Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zezowaty_kot

zezowaty_kot

#5853860 Napisano: 24.04.2014 11:58:20 w Wkurza mnie...
To ja jej nie kojarzę, z resztą ja raczej nie pamiętam tekstów a zdjęcia profilowe, które w pamięci zapisują mi się w folderze "płaczki" emotka

Ja pamiętam jeszcze sytuację, gdzie do wygrania były pieniądze na marzenie. Wygrały jakieś marzenia dotyczące wycieczek/samochodów itp. Były super zrobione: opis+zdjęcie, ktoś się mocno napracował. Po wynikach tablicę organizatora przejęła kobieta, wylewająca pomyje na zwycięzców, bo ona ma ważne marzenie, chce się leczyć, aby móc urodzić dziecko a nie "takie cenzurarele" i nie może się pogodzić z faktem, że organizator jest bezduszny i dał ludziom na wycieczkę a jej na taki szczytny cel nie dał. Naubliżała innym wtedy, zwyzywała od idiotów, bo mają takie płytkie marzenia a ona jedyna marzy o czymś naprawdę ważnym i to jej się nagroda należy emotka Jak można mieć taki tupet, chyba logiczne, że każdy marzy o tym czego mu brakuje. Jak ktoś nie ma problemów z zajściem w ciążę, to nie marzy o leczeniu a wrzucenie go za to do wora z idiotami i ludźmi płytkimi jest niezwykle krzywdzące. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#5853834 Napisano: 24.04.2014 11:29:04 w Wkurza mnie...
Ostatnio brałam udział w takim konkursie z pytaniem "Dlaczego Ty?", bo przeczytałam odpowiedzi innych i uznałam, że jest szansa, bo akurat na ten konkurs miałam pomysł. Na koniec było 90% żebraczych tekstów, oczywiście większość na temat biedy i smutnych dzieci, 10% coś w zupełnie inną stronę, ciekawe napisane, bez żebrania. Miałam faworytów, byłam pewna, że wygra ktoś z puli "bezdzietne" ale okazało się, że nie. Wygrała kobieta-płaczka, która opisała (dosłownie) jak jej synek bardzo by się cieszył gdyby mama wygrała". Jeszcze żeby to było jakoś fajnie napisane, ale nie, poziom gimnazjalisty, dokładnie tak brzmiało: To ja powinnam wygrać, ponieważ mój synek (imię) byłby bardzo szczęśliwy gdyby mama w końcu coś wygrała. Szczęka mi opadła. Już pomijając te ambitne komentarze, to nie rozumiem na jakiej podstawie komisja uznała, że synek tej pani cieszyłby się bardziej niż synek setki innych pań piszących dokładnie to samo. Idąc dalej - niektóre z tych pań opierających swoje roszczenia do nagrody na dzieciach naprawdę fajnie napisały, wesoło, humorystycznie i jeśli już nagrodzić to raczej jedną z nich za chęci i zaangażowanie, a nie za samo posiadanie dziecka. Dla mnie niepojęte jest jak można wyróżnić jedną kobietę z całej parafii, za to, że urodziła dziecko, Choroba, jeśli takie są kryteria, to powinni nagrodzić też wszystkie inne, które również mają dzieci i również te dzieci są nieszczęśliwe, ponieważ mama nie wygrała emotka
Generalnie uważam, że żebranie na dzieci kiedyś na rodzicach się odbije, bo internet nie zapomina. Umarłabym ze wstydu jeśli kiedyś koledzy mojego syna wygrzebaliby jakiś mój tekst "nie mam pieniędzy i syn marzy o tym kremie na zmarszczki" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#5853622 Napisano: 23.04.2014 22:03:25 w Wkurza mnie...
Ooooo podczepiam się. Kiedyś grałam mniej a częściej wygrywałam. Teraz gram sporo A wpada mało i raczej drobiazgi. Chyba wrócę do metody "rzadziej a konkretniej". Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#5852902 Napisano: 22.04.2014 17:35:15 w WC - rozmowy o wszystkim
black_cat napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

http://wiadomosci...awod-zwyciezca/t5fdj

A tak mi właśnie mąż podesłał emotka
Od artykułu oczywiście dużo lepsze są komentarze emotka

Odgrzewany kotlet, każdy artykuł jest taki sam. Wracają do sytuacji sprzed 10 lat i myślą , że odkryli nową cywilizację.

Czytając komentarze wnioskuję, że jednak dla wielu osób jest to coś, z czym się wcześniej nie spotkali emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#5852886 Napisano: 22.04.2014 16:46:44 w WC - rozmowy o wszystkim
http://wiadomosci...awod-zwyciezca/t5fdj

A tak mi właśnie mąż podesłał emotka
Od artykułu oczywiście dużo lepsze są komentarze emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#5852222 Napisano: 19.04.2014 11:24:30 w Wkurza mnie...
Apo, wyślę Ci link na priv, bo nie chcę z nikogo "złodzieja" robić na forum, nie to miałam na celu. Bo tak jak pisałam, nikt nie ukradł mojego zdjęcia, a zerżnął pomysł. I po prostu zrobiło mi się potwornie przykro... Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#5852218 Napisano: 19.04.2014 11:13:49 w Wkurza mnie...
Tyle, że na dobrą sprawę ja się mogę powkurzać, ale tak całkiem obiektywnie - nie mam patentu na zdjęcie. Ktoś (teoretycznie) mógł wpaść na dokładnie taki sam pomysł jak ja, bo mógł prawda? Nikt przecież nie ukradł mojego ZDJĘCIA, a wykorzystał identyczną koncepcję. Czy to jest niedozwolone? Nie jest, dlatego wiem, że g*wno da ma wypisywanie i robienie z siebie głupka przed organizatorem. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#5852213 Napisano: 19.04.2014 10:59:32 w Wkurza mnie...
malenka napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

To jest mój ulubiony wątek, ale nie wiem czy takie negatywne emocje konkursowe mi kiedyś towarzyszyły... Dół do samej ziemi emotka Już ochłonęłam po wczorajszym incydencie z "koleżanką", a dziś zajrzałam na galerię konkursową, gdzie gram. I co? I widzę jak ktoś na bezczela zerżnął MÓJ pomysł - pomysł na tematykę, na ustawienie, na wygląd, na wszystko. I nie jest to na zasadzie, że ktoś mógł wpaść na to samo, to jest charakterystyczny konkurs i myślę, że moja fota była charakterystyczna, nikt wcześniej nie kombinował w tę stronę. Dlatego roszczę sobie prawa do tego motywu, na który wcześniej nikt nie wpadł. A kilka dni po moim zgłoszeniu pojawia się prawie identyczna praca emotka Ręce mi opadły, nie przypuszczałam, że ktoś może tak bezczelnie skopiować pomysł i to w jednym konkursie, w jednym etapie... Odechciało mi się konkursowania emotka

Napisz do organizatora żeby miał całą sprawę na uwadze podczas ogłaszania wyników. Jeżeli Twoje zgłoszenie było pierwsza i jest tak jak mówisz (tzn. wszystko zerżnięte na bezczela) to uczciwy organizator nie nagrodzi plagiatu. Zwłaszcza jeśli od razu dasz mu do zrozumienia, że monitorujesz sprawę.

Odechciało mi się angażować w ten konkurs, zupełnie. Nie będę wypraszać sobie nagród, ani nie roszczę sobie praw do nich. Organizator widzi, przecież choćby akceptując zgłoszenia (jest moderacja) musiał widzieć, że moje było zgłoszone kilka dni temu a ta pojawiła się dziś. Co nie zmienia faktu, że zrobiło mi się... źle. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#5852208 Napisano: 19.04.2014 10:53:26 w Wkurza mnie...
To jest mój ulubiony wątek, ale nie wiem czy takie negatywne emocje konkursowe mi kiedyś towarzyszyły... Dół do samej ziemi emotka Już ochłonęłam po wczorajszym incydencie z "koleżanką", a dziś zajrzałam na galerię konkursową, gdzie gram. I co? I widzę jak ktoś na bezczela zerżnął MÓJ pomysł - pomysł na tematykę, na ustawienie, na wygląd, na wszystko. I nie jest to na zasadzie, że ktoś mógł wpaść na to samo, to jest charakterystyczny konkurs i myślę, że moja fota była charakterystyczna, nikt wcześniej nie kombinował w tę stronę. Dlatego roszczę sobie prawa do tego motywu, na który wcześniej nikt nie wpadł. A kilka dni po moim zgłoszeniu pojawia się prawie identyczna praca emotka Ręce mi opadły, nie przypuszczałam, że ktoś może tak bezczelnie skopiować pomysł i to w jednym konkursie, w jednym etapie... Odechciało mi się konkursowania emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#5852179 Napisano: 19.04.2014 00:10:53 w Wkurza mnie...
Praca była opublikowana i być może ją wtedy czytała, pamiętała ogólny zarys. Skojarzyła, że tematy podobne i wtedy zaświtał jej ten genialny pomysł emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#5852171 Napisano: 18.04.2014 23:41:16 w Wkurza mnie...
Tak, najwyższa pora ograniczyć tą znajomość do minimum emotka
No tak mi się ciśnienie podniosło po przeczytaniu, że długo nie wiedziałam co jej odpisać. Sama nie wysyłam dwa razy tego samego zgłoszenia, żeby się ewentualnie nie czepiali o autoplagiat, a tu ktoś chce na moich pracach się dorabiać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#5852158 Napisano: 18.04.2014 23:19:46 w Wkurza mnie...
Nie wiem czy jestem bardziej zaskoczona, czy wkurzona emotka właśnie napisała mi znajoma, czy biorę udział w konkursie x. Napisałam, że nie, bo nie mam czasu. Więc poprosiła o link do konkursu y, w którym wygrałam kiedyś rower, bo wypadła na genialny pomysł, że tematy są podobne, więc skoro ja nie gram w konkursie x, to ona wyśle moje zwycięskie zgłoszenie z konkursu y. emotka Jaki trzeba mieć tupet! Swoją drogą, ciekawe ile razy wysłała moje teksty na konkursy, bez mojej wiedzy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#5851748 Napisano: 18.04.2014 11:27:12 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Dotarła brakująca niespodzianka z ebobas za konkurs "Ach te dzieciaki!" Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#5851493 Napisano: 17.04.2014 13:10:31 w Wkurza mnie...
kubatbg napisał(a):

Nom tak, ale nie jest to emotka wkurzające ? przeciez wiele osób czytając ze zrozumieniem warunki konkursu nie dodali postu ! a potem oni je zmienili ... równie dobrze mogli napisać
"spokojnie jak na wojnie .. zaspaliśmy i zamieniamy nagrodę, zamiast pobytu w domku - stare skarpetki . albo teraz zmieniamy zasady i zbieramy lajki .. " emotka emotka

Mnie rozwalił na łopatki kiedyś Rimmel na fb i go zbojkotowałam. Ogłosili konkurs na lajki, zaczęłam maltretować znajomych i mi wyklikali, że byłam w tej grupie łapiącej się na nagrody. 2 godziny przed końcem konkursu napisali, że uznali iż konkurs na lajki jest niesprawiedliwy i zmieniają reguły, wybierze jednak komisja. Oczywiście, rację mają, że konkursy na lajki to nieporozumienie, ale 2 godziny przed końcem zmieniać zasady!? Ja nie orientuję się w tym zdobywaniu tysiąca głosów, siedziałam 3 dni i rozsyłałam wiadomości po znajomych, żeby dowiedzieć się po wszystkim, że ktoś sobie zrobił ze mnie żarty... emotka W życiu u nich w nic nie zagram, dali ciała na całej linii. Ale... tam siedzą niepoważni ludzie, często się zastanawiałam, czy tego fp nie prowadzi uczennica gimnazjum, która uważa się za Boga. Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#5851314 Napisano: 16.04.2014 19:37:03 w Carrefour konkursy
gryszelm napisał(a):

violetta napisał(a):

Ja też nie mogę się doczekać wyników emotka

Byłam pewna, że te zmywarki już dawno porozdawane...ale to chyba była wiadomość z 1 kwietnia... emotka a ja blondynka się okazałam...

1 kwietnia wpadło na forum wyjątkowo dużo zmywarek, samochodów, wycieczek, milionów w toto lotku... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#5851209 Napisano: 16.04.2014 15:39:31 w Wkurza mnie...
kammaro napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Agencje tak niestety zabezpieczają się. Ile razy jak jakaś dzwoniła z normalnego nr to niecierpliwi zamiast czekać to dzwonili pytać się czy są na liście ? emotka
Ja już zauważyłam, że dużo z tego co teraz agencje robią to odpowiedź na zachowania konkursowiczów i nigdy nie będzie lepiej jak nie weźmiemy pod uwagę tego, że po drugiej tronie też jest człowiek

Dokładnie! Mam identyczne zdanie. Na większość zachowań agencji, które teraz nas wkurzają, zapracowaliśmy sobie sami. MY, czyli konkursowicze, bo NIESTETY wszyscy jesteśmy wrzuceni do jednego wora.
A to, co się dzieje, o czym się pisze na forum od ok 2 lat... nawet mi się komentować nie chce emotka

I dzięki temu coraz mniej fajnych, kreatywnych konkursów, a coraz więcej loterii, przy których organizator nie musi walczyć ze stadem niezadowolonych przegranych, którzy przecież "tak się starali, a wyniki są ustawione". Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#5850444 Napisano: 15.04.2014 12:12:37 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
martunik3 napisał(a):

książka Wydawnictwa Jedność "Mamo, pobaw się ze mną. 1001 zabaw na 5 lat udanego rozwoju" z "Ach, te dzieciaki!", niestety bez eBobasowej niespodzianki

Do mnie też przyszło i też bez niespodzianki... Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#5849390 Napisano: 13.04.2014 11:50:02 w Dyskusje o wynikach konkursu
zaczytana-pola napisał(a):

Czy ktoś widział wyniki tego konkursu?

http://urodaizdro...-wydawnictwem-jaguar

Miały być na stronie do 17 marca, ale okazało się, że zakładka z konkursami została wyczyszczona bez podania wyników, a strony z konkursem usunięte.

Pisali na fb, że przepraszają, mają jakiś problem na stronie i niedługo pojawią się rozwiązania wszystkich zaległych konkursów emotka Oni się wywiązują z konkursów, nie sądzę, żeby umyślnie drażnili konkursowiczów. Poza tym ich konkursy przeważnie prowadzone są na stronie i fb, więc nawet jeśli zakładka zniknęła ze strony to nadal wszystko jest na ich profilu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#5848634 Napisano: 10.04.2014 23:04:01 w Dziś cieszę się z.....
Ale mnie rozbawił syn dziś emotka przebiegł i mówi, że on chce być w konkursie. Odpowiedziałam mu, że jak troszkę podrośnie to będzie mógł grać w konkursach. A on wyciąga jakiś paragon z reklamówki i uśmiechnięty stwierdził: już mogę, mam pajagon emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zezowaty_kot

#5848628 Napisano: 10.04.2014 22:47:56 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Ja korzystam z konkursów, które inni wrzucają to i dla innych wrzucam to co ja znajdę.

o to właśnie chodzi!! ale niektórzy tak nie uważają...

ignam napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

E tam, na fb też są fajne konkursy, nie tylko te lajkowe- cenzurakowe, do których mam lajkowstręt. Moja pierwsza wygrana w życiu to był tusz z fb, więc jak mam sentyment emotka

Ostatnio większość wygranych mam z Facebooka, ale jak widzę stale plagiaty to mnie już odrzuca. Zrobiłam sobie folderek na boku i wywalam te strony, których organizatorzy nie reagują na zżynanie, żeby ich przypadkiem znowu nie polubić.
Od donoszenia też mnie odrzuca emotka

no cóż.. mnie ostatnio zbanowano za to, że domagałam się ponownego wyboru laureata, bo nagrodzili plagiatorkę...

zresztą większośc konkursów wygrywają te same osoby, więc zaczyna mi się odechciewać brać udział w nich.
I też nie znoszę brania na litość.
Czasami na czymś mi zależy, ale wolę nie wygrać, niż brać kogoś na litość emotka emotka

Ale konkursy na fb mają jedną, bardzo istotną dla mnie zaletę - rzadko kiedy trzeba coś kupować. A dla bezrobotnego to naprawdę duży plus emotka Wyświetl w wątku >>
0 0