Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5616579 Napisano: 19.03.2013 17:34:26 w Oddam za darmo
agusia147 napisał(a):

2 x 1pkt kinder pierwszej osobie pw

ODDANE Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5616575 Napisano: 19.03.2013 17:30:25 w Oddam za darmo
2 x 1pkt kinder pierwszej osobie pw Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5616572 Napisano: 19.03.2013 17:29:20 w Konkursowiczki w ciąży
Ja jestem ciepłolubna, toteż w domu mamy zawsze ciepło i nawet w zimę w krótkich rękawkach śmigamy po domu. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5616444 Napisano: 19.03.2013 14:40:27 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

A mój śpi pod kołederką od kiedy przesypia sam całą noc czyli jak miał ok 3-4 miesiące to już spał pod kołderką. Jedynie latem zamiast kołderki daje mu cieniutki kocyk emotka

Tylko allice z piór często uczula pościel... Ja np nie mogę pod taką zwykła bo zaraz kicham...

A ja sobie nie wyobrażam innej pościeli niż ta z piór. Zwykła kołdra hipoalergiczna wydaje mi się za lekka, poduszka za mało puchata. Nie lubię spać na plackach emotka Ale mąż zaś lubi swoją super cienką i lekką kołdrę, która jest moim zdaniem lekka jak prześcieradło. Mam pełno roboty na kompie a tak mi się nie chce... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5616326 Napisano: 19.03.2013 12:45:52 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Mój Kubuś w zwykłym łóżeczku ze szczebelkami strasznie się obijał, więc kupiłam turystyczne i Mały nauczył się wstawać w turystycznym. To zależy od dziecka, czy od razu wstanie, czy tak jak moje metodą prób i błędów będzie się obijać.

No dokładnie u nas to samo, a że jeszcze w nocy się kręci jak nie wiem, to łapki i nóżki mu między szczebelkami utykały i się szarpał, bałam się, że coś sobie złamie.

kalisto1986 napisał(a):

malutka456 napisał(a):

kalisto1986 sliczne wzory emotka normalnie musze odejsc od komputera, bo zaraz cos kupie emotka emotka

ja początkowo chciałam u niej zamówić kocyko kołderkę , podusie i rożek, ale jak zobaczyłam ten komplet z mothercare który mi przyszedł, to zostałam przy samym rożku.
Na tyle fajny on będzie,że nie będzie na rzepy, a tasiemke/ kokardę (rzepy później czepiają się wszystkiego) , będzie miał kilka metek - do miętolenia. Póżniej jak już nie będzie służył jako rożek - można go użyć, albo jako kocyk, albo podróżną mate ( na szlufkach na tasiemkę, będzie można przypinać zabawki) ahhh mam bzika na punkcie takich rzeczy emotka

W szpitalu nam się rożek nie przydał, preferowali kocyk cieniutki, bo w szpitalu było 25 stopni, więc cieplutko. Ale w domu mały sobie na nim leżał i bardziej jako mata się przydał emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5616009 Napisano: 18.03.2013 21:29:54 w Rossmann
29renata napisał(a):

anialistopad napisał(a):

ja oczywiście farby z rossnetu nie mam emotka

Nie jesteś sama emotka

Mnie chyba Rossnet przestał lubić, ostatnio to chyba wygrałam szczotkę do włosów w styczniu 2012. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5616005 Napisano: 18.03.2013 21:26:43 w Kupony Payback
aneczka155 napisał(a):

Dziękuję Wam za odpowiedzi. Kurcze szkoda, myślałam, że trochę punktów wpadnie.No niestety.

I tak jest chyba jakieś ograniczenie, bo za laptopa, który kosztował prawie 8 tyś, dostałam tylko 333pkt. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5616004 Napisano: 18.03.2013 21:25:01 w Konkursowiczki w ciąży
PS. Odnośnie pościeli, to u nas się nie sprawdziła, najlepszy jest śpiworek. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5616003 Napisano: 18.03.2013 21:24:32 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 napisał(a):

kalisto1986 wlasnie znalazlam posciel mothercare cyrk czy jakos tak, sliczna emotka ale cena mnie przeraza, za 300zł mam nowe lozeczko emotka

My łóżeczko kupiliśmy za 200, takie turystyczne. U dziadków Kamiś miał ze szczebelkami, było fajne przez pierwsze pół roku zanim zaczął się porządnie wiercić, kręcić i wstawać. Potem zaczęły mu łapki między szczebelki włazić i płacz był nieziemski, do tego ile razy uderzył się główką o szczebelki. W turystycznym nie ma tego problemu bo jest miękkie, a oprócz tego składamy w bagażnik i możemy jechać np. na wakacje. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5615941 Napisano: 18.03.2013 20:13:16 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

aga 500zł miesięczne to wg mnie bardzo dużo i mnie stać by nie bylo na takie...

Gdybym nie musiała płacić ZUSU to w zamian bym wzięła wypasione medyczne. To chyba nie ma większego znaczenia, której "firmie" płacę. Z tym, że prywata da mi to, że dzwonię i mam umówioną wizytę nawet tego samego dnia, a nie za tydzień, miesiąc czy nawet pół roku. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5615640 Napisano: 18.03.2013 15:26:56 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

agusia wszystko fajnie z prywatnymi lekarzami puki jesteśmy zdrowi, gorzej jak ktoś zachoruje na bardzo poważną chorobę, wtedy prywatne operacje/leczenie itp już nie jest tak wesołe ...

rachel nie słuchaj tego lekarza emotka karm jak najdłużej emotka Na opryszczkę świetnie pomaga kompleks witamin b, w ciąży można, sprawdz czy karmiąc też emotka

Za 500zł miesięcznie masz tak wypasione ubezpieczenie medyczne, które obejmuje leczenie szpitalne itp i to w prywatnych obiektach. Gdyby mnie było stać byłoby super. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5615536 Napisano: 18.03.2013 13:57:47 w Konkursowiczki w ciąży
quaqua napisał(a):

rachel napisał(a):

Mąż po wizycie a ja zszokowana. Poprosiłam żeby zapytał co moge używać na opryszczkę kiedy jeszcze karmię, Pani doktor skomentowała że należy już przestać karmić skoro mała ma 11 miesięcy...mąż nie zapytał dlaczego ...ale ja się nurtuję dlaczego emotka
chciałam karmić ją do roku a póżniej przez pł roku ograniczyć do wieczornych karmień, wiecie może o jakiś przeciwskazaniach?

Nie słuchaj takiego lekarza! Karm jak Ci intuicja podpowiada i cieszcie się tymi pięknymi momentami. Ja gdyby się udało to też długo chciałam karmić, ale przy pierwszej córze udało mi się 3 miesiące, przy czym przegłodziłam dzieciaka przez dobre rady płynące zewsząd, a teraz drugą karmię 2 tygodnie i niestety już dokarmiam emotka Moja mama też nas krótko karmiła. Żałuję bardzo, ale przecież nie będę dziecka głodzić (po każdym karmieniu płacz, bo jest głodna jeszcze, ssie prawidłowo, tylko po 2 minutach nie łyka, bo nie ma co...). Tak więc pierś do przodu, karm długo, a o lek na opryszczkę zapytaj innego dr.

Dziwię się, że nie kazał jej się puknąć. Ja bym chyba czegoś takiego bez komentarza nie zostawiła emotka Jak daje wam radość karmienie się tyle czasu, to czemu masz tego nie robić? Ja Kamisia karmiłam 2 miesiące, myślę, że gdybym miała więcej samozaparcia to dałoby radę dłużej... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5615501 Napisano: 18.03.2013 13:28:58 w Konkursowiczki w ciąży
minia napisał(a):

ja tez jestew wściekła ze co miesiąc place skladki
a do dentysty i ginekologa
no i do pediatry chodze prywatnie

A prywatnie nie chodzi się co miesiąc, więc nie płacąc głupiego Zusu można by nieźle zaoszczędzić. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5615402 Napisano: 18.03.2013 12:19:06 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

Dianek fotki super , mały to słodziak
Benasia ja ostatnio też się boję do domu wracać jak wymieniamy się z mężem opieką nad małą, a nie jest to taki stopień zaawansowania w chodzeniu...niezły odkrywca:)
Katrin22 mój mąż dostał wysypki od pasa w zwyż i czeka teraz na wizytę u lekarza, Pani pielęgniarka powiedziała że coś jest bo dużo ludzi z czymś takim przychodzi. Zobaczymy jak wyjdzie co mu powiedzą.

Ja załatwiłam dzisiaj wszystko z NFZtem i za trzy dni będę figurowac w systemie. U mnie problem był z ZUSem który nie przesłał do NFZtu mojego zgłoszenia do ubezpieczenia, a składki mają wpłacane normalnie i z niczym nie zalegam...żałosne i wkurzające że to pacjent musi udowadniać że nie jest jeleniem ! emotka

Dla mnie ZUS to jakaś porażka, ciagną kasę nie małą co miesiąc, co normalnie odkładając niezłą sumę bym miała. Do lekarza się dostać do graniczy z cudem. Darowaliby sobie ZUS, wzięłabym wypasione ubezpieczenie zdrowotne - kasa podobna.

Kurcze chodzić nie mogę, tak rozwaliłam sobie nogę o kant ściany jak młodego do wyjścia z tatą szykowałam. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5615338 Napisano: 18.03.2013 11:32:46 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

A mojego dziś coś wzieło na wspinanie - normalnie mam dosć bo otwarłam mu łózeczko jego tzn wyciagnełam 2 szczebelki a on sie wspina na kosz z klockami i podciaga i gora łózeczka chce wlatywać do środka, potem jako ze przewijak mialam na łóżeczku wszedł na ten przewijak usztywniany, potem probował mimo ze ma wyjscie miedzy szczebelkami wyjsc góra - masakra emotka

Ale pochwale sie że dostaliśmy w weekend nocniczek i Mikołaj zrobił dziś pierwszy raz kupe do nocnika -jestem z niego bardzo dumna :zawstydzony emotka

Tylko mam takie pytanie moze głupie -czym myjecie po tym nocnik? bo skoro mam miec go w pokoju i nie wiem czy młody nie bedzie uzywał go do innych celów to musze go umyc porzadnie... emotka

Hehe nie możesz go spuścić z oczu. Ja jak muszę iść do toalety a jesteśmy sami w domu, to zazwyczaj daję go do łóżeczka i wrzucam mu zabawki, żeby się zajął sobą. Normalnie bałabym się go zostawić, zwłaszcza po tym jak dwa dni temu mi zeskoczył z łóżka na podłogę z pełną premedytacją. Wylądował na pupie i się rozpłakał, ale zrobił to. Żadne łóżko nie jest już dla nie go przeszkodą, po prostu wchodzi, na stół wchodzi. Normalnie oczy dookoła głowy.

A ja planuję przemeblowanie w mieszkaniu. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5614975 Napisano: 17.03.2013 20:57:23 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

dade mieliśmy jedną, przelał szybko
a to Aga my mieliśmy active baby (takie niebiesko-zielone opakowanie), 2 szt od sąsiadów pożyczone, przelał po 1,5h emotka

jakąś próbną Premium Care w takim razie muszę dopaść

czeka nas 2-dniowy wypad, wielo zostają w domu, bo w plecaku tego targać nie zamierzam, natomiast nie ma też opcji, żeby po 1,5h Benek był zasikany cały, bo nie będzie go jak przebrać...

eh z tym sikaniem emotka

My na noc ubieramy Premium Care, i dają radę. Rano młody ma suche ubranie, wiadomo, że pampers będzie nasikany, ale przynajmniej ubranie suche.

Mieliśmy też Huggies i nie były złe. Porównywalne do Active Baby, a tańsze.

Tak na prawdę musisz sama potestować, bo każde dziecko jest inne emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5614954 Napisano: 17.03.2013 20:17:41 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

dziewczyny, szukam bardzo chłonnych jednorazówek, znacie jakieś?
przetestowaliśmy rassmanowskie i zwykłe pampersy - są przelane po 2 siknięciach, czyli po 1,5-2h

szukamy czegoś, co wytrzyma przynajmniej 4h (nockę już będzie miał w wielo) - zna ktoś coś co da radę?

Ale są różne pampersy. U nas najlepiej się te Premium Care sprawdzają - najchłonniejsze - w takich młody nawet całą noc daje radę, nie są też złe active baby. Nie polecam tych sleep&play bo nie dość, że nie mają gumki w pasie, to u nas po dwóch sikaniach całe ubranko mokre.

Kamisiowi się kręcenie włączyło emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5614936 Napisano: 17.03.2013 20:00:34 w Konkursowiczki w ciąży
Jak chodzi o cyrk, to zawsze miałam mieszane uczucia, bo mimo że tam ładnie i kolorowo i dla dziecka na pewno atrakcyjnie, to z mojej strony to jest trochę męczenie zwierząt. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5614873 Napisano: 17.03.2013 18:48:06 w Konkursowiczki w ciąży
bridget napisał(a):

w szpitalu ewus nie wystarczył , maz musiał mi rmue aktualna doniesc, ale jazda teraz z tymi porodówkami i czekaniem do jutra:))

Hehe niech zaciskają nogi emotka Ból musi mieć ta, co urodzi godzinę albo parę minut przed północą. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5614831 Napisano: 17.03.2013 17:16:34 w Konkursowiczki w ciąży
A mnie jeszcze ani razu o rmua nie zapytali. Swoją drogą jak sama siebie zatrudniam to nie powinnam jej sama wystawiać? Jak to zrobić? Wyświetl w wątku >>
0 0