze musimy się spakować, muszę też lecieć do urzędu a tak mi się nie chce. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5621990 Napisano: 26.03.2013 17:28:58 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

agusia147 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

prodiament jeśli szpital wystawi fakture za znieczulenie, to trzeba złożyć wniosek do nfz i oni podobno zwracają emotka Ostatnio czytałam właśnie o tym.
Ja nie mam tego problemu, bo tam gdzie chce rodzić jest bezpłatne

Zofia nie wystawia faktury. Zanim dostaniesz znieczulenie dają ci do podpisania papier o dobrowolnej darowiźnie w wysokości 600zł na rzecz szpitala. Więc oni nie wymuszają opłaty, tylko ty dobrowolnie się na nią zgadzasz, co trochę jest nie fair bo w bólu porodowym każda kobieta podpisze wszystko co jej podsuną.

Ja jeszcze myślałam o szpitalu na Inflackiej, ze względu na dobry dojazd i darmowe znieczulenie. Do Zofii trudno się dostać, duże obłożenie, ale warto, szpital ma nowe sale, nowy budynek z położnictwem, salki w których się leży też fajne i przytulne.

Boli mnie, że teraz termin mam w wakacje, a to poród mi wypada jak raz na dolnym śląsku. Pozostaje mi więc szpital Latawiec...

Tak właśnie pomyślałam, że pewnie nie wystawiają FV. W ten sposób mogą się zabezpieczyć przed ewentualnym dochodzeniem swoich praw przez kobietę, jak już otrzeźwieje z bólu na tyle, żeby pomyśleć, że niesłusznie żądają opłaty za coś, co jest niby zagwarantowane dla ubezpieczonych w NFZ emotka

No niestety, a jak wiadomo w bólu każda podpisze cokolwiek zgadzając się na cokolwiek byleby już przestało boleć. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5621254 Napisano: 25.03.2013 20:33:04 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

Dziewczyny dowiedzcie się, często w szkołach/świetlicach środowiskowych są przedszkola 5 godzinne finansowane z uni emotka Może dla pracujących nie jest to rozwiązanie, ale dla mam, które chcą,żeby dzieci miały kontakt z rówieśnikami jest to fajne. Najczęściej jest to w małych miejscowościach, ale warto popatrzeć też w większych miastach emotka

My też mamy niby pierwszeństwo do przedszkola i żłobka w razie czego, bo oboje jesteśmy zatrudnieni, ale wiadomo jak jest z miejscami. Ja do żłobka nawet nie mam zamiaru startować, chce posiedzieć z małym na wychowawczym do czasu, aż pójdzie do przedszkola, w najgorszej sytuacji mogę pracować w domu

Ja w rezultacie też siedzę w domu. I kolejny rok też przesiedzę. Będę się zastanawiać za jakiś rok co będzie dalej. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5621020 Napisano: 25.03.2013 16:43:52 w Konkursowiczki w ciąży

Porażka z tymi przedszkolami i żłobkami których u nas nie ma w ogóle emotka co zrobić trzeba będzie siedzieć kolejny rok z młodym w domu.

Na dzielnicy niby mamy 3 żłobki publiczne plus jeden miniżłobek utworzony z powodu braku miejsc w innych, a i tak lipa. Teoretycznie mamy pierwszeństwo, bo ja pracuję - działalność gosp., a mąż studiuje na studiach trzeciego stopnia i pracuje. Do tego jako obywatele naszej dzielnicy mamy dodatkowe punkty za odprowadzanie u nas podatków itp. Mogliśmy dać dziecko do żłobka po drugiej stronie miasta, ale codzienny dojazd w jedną stronę to godzina czasu - a to już bez sensu. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5620872 Napisano: 25.03.2013 14:13:35 w Konkursowiczki w ciąży

U nas przedszkole niby jest ale co z tego jak pierwszeństwo do niego najpierw mają dzieci matek samotnie wychowujących dziecko potem dziecko którego rodzice obydwoje pracują a na końcu reszta czyli już nikt emotka

My niby pierwszeństwo mamy jak chodzi o żłobek a i tak się nie dostaliśmy, więc to nie takie hop siup. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5620140 Napisano: 24.03.2013 16:27:02 w Rossmann
Czy dostał już ktoś maskary Loreala lub te serduszka? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5620139 Napisano: 24.03.2013 16:24:41 w Konkursowiczki w ciąży
W domu chlew, przemeblowanie, ale młody ma się gdzie bawić, bo wstawiliśmy mu do pokoju duży domek ogrodowy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5619806 Napisano: 23.03.2013 20:28:22 w Konkursowiczki w ciąży
A kaski mają jakieś specjalne atesty? Może na to patrzeć przy kupnie?

Mam rozpierdziel w domu, w łazience coś w rodzaju remontu, pokoje zamieniamy funkcjonalnie, pełno wiercenia i buuu nie chce mi się nic. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5619704 Napisano: 23.03.2013 17:02:03 w Konkursowiczki w ciąży
Nosz kurde, męża chyba rozniosę. Cały dzień szukam skierowania na badania, bo chciałam zadzwonić i się umówić, no i znalazłam, popisane, pomazane z jakimiś obliczeniami. I jak tu człowieka ma coś nie trafić? A leżało odłożone na karcie ciąży... No i głupkowate wytłumaczenie "Leżał jakiś świstek papieru to wziąłem" emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5619646 Napisano: 23.03.2013 15:03:05 w Wygraj mi / Wygram za...
hittmanka napisał(a):

a gdzie to z tymi koszulkami ?

https://pogromcylimitow.pl/#_=_ Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5619644 Napisano: 23.03.2013 15:02:47 w Wygraj mi / Wygram za...
barti978 napisał(a):

barti978 napisał(a):

Szukam kogoś kto wygra mi:
-MASKOTKĘ KUBUSIA
-W M&M'S
-W DE LUX
-W UKŁADANCE lindt
-maskarę
PW

Będziesz się maziukał maskarą?? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5619575 Napisano: 23.03.2013 11:43:05 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

prodiament jeśli szpital wystawi fakture za znieczulenie, to trzeba złożyć wniosek do nfz i oni podobno zwracają emotka Ostatnio czytałam właśnie o tym.
Ja nie mam tego problemu, bo tam gdzie chce rodzić jest bezpłatne

Zofia nie wystawia faktury. Zanim dostaniesz znieczulenie dają ci do podpisania papier o dobrowolnej darowiźnie w wysokości 600zł na rzecz szpitala. Więc oni nie wymuszają opłaty, tylko ty dobrowolnie się na nią zgadzasz, co trochę jest nie fair bo w bólu porodowym każda kobieta podpisze wszystko co jej podsuną.

Ja jeszcze myślałam o szpitalu na Inflackiej, ze względu na dobry dojazd i darmowe znieczulenie. Do Zofii trudno się dostać, duże obłożenie, ale warto, szpital ma nowe sale, nowy budynek z położnictwem, salki w których się leży też fajne i przytulne.

Boli mnie, że teraz termin mam w wakacje, a to poród mi wypada jak raz na dolnym śląsku. Pozostaje mi więc szpital Latawiec... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5618499 Napisano: 21.03.2013 20:34:02 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

@benasia - dzięki za zrozumienie emotka

Na początek podpytam dziewczyn z Warszawy - jaki szpital polecacie? Nie czytałam jeszcze żadnych opinii i nie wiem, gdzie najlepiej się kierować, kiedy już się zacznie poród.

Jak mieszkasz gdzieś w okolicach Bemowa to zapraszam, chętnie pogadam i pomogę w wyborze szpitala. Ja osobiście rodziłam w Zofii, i nie wyobrażam sobie rodzić gdzie indziej. Porodówka nowiutka, wanienki, muzyczka, woreczki, wanienki, piłki, drabinki, fotele porodowe miodne, jak w hotelu, brak tylko tv na ścianie emotka Muzyczka oczywiście też jest. Położne miłe i kochane, lekarze są super. Jedyna wada tego szpitala jest taka, że ma ogromne obłożenie i musisz się liczyć z tym, że trafisz na gorący okres i będziesz musiała leżeć na dostawce w korytarzu - podpisujesz na to zgodę przy przyjęciu, aa no i znieczulenie jest płatne 600zł, co na Inflanckiej na przykład jest za darmo. Wyświetl w wątku >>
0 0