Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika isiulka

isiulka

#7244870 Napisano: 06.03.2025 14:19:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Dzięki, muszę zwracać większą uwagę na to co kupuje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#7244861 Napisano: 06.03.2025 13:11:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy może ktoś zerknąć na datę ważności tych kinder kanapek. Czy one mają taką mega krótką datę ważności? Kupilam w weekend kilka, teraz zerknęłam na papierek i zaskoczyło mnie, że wszystkie są już po terminie… Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#7244853 Napisano: 06.03.2025 12:39:25 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Drukarka Instax Link Wide, biała, nowa - 400 zł lub wymiana na cos innego.
Piec do Pizzy Ariette, nowy - 300 zł lub wymiana na cos innego
Bony 200 zł do Empik, smyk, Xkom wymienię na inne
Kurtka Desperados M , nowa - 200 zł lub wymiana na cos innego. Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#7244475 Napisano: 04.03.2025 14:07:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
aguagu napisał(a):

Amooco w laureatach dodało zakładkę z Wedlem w ITM, ale nie wiem, czy już przepuszcza.

Mnie też nie. A po jakim czasie przeważnie informują od momentu zamieszczenia zakładki? Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#7244406 Napisano: 04.03.2025 11:24:16 w Wkurza mnie...
snowflake napisał(a):

isiulka napisał(a):

Yazpik napisał(a):

Wkurza mnie, chociaż bardziej smuci, a najbardziej chyba jednak przeraża to, co się dzieje na świecie. Trump robi dziwne ruchy, Europa się zbroi... Jeden znajomy powiedział, że wojskowi w jego rodzinie - na wyższych stanowiskach - mówią, że w ciągu 10 lat będzie u nas wojna. Przeraża mnie to, bo mam małe dzieci emotka Świecie, dokąd zmierzasz? emotka

Może lepiej nie wprowadzać polityki na forum konkursowe? Wyłącz tv i myśl samodzielnie to nie będziesz się stresować 😎

ten dział nie jest typowo konkursowy...uważam, że każdy ma prawo pisać o tym, co go wkurza i czego się boi. Tym bardziej, że nie robi niczego niezgodnego z regulaminem ani nikogo nie obraża. A problem wojny nie zniknie, nawet jeśli ktoś wyłączy Tv. 2 osoby z Przewodowa się o tym przekonały na własnej skórze...

w temacie wkurzają mnie muszki w kwiatkach w pracy emotka

Czytaj ze zrozumieniem, napisałam, że forum konkursowe nie jest właściwym miejscem na rozmowę o polityce, bo nie wnosi nic poza sporami. Wyświetl w wątku >>
0 1 PPPet-er

isiulka

#7244384 Napisano: 04.03.2025 10:09:38 w Wkurza mnie...
Yazpik napisał(a):

Wkurza mnie, chociaż bardziej smuci, a najbardziej chyba jednak przeraża to, co się dzieje na świecie. Trump robi dziwne ruchy, Europa się zbroi... Jeden znajomy powiedział, że wojskowi w jego rodzinie - na wyższych stanowiskach - mówią, że w ciągu 10 lat będzie u nas wojna. Przeraża mnie to, bo mam małe dzieci emotka Świecie, dokąd zmierzasz? emotka

Może lepiej nie wprowadzać polityki na forum konkursowe? Wyłącz tv i myśl samodzielnie to nie będziesz się stresować 😎 Wyświetl w wątku >>

isiulka

#7244292 Napisano: 03.03.2025 17:36:16 w Pomocy!!!!
koniczynka123 napisał(a):

isiulka napisał(a):

mandarynka16 napisał(a):

snowflake napisał(a):

Jestem zielona w tym temacie, może ktoś mi pomoże. Córka ma wynajęte mieszkanie na rok, do końca zostało jej kilka m-cy. Wynajmujący w umowie zaznaczył, że w przypadku rezygnacji mam zapłacić czynsz do końca umowy. Teraz słownie zdecydował, że może zrezygnować z takiej opcji ale pobierze jej całą kaucję. Czy prawo pozwala na takie zamiany? W ogóle pierwsze słyszę, że trzeba zapłacić czynsz za cały, pozostały  okres- ale co ja tam wiem emotka

Po prostu podpisała beznadziejną umowę. A skoro podpisała - to się na te warunki zgodziła. Osobiście nigdy bym czegoś takiego nie podpisała...

A co do reszty - czy jest w umowie zapis, w jaki sposób można zmienić umowę? Zazwyczaj jest informacja, że zmiany pod rygorem nieważności muszą być dokonywane na piśmie.
Jeśli natomiast chodzi o obecną sytuację - jeśli bardziej Wam się opłaca stracić kaucję niż płacić czynsz do końca umowy - ja bym na to poszła. Ale tylko w formie aneksu do umowy, pisemnego, podpisanego przez obie strony. W przeciwnym razie nie masz gwarancji, że za 2-4 m-ce właściciel nie będzie chciał tego czynszu - bo tak ma na piśmie, w umowie.

A masz zapis o miesięcznym wypowiedzeniu umowy ?

Nie ma. Ale jest zapis że może na swoje miejsce kogoś innego dać i za 200 zł zmienić cesje. Niestety gość się nie zgadza na to, mimo że jest taki zapis w umowie

Trochę ciężko ci pomóc , jak wrzucasz szczątkowe zapisy z umowy emotka  |Ale co do zasady, umowa była na czas określony , nie ma w niej zapisu o sposobach i terminach wypowiedzenia - Twoja córka ma obowiązek zapłaty czynszu za pozostałe miesiące do końca trwania umowy. Propozycja z kaucją jest uczciwa o ile opłaca się bardziej finansowo i podpiszecie ją na piśmie.
Jeżeli nie zapłaci za czynsz to wystarczy, że facet skieruje sprawę do sądu w trybie uproszczonym, i córka w szybkim tempie dostaje komornika.

Co do zrobienia cesji to raczej wymaga ona zawsze uprzedniej zgody wynajmującego i jestem przekonana, że jest o tym wzmianka.  Generalnie w interesie Twojej córki jest się dogadać, bo to ona złamała warunki umowy.

W tym problem, że ma kogoś na swoje miejsce (firma zmieniła jej miejsce pracy) ale właściciel nie chce przenieść cesji, mimo że taki zapis jest w umowie. Siłą go nie zmusi. Tak jak powyżej ktoś napisał, córka zgadza się na skończenie umowy w zamian za kaucje, ale nie wiadomo czy gościu za kilka miesięcy nie wyskoczy z brakiem zapłaty za czynsz. Czy w ogóle gościu zgodzi się na aneks...  Akurat takiego "niemiłego" gościa nie spotkałam, choć dzieciaki wynajmują mieszkania od prawie 10 latemotka

To prawda, jeżeli się zgodzi na zatrzymanie kaucji w formie rozliczenia to musicie mieć to na piśmie.
Jak trafiła na złośliwego typa, to może być tak jak piszesz i co gorsza prawo będzie po jego stronie. Wyświetl w wątku >>

isiulka

#7244285 Napisano: 03.03.2025 17:11:16 w Pomocy!!!!

mandarynka16 napisał(a):

snowflake napisał(a):

Jestem zielona w tym temacie, może ktoś mi pomoże. Córka ma wynajęte mieszkanie na rok, do końca zostało jej kilka m-cy. Wynajmujący w umowie zaznaczył, że w przypadku rezygnacji mam zapłacić czynsz do końca umowy. Teraz słownie zdecydował, że może zrezygnować z takiej opcji ale pobierze jej całą kaucję. Czy prawo pozwala na takie zamiany? W ogóle pierwsze słyszę, że trzeba zapłacić czynsz za cały, pozostały  okres- ale co ja tam wiem emotka

Po prostu podpisała beznadziejną umowę. A skoro podpisała - to się na te warunki zgodziła. Osobiście nigdy bym czegoś takiego nie podpisała...

A co do reszty - czy jest w umowie zapis, w jaki sposób można zmienić umowę? Zazwyczaj jest informacja, że zmiany pod rygorem nieważności muszą być dokonywane na piśmie.
Jeśli natomiast chodzi o obecną sytuację - jeśli bardziej Wam się opłaca stracić kaucję niż płacić czynsz do końca umowy - ja bym na to poszła. Ale tylko w formie aneksu do umowy, pisemnego, podpisanego przez obie strony. W przeciwnym razie nie masz gwarancji, że za 2-4 m-ce właściciel nie będzie chciał tego czynszu - bo tak ma na piśmie, w umowie.

A masz zapis o miesięcznym wypowiedzeniu umowy ?

Nie ma. Ale jest zapis że może na swoje miejsce kogoś innego dać i za 200 zł zmienić cesje. Niestety gość się nie zgadza na to, mimo że jest taki zapis w umowie

Trochę ciężko ci pomóc , jak wrzucasz szczątkowe zapisy z umowy emotka  |Ale co do zasady, umowa była na czas określony , nie ma w niej zapisu o sposobach i terminach wypowiedzenia - Twoja córka ma obowiązek zapłaty czynszu za pozostałe miesiące do końca trwania umowy. Propozycja z kaucją jest uczciwa o ile opłaca się bardziej finansowo i podpiszecie ją na piśmie.
Jeżeli nie zapłaci za czynsz to wystarczy, że facet skieruje sprawę do sądu w trybie uproszczonym, i córka w szybkim tempie dostaje komornika.

Co do zrobienia cesji to raczej wymaga ona zawsze uprzedniej zgody wynajmującego i jestem przekonana, że jest o tym wzmianka.  Generalnie w interesie Twojej córki jest się dogadać, bo to ona złamała warunki umowy. Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#7244208 Napisano: 03.03.2025 13:17:46 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie depresja konkursowa. Patrzę na konkursy i żaden mnie nie motywuje do grania, patrzę na wygrane MDW i tam też bieda. Jeszcze jak pomyślę, że możesz wspiąć się na wyżyny swoich konkursowych możliwości, pisać dobre hasło cały tydzień, a ktoś po prostu zrobi losowanie i wygra "dodaj do ulubionych" to już całkiem się odechciewa. Wyświetl w wątku >>

isiulka

#7244193 Napisano: 03.03.2025 12:50:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
andii napisał(a):

czarny_kot napisał(a):

donia7 napisał(a):

magalan83 napisał(a):

termitek99 napisał(a):

donia7 napisał(a):

magalan83 napisał(a):

Czy ktoś korzystał już może z karty podarunkowej Pluxee ? Działa Wam? 
Zarejestrowałam w aplikacji, nadałam pin. Minęło już tydzień a ja nadal nie mogę kartą płacić, mam komunikat odrzucono. Kartę wkładam do terminala, wpisuje pin. Na infolinię próbowałam zadzwonić ale rozmawia się z botem 🗣️

To nie jest ta karta przypadkiem z Pepsi DC?

Tak, to jest karta do DC, ale problem jest taki, że wielu z tych sklepów nie ma nawet na liście.... W tym sklepów, gdzie był robiony zakup produktu do konkursu  emotka

Tak to ta karta z tego konkursu. Czyli wybrane sklepy są przypisane do jej użytku? 😳

Niestety, ale tak. W innych DC nią nie zapłacisz emotka

U mnie sklep na sklepie jak chodzi o DC a zrealizować mogę tylko w dwóch. Na @ jest lista sklepów

W zabce możesz zapłacić Pluxee

Pod warunkiem, ze masz Pluxee , które obsługuje żabkę emotka  Te z DC są tylko do wybranych sklepów DC.
Ja osobiście mam kilka kart pluxee i mam specjalne kupony i dostępy do różnych sklepów, do których nie maja dostępu zwykli zjadacze chleba, wiec to wszystko kwestia umowy pomiędzy zamawiającym a Pluxee. Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

isiulka

#7243990 Napisano: 01.03.2025 19:40:32 w Wkurza mnie...
olunka napisał(a):

stokrotka238 napisał(a):

bajm napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

isiulka napisał(a):

marcinzc napisał(a):

Pralka mi się dzisiaj zepsuła. A nowej Henkel nie dał ;(

Mam to samo, moja pralka już ledwo żyje ale się uparłam na wygraną emotka

Nie wiesz jak to jest z konkursami? Wygrasz 4 samochody, 100 tys zł, a pralki nie. No chyba, że sobie sama jakąś kupisz, to miesiąc później wygrasz 3 😁

A pamiętacie metodę Rachelową?

Oświecicie mnie na czym ona polega?

wg mnie metoda Rachelowa oznaczała, że się samemu coś kupiło, a nie wygrało, a to, że często po zakupie wpadała ta taka sama rzecz to druga sprawa emotka   kurcze ale czlowiek juz leciwy, jak takie legendy pamieta emotka

Dokładnie tak, bez doszywania teorii, po prostu idziesz i kupujesz to co chcesz wygrać emotka Wyświetl w wątku >>

isiulka

#7243595 Napisano: 27.02.2025 23:24:54 w Wkurza mnie...
bajm napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

isiulka napisał(a):

marcinzc napisał(a):

Mam to samo, moja pralka już ledwo żyje ale się uparłam na wygraną emotka

Nie wiesz jak to jest z konkursami? Wygrasz 4 samochody, 100 tys zł, a pralki nie. No chyba, że sobie sama jakąś kupisz, to miesiąc później wygrasz 3 😁

A pamiętacie metodę Rachelową?

Taaaa ta metoda wygrywam ostatnio najwiecej  emotka  Ciekawe czy Rachel albo jej brat jeszcze bywają tu na forum emotka Wyświetl w wątku >>

isiulka

#7243548 Napisano: 27.02.2025 18:28:13 w Wkurza mnie...
marcinzc napisał(a):

Mam to samo, moja pralka już ledwo żyje ale się uparłam na wygraną emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#7243547 Napisano: 27.02.2025 18:19:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
maro27 napisał(a):

PPPet-er napisał(a):

maro27 napisał(a):

Tak się zastanawiam czemu Dino nic nie zorganizowało od zeszłego roku? Żadnego konkursu a już prawie marzec…

To nie sieć organizuje te akcje promo przeciez...

No tyle to wiem… myślę że większość czytających wie co mam na myśli…

Ja nie wiem co masz na myśli emotka  PPPet-er dobrze Ci napisał, konkursy w sieci są organizowane z 2 powodów, w formie nagrody za wysoką sprzedaż danej marki , lub w formie pomocy aby wypromować jakaś markę. A w końcówkę roku Dino miało dużo konkursów, więc trzeba czekać na nowe budżety. Wyświetl w wątku >>
1 PPPet-er 0

isiulka

#7243517 Napisano: 27.02.2025 15:59:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
notta napisał(a):

zmurcia napisał(a):

Za jakie dni słał Mollers?

ja mam 15.02

Ja mam za ubiegły tydzień Wyświetl w wątku >>
1 zmurcia 0

isiulka

#7243427 Napisano: 27.02.2025 12:03:11 w Avanti
Wszyscy dostali już przelewy z itm? Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#7243273 Napisano: 26.02.2025 18:24:17 w Avanti
rooney napisał(a):

nie znoszę ''przesyłek do rąk własnych'' i dpd swoją drogą też ... cały dzien czekania na pluxee DC na nic, bo kurier wpisał mi w apkę, że rzekomo nikogo nie było... emotka  a II próba się nie uda, bo jutro naprawdę nie będzie.. 

napisałam od razu do avanti, myslicie że wyślą nagrodę jeszcze raz? i znów ten cyrk z odbiorem ... człowiek się cieszy, że wygrał, ale czasami jest z tym więcej zachodu, bo jednak nie każdy ma lokaja co nam obsłuży kurierkę 24/7 emotka emotka  

za to e-karty do biedronki kocham emotka

Avanti to fajna agencja, wyślą jeszcze raz jak będzie trzeba. Przynajmniej mi wysłali jak miałam problem z kurierem. Wyświetl w wątku >>
2 mysia, rooney 0

isiulka

#7242220 Napisano: 21.02.2025 14:11:05 w Avanti
niunio napisał(a):

gregory napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

gregory napisał(a):

Avanti wysłało listę sklepów, na której nic nie mogę wyszukać. właściwie jest tylko województwo, ewentualnie nic nie mówiąca nazwa i szereg różnych numerów. niech ktos sprawdzi tę karte, czy przyjmują ją inne sklepy, albo czy można wypłacić z niej gotówke, bo ja teraz nie mam możliwości.

Przecież wiersz zaczyna się od kodu pocztowego...

tak, ale np w takim wrocławiu kod nic mi nie daje, nie mam ulicy, sklepu, a kod powtarza sie wielokrotnie itd. to zabawa w detektywa

Łap poszlakę:

Logo nic nie daje. Ja robiłam konkursowe zakupy w delikatesach centrum, i mojego miasta ani kodu pocztowego nie ma na liście. Trochę słabo bo powinny być akceptowane w całej sieci DC a nie wybranych sklepach. Wyświetl w wątku >>
1 niunio 0

isiulka

#7242084 Napisano: 20.02.2025 23:11:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
To nie jest możliwe o czym piszecie, nie ma możliwości aby w jakiejś paczce nie było kodu a w innych 2 lub 6. To nie jest tak, że przy maszynie ktoś siedzi i wrzuca po 1 magicznym cukierku do paczki i się może pomylić. Dodatkowo każda jedna paczka jest w pełni śledzona, wiec jak sama nie spotkam się z taką sytuacją to nie uwierzę w to co piszecie emotka Wyświetl w wątku >>

isiulka

#7242063 Napisano: 20.02.2025 21:10:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
lukaszn12 napisał(a):

Dumle  Unwrap & Win Gdzie w paczce jest kod do wpisania? Kupiłem dwie paczki oznaczone napisem unwrap & win i nigdzie nie ma kodów. Ani wewnątrz paczki ani wewnątrz papierków. Dodam, że na opakowaniu jest narysowany cukierek z motywem przytulających się osób a w środku cukierki są w papierkach klasycznych.

Na tym cukierku z motywem (w opakowaniu jest taki jeden) są takie 4 białe duże literki emotka  i właśnie to jest ten kod Wyświetl w wątku >>
2 ZetZ, samuraj 0