Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika isiulka

isiulka

#7245533 Napisano: 10.03.2025 13:20:50 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
olunka napisał(a):

donia7 napisał(a):

isiulka napisał(a):

Ten Wedel ITM już poszedł czy jest jeszcze nadzieja?

Jest nadzieja, bo nie przepuszcza formularz- przynajmniej mnie emotka

juz przepuszcza

potwierdzam! emotka  tylko nie wiadomo jaka nagroda emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#7245525 Napisano: 10.03.2025 13:04:28 w moje dzisiejsze wygrane :)
Produkty Coccolino emotka  chyba będę musiała jednak kupić pralkę sama emotka Wyświetl w wątku >>

isiulka

#7245521 Napisano: 10.03.2025 13:02:49 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Ten Wedel ITM już poszedł czy jest jeszcze nadzieja? Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

isiulka

isiulka

#7245387 Napisano: 09.03.2025 19:28:14 w Zapowiedzi konkursów

isiulka

#7245072 Napisano: 07.03.2025 12:55:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pikawka napisał(a):

isiulka napisał(a):

pikawka napisał(a):

maverick napisał(a):

Pawełek informuje @ z dodatkowego losowania?

Tak

Całkiem sporo tysiaków w rezerwie było  emotka  pewnie dużo ludzi podawało zły numer paragonu.

A w zgłoszeniu podawało się zdjęcie paragonu?? Czy teraz w formularzu?? Boję się szukać hahaha

Podawało się numer paragonu ten z dołu i zamieszczało zdjęcie paragonu. Wyświetl w wątku >>

isiulka

#7245063 Napisano: 07.03.2025 12:42:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pikawka napisał(a):

maverick napisał(a):

Pawełek informuje @ z dodatkowego losowania?

Tak

Całkiem sporo tysiaków w rezerwie było  emotka  pewnie dużo ludzi podawało zły numer paragonu. Wyświetl w wątku >>
1 pikawka 0

isiulka

#7245026 Napisano: 07.03.2025 10:37:18 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
wycior napisał(a):

..czy po wygraniu wauchera Empik w Kinder,przychodzi powiadomienie..?..czekam juz tydzień i nic..
..ktos ma doświadczenie w temacie..?..DZIĘKUJĘ.!

Ja mialam komunikat na stronie , potem cisza bez powiadomienia na @ , i po 6 dniach od razu nagroda. Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#7244876 Napisano: 06.03.2025 14:31:47 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
atyde25 napisał(a):

Kinder Paradiso dziś mam datę z Żaby 09.03.25
Kupiony 2 dni temu w Biedrze 16.03.25.Jedyne co mi wchodzi z ich asortymentu lodówkowego.
Dziś wykończę oba emotka

No właśnie nie wiem czemu założyłam, że jest w tym tyle chemii że będzie miało ważność z pół roku conajmniej 😅 Wyświetl w wątku >>
1 rufus 0

isiulka

#7244870 Napisano: 06.03.2025 14:19:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Dzięki, muszę zwracać większą uwagę na to co kupuje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#7244861 Napisano: 06.03.2025 13:11:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy może ktoś zerknąć na datę ważności tych kinder kanapek. Czy one mają taką mega krótką datę ważności? Kupilam w weekend kilka, teraz zerknęłam na papierek i zaskoczyło mnie, że wszystkie są już po terminie… Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#7244853 Napisano: 06.03.2025 12:39:25 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Drukarka Instax Link Wide, biała, nowa - 400 zł lub wymiana na cos innego.
Piec do Pizzy Ariette, nowy - 300 zł lub wymiana na cos innego
Bony 200 zł do Empik, smyk, Xkom wymienię na inne
Kurtka Desperados M , nowa - 200 zł lub wymiana na cos innego. Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#7244475 Napisano: 04.03.2025 14:07:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
aguagu napisał(a):

Amooco w laureatach dodało zakładkę z Wedlem w ITM, ale nie wiem, czy już przepuszcza.

Mnie też nie. A po jakim czasie przeważnie informują od momentu zamieszczenia zakładki? Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#7244406 Napisano: 04.03.2025 11:24:16 w Wkurza mnie...
snowflake napisał(a):

isiulka napisał(a):

Yazpik napisał(a):

Wkurza mnie, chociaż bardziej smuci, a najbardziej chyba jednak przeraża to, co się dzieje na świecie. Trump robi dziwne ruchy, Europa się zbroi... Jeden znajomy powiedział, że wojskowi w jego rodzinie - na wyższych stanowiskach - mówią, że w ciągu 10 lat będzie u nas wojna. Przeraża mnie to, bo mam małe dzieci emotka Świecie, dokąd zmierzasz? emotka

Może lepiej nie wprowadzać polityki na forum konkursowe? Wyłącz tv i myśl samodzielnie to nie będziesz się stresować 😎

ten dział nie jest typowo konkursowy...uważam, że każdy ma prawo pisać o tym, co go wkurza i czego się boi. Tym bardziej, że nie robi niczego niezgodnego z regulaminem ani nikogo nie obraża. A problem wojny nie zniknie, nawet jeśli ktoś wyłączy Tv. 2 osoby z Przewodowa się o tym przekonały na własnej skórze...

w temacie wkurzają mnie muszki w kwiatkach w pracy emotka

Czytaj ze zrozumieniem, napisałam, że forum konkursowe nie jest właściwym miejscem na rozmowę o polityce, bo nie wnosi nic poza sporami. Wyświetl w wątku >>
0 1 PPPet-er

isiulka

#7244384 Napisano: 04.03.2025 10:09:38 w Wkurza mnie...
Yazpik napisał(a):

Wkurza mnie, chociaż bardziej smuci, a najbardziej chyba jednak przeraża to, co się dzieje na świecie. Trump robi dziwne ruchy, Europa się zbroi... Jeden znajomy powiedział, że wojskowi w jego rodzinie - na wyższych stanowiskach - mówią, że w ciągu 10 lat będzie u nas wojna. Przeraża mnie to, bo mam małe dzieci emotka Świecie, dokąd zmierzasz? emotka

Może lepiej nie wprowadzać polityki na forum konkursowe? Wyłącz tv i myśl samodzielnie to nie będziesz się stresować 😎 Wyświetl w wątku >>

isiulka

#7244292 Napisano: 03.03.2025 17:36:16 w Pomocy!!!!
koniczynka123 napisał(a):

isiulka napisał(a):

mandarynka16 napisał(a):

snowflake napisał(a):

Jestem zielona w tym temacie, może ktoś mi pomoże. Córka ma wynajęte mieszkanie na rok, do końca zostało jej kilka m-cy. Wynajmujący w umowie zaznaczył, że w przypadku rezygnacji mam zapłacić czynsz do końca umowy. Teraz słownie zdecydował, że może zrezygnować z takiej opcji ale pobierze jej całą kaucję. Czy prawo pozwala na takie zamiany? W ogóle pierwsze słyszę, że trzeba zapłacić czynsz za cały, pozostały  okres- ale co ja tam wiem emotka

Po prostu podpisała beznadziejną umowę. A skoro podpisała - to się na te warunki zgodziła. Osobiście nigdy bym czegoś takiego nie podpisała...

A co do reszty - czy jest w umowie zapis, w jaki sposób można zmienić umowę? Zazwyczaj jest informacja, że zmiany pod rygorem nieważności muszą być dokonywane na piśmie.
Jeśli natomiast chodzi o obecną sytuację - jeśli bardziej Wam się opłaca stracić kaucję niż płacić czynsz do końca umowy - ja bym na to poszła. Ale tylko w formie aneksu do umowy, pisemnego, podpisanego przez obie strony. W przeciwnym razie nie masz gwarancji, że za 2-4 m-ce właściciel nie będzie chciał tego czynszu - bo tak ma na piśmie, w umowie.

A masz zapis o miesięcznym wypowiedzeniu umowy ?

Nie ma. Ale jest zapis że może na swoje miejsce kogoś innego dać i za 200 zł zmienić cesje. Niestety gość się nie zgadza na to, mimo że jest taki zapis w umowie

Trochę ciężko ci pomóc , jak wrzucasz szczątkowe zapisy z umowy emotka  |Ale co do zasady, umowa była na czas określony , nie ma w niej zapisu o sposobach i terminach wypowiedzenia - Twoja córka ma obowiązek zapłaty czynszu za pozostałe miesiące do końca trwania umowy. Propozycja z kaucją jest uczciwa o ile opłaca się bardziej finansowo i podpiszecie ją na piśmie.
Jeżeli nie zapłaci za czynsz to wystarczy, że facet skieruje sprawę do sądu w trybie uproszczonym, i córka w szybkim tempie dostaje komornika.

Co do zrobienia cesji to raczej wymaga ona zawsze uprzedniej zgody wynajmującego i jestem przekonana, że jest o tym wzmianka.  Generalnie w interesie Twojej córki jest się dogadać, bo to ona złamała warunki umowy.

W tym problem, że ma kogoś na swoje miejsce (firma zmieniła jej miejsce pracy) ale właściciel nie chce przenieść cesji, mimo że taki zapis jest w umowie. Siłą go nie zmusi. Tak jak powyżej ktoś napisał, córka zgadza się na skończenie umowy w zamian za kaucje, ale nie wiadomo czy gościu za kilka miesięcy nie wyskoczy z brakiem zapłaty za czynsz. Czy w ogóle gościu zgodzi się na aneks...  Akurat takiego "niemiłego" gościa nie spotkałam, choć dzieciaki wynajmują mieszkania od prawie 10 latemotka

To prawda, jeżeli się zgodzi na zatrzymanie kaucji w formie rozliczenia to musicie mieć to na piśmie.
Jak trafiła na złośliwego typa, to może być tak jak piszesz i co gorsza prawo będzie po jego stronie. Wyświetl w wątku >>

isiulka

#7244285 Napisano: 03.03.2025 17:11:16 w Pomocy!!!!

mandarynka16 napisał(a):

snowflake napisał(a):

Jestem zielona w tym temacie, może ktoś mi pomoże. Córka ma wynajęte mieszkanie na rok, do końca zostało jej kilka m-cy. Wynajmujący w umowie zaznaczył, że w przypadku rezygnacji mam zapłacić czynsz do końca umowy. Teraz słownie zdecydował, że może zrezygnować z takiej opcji ale pobierze jej całą kaucję. Czy prawo pozwala na takie zamiany? W ogóle pierwsze słyszę, że trzeba zapłacić czynsz za cały, pozostały  okres- ale co ja tam wiem emotka

Po prostu podpisała beznadziejną umowę. A skoro podpisała - to się na te warunki zgodziła. Osobiście nigdy bym czegoś takiego nie podpisała...

A co do reszty - czy jest w umowie zapis, w jaki sposób można zmienić umowę? Zazwyczaj jest informacja, że zmiany pod rygorem nieważności muszą być dokonywane na piśmie.
Jeśli natomiast chodzi o obecną sytuację - jeśli bardziej Wam się opłaca stracić kaucję niż płacić czynsz do końca umowy - ja bym na to poszła. Ale tylko w formie aneksu do umowy, pisemnego, podpisanego przez obie strony. W przeciwnym razie nie masz gwarancji, że za 2-4 m-ce właściciel nie będzie chciał tego czynszu - bo tak ma na piśmie, w umowie.

A masz zapis o miesięcznym wypowiedzeniu umowy ?

Nie ma. Ale jest zapis że może na swoje miejsce kogoś innego dać i za 200 zł zmienić cesje. Niestety gość się nie zgadza na to, mimo że jest taki zapis w umowie

Trochę ciężko ci pomóc , jak wrzucasz szczątkowe zapisy z umowy emotka  |Ale co do zasady, umowa była na czas określony , nie ma w niej zapisu o sposobach i terminach wypowiedzenia - Twoja córka ma obowiązek zapłaty czynszu za pozostałe miesiące do końca trwania umowy. Propozycja z kaucją jest uczciwa o ile opłaca się bardziej finansowo i podpiszecie ją na piśmie.
Jeżeli nie zapłaci za czynsz to wystarczy, że facet skieruje sprawę do sądu w trybie uproszczonym, i córka w szybkim tempie dostaje komornika.

Co do zrobienia cesji to raczej wymaga ona zawsze uprzedniej zgody wynajmującego i jestem przekonana, że jest o tym wzmianka.  Generalnie w interesie Twojej córki jest się dogadać, bo to ona złamała warunki umowy. Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#7244208 Napisano: 03.03.2025 13:17:46 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie depresja konkursowa. Patrzę na konkursy i żaden mnie nie motywuje do grania, patrzę na wygrane MDW i tam też bieda. Jeszcze jak pomyślę, że możesz wspiąć się na wyżyny swoich konkursowych możliwości, pisać dobre hasło cały tydzień, a ktoś po prostu zrobi losowanie i wygra "dodaj do ulubionych" to już całkiem się odechciewa. Wyświetl w wątku >>

isiulka

#7244193 Napisano: 03.03.2025 12:50:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
andii napisał(a):

czarny_kot napisał(a):

donia7 napisał(a):

magalan83 napisał(a):

termitek99 napisał(a):

donia7 napisał(a):

magalan83 napisał(a):

Czy ktoś korzystał już może z karty podarunkowej Pluxee ? Działa Wam? 
Zarejestrowałam w aplikacji, nadałam pin. Minęło już tydzień a ja nadal nie mogę kartą płacić, mam komunikat odrzucono. Kartę wkładam do terminala, wpisuje pin. Na infolinię próbowałam zadzwonić ale rozmawia się z botem 🗣️

To nie jest ta karta przypadkiem z Pepsi DC?

Tak, to jest karta do DC, ale problem jest taki, że wielu z tych sklepów nie ma nawet na liście.... W tym sklepów, gdzie był robiony zakup produktu do konkursu  emotka

Tak to ta karta z tego konkursu. Czyli wybrane sklepy są przypisane do jej użytku? 😳

Niestety, ale tak. W innych DC nią nie zapłacisz emotka

U mnie sklep na sklepie jak chodzi o DC a zrealizować mogę tylko w dwóch. Na @ jest lista sklepów

W zabce możesz zapłacić Pluxee

Pod warunkiem, ze masz Pluxee , które obsługuje żabkę emotka  Te z DC są tylko do wybranych sklepów DC.
Ja osobiście mam kilka kart pluxee i mam specjalne kupony i dostępy do różnych sklepów, do których nie maja dostępu zwykli zjadacze chleba, wiec to wszystko kwestia umowy pomiędzy zamawiającym a Pluxee. Wyświetl w wątku >>
1 andii 0