Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika @gnieszk@

@gnieszk@

#7120910 Napisano: 02.09.2023 09:40:47 w SZUKAM....
maverick napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Gdzie najtaniej nadam przesyłkę kurierską (małą)? A może ktoś ma jakiś kod do odsprzedania albo zniżkę?

Wg mnie DPD
Jak masz tam konto to zrób symulacje, użyj jednego z kodów, mi małe paczki, koperty itp idą za ok 8zl
BS40DPD /-40%- LEGIA / -35%- 4YOU/ -30%- NADAJ25 /-25%- BS40 /-25%-50STYLE / -25%
Nadanie w punkcie DPD pickup

Bardzo dziękuję 🙂 Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7120904 Napisano: 02.09.2023 09:08:43 w WC - rozmowy o wszystkim
bajm napisał(a):

pioge7 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

joan napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Może głupie pytanko ale powiedzcie mi czy jest różnica na sprzęt gdy kupuje na firmę a na osobę prywatną ?Np. Krótszy czas gwarancji lub coś? Jaka jest różnica między kupowaniem na siebie a na firmę na fakturę ? emotka  W necie raz czytam, że na firmę gwarancja może nie obejmować lub obejmuje 1 rok, a prywatnie 2 lata emotka będę wdzięczny za info

Lepiej kupować na osobę prywatną i nie na fakturę, tylko na paragon. Mama mi kiedyś tłumaczyła, że to logiczne, bo np. w domu robisz pranie ręczników rzadziej, niż w pensjonacie, więc przy działalności gospodarczej sprzęt jest inaczej / bardziej eksploatowany, choć często w instrukcji wyraźnie zaznaczają, że "tylko do użytku domowego".

Ale dlaczego na paragon a nie na fakturę? Jeśli będę mieć fakturę na siebie jako osobę fizyczną to w kwestii gwarancji to nic nie zmienia.
Inna sprawa że jeśli ktoś ma działalność a zakup może stanowić koszt to często jest to zwyczajnie opłacalne, a jeśli ktoś jest VAT owcem i może jeszcze odliczyć VAT to zyskuje sporo.

no własnie o to chodzi, że siostra ma działalność (wynajmuje domki) i prosiła, że jak będę coś kupować takiego, co pod domki będzie ok, to żebym brał fakturę na nią, to sobie odliczy, bo dla mnie to nic nie zmienia. A właśnie mi się zdawało, że na sprzęt biorąc na firmę jest chyba właśnie krótsza gwaracja i wolałem się dopytać. Co innego kupić ręcznik czy pościel na fakturę a co innego płytę indukcyjną...
dziękuję za informację

Przy zakupie na firmę najczęściej nie masz prawa do 14-dniowego zwrotu

To się akurat zmieniło
"Z początkiem 2021 roku przedsiębiorcy, podobnie jak wcześniej osoby fizyczne, zyskali prawo do odstąpienia od umowy zawartej na odległość i zwrócenia zakupionego towaru w terminie 14 dni bez konieczności podawania przyczyny" Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

@gnieszk@

#7120902 Napisano: 02.09.2023 09:05:58 w SZUKAM....
Gdzie najtaniej nadam przesyłkę kurierską (małą)? A może ktoś ma jakiś kod do odsprzedania albo zniżkę? Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7120891 Napisano: 01.09.2023 23:01:45 w WC - rozmowy o wszystkim
joan napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Może głupie pytanko ale powiedzcie mi czy jest różnica na sprzęt gdy kupuje na firmę a na osobę prywatną ?Np. Krótszy czas gwarancji lub coś? Jaka jest różnica między kupowaniem na siebie a na firmę na fakturę ? emotka  W necie raz czytam, że na firmę gwarancja może nie obejmować lub obejmuje 1 rok, a prywatnie 2 lata emotka będę wdzięczny za info

Lepiej kupować na osobę prywatną i nie na fakturę, tylko na paragon. Mama mi kiedyś tłumaczyła, że to logiczne, bo np. w domu robisz pranie ręczników rzadziej, niż w pensjonacie, więc przy działalności gospodarczej sprzęt jest inaczej / bardziej eksploatowany, choć często w instrukcji wyraźnie zaznaczają, że "tylko do użytku domowego".

Ale dlaczego na paragon a nie na fakturę? Jeśli będę mieć fakturę na siebie jako osobę fizyczną to w kwestii gwarancji to nic nie zmienia.
Inna sprawa że jeśli ktoś ma działalność a zakup może stanowić koszt to często jest to zwyczajnie opłacalne, a jeśli ktoś jest VAT owcem i może jeszcze odliczyć VAT to zyskuje sporo. Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7120884 Napisano: 01.09.2023 22:17:48 w WC - rozmowy o wszystkim
pioge7 napisał(a):

Tak często jest. Jeśli zakup na firmę to gwarancja zamiast 24to 12 m-cy. Tak mam np. z ostatnio wygranego Thermomixa. Faktura jest na agencję i dlatego jest krótsza. Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

@gnieszk@

#7120706 Napisano: 01.09.2023 12:10:24 w Dyskusje o wynikach konkursu
katake napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

katake napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

Yazpik napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

A to przykład dlaczego agencje nie powinny publikować zwycięskich haseł. Bo potem jakiś pan Marek ukradnie Twoje super hasło i sprzeda dalej jako swoje. Końcówka zerżnięta ze zgłoszenia, które w wygrało auto w Lays i Pepsi w DC. Autorka hasła chyba zresztą jest na forum. 

Te wszystkie teksty są już spalone. Będą śmigać w niejednym konkursie. Przykre, ale takie życie.

Szczerze mówiąc dziękuję opatrzności, że nie miałam czasu wziąć udziału w tym konkursie. Nie dopatrzyłam się w regulaminie, że prace będą publikowane. Są tylko standardowe zapisy o tym, że mogą być opublikowane, ale zazwyczaj organizatorzy nie korzystają z tej opcji. Jest za to punkt o tym, że przy odbiorze nagrody będą robione zdjęcia i warunkiem odbioru jest zgoda na opublikowanie tej fotki na fb. I myślałam, że tylko do tego się ograniczą. Nie uważam, żeby moje zgłoszenia były najlepsze na świecie, ale czasem mam dobre pomysły i w tym konkursie na pewno bym z któregoś z nich skorzystała emotka  Nie po to nie biorę udziału w konkursach z publicznymi zgłoszeniami, żeby oddawać za friko na pożarcie swoje hasła plagiatorom. Zerknęłam na szybko na te nagrodzone prace i wydają się całkiem fajne, ale niestety też uważam, że wszystkie te hasła będą masowo plagiatowane przez kolejne lata.

To samo sobie pomyślałam. Jedną z nagrodzonych prac jest moja. Niby nic odkrywczego, ale wolałabym żeby ktoś nie czerpał z mojej pracy. Serio nie powinni publikować nagrodzonych tekstów. Z jednej strony odkrył się złodziej cudzej twórczości, z drugiej zaś otworzyły się opcje dla nowych sępów. Heeh

Jeżeli ktoś ukradł Twoją publikowaną wcześniej pracę, to po prostu napisz do Martes. Nagrody jeszcze nie zostały wydane.

Nie… nie widzę swojej skopiowanej pracy, ale ktoś tu wcześniej pisał, że część ktoś zerżnął z innego konku.. chyba w Delikatesach.

No właśnie. Z jednej strony publikacja prac to duże ryzyko, że ktoś je splagiatuje, ale z drugiej strony daje możliwość wyłapania plagiatów. Tak jak tu z tekstem z DC albo w niedawnym konkursie Raffaello gdzie część prac wyleciała za plagiat. Wyświetl w wątku >>
1 catcat 0

@gnieszk@

#7120705 Napisano: 01.09.2023 12:01:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
yaagatka napisał(a):

Ejjjj ja chociaż jestem bardziej KONKURSOWICZEM niż KONSUMENTEM to dzięki konkursom mam kilka swoich ulubionych firm, których produkty kupuję właśnie z sentymentem dzięki temu, że wygrałam główną emotka  Jak jem 'wygrane' to wtedy jakoś smakuje mi lepiej xD

To chyba każdy z nas tak ma🙂. Mam też kilka produktów które kupiłam pierwszy raz na potrzeby konkursu i faktycznie polubiłam Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7120697 Napisano: 01.09.2023 11:52:05 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
adamo86 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

adamo86 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Moja wypowiedź nie odnosiła się do łamania regulaminu tylko do wpisu, który  na forum konkursowym brzmi dość zabawnie, że w konkursach bierze się udział, aby wypróbować produkt danej marki i najlepiej pozostać mu wiernym emotka

Tak, bo nie widzę w regulaminie Forum zapisu, że nie można odpowiedzieć na konkretny wpis tylko trzeba wcześniej zapoznać się chronologicznie z całym wątkiem.

Ale wypadałoby, żeby później nie komentować czegoś czego nikt nie napisał emotka

Dobra kończę tą bezsensowną dyskusję. Skoro twierdzisz że nikt nie napisał tego co sam napisałeś 😉. Życzę pogody ducha i miłego dnia 🙂 Wyświetl w wątku >>
1 adamo86 0

@gnieszk@

#7120695 Napisano: 01.09.2023 11:47:51 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
adamo86 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

adamo86 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

koszalek napisał(a):

Teraz dopiero przeczytałam wywód naszego mistrza miliona osobowości. Mam wrażenie, ze na tym forum przechodzi się pranie mózgu. Nie wolno protestować przeciwko łamaniu zasad bo się zazdrości. Ale czego? emotka  Naprawdę złe się czuje na tym forum. Tu jest jakiś inny świat. Czas na przerwe emotka

Moja wypowiedź nie odnosiła się do łamania regulaminu tylko do wpisu, który  na forum konkursowym brzmi dość zabawnie, że w konkursach bierze się udział, aby wypróbować produkt danej marki i najlepiej pozostać mu wiernym emotka

Nadal nie rozumiesz, że pisałem to w kontekście organizatora konkursu.
Dla nich największą wartością dodaną są ci którzy kupią, wygrają i z sentymentu zostaną z daną marką lub będą co jakiś czas wracać.
A nie sztab konkursowiczów, którzy kupią tylko dlatego, że można coś wygrać.
A najlepiej jeszcze jak nie wygrają, to zwrócą kupiony towar. Albo i po wygranej zwrócą skoro paragon zostaje...

A później problem, bo trzeba odesłać paragon, żeby dostać nagrodę mimo, że w regulaminie jest to jasno napisane. Nie pasuje regulamin? Nie graj.
To chyba mały koszt za szansę wygrania głównej emotka

Ale o czym Ty do mnie piszesz. Co mi niby nie pasuje? Jaki regulamin?

O, i o to mi chodziło emotka  nawet nie wiesz czego dotyczył temat, a się wypowiadasz emotka

Tak, bo nie widzę w regulaminie Forum zapisu, że nie można odpowiedzieć na konkretny wpis tylko trzeba wcześniej zapoznać się chronologicznie z całym wątkiem. Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7120691 Napisano: 01.09.2023 11:39:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
adamo86 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

koszalek napisał(a):

Teraz dopiero przeczytałam wywód naszego mistrza miliona osobowości. Mam wrażenie, ze na tym forum przechodzi się pranie mózgu. Nie wolno protestować przeciwko łamaniu zasad bo się zazdrości. Ale czego? emotka  Naprawdę złe się czuje na tym forum. Tu jest jakiś inny świat. Czas na przerwe emotka

Nadal nie rozumiesz, że pisałem to w kontekście organizatora konkursu.
Dla nich największą wartością dodaną są ci którzy kupią, wygrają i z sentymentu zostaną z daną marką lub będą co jakiś czas wracać.
A nie sztab konkursowiczów, którzy kupią tylko dlatego, że można coś wygrać.
A najlepiej jeszcze jak nie wygrają, to zwrócą kupiony towar. Albo i po wygranej zwrócą skoro paragon zostaje...

A później problem, bo trzeba odesłać paragon, żeby dostać nagrodę mimo, że w regulaminie jest to jasno napisane. Nie pasuje regulamin? Nie graj.
To chyba mały koszt za szansę wygrania głównej emotka

Ale o czym Ty do mnie piszesz. Co mi niby nie pasuje? Jaki regulamin? Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7120666 Napisano: 01.09.2023 11:12:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
koszalek napisał(a):

Moja wypowiedź nie odnosiła się do łamania regulaminu tylko do wpisu, który  na forum konkursowym brzmi dość zabawnie, że w konkursach bierze się udział, aby wypróbować produkt danej marki i najlepiej pozostać mu wiernym emotka Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7120643 Napisano: 01.09.2023 10:30:33 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
adamo86 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

adamo86 napisał(a):

koszalek napisał(a):

Te wszystkie z pozoru zbyt rygorystyczne zasady czyli np. ograniczenie do 5 zgłoszeń w loterii dziennie ( akurat dla mnie to nie jest mega przesadne) czy ograniczenia na gospodarstwo powstają tylko i wyłącznie dlatego, ze organizatorzy widza skale nadużyć. Niektórzy nie maja absolutnie żadnego umiaru i rozsądku w graniu i to się odbija w regulaminach.

I to jest dobre, jestem za! emotka
Konkursy nie są po to, żeby grupka osób z dostępem do paragonów, kapsli, zawleczek itp. zgarniała większość nagród.
Nawet nie po to, żeby jedna osoba kupiła 100 sztuk produktu.
Tylko, żeby zachęcić jak największą liczbę osób do zakupu i wzięcia udziału, a potem do pozostania z daną marką - która będzie wywoływała miłe wspomnienie fajnej wygranej.

Padłam. Zgubiłam się w Internecie i myślałam, że jestem na forum konkursowiczów emotka Umówmy się ta idealna wizja o której piszesz ma miejsce w przypadku tzw. "mugoli". Rozumiem, że Ty bierzesz udział w konkursach tylko aby wypróbować produkt i pozostać z daną marką? Ach no tak, tak właśnie pozostajemy... Aż do konkursu konkurencyjnej marki  emotka

Pisałem od strony Organizatora emotka  Ale mi też się podobają niektóre ograniczenia.

Tak - jesteśmy na forum konkursowiczów.
A mimo to później i tak jest płacz, że jakiś Jacek z Aleksandrowa zgarnia połowę puli nagród emotka

Tak? A ja mam wrażenie że często nie chodzi tu właśnie o taki przykładowy Aleksandrów tylko niektórych bardzo boli jak ktoś z forumowiczów wygrywa więcej. A później zdziwienie, że coraz mniej ludzi w ogóle się na forum chwali wygranymi... Ja mam do tego inne podejście. To że mi za bardzo nie idzie nie powoduje że zaczynam odczuwać zazdrość. Raz się uda a 100 razy nie i tyle. Zawiść to brzydkie uczucie. Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7120627 Napisano: 01.09.2023 09:42:47 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
adamo86 napisał(a):

koszalek napisał(a):

Te wszystkie z pozoru zbyt rygorystyczne zasady czyli np. ograniczenie do 5 zgłoszeń w loterii dziennie ( akurat dla mnie to nie jest mega przesadne) czy ograniczenia na gospodarstwo powstają tylko i wyłącznie dlatego, ze organizatorzy widza skale nadużyć. Niektórzy nie maja absolutnie żadnego umiaru i rozsądku w graniu i to się odbija w regulaminach.

I to jest dobre, jestem za! emotka
Konkursy nie są po to, żeby grupka osób z dostępem do paragonów, kapsli, zawleczek itp. zgarniała większość nagród.
Nawet nie po to, żeby jedna osoba kupiła 100 sztuk produktu.
Tylko, żeby zachęcić jak największą liczbę osób do zakupu i wzięcia udziału, a potem do pozostania z daną marką - która będzie wywoływała miłe wspomnienie fajnej wygranej.

Padłam. Zgubiłam się w Internecie i myślałam, że jestem na forum konkursowiczów emotka Umówmy się ta idealna wizja o której piszesz ma miejsce w przypadku tzw. "mugoli". Rozumiem, że Ty bierzesz udział w konkursach tylko aby wypróbować produkt i pozostać z daną marką? Ach no tak, tak właśnie pozostajemy... Aż do konkursu konkurencyjnej marki  emotka Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7120477 Napisano: 31.08.2023 18:44:10 w Wkurza mnie...
psotka napisał(a):

Gdzie ja miałam rozeznanie nad słowem pisanym pół roku temu dokonując rezerwacji hotelu? Jestem stratna kilkaset złotych. Zrobiłam rezerwację od 1 września sugerując się zapisem w przypadku rezygnacji do 30 dni przed przyjazdem jest zwracana. 

Nabiłam sobie do głowy, że mogę odwołać za zwrotem kasy, ale dziś odwołując hotel się oszukałam i jestem nieźle w plecy emotka

Ale to jak Ty to zrozumiałaś? Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7120175 Napisano: 30.08.2023 16:51:08 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
0 0

@gnieszk@

#7120174 Napisano: 30.08.2023 16:50:21 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
emi napisał(a):

Czy w Lidlu są jakieś mniejsze kawy Jacobs ?

U mnie tylko 1 kg Wyświetl w wątku >>
1 emi 0

@gnieszk@

#7120129 Napisano: 30.08.2023 14:24:27 w Paragony na trwające konkursy
Paragon Milka itm wymienię na Kinder lub sprzedam za 20 zł
Nieaktualne Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7120076 Napisano: 30.08.2023 11:39:12 w WC - rozmowy o wszystkim
ineska1991 napisał(a):

Może ktoś pomoże.  Chcę kupić Córce furby . Pytanie tylko czy są na prawdę takie super ? Warte uwagi ? Na prawdę uczą się słów i trzeba je układać do snu ? Znalazłam tylko te dwa dostępne.... może ktoś ma i się wypowie ? 

Koleżanka kupiła córce i żałowała tego zakupu. Nie znam szczegółów jak to działało, ale zainteresowanie zabawką trwało krótko. Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7120008 Napisano: 30.08.2023 00:58:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
iszhara napisał(a):

Chcę kupić coś na empik.com i zapłacić kartą empik - niestety ten produkt mają tylko inni sprzedawcy w swojej ofercie. Myślicie że jest sens czekać - jest nadzieja że empik będzie też to wkrótce sprzedawał, czy jeśli nie mają tego aktualnie w ofercie to już wcale tego nie będzie ? emotka

Raczej wątpliwe Wyświetl w wątku >>
1 iszhara 0

@gnieszk@

#7120004 Napisano: 29.08.2023 23:58:37 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
fan-mandaryny napisał(a):

adamo86 napisał(a):

No i jak. Widzieliście już swoje prace w top 10 konkurs Fuchs - oleje silnikowe? Na razie są trzy pierwsze prace. Co o nich sądzicie? Czy wg Was tematyka dotychczasowych wyróżnionych na facebooku prac spełnia wymogi regulaminu, dotycząca zawartości prac (tekstu+zdjęcia albo tekstu+filmiku)? Mój był tekst i zdjęcie. Mam nadzieję, że też będzie, ale powiem szczerze, że mam mieszane odczucia po obejrzeniu tych prac. Ja starałem się odpowiadać na pytanie regulaminu, zawierając jednocześnie odpowiedź na pytanie postawione w formularzu konkursu, a zdjęcie ma ścisły związek z treścią tekstu - moim zdaniem to powinno być oczywiste przy ocenie. Na pewno nie jest ono idealne.

Cytuję mój poprzedni post, bo gdzieś zaginął, a bardzo zależy mi na Waszej odpowiedzi. Mam więc nadzieję, że już nie przejdzie niezauważony.

Nie grałem. A gdzie są te trzy prace?

EDIT: Aa.. już znalazłem- > https://www.facebook.com/FUCHSOILPL
Jednak nie wypowiem się na temat wyborów Jury emotka

Uuu, szkoda, bo ja właśnie na Twoje zdanie liczyłem. Może kogoś rozpoznałeś i nie chcesz się narażać tej osobie ze zdjęcia/ filmiku? 
Co do konkursu: były dwa pytanie, jedno w regulaminie, a inne na stronie. Regulaminowe pytanie to „Jaka była Twoja najciekawsza przygoda motoryzacyjna?”, a wg strony konkursowej "Opowiedz historię związaną z motoryzacją". Do odpowiedzi tekstowej należało dołączyć tekst lub filmik.
Zauważyłem, że jeden uczestnik sprytnie zawarł w filmiku tekst piosenki, ale nad zdjęciem w poście już tekstu nie opublikowali. Jedno zgłoszenie to sam filmik (organizatorzy nie opublikowali również tekstu, skoro bohater filmiku już opowiada). Te "historie", czy "przygody" to raczej zmyślone, a zdjęcia, filmiki czasem ma się nijak do opowiadanej historii za pomocą tekstu, jest to raczej odtworzenie jej. Trochę postarałem się połączyć, aby to nie była zmyślona historia. No ale chyba tu trzeba improwizować i nawtykać różnych bajerów.

Mi się wybrane prace podobają. W żaden sposób nie są też niezgodne z regulaminem. I nawet jeśli historie nie są prawdziwe (tylko skąd niby to wiadomo?) to przecież to nie przesłuchanie pod przysięgą świadków w sądzie a konkurs 🙂 Wybrano więc prace najlepsze a nie najprawdziwsze z prawdziwych. Wyświetl w wątku >>