Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika Andrzej007

Andrzej007

#7318388 Napisano: 03.12.2025 11:31:48 w Smolar
joan napisał(a):

Andrzej007 - to jest chyba trochę tak, jak z dowcipami, czyli że każdego może śmieszyć coś innego. A teoretycznie rzecz biorąc, jakoś wszystkie te kabarety mają swoich fanów.

Bynajmniej, tam nie było żadnego żartu, a przy tym zdjęciu nasze polskie kabarety to istna beczka śmiechu  emotka   Po prostu tam nie było żadnego argumentu, żeby ta konkretna fotografia wygrała główną nagrodę, oprócz jednego: BO TAK! Od tej pory wiem, że nie zawsze warto starać się dla Smolara. Dlatego w PP wysłałem zarówno dopracowane, jak i trochę na odwal się filmy. Zgadzam się @8igora9, że coś jest nie tak  emotka Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

Andrzej007

#7318363 Napisano: 03.12.2025 11:05:32 w Smolar
joan napisał(a):

Przepraszam, ale chyba czas, żeby ktoś to tutaj napisał wprost: ZGŁOSZENIE MA SIĘ PODOBAĆ JURY, A NIE TYLKO AUTOROWI.
Amen.

Muszę przyznać rację, choć warto spojrzeć na drugą stronę medalu. Zdarzają się konkursy, w których Smolar publikuje zwycięskie prace i wprawia tym odbiorców w osłupienie. Pamiętam poruszenie na forum związane z konkursem w "Dzień dobry TVN", gdzie główne laury zdobyły fotografie zupełnie przeciętne.
Mam też przykład z własnego podwórka. Znajomy wygrał kiedyś jedyną nagrodę główną w konkursie na Instagramie (przy około 200 zgłoszeniach). Co ciekawe, Smolar w swoich regulaminach zazwyczaj stawia jasne wymagania:

Komisja konkursowa oceniając prace weźmie pod uwagę przede wszystkim następujące kryteria:
  • zgodność pracy z postanowieniami niniejszego regulaminu;
  • kreatywność;
  • humor i niebanalny dowcip;
  • oryginalność;
  • jakość wykonania (dot. zdjęcia/filmu konkursowego)
Wspomniane zdjęcie znajomego nie było ani kreatywne, ani nie zawierało żadnego żartu. Nie było też oryginalne, a jakość wykonania pozostawiała sporo do życzenia. Jedynie temat się zgadzał, ale na tle konkurencji praca wypadała blado. Bez problemu wskazałbym wtedy kilkadziesiąt innych zdjęć, które spełniały powyższe warunki i były po prostu lepsze.

Tak, więc chyba nigdy się nie dowiemy co siedzi Smolarowi w głowie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

Andrzej007

#7318213 Napisano: 02.12.2025 19:44:11 w Smolar
sergrazyna napisał(a):

MGD69 napisał(a):

Naprawdę zabijacie się o klapki Kuboty?

Mnie bardziej dziwi, że ludziom się chciało wysyłać po +5 zgłoszeń na ten konek... No cóż, przy takim zainteresowaniu znowu zobaczymy "klapki" u Smolara

A mnie dziwi, że się dziwicie, że konkurs, w którym było do wygrania 7 x 10000 zł miał duże zainteresowanie. Wyświetl w wątku >>

Andrzej007

#7318134 Napisano: 02.12.2025 15:36:07 w Smolar
Kri napisał(a):

luko922 napisał(a):

Kri napisał(a):

luko922 napisał(a):

1/4, przy tylu nagrodach! strasznie słabo xD
I co, oni pewnie wysyłają losowy rozmiar?

EDIT: Aaaa, zapomniałem, że tam poza tekstami można było wysyłać zdjęcia. A to w sumie spoko, że udało się zgarnąć cokolwiek emotka

Hej, a powiesz czy wszystkie swoje zgłoszenia miałeś filmiki?

Wszystkie tekstowe tylko

Wow, gratulację. U mnie 2 filmika, zdjęcie i tekst i po-prostu zero. Jakoś to zniechęca do uczestnictwa, przynajmniej u Smolara

Kluczowe jest ustalenie, czy na nadesłanych filmikach i zdjęciach znajdował się czyjś wizerunek, ponieważ regulamin był w tym zakresie wyjątkowo restrykcyjny. Oficjalne zasady konkursu stanowiły, że praca nie mogła zawierać żadnego wizerunku, dotyczyło to nawet osoby zgłaszającej. Tymczasem w publicznych odpowiedziach na Instagramie organizatorzy informowali, że dopuszczalny jest wizerunek samego uczestnika. Co więcej, pojawiły się komentarze, z których wynikało, że w prywatnej korespondencji mailowej Smolar utrzymywał jeszcze bardziej surowe stanowisko - wykluczał jakikolwiek wizerunek, nawet jeśli dana osoba była w pełnym, maskującym przebraniu. Wyświetl w wątku >>
0 0

Andrzej007

#7318118 Napisano: 02.12.2025 15:19:04 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Prince Polo 0/5 emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

Andrzej007

#7316350 Napisano: 25.11.2025 13:06:17 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
lukaszn12 napisał(a):

Andrzej007 napisał(a):

lukaszn12 napisał(a):

Yazpik napisał(a):

lukaszn12 napisał(a):

Opinia o agencji Brandbuddies. 

konkurs Lion-zrób to z pazurem. Omijam wybór zwycięzców bo komisja ma swój gust.

Wygrana 200 zł do zalando. Wymagają nr pesel. Na wiadomość, że nagroda nie przekracza 2000 i nie podamy nr pesel odpisali, że będą sprawdzać w urzędzie skarbowym czy „nie został przekroczony łączny limit otrzymanych nagród” totalne wyłudzanie danych😆
Dla mnie to za dużo. Od dziś omijam tą agencję.

A gdzie można zobaczyć wyniki tego konkursu? Bo widziałem jakieś posty na instagramie, ale nie było tam wyszczególnione, kto dostał główne...

Dokładnie tak nie ma wyników konkursu i nie wiadomo kto dostał główną nagrodę odpisali mi, że w tym wideo podsumowującym konkurs są najbardziej kreatywne prace ale filmie jest sześć filmów a nagród głównych były trzy. 

Mój komentarz pod ich Tiktokiem mówiący że widocznie info, kto wygrał główną nagrodę zostanie tajemnicą słodką jak lion usunęli. 

Nie wiem w ogóle jakim cudem tak wielka agencja może używać słów typu „limit nagród”. Ale nawet nie można obarczyć odpowiedzialnością pojedynczej osoby że coś takiego napisała bo nigdy nie odpisuje Ci osoba tylko „zespół”. 🤣🤣

W tym podsumowaniu nie ma filmu, który zgarnął nagrodę z top 3 emotka

Masz na myśli, że żaden pokazany film nie zajął top 3, czy że twój film był na podium ale go nie pokazali?

Mam na myśli, że znam jedną osobę z TOP 3 z drugiego etapu. W podsumowaniu od Lion nie ma tej osoby. Wyświetl w wątku >>
1 lukaszn12 0

Andrzej007

#7316271 Napisano: 24.11.2025 23:15:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
lukaszn12 napisał(a):

Yazpik napisał(a):

lukaszn12 napisał(a):

Opinia o agencji Brandbuddies. 

konkurs Lion-zrób to z pazurem. Omijam wybór zwycięzców bo komisja ma swój gust.

Wygrana 200 zł do zalando. Wymagają nr pesel. Na wiadomość, że nagroda nie przekracza 2000 i nie podamy nr pesel odpisali, że będą sprawdzać w urzędzie skarbowym czy „nie został przekroczony łączny limit otrzymanych nagród” totalne wyłudzanie danych😆
Dla mnie to za dużo. Od dziś omijam tą agencję.

A gdzie można zobaczyć wyniki tego konkursu? Bo widziałem jakieś posty na instagramie, ale nie było tam wyszczególnione, kto dostał główne...

Dokładnie tak nie ma wyników konkursu i nie wiadomo kto dostał główną nagrodę odpisali mi, że w tym wideo podsumowującym konkurs są najbardziej kreatywne prace ale filmie jest sześć filmów a nagród głównych były trzy. 

Mój komentarz pod ich Tiktokiem mówiący że widocznie info, kto wygrał główną nagrodę zostanie tajemnicą słodką jak lion usunęli. 

Nie wiem w ogóle jakim cudem tak wielka agencja może używać słów typu „limit nagród”. Ale nawet nie można obarczyć odpowiedzialnością pojedynczej osoby że coś takiego napisała bo nigdy nie odpisuje Ci osoba tylko „zespół”. 🤣🤣

W tym podsumowaniu nie ma filmu, który zgarnął nagrodę z top 3 emotka Wyświetl w wątku >>
1 lukaszn12 0

Andrzej007

#7316114 Napisano: 24.11.2025 13:17:11 w Smolar
Czy Smolar informuje o negatywnej weryfikacji? Wyświetl w wątku >>
0 0

Andrzej007

#7316088 Napisano: 24.11.2025 11:59:42 w Kupię...
Kupię bon do Media Expert emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

Andrzej007

#7315703 Napisano: 21.11.2025 20:54:05 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Jaki jest limit znaków w Gillette Lidl? Wyświetl w wątku >>
0 0

Andrzej007

#7313726 Napisano: 14.11.2025 16:56:52 w Czy informują/ informowali?
lesks napisał(a):

banka-manka napisał(a):

lilichilimili napisał(a):

A czy może Lion za drugi etap już informował kogoś? Bo mają niby do 14.11 informować.

Informowali dziś. Na story też dali o tym info.

Informowali że będą się kontaktować, a nie że poinformowali.

Już poinformowali. Pewne info z drugiej ręki. Wyświetl w wątku >>
0 0

Andrzej007

#7313401 Napisano: 13.11.2025 15:02:26 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
zezowaty_kot napisał(a):

Whiskas... 153 nagrody, 200 zgłoszeń, w tym moje dwa i trafiłam do puli przegranych 🥲

Witam w klubie emotka Wyświetl w wątku >>

Andrzej007

#7313373 Napisano: 13.11.2025 14:00:41 w Smolar
taak napisał(a):

taak napisał(a):

taak napisał(a):

Czy w konkursie Prince Polo Żabka można pokazać dłonie, podłożyć głos? Czy jest to traktowane jako wizerunek? Ma ktoś doświadczenie? emotka

W regulaminie jest:
na zdjęciu/filmie konkursowym nie może być wizerunku osób/osoby trzeciej.

Ja to rozumiem tak, że ja jako autor mogę być na zdjęciu/filmie, ale poza mną nikt więcej, bo jest wyraźnie zaznaczone, że nie jest dozwolone użycie wizerunku innej osoby niż autor. 

Kiedyś czytałam coś na ten temat i niby np. fragment dłoni w takiej sytuacji mógłby być na zdjęciu jeśli nie da się po nim jednoznacznie zidentyfikować osoby, ale Smolar jest dość restrykcyjny, więc moim zdaniem lepiej nie ryzykować.

No właśnie akurat w tym regulaminie jest też zdanie „Rozwiązanie zadania konkursowego nie może zawierać wizerunku uczestnika ani innych osób/osob trzecich”… I zastanawiam się można podłożyć swój głos czy chociaż dłonie mogą być widoczne

Kurcze chyba muszę się wybrać do okulisty, bo przejrzałam na szybko regulamin na tel i nie widzę takiego zapisu.. ale to też ciekawe bo wygląda, na to, że w różnych miejscach regulaminu jest to inaczej napisane.

To jest kolejny wers po tym, o którym Ty mówisz… też to zauważyłam dopiero po czasie

Chwila moment. Czyli w konkursie na projekt tortu można było przedstawić swój wizerunek, choć meritum konkursu jest PROJEKT tortu. Natomiast w konkursie na pomysł na domówkę już nie wolno przedstawić swojego wizerunku. To nie ma sensu. Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

Andrzej007

#7313295 Napisano: 13.11.2025 11:07:08 w PODZIĘKOWANIA
koniczynka123
Szybka i bezproblemowa wymiana emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

Andrzej007

#7313266 Napisano: 13.11.2025 09:49:05 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Whiskas informuję jednocześnie czy pokolei?  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

Andrzej007

Andrzej007

#7310908 Napisano: 04.11.2025 11:39:52 w Czy informują/ informowali?
andii napisał(a):

Hejo. A laliga z biedry... rozwiązana do końca?

Myślę, że nie. W sobotę i niedziele wysłałem (w mojej opinii) fajne zgłoszenia emotka Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

Andrzej007

#7310892 Napisano: 04.11.2025 10:47:49 w Żabka
Do kiedy trwa konkurs z Princessa? Wg regulaminu do dziś, wg aplikacji zappka jeszcze 3 dni emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

Andrzej007

#7309500 Napisano: 29.10.2025 13:08:09 w moje dzisiejsze wygrane :)
100 zł do Intermarche "Ekspres do przyjemności z Jacobs" Wyświetl w wątku >>

Andrzej007

#7309201 Napisano: 28.10.2025 13:51:58 w Żabka
Czy w Magnum Bon Bon wysyłają potwierdzenie udziału na maila? Wyświetl w wątku >>
0 0