Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zezowaty_kot

zezowaty_kot

#7395328 Napisano: dzisiaj o 19:14:25 w Żabka
Nie mogę wysłać zgłoszenia na Kit Kat, ten guzik "wyślij" nie reaguje. Chcę wysłać tekst, ktoś tak miał? Jak wyjdę ze strony, pewnie kod przepadnie?

Ed. Odświeżyłam stronę, kod mogłam wpisać jeszcze raz i tym razem poszło. Pisałam tekst w okienku na żywca, może za długo strona była aktywna Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#7394615 Napisano: 17.09.2026 15:22:57 w moje dzisiejsze wygrane :)

zezowaty_kot

#7394577 Napisano: 17.09.2026 14:41:37 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
e-bon do żabki 100 zł - sprzedam za 70 zł
Sprzedane Wyświetl w wątku >>
0 1 alexmusic

zezowaty_kot

#7394232 Napisano: 16.09.2026 14:45:49 w moje dzisiejsze wygrane :)
Karta 200 zł booksy z AXE rossman, mail Wyświetl w wątku >>

zezowaty_kot

#7393936 Napisano: 15.09.2026 15:42:52 w Wkurza mnie...
Ale mnie irytują "nagrody" w konkursach. Przeglądam bazę i NIC nie zaznaczam, bo to co można wygrać jest żenujące. Tyle szajsu z Chin, już lepiej by dawali paczki z produktami sponsora niż te szkodliwe "ubrania" czy bezsensowne gadżety. Jakim cudem kilka lat temu agencje robiły konkursy z ogromną ilością ekstra nagród (a grało znacznie mniej osób), a teraz kiedy im zainteresowanie promocjami tak skoczyło do góry, to nagrodą główną jest np tablet za 700 zł i 20 nagród pocieszenia w postaci skarpetek. Wyświetl w wątku >>

zezowaty_kot

#7392601 Napisano: 10.09.2026 13:56:25 w Czy informują/ informowali?
Do kiedy jest termin na ostatni etap MOL pepsi? Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#7392139 Napisano: 09.09.2026 13:23:14 w moje dzisiejsze wygrane :)
Zapas ręczników i koszulek żywca 😆😆😆 Wyświetl w wątku >>

zezowaty_kot

#7389753 Napisano: 01.09.2026 19:29:59 w Wkurza mnie...
mampytanie napisał(a):

niestety takie ceny mają salony.. może przez to wciskają za free;)

co do GAP, nie mam doświadczeń, ale czytałam wsio plus wyłączenia itp. i według mnie opcja dobra, no ale niech każdy sam sobie decyduje, bo jednak trzeba dopłacić do tego.

A ta usterka była faktycznie naprawiana, czy tylko skasowali błąd? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#7389744 Napisano: 01.09.2026 19:16:14 w Wkurza mnie...
mampytanie napisał(a):

Tylko właśnie o tym mówię, że jeśli ktoś jest w stanie wydać 500 zł dodatkowo, to nawet jeśli ma kredyty, nie ma to znaczenia. Bo oni tego nie sprawdzają, oni po prostu sprzedają auto i chcą comiesięcznej, stałej opłaty.

Co do ubezpieczenia - miałam na myśli gap, bo ono gwarantuje, że salon auto odkupi po tej samej wartości, po jakiej się ten samochód kupiło. To jest fajna opcja. 

Wiem, że wymiany oleju itp są groszowe. W naszym aucie to koszt 1600 zł plus filtry i oleje. Ale za to mam 3200 w kieszeni, bo dali za darmo i tym samym mam cały czas gwarancję na auto.

Wydaje mi się, że 500 zł dorzucone do budżetu w miarę możliwości, bądź po prostu zrezygnowanie z "głupot" jak np. jedzenie na "mieście"  na rzecz tych 500 zł, to nie jest to żadne zaplecze finansowe, a rozsądna decyzja. Ale wiadomo, niech każdy sam sobie decyduje. 

Ja się cieszę, że już nie wykładam kupy kasy w auto. Dzwonię, przyjeżdżają, podmieniają samochód na zastępczy, a za 1-2 dni mam auto z powrotem. 

Tak gwoli ścisłości dodam, że nie każdy może chcieć "tańsze" auto i przez to też może być temu przeciwny. Wiesz - lepiej kupić starszego merca czy audi, niż nowszego hyundaia czy chińczyka. Tak tylko mówię.

Wymiana oleju z kompletem filtrów za 1600 zł? Pozłacane Ci te filtry dali?  emotka

GAP Ci niczego nie gwarantuje. To tak nie działa. To cała procedura, doszukiwanie się na siłę Twojej winy - i nawet jeśli absolutnie niczemu nie jesteś winna, to przeciąganie wypłaty w nieskończoność, oględziny, opinie biegłych. Wiem jak działa gap na papierze i wiem jak wygląda w praktyce. 
Muszę zapytać- w jakiej sytuacji oddają Ci auto po 2 dniach? Naprawa usterki, przycierka? Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#7389728 Napisano: 01.09.2026 18:59:12 w Wkurza mnie...
mampytanie napisał(a):

1. kredyt 0%? Kupując auto teraz czy za 65 czy 100 czy 165, tyś., za te 5 lat wyjdzie to auto taniej, niż teraz. Oszczędzasz, bo inflacja. 

2. mieszkam na wsi, gdzie nie ma nawet sklepu. Jakieś 450 km od Wawy. Nie wiem, jak wyglada życie w stolicy, bo mam to głęboko w poważaniu:) 

3. Rata 500 zł przy braku jakichkolwiek odsetek, to naprawdę opcja wygodniejsza, niż 5000 jednorazowo. 

4. wkład na auto? Wystarczy odpuścić jedne wakacje za 20 tysięcy. Tyle naprawdę wystarczy.

5. wymiany oleju itp jako hahahah? Mi dali gratisowo 2 kolejne przeglądy oraz oleje i filtry za darmo. Do tego na aucie zeszłam ponad 2.5 tysiąca z ceny. 

6. Auto i naprawy, ubezpieczenia -  wystarczy poczytać o ubezpieczeniu GAP. 

Ja naprawdę nie piszę po złości, bo sama byłam po tej drugiej, przeciwnej stronie. Ale teraz widzę, jak dużą mam oszczędność, mimo tego, że mam ratę za auto.

Rozumiem Twoje intencje, miałaś możliwości  - super. Dostałaś kredyt, jesteś w stanie utrzymać go, może wcześniej w połączeniu z kredytem na dom. Ale nie każdy jest. Naprawa gwarancyjna obowiązuje również na samochody używane - jeśli naprawa jest u "prywaciarza" ma on obowiązek dać papiery i respektować zobowiązania.

Naprawa powypadkowa - tu nie wszystko podczepisz pod ubezpieczenie. Kolejna kwestia - składka skacze do góry, to nie jest tak, że za darmo naprawiają Ci auto, bo swoje wyrównają składkami w przyszłym roku.

Zaśmiałam się z tych "wymian oleju" bo to jest akurat groszowy temat, więc mogą i co miesiąc to robić a kosztować ich to będzie nic. Znacznie trudniej się robi, kiedy faktycznie dojdzie do usterki. Nie raz i nie dwa bardziej opłaca się samemu szukać mechanika, dogadać się z nimi, oni się zgodzą i dajesz im fakturę. Czyli wszystko jest na Twojej głowie. Oczywiście można po prostu auto zostawić na kilka miesięcy w ich salonie, poczekać aż zarośnie trawą, pojeździć w tym czasie plastikowym parchem, który wcisną jako auto zastępcze (i na którym są różne ograniczenia), albo wynająć coś samodzielnie i prosić się żeby zgodzili się na takie rozwiązanie. 

Nie twierdzę, że auto z salonu jest złą decyzją. Przede wszystkim- jeśli masz na to zaplecze finansowe. Ale nie jest tak kolorowo jak obiecują. Papier przyjmie wszystko. Realia są trochę inne, kiedy takie naprawy zgłaszasz i robisz przez salon. Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#7389712 Napisano: 01.09.2026 18:28:49 w Wkurza mnie...
mampytanie napisał(a):

Dlatego lepiej kupić nowe z salonu, niż inwestować w stary. Też w nasze stare auta wykładaliśmy kupę kasy, co było bez sensu. Teraz co drugi salon oferuje auta w super promocjach, na raty 0% bezpośrednio od salonu, gwarancja na wszystko nawet od 7 do 12 lat (w zależności od marki). I nic nas nie obchodzi. Także warto rozważyć. Ba, czasem lepiej nawet odpuścić jedne wakacje, by sobie kupić auto (bo wiadomo, że trzeba wpłacić wkład własny, np. 10-15 tys.). Ale serio, przy ratach 0% (i to pozabankowych, a takich salonowych), z tak długą gwarancją na wszystko (poza wiadomo np. tarczami hamulcowymi, które się zużywają), waaaaaaarto. I jeszcze można wynegocjować darmowe wymiany oleju, przeglądy etc. 
Naprawdę, salony obecnie "za*jają się" o klienta, bo chińczyki robią im mega konkurencję (i w sumie te niektóre chińskie też są naprawdę fajne).
Aha i dodam, że obecnie ludzie nie są zainteresowani zakupem używanych aut... może być wystawione długo i się niestety nie sprzedać.

Jakoś tak mi się gryzie Twoja porada z tym co pisała Pikawka. Pikawka się smuci, że musi zapłacić 5 tys (co jest dla niej teraz obciążeniem), a Ty sugerujesz jej zakup NOWEGO auta z salonu, gdzie wpłata własna byłaby wyższa, plus kredyt by ją obciążał na lata, nie jednorazowo. 

Ludzie nie kupują używanych aut? Wciąż zapominam, że mamy w Polsce taki dobrobyt, że mieszkania tylko nowe i w Warszawie, a samochód jedynie z salonu. Może to kwestia tego, że mieszkam na wsi, może realia u nas inne, ale samochód z salonu nadal w wielu domach pozostaje w kategorii luksusu i marzeń "a jak wygram w lotto"

Samochody są różne, jedne bardziej wadliwe, inne mniej. Ani samochód z salonu nie gwarantuje braku usterek i problemów, ani auto używane nie musi wymagać wielu napraw. 
Co do tych cudownych ofert z wymianą oleju i naprawami gwarancyjnymi - mam taki komentarz: HAHAHAHAHAHAHA
Inna kwestia, że po wypadku, stłuczce i nowy i używany wymaga naprawy. Za którą trzeba zapłacić, albo przy AC się sporo naszarpać. Wyświetl w wątku >>

zezowaty_kot

#7389174 Napisano: 31.08.2026 11:33:12 w Czy informują/ informowali?
pikawka napisał(a):

Żywiec woda Żabka do dzis termin???

Nie, mają jeszcze kilka dni. Wybór do 01.09 max + 5 dni na info Wyświetl w wątku >>

zezowaty_kot

#7388406 Napisano: 27.08.2026 15:45:01 w moje dzisiejsze wygrane :)
Jednak odnaleziony mail z Grześkow (14:59) 
100 do żabki Wyświetl w wątku >>

zezowaty_kot

zezowaty_kot

#7388326 Napisano: 27.08.2026 13:11:06 w Gratulacje! Dla wygranych!
misiamarysia napisał(a):

uzuri
agicho
Belly Dancer
kuoka
Luiza37

Serdecznie gratuluję i dziękuję, że się chwalicie.
I fajnie, że nagrody trafiły znowu "do naszych" z forum.
emotka emotka emotka emotka emotka

I jeszcze Rudzixon, mam nadzieję że nikogo nie pominęłam, bo przejrzałam wątek pobieżnie. 
Serdecznie gratuluję Wam wspaniałych  nagród, emocji, talentu bądź uśmiechu losu w loterii. Oby to szczęście trzymało się Was jak najdłużej i karmiło Was na długie lata emotka  emotka Wyświetl w wątku >>

zezowaty_kot

#7387647 Napisano: 25.08.2026 19:30:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
aleksiak napisał(a):

https://drpepper.pl/lidl/

Dziękuję emotka Wyświetl w wątku >>
1 aleksiak 0

zezowaty_kot

#7387643 Napisano: 25.08.2026 19:27:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Próbuję otworzyć ten konkurs 
https://www.e-kon...azda-po-nagrody-lidl

Lidl dr Pepper. Ale mam cały czas błąd. Ma ktoś może poprawny link? Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#7386519 Napisano: 21.08.2026 13:05:41 w moje dzisiejsze wygrane :)
Nuna1210 napisał(a):

Lodówka Polarbox z "Gładki relaks z BIC", mail 11:25

I u mnie 😁 Wyświetl w wątku >>

zezowaty_kot

zezowaty_kot

#7385759 Napisano: 19.08.2026 15:25:37 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Już sama nie wiem co zrobić, żeby wygrać coś fajnego? Wysyłać zgłoszenia? 😆 Wyświetl w wątku >>