Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#5593567 Napisano: 23.02.2013 19:00:21 w Czas na zmiany...
Czy tylko ja tak mam, że klikając na linki na forum (i teraz też zauważyłam w konkursach) przekierowuje mnie na różne strony i to za każdym razem na inne? Musze dopiero skopiować link i wrzucić do przeglądarki. Strasznie mnie to denerwuje... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5593450 Napisano: 23.02.2013 16:12:46 w Wkurza mnie...
agamaty napisał(a):

asante napisał(a):

agamaty napisał(a):

co za rodzinka, zamiast ciebie ugościć tym co przywieźli to jeszcze ty do sklepu musiałaś lecieć? Wykracza to poza moje pojęcie kultury, naprawdę...

Wiesz, ja nie ma problemu z przyjmowaniem gości, lubię to, mogę ugotować obiad i zrobić ciasto, nie ma problemu - pod warunkiem, że goście są umówieni, a ja jestem zdrowa. To co się wydarzyło jest nie tylko poza pojęciem kultury w dobie telefonii komórkowej, ale też sięga poza moją wyobraźnię. A na kuzyna byłam zła wcześniej o kilka spraw, a nie zapraszając rodziców i przychodząc do mnie na obiad i spotkać się z nimi u mnie przerosło jego poprzednie wyczyny.

ech... ludzie to są naprawdę dziwni czasem. Ja też lubię zaprosić gości i coś upichcić, ale mogę sobie wyobrazić jak się musiałaś czuć biegając do sklepu z gorączką. A kuzyn jakoś to w ogóle skomentował?

mnie za to wkurza, że specjalnie podjechałam dziś do dayli i kupiłam pastę na konkurs. Wróciłam do domu oczywiście bez paragonu. Grrr...

Nie, nie skomentował, przychodząc do mnie rzucił "no skoro Was już tutaj tyle jest, to jeszcze ja przyszedłem", a na pytanie ciotki czy przyniósł jej puste pojemniki, w których przywiozła jedzenie powiedział "no przecież nie mam czasu tego przekładać" i siedział dalej u mnie.
Mikki, choroba jak mówiłam nie odstraszyła, mówiłam że jestem chora, a ciotka pracuje w szpitalu wiec stwierdziła, ze ona się nie zaraża, bo już dawno byłaby chora. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5593384 Napisano: 23.02.2013 14:45:54 w Wkurza mnie...
agamaty napisał(a):

co za rodzinka, zamiast ciebie ugościć tym co przywieźli to jeszcze ty do sklepu musiałaś lecieć? Wykracza to poza moje pojęcie kultury, naprawdę...

Wiesz, ja nie ma problemu z przyjmowaniem gości, lubię to, mogę ugotować obiad i zrobić ciasto, nie ma problemu - pod warunkiem, że goście są umówieni, a ja jestem zdrowa. To co się wydarzyło jest nie tylko poza pojęciem kultury w dobie telefonii komórkowej, ale też sięga poza moją wyobraźnię. A na kuzyna byłam zła wcześniej o kilka spraw, a nie zapraszając rodziców i przychodząc do mnie na obiad i spotkać się z nimi u mnie przerosło jego poprzednie wyczyny. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5593373 Napisano: 23.02.2013 14:34:11 w Wkurza mnie...
mikki85 napisał(a):

skoro byłaś chora, miałaś pretekst, żeby odmówić i kuzyn rad nie rad musiałby przyjąć rodzinę

trzeba było jeszcze więcej poudawać, jak się źle czujesz, a nie biec do sklepu...

mówi się "przepraszam, ale nie chcę Was pozarażać !!!"

Uwierz mi, nie musiałby ich przyjąć, bo przezornie o godzinie, o której mieli przyjechać pojechał na uczelnię zawieźć jakiś dokument emotka Mogłabym ich jedynie nie wpuścić, a tego już nie potrafię. Mówiłam, że jestem chora, ale to zupełnie nie podziałało. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5593348 Napisano: 23.02.2013 13:57:15 w Wkurza mnie...
Nie przestaje mnie życie zadziwiać, ciotka ogórki kiszone musi przesłać do Anglii i jeszcze załatwia to przez innych...
Ja miałam w czwartek też ciekawą przygodę z rodziną, do tej pory nie mogę ochłonąć. Zadzwoniła moja siostra, że ciotka z rodziną będzie u mnie za godzinę (jedzie przez pół Polski), bo jechała do swojego syna, który mieszka dwa piętra nade mną, ale on nie ma czasu się z nią spotkać, bo się uczy. Tak tak, dowiedziałam się od niej, bo po co do mnie zadzwonić. W efekcie miałam w moim 30-metrowym mieszkaniu, chora, 10 niezapowiedzianych osób z rodziny. Żeby ich czymś poczęstować, musiałam z gorączką biec do sklepu, a na podłodze stała pełna torba gołąbków, krokietów itd. przygotowanych dla synka, który nie ma dla nich czasu. Oburzenie wywołał u mnie brak cukru (no nie miałam bo nie używam a akurat się skończył). Na szczęście kupiłam. Zrobiłam obiad, na który... przyszedł mój niezapowiedziany kuzyn z góry i siedział u mnie 3 godziny. Nie zaprosił ich do siebie nadal, bo przecież nie ma czasu. Zaniósł tylko torbę do góry i wypakował jedzenie do lodówki. Po ich wizycie jestem dużo bardziej chora fizycznie, do tego doszedł szok psychiczny...
Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5593040 Napisano: 22.02.2013 23:03:43 w Dyskusje o wynikach konkursu
ktosiu napisał(a):

asante sana kiedy organizator uważa plagiaty za przejaw sprytu czy intencji uczestnika, to zakrawa to na ironię. Pozostaje mi tylko rozłożyć ręce z bezsilności...

Mnie też ręce opadły... Jeszcze swoją wypowiedz zakończył czymś w rodzaju "przecież to tylko zabawa" Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5593005 Napisano: 22.02.2013 22:27:32 w Dyskusje o wynikach konkursu
ktosiu napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

ktosiu napisał(a):

Jestem porażona skalą zjawiska, jakim jest plaga plagiatów. Szkoda, że ciągle nie ma bata na takie nieuczciwe osoby. emotka

"najlepsze" jest to,że gdyby podali nazwiska to okazałoby się,że połowa plagiatorów to forumowicze emotka Co jak co, ale dziwie się,że takie osoby nie mają za grosz wstydu

Też tego nie rozumiem. Ale jeśli "amatorzy cudzych tekstów" nie mają wstydu, to niech chociaż mają świadomość, że żadnej większej nagrody plagiatem nie wygrają, bo w przypadku publikacji zwycięskiego hasła, prawdziwy autor zawsze zabierze głos. Wyobrażam sobie radość kogoś z wygranej wycieczki. A potem... wielki wstyd i zgrzytanie zębami emotka

Pytanie czy wstyd czy jednak organizator nie widziałby w tym nic złego. Sama ostatnio pisałam o przypadku na fb, gdzie organizator przyklasną plagiatowi komentarzem "oryginalne czy nie, liczy się intencja", a pod tym podpisało się kilka osób zdziwionych "o co w ogóle chodzi, to co że zdjęcie z netu". Ja myślę, że jedyny sposób na plagiatowanie to są restrykcje. Niestety większość ludzi (żeby nie napisać Polaków) ma to do siebie, że trzeba nad nimi stać z batem, inaczej ani rusz. Gdyby dla przykładu kilka agencji ukarało solidnie plagiatorów oddając sprawę do sądu, naglasniając - szybciutko proceder by się skończył. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5589741 Napisano: 19.02.2013 20:49:46 w Kaufland konkursy
Nie można edytować, zatem post pod postem. W usunięciu maili widzę mały brak logiki - bo skąd wiedzieliby komu napisać i na jaki adres mailowy gdyby "usunęło" im maile emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5589739 Napisano: 19.02.2013 20:47:08 w Kaufland konkursy
mikki85 napisał(a):

krzysiek1693 napisał(a):

mikki85 napisał(a):

może im się maile skasowały ??

Raczej brakowało czegoś w wiadomości emotka

ale mia pisze, że wszystko grało...

U mnie było info, że brakowało oświadczenia i paragonu. Oczywiście obie rzeczy były w wiadomości wysłanej. Tak jakby mieli problem z załącznikami. Wysłałam im jeszcze raz to samo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5589655 Napisano: 19.02.2013 19:36:13 w Kaufland konkursy
mia napisał(a):

Sprawdźcie skrzynki! emotka
Kilka godzin temu przyszedł do mnie mail od 4Frame z prośbą o odesłanie skanu paragonu (oczywiście już dawno wysłanego)!
Tym razem na ten drugi adres mailowy ma pójść.

W nagłówku było jeszcze co najmniej 10 innych adresatów!

Dzięki mia za informację, też miałam maila, a rzadko zaglądam do tej skrzynki. Oczywiście w wysłanym mailu było wszystko prawidłowo. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5589223 Napisano: 19.02.2013 13:16:25 w TESCO konkursy
mahuska napisał(a):

brunetka napisał(a):

pawel1615 napisał(a):

juz myślałem ze jakies info o ekspresach emotka

a do kiedy mają czas? skoro już o nich mowa...

mnie coś świta że od poniedziałku by musieli dzwonic emotka

Posiedzenie 22.02 + 10 dni na powiadomienie (nie wiem czy robocze czy kalendarzowe). Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5588896 Napisano: 19.02.2013 00:39:04 w Udane wymiany - polecane nicki:)
Klaudaa - bardzo polecam wymiany emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5586881 Napisano: 16.02.2013 21:01:31 w Wkurza mnie...
koper napisał(a):

asante sana na jakim fanpagu jest ten konkurs?

http://www.facebo...tradycyjne.przysmaki
Tutaj. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5586627 Napisano: 16.02.2013 15:05:07 w Wkurza mnie...
Jest coś co mnie bardziej wkurza niż plagiaty - popieranie plagiatów przez organizatora. No ku... emotka
W jednym z konkursów na fb trzeba było zamieścić zdjęcie potrawy, którą uraczy się swoją Walentynkę. Komisja miała wybrać 3 prace. Po zakończeniu konkursu, stwierdziła, że wybrała pulę zdjęć (prawie wszystkie) i teraz trzeba lajkować i wygrywają zdjęcia z największa liczbą lajków. Mało tego, część zdjęć jest z netu, a zdjęcie wygrywające to już totalny plagiat. Po wpisie ludzi komisja stwierdziła:

Drodzy Czytelnicy! Kiedy organizujemy konkurs zakładamy, że uczestnicy zamieszczają w nim swoje pomysły. Nie mamy możliwości sprawdzania i weryfikowania czy zdjęcia i przepisy są oryginalne. Z pewnością ogromna większość nadesłanych prac na nasze dotychczasowe konkursy była oryginalna i bardzo nam się podobały. Nawet jeśli serce z warzyw i owoców nie jest nowatorskim konceptem, warto pomysł promować: w końcu dowodzi dbałości o zdrowie naszych Walentynek. Pomimo głosów krytycznych, jesteśmy zadowoleni z naszego walentynkowego konkursu - jego celem było przecież przygotowanie czegoś pysznego dla osób, które kochamy, a zdjęcia, rywalizacja konkursowa, to przecież tylko zabawa...
I jeszcze ciekawy wpis uczestnika:

Moim zdaniem zdjęcie serduszka z owoców jest najlepsze, nieważne czy oryginalne. Intencja się liczy. Jeśli kogoś kochasz, dbaj o jego zdrowie. To mi się podoba.

No rany, czy to ja jestem nienormalna, czy nienormalne jest wygrywanie cudzymi pracami, bo już zaczynam się zastanawiać... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5586437 Napisano: 16.02.2013 10:44:50 w Dyskusje o wynikach konkursu
Poczytałam wyniki Bielendy, jestem pod wrażeniem emotka
Dziewczyny, niezgłaszanie plagiatów jest cichym przyzwoleniem na plagiatowanie, proszę, nie róbcie tego... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5586106 Napisano: 15.02.2013 20:41:07 w Biedronka
Nie ma już normalnych konkursów, same loterie... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5585309 Napisano: 15.02.2013 00:13:17 w Wkurza mnie...
asante napisał(a):

rosik93 napisał(a):

Wkurza mnie, że dopiero teraz napaliłem się na święta w Rzymie emotka Była promocja w Wizzair na bilety termin 26-31 marca, a teraz już idą w górę. W Ryanair ceny zmienne termin 30 marca-2 kwietnia wyloty w godzinach późno popołudniowych. Czy 2,5 dnia wystarczy na zwiedzenie najważniejszych atrakcji Rzymu?

2,5 dnia wystarczy na przebiegnięcie się po Rzymie, ale na pewno nie na jego zwiedzenie emotka . Ale to kwestia tego co uznajesz za "najważniejsze", bo dla mnie np. być w Rzymie a nie zobaczyć Muzeów Watykańskich, to jak jeść cukierek przez papierek, a one zajmują cały dzień minimum. 2,5 dnia zobaczysz wszystko "z wierzchu", tylko wtedy nie zapomnij wrzucić monety do Fontanny di Trevi, żeby wrócić i zobaczyć Rzym od środka emotka

A... i pamiętaj, ze w marcu jest przewidywane konklawe, nie wiadomo jakie utrudnienia w ruchu i zwiedzaniu Watykanu zastaniesz. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5585305 Napisano: 15.02.2013 00:07:40 w Wkurza mnie...
rosik93 napisał(a):

Wkurza mnie, że dopiero teraz napaliłem się na święta w Rzymie emotka Była promocja w Wizzair na bilety termin 26-31 marca, a teraz już idą w górę. W Ryanair ceny zmienne termin 30 marca-2 kwietnia wyloty w godzinach późno popołudniowych. Czy 2,5 dnia wystarczy na zwiedzenie najważniejszych atrakcji Rzymu?

2,5 dnia wystarczy na przebiegnięcie się po Rzymie, ale na pewno nie na jego zwiedzenie emotka . Ale to kwestia tego co uznajesz za "najważniejsze", bo dla mnie np. być w Rzymie a nie zobaczyć Muzeów Watykańskich, to jak jeść cukierek przez papierek, a one zajmują cały dzień minimum. 2,5 dnia zobaczysz wszystko "z wierzchu", tylko wtedy nie zapomnij wrzucić monety do Fontanny di Trevi, żeby wrócić i zobaczyć Rzym od środka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5584957 Napisano: 14.02.2013 19:14:57 w Wkurza mnie...
goralecka napisał(a):

To super emotka w takim razie kupuje bilety

Masz jeszcze opcję trochę droższą od Polskiego Busa, ale szybszą - pociąg TLK z miejscówką 55 zł do Krakowa i w Krakowie przesiadasz się na Szwagropol (autobusy, które bardzo często jeżdżą do Zakopanego) ok. 12 zł. Całość zajmie Ci ok 5 godz. Ale w ferie polecałabym bezpośredni Polski Bus, bo często autobusy są przepełnione w ferie. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#5583460 Napisano: 13.02.2013 17:01:02 w Biedronka
aerdna napisał(a):

samantha22 napisał(a):

czy czeka ktoś jeszcze na przekaz? brakuje mi jednego

Do mnie również nie dotarł 1 przekaz pocztowy. Czy ktoś jeszcze czeka ?

U mnie nie ma 1 przelewu, okazało się, że listonosz zgubił list - na pocztę list dotarł i słuch po nim zaginął. Reklamacja jest w toku... Wyświetl w wątku >>
0 0