Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika @gnieszk@

@gnieszk@

#7241100 Napisano: 17.02.2025 16:11:35 w moje dzisiejsze wygrane :)

@gnieszk@

#7240255 Napisano: 12.02.2025 11:43:10 w Wkurza mnie...
adamo86 napisał(a):

brasia napisał(a):

adamo86 napisał(a):

brasia napisał(a):

adamo86 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

brasia napisał(a):

Wkurza mnie Olx,w zeszłym roku sprzedałam kilka nagród i masę podręczników ze szkoły.
Przekroczyłam limit 30 transakcja i teraz mam podać dane do DAC7.
Czy ktoś miał z tym do czynienia?

Oni wysyłają informację mailem czy trzeba sobie sprawdzić na koncie OLX?

Prośba o uzupełnienie danych przychodziła mailem.
O gotowym raporcie też mieli informować na @, ale nic nie dostałem. A raport już gotowy - w "Twoje konto" -> "profil".
Niestety "lista wszystkich sprzedaży" to tylko podsumowanie liczby i wartości po kwartałach.
Trzeba samemu dojść co konkretnie w zeszłym roku się sprzedało emotka

Według moich obliczeń zrobiłamam 20 transakcji,a nie trzydzieści. 
Informują mailem,że mam uzupełnić profil ,wypełnić dane ,adres i pesel ,nic tam więcej nie ma ,kwot ani ilości transakcji.

Jak uzupełnisz dane to dopiero zaczną przygotowywać raport.
Może przekroczyłaś limit kwotowy?

Liczyłam te podręczniki i jednak mam równe 30 transakcji. Kwota ich to 2 tysiące 
To jak uzupełnienie dane to oni przygotują raport i mi go przyślą ?
I czy wtedy muszę go ująć w rozliczeniu rocznym?

Raport będzie na OLX  w "Twoje konto" -> "profil".
Mieli informować @, ale ja nic nie dostałem.
Pierwszy raz będę to robił, więc jeszcze nie wiem.
Na urzadskarbowy.gov.pl jeszcze aktualizują zeznania za 2024.
Możliwe, że tam się coś pojawi jako dodatkowy dokument i będzie trzeba uzupełnić koszt uzyskania tego przychodu.

Nic się tam nie pojawi. To nie Pit. W zeznaniu trzeba ująć tą sprzedaż, którą należy wykazać. Jeśli sprzedaż dotyczy przedmiotów używanych (po upływie 6 miesięcy) to ich nie wykazujesz. Wyświetl w wątku >>
1 adamo86 0

@gnieszk@

#7240240 Napisano: 12.02.2025 11:18:20 w Wkurza mnie...
adamo86 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

brasia napisał(a):

Wkurza mnie Olx,w zeszłym roku sprzedałam kilka nagród i masę podręczników ze szkoły.

Oni wysyłają informację mailem czy trzeba sobie sprawdzić na koncie OLX?

Prośba o uzupełnienie danych przychodziła mailem.
O gotowym raporcie też mieli informować na @, ale nic nie dostałem. A raport już gotowy - w "Twoje konto" -> "profil".
Niestety "lista wszystkich sprzedaży" to tylko podsumowanie liczby i wartości po kwartałach.
Trzeba samemu dojść co konkretnie w zeszłym roku się sprzedało emotka

To chyba najłatwiej po tych miesięcznych podsumowaniach dojść, które przychodzą na maila. Tam są nie tylko kwoty ale i nazwy więc wiadomo co się sprzedało Wyświetl w wątku >>
1 adamo86 0

@gnieszk@

#7240233 Napisano: 12.02.2025 10:59:15 w Wkurza mnie...
brasia napisał(a):

Oni wysyłają informację mailem czy trzeba sobie sprawdzić na koncie OLX? Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7239630 Napisano: 08.02.2025 18:31:10 w Kupię...
Kartę Rossmann Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7239349 Napisano: 07.02.2025 09:50:57 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Magrat14 napisał(a):

Cześć mam pytanie, może ktos pomoże bo miał taką sytuację. Zweryfikowali mi negatywnie paragon Lays i Pepsi z Biedronki, powód: brak zakupu za min. 15 zł. Na paragonie wyzerowało mi ceny, ponieważ płaciłam voucherem. Czy jest szansa na wybronienie się?

Moim zdaniem nie. Voucher zrabatował cenę u nie zapłaciłaś wymaganej kwoty. Co innego zapłata np. kartą podarunkową a co innego rabat. Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7239260 Napisano: 06.02.2025 17:59:00 w Avanti
nanajka81 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

fryteczka napisał(a):

mandarynka16 napisał(a):

cleo25 napisał(a):

A jak płacić tym kodem z Biedronki ?

wybierasz ekod jako formę płatności zamiast karta, później go wpisujesz

Byłam dziś w biedronce , 3 razy kod z pepsi nie wszedł . Teraz chciałam zajrzeć na saldo i niepoprawny kod . 1 raz się spotkałam z tym,że nie działa . Ktoś jeszcze próbował nim płacić ?

A to sprawdzanie sald w ogóle działa poprawnie? Mi na wszystkich pokazuje niepoprawny kod. Nawet na tych, którymi płaciłam i na nich coś jeszcze zostało

Dziś płaciłam tym ekodem,  przeszło bez problemu.

Ja nie piszę o płaceniu tylko o sprawdzaniu salda na stronie. Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7239250 Napisano: 06.02.2025 16:57:29 w Avanti
fryteczka napisał(a):

mandarynka16 napisał(a):

cleo25 napisał(a):

A jak płacić tym kodem z Biedronki ?

wybierasz ekod jako formę płatności zamiast karta, później go wpisujesz

Byłam dziś w biedronce , 3 razy kod z pepsi nie wszedł . Teraz chciałam zajrzeć na saldo i niepoprawny kod . 1 raz się spotkałam z tym,że nie działa . Ktoś jeszcze próbował nim płacić ?

A to sprawdzanie sald w ogóle działa poprawnie? Mi na wszystkich pokazuje niepoprawny kod. Nawet na tych, którymi płaciłam i na nich coś jeszcze zostało Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7238841 Napisano: 04.02.2025 19:37:23 w Kupię...
Kartę Biedronka, Lidl w dobrej cenie Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7238367 Napisano: 01.02.2025 23:00:31 w Co można dostać gratis?

@gnieszk@

#7238170 Napisano: 31.01.2025 13:06:17 w Gratulacje! Dla wygranych!

@gnieszk@

#7238042 Napisano: 30.01.2025 15:10:39 w Avanti
rufus napisał(a):

Pogubilem sie w konkach avanti emotka
Biedronkowy dopiero zaczeli informowac od samego poczatku konkursu? Co z glownymi - samochodami? Odjechaly czy dopiero po info 100ek?emotka

Bo ten konkurs to juz dawno sie zakonczyl, zapomnialem o nim i wpadla 100, nie wiem co dalej. emotka

Samochody były wcześniej. Teraz stówki. Wyświetl w wątku >>
1 rufus 0

@gnieszk@

#7238034 Napisano: 30.01.2025 14:33:52 w Kupię...
Karty Biedronka w dobrej  cenie Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7237932 Napisano: 29.01.2025 21:36:10 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mima napisał(a):

Wiecie może czy vouchery na pyszne.pl z Pepsi można łączyć przy większym zamówieniu?

A tam w ogóle jakiekolwiek kody można łączyć? Z tego co kojarzę to jest możliwość wpisania tylko jednego? Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7237863 Napisano: 29.01.2025 16:01:27 w Avanti
olunka napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

olunka napisał(a):

czy maile z Biedronki ida dniami?

myślę że tak grałam w 2 pierwszych

dzieki, to czekam emotka

Kart Empik było 500 i zajęło im to cały dzień. Nagród z Biedronki kilka razy więcej. Pewnie co najmniej do piątku będą wysyłać. Wyświetl w wątku >>
1 MDL 0

@gnieszk@

#7237807 Napisano: 29.01.2025 11:52:15 w Avanti
Jak należy użyć tej karty do Lidla od Avanti na kasie samoobsługowej? Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7237617 Napisano: 28.01.2025 12:14:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
andii napisał(a):

MDL napisał(a):

Jestemnowa napisał(a):

Czy ktoś pamięta czy podawało się nr paragonu przy zgłoszeniu do konkursu lays w Biedronce czy tylko samo zdjęcie ? Dostałam maila o negatywnej weryfikacji a nawet info o wygranej nie było .

Który to konkurs?

Może chodzi o loterię - Nagrody na święta

Loterię? Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7237616 Napisano: 28.01.2025 12:14:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
MDL napisał(a):

Jestemnowa napisał(a):

Czy ktoś pamięta czy podawało się nr paragonu przy zgłoszeniu do konkursu lays w Biedronce czy tylko samo zdjęcie ? Dostałam maila o negatywnej weryfikacji a nawet info o wygranej nie było .

Który to konkurs?

Konkurs "Nagrody na święta" Biedronka - e-Konkursy.info Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7237563 Napisano: 28.01.2025 07:08:05 w Pomocy!!!!
snowflake napisał(a):

baxter napisał(a):

Potrzebuje pomocy w kwestii wyboru korzystnego opodatkowania i sprawnego założenia działalności gospodarczej jednoosobowej. Wiem, że można poprzez bank, korzystał ktoś z takiej formy? Mam kilka pytań w tych tematach, może jest ktoś w stanie pomóc?

Oczywiście, że można przez bank, za pomocą profilu zaufanego. Z drugiej strony, jak to pierwsza działalność, przemyśl wersję papierową - jakbyś coś źle zaznaczyła albo przeoczyła, od razu w UM Ci podpowiedzą co i jak. Ale i tak na początek polecam się umówić na jakieś konsultacje, najlepiej do doradcy podatkowego. Pomoże wybrać formę opodatkowania, podpowie czy będziesz vatowcem czy nie.

Popieram. Warto umówić się wcześniej na konsultację, żeby mieć jakiekolwiek rozeznanie odnośnie wyboru formy opodatkowania podatkiem dochodowym. Odradzam również zakładanie działalności przez bank. Wyświetl w wątku >>
1 baxter 0

@gnieszk@

#7237467 Napisano: 27.01.2025 16:06:58 w Avanti
deva napisał(a):

Poleciało już 500 kart?

A ja obstawiam, że pójdą jeszcze jutro. Wyświetl w wątku >>
0 0