Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5618125 Napisano: 21.03.2013 14:06:12 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Minia ten syrop jeszcze gwałtowniejszy. Mąż dostał do od gastrologa na ostre zaparcia. Na prawdę lżejszy jest czopek, tylko daj jej kawałek a nie cały.

Minia, dokładnei jak Agusia napisała, najpierw czopek, syrop w ostateczności. Czopki glicerynowe nie sa silne, daj pół do pupki i w przeciągu 30min powinno pójść. Zawsze możesz zwykłą wazelina posmarować ujście ale przy zaparciach zdecydowanie czopek

Poza tym czopek zadziała bardziej miejscowo i jest mniej inwazyjny dla całego organizmu. A syrop to i po żołądku, jelitach, wątrobie... Po co dziecko od razu tak truć. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5618058 Napisano: 21.03.2013 12:56:01 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

Dziewczyny ja poszczę w ramach wielkiego postu. Nie jem słodyczy ale nie ze względu religijnych bardziej dlatego że jadłam słodkie na potęgę i potrzebowałam przyzwyczaić się do nowych niesłodzonych smaków. Pierwsze dni były koszmarne...ale teraz już jest spoko. Po poscie wiem że bedzie mi łatwiej ograniczyć bo wrzerałam już wszystko co słodkie i miałam napady jakich nawet w ciazy nie miałam,,, emotka emotka emotka
Licze że po poście bede jesc słodkie góra 3 dni w tygodniu. A diet tez nie uznaję, jesli chodzi o ruch to teraz Dominiśki trzeba stale pilnować wiec i ruchu wiecej...

Aaa napady :d Ja to co najwyżej tabliczkę czekolady wetnę, albo batona wsunę. Nie jest więc źle. Yhh nie ma to jak wiosna emotka Śnieg napiernicza... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5618033 Napisano: 21.03.2013 12:45:18 w Konkursowiczki w ciąży
minia napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

minia czopki są dość mocne a syropek nie mam pojęcia bo nie słyszałam o nim. A naturalne metody nie działają ??

po lekach i antybiotykach jej sie wszystko wstrzymało emotka
nie dawalm nigdy jej czopków i boje sie ze działaja gwaltownie

ja po porodzie uzywałam i nie chcialabym by moja corka tak samo reagowala

Minia ten syrop jeszcze gwałtowniejszy. Mąż dostał do od gastrologa na ostre zaparcia. Na prawdę lżejszy jest czopek, tylko daj jej kawałek a nie cały. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5618029 Napisano: 21.03.2013 12:43:34 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

dolly napisał(a):

katrin22 napisał(a):

rachel napisał(a):

katrin22 Narobiłaś mi smaka na ten tort:)) A ja na poście:((

rachel daj spokój z postem emotka ja już pościłam, mało dało, więc póki co odpuściłam, czekam na wiosnę, będzie wiecej ruchu emotka

to samo miałam napisać, bo zawsze... no oki, zazwyczaj jest tak, ze dziewczyny niby nie jedzą bo o linie dbaja, albo chca sie odchudzic a i tak nic z tego nie wychodzi, wiec to jest takie hmmm oszukiwanie siebie w sensie ze chce sie siebie przekonac ze sie o siebie dba czy co? Ja pytam powaznie bo ja nie stosowalam nigdy zadnej diety odchudzajacej, czy tam jakiegos odmawiania sobie pyszności

Ja Ci powiem tak, u mnie to jest takie oszukiwanie siebie, bo co z tego, że ja przez naście dni nie jem smażonego, itp. jak potem najdzie mnie chandra i zjem batonika, ciastka itp. i te 2kg co mi spadło wraca jak bumerang. Zresztą nie chce mi się oddzielnie gotować dla męża i dla mnie. Ja chudnę wiosną/latem wtedy więcej coś się robi na dworze, a sama dieta nie wystarcza.

minia ja dawałam dziecku kawałeczek czopka glicerynowego, ale tylko w czasie kryzysu. Spróbuj dawać soczki owocowe, np. jabłko ze śliwką itp.

A ja nie stosuję diet, jem co chcę i kiedy chcę i jakoś żyję, trochę tłuszczyku na brzuchu i tak będzie, po ciąży dojdzie kolejny. Zjadłam najsmaczniejsze suszi z gotowanym łososiem, idę sprzątać. Teściu wpada a ja mam chlew i to prawie dosłownie. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5617903 Napisano: 21.03.2013 10:56:56 w Oddam za darmo
efelinkaaa napisał(a):

może ktoś zbiera...

10pkt velvet: 5GNWJC7KL

Dziękować emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5617901 Napisano: 21.03.2013 10:55:03 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

benasiu, może być czapka pod kask, albo chustka
ważne żeby przylegała dobrze do głowy i była cienka

na chłodniejsze dni możesz mu założyć polarową nawet

są takie specjalne czapki pod kaski (rowerowe, narciarskie, wspinaczkowe itp), również z windstoperem (oddychają, ale nie przepuszczają wiatru) - coś w tym stylu: http://climbrock....-children-black.html (rzuć sobie okiem na kształt)

w zwykłej czapce, która ma zawinięcie materiału może mu być niewygodnie - ale to już sami zobaczycie

Monia, gratulujemy sukcesów emotka Benek mi sam jeszcze nie chodzi (całe szczęście emotka ), za to z pchaczem/krzesłem/stolikiem - biega
mnie to wykańcza nerwowo bo już widzę jak glebe zalicza i wybija wszystkie zęby jakie ma - ale on absolutnie nie ma zamiaru się przewracać emotka

Nie bój żaby z dnia na dzień ci pójdzie, nawet nie będziesz wiedziała kiedy. Potem zacznie się wspinać, sprawdzać granice swoich możliwości, a ty będziesz myślała co to dziecko może w tej małej główce jeszcze wykombinować emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5617466 Napisano: 20.03.2013 18:05:18 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

rachel napisał(a):

dziewczyny ja przed tematem roczkowym i mam pytanie robiłyście może mase lukrową same? Zastanawiam się czy nie zrobić tortu samodzielnie. W necie znalazłam przepis ale nie mogę dostac syropu glukozowego ...

A ja znów wyskoczę z autoreklamą emotka
Mój torcik na roczek Kubusia i masa własnoręcznie zrobiona.

http://kacikkasi..../tort-na-roczek.html

A pewnie, jak masz z czym się reklamować to to rób emotka Popieram i zazdraszczam talentu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5617430 Napisano: 20.03.2013 17:20:00 w Konkursowiczki w ciąży
Wiecie co? Załamana jestem krzyżówkami szyfrówkami, rozwiązuję i wyszło mi KSZYK jako jedno hasło, czy to analfabeci układają? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

agusia147

#5617212 Napisano: 20.03.2013 12:54:40 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

to ja juz bym wolała hulajnogę

Ja chyba też emotka Albo coś takiego: http://allegro.pl...109-i3104427270.html Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5617195 Napisano: 20.03.2013 12:39:25 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

dziewczyny ja przed tematem roczkowym i mam pytanie robiłyście może mase lukrową same? Zastanawiam się czy nie zrobić tortu samodzielnie. W necie znalazłam przepis ale nie mogę dostac syropu glukozowego ...

Na allegro możesz kupić taką masę w wiaderkach np. białą. W markecie dokupić barwniki. Masz przynajmniej pewność, że jest ok. Ja miałam ochotę sama robić tort na roczek, a w końcu kupiliśmy w Auchan i powiem szczerze - tort był pycha. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5617181 Napisano: 20.03.2013 12:28:21 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

agasiam napisał(a):

dzięki koper za info. ja myślałąm o takim http://allegro.pl...166-i3105258241.html
lub http://allegro.pl...osc-i3105044018.html

przepraszam Cię Agasiam, ale jak widzę plastykowe koła i to jeszcze w tej cenie to z krzesła spadam - tylko nie wiem czy ze smiechu czy ze zdziwienia. Ponad 200zł za takie koła???
Jeżeli macie rowerek biegowy to ja bym tego nie kupowała, bo i po co- a jak się okaże, że będzie służył do pchania przez dziecko, to tym bardziej wyrzucicie pieniądze w błoto.
Juz duzo bardziej mi sie podobają te Puky co Ci Dianek pokazała, widać że solidniejsze
Jak bardzo się upierasz to kupcie 4-kołowy malutki, ale ja bym przeczekała mają biegowy.

Przynajmniej przy recyklingu nie będzie wątpliwości do którego kontenera wrzucić. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5617169 Napisano: 20.03.2013 12:20:31 w Konkursowiczki w ciąży
Ten mi się mega podoba, ale cena powala, przynajmniej mnie w tej chwili: http://www.puky.p...58b3c83014e5c99c2258 Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5617152 Napisano: 20.03.2013 12:02:10 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Sąsiadka miała taki z marketu za 140zł rowerek trójkołowy, z rączką do pchania jakby co, dziecko miało też podnóżki, i z przodu jakieś bajery święcąco - grające, no i koszyczek na jakieś pierdółki. Była zadowolona.

Wiem o jakim piszesz, mi się takie strasznie nie podobają. Mają za dużo bajerów (melodyjki i inne przyciski, jakieś parasolki doczepione i jak jedzie to gra emotka
Agusia te rowerki mają pseudo pedały, bo nimi nie da się jechać, to takie chińskie g...

Ja mam w planie kupić biegowy,ale jeszcze czas emotka

No gra i buczy emotka Wkurzające, ale lepiej na dworze niż w domu coby grało. Ja jak młodemu kupię to jakiś drewniany biegowy - podobają mi się takie. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5617112 Napisano: 20.03.2013 11:19:55 w Konkursowiczki w ciąży
Sąsiadka miała taki z marketu za 140zł rowerek trójkołowy, z rączką do pchania jakby co, dziecko miało też podnóżki, i z przodu jakieś bajery święcąco - grające, no i koszyczek na jakieś pierdółki. Była zadowolona. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5617074 Napisano: 20.03.2013 10:46:06 w Konkursowiczki w ciąży
abodak napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Dobrze, że panowie dzieci nie rodzą, bo człowieka w takim wypadku na ulicy byś nie spotkała emotka Ja widzę po swoim jak niski ma próg bólu, najmniejsza ranka to od razu - rękę mu urwało emotka Nie wiem jak panowie mogą na wojny śmigać emotka

Na wojnie dochodzi do głosu jeszcze jeden czynnik męski,ktory uaktywnia się w obecności innych facetów czyli ,,CO???Ja nie dam rady? emotka

O tak to racja emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5617028 Napisano: 20.03.2013 09:52:28 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

dianek napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

ps dianek powiedz Ty mi, czy jak robisz odrosty dredów ( szydełkujesz) też Ciebie tak boli ? Bo ostatnio miałam ochotę mojemu zostawić szydełko w czaszce emotka ( tz ja jemu robię, a on tak jęczy)

jak jestem na trzeźwo to jęczę emotka ale zazwyczaj mi mężu dokręca przy piwie/winie, więc nie mam powodu by marudzić emotka

acz - podobno facetów to bardziej boli - no ale wiadomo jak oni ból znoszą... emotka

kwestia jeszcze jakim szydełkiem robisz
0,5mm jest spoko, ale 0,6mm się już robi masakra - za dużo włosów wciąga i ciąąąągnie

0.5 jak nie mniejszym, czasem początkowo 0.6 a mniejszym wykańczam. Nooojego strasznie boli, jakieś 2 tygodnie temu zrobiłam mu góre ( tzn on ma tylko tył) a dół mimo,że mega odrost dziad nie daje zrobić emotka Normalnie zadziobie go tym szydełkiem emotka

Matko mały mi chyba wszystkie wnętrzności obił w nocy emotka

Dobrze, że panowie dzieci nie rodzą, bo człowieka w takim wypadku na ulicy byś nie spotkała emotka Ja widzę po swoim jak niski ma próg bólu, najmniejsza ranka to od razu - rękę mu urwało emotka Nie wiem jak panowie mogą na wojny śmigać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5617003 Napisano: 20.03.2013 09:15:28 w Konkursowiczki w ciąży
Hehe wariatki z was emotka Ja kiedyś chciałam dredy, ale mi się odwidziało, dlatego, że dość często zmieniam fryzurę, a dredy są jakoś tak bardziej na stałe, no i rozplątać się tego nie da i albo czekać na odrastanie, albo ściąć i też czekać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5616887 Napisano: 19.03.2013 23:07:07 w Konkursowiczki w ciąży
Podobno ma być Wielkanoc taka zaśnieżona. Beeeeeee Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5616580 Napisano: 19.03.2013 17:35:59 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

U nas wczoraj było lepiej, a dziś znów jeść nie chce i rano jedna duża kupa, a potem dwie małe, ani radkie ani gęste., mam dość emotka

Biedna, nie wątpię, że masz dość. A on w ogóle nie chce jeść? Czy pojedynczych dań? Może jakiegoś herbatnika mu daj? Wyświetl w wątku >>
0 0