Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika @gnieszk@

@gnieszk@

#7108578 Napisano: 13.07.2023 20:51:46 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zielonaszpilka napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Słuchajcie mąż robił zakupy w Biedronce i między innymi lavazza,Bakoma,familijne na loterie i skończył się papier . Dostał paragon zastępczy na zielonej kartce. Do loterii jak domyślam się już nie nadaje ? A jeśli jutro podejdę do biedrony dadzą mi fv czy już za późno ?Mam jeszcze paragon w aplikacji ,ale na niego zagrać to raczej nie można czy się mylę ?

Na fakturę za późno, na taki paragon zastępczy też lepiej nigdzie nie grać, a co do paragonu w apce to już chyba trzebaby pytać każdego organizatora osobno emotka

Dlaczego na fakturę za późno?

Wydaje mi się, że teraz już nie wydają faktur na podstawie paragonów po dokonaniu zakupów, ale nie będę się upierać, musiałabym to sprawdzić.

To dotyczy jedynie przedsiębiorców. Do 450 zł paragon z NIPem jest fakturą uproszczoną. W przypadku wyższej kwoty może się to odbyć na zasadzie albo od razu faktury albo faktury do paragonu. Ale tylko jeśli paragon zawiera NIP nabywcy.
Osoba fizyczna może wnioskować o fakturę imienną w ciągu 3 miesięcy
"Konsument (osoba fizyczna niebędąca podatnikiem), który jest nabywcą towarów lub usług, może żądać wystawienia faktury. Podatnik ma obowiązek wystawienia faktury, jeśli takie żądanie zostanie zgłoszone w ciągu 3 miesięcy, licząc od końca miesiąca, w którym dostarczono towar lub wykonano usługę" Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7108575 Napisano: 13.07.2023 20:46:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

anialistopad napisał(a):

Słuchajcie mąż robił zakupy w Biedronce i między innymi lavazza,Bakoma,familijne na loterie i skończył się papier . Dostał paragon zastępczy na zielonej kartce. Do loterii jak domyślam się już nie nadaje ? A jeśli jutro podejdę do biedrony dadzą mi fv czy już za późno ?Mam jeszcze paragon w aplikacji ,ale na niego zagrać to raczej nie można czy się mylę ?

Na fakturę za późno, na taki paragon zastępczy też lepiej nigdzie nie grać, a co do paragonu w apce to już chyba trzebaby pytać każdego organizatora osobno emotka

Dlaczego na fakturę za późno? Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7108458 Napisano: 13.07.2023 16:32:53 w Giełda Kodów ; )
Kupię kody Żywiec Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7108393 Napisano: 13.07.2023 14:33:52 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
TurboMike napisał(a):

Oki, to ja zgodzę się z przedmówczynią... Chociaż pomijając (samo Raffaello) to temat Plagiatu, Inspiracji jest mega ciekawy i tak na dobrą sprawę rozstrzygać to powinien sąd (a właściwie pewnie jakiś biegły z tego zakresu) bo jak sami widzicie każdy może mieć zupełnie odmienny punkt widzenia na to samo... A tym bardziej że spora część z dyskutujących, jest pośrednio lub bezpośrednio zainteresowana bo sympatyzuje czyjejś pracy. 

Ja bardziej w tym konkursie doceniam gigantyczny talent ludzi i nawet jeśli dziewczynka w oknie jest jest totalnie "utworem zależnym" emotka  to mam wrażenie że jest lepsza od oryginału emotka

Dodam też od siebie... że nie mam zasadniczo też nic przeciwko temu że pisze się do organizatorów że dana praca, może naruszać postanowienia regulaminu. Przecież tu chodzi o to żeby wygrać, no nie? Niech organizator się martwi co z tym fantem zrobić. Ale jeśli już usunął jakąś pracę to mi się  w głowie nie mieści że zrobił to bez dania możliwości obrony uczestnikowi. 
I w sumie się cieszę że moja praca nie pszeszła do finału bo też była trochę inspirowana i cieszę się że nie muszę się aż tak bardzo w temat angażować emocjonalnie emotka

Nie chcę być moderatorem tego wątku (tym bardziej z moim miesięcznym stażem na forum) ale chyba już wystarczy, co ? emotka

Hmmm Skoro wystarczy to dlaczego kontynuujesz temat?  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7108364 Napisano: 13.07.2023 13:44:04 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
8igora9 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

8igora9 napisał(a):

Według mnie ciężko udowodnić, że ktoś miał przed oczami inną pracę, rysując swoją...  ludzkość z pewnością już stworzyła miliony rysunków dziewczynek patrzących przez okno na księżyc.
Dlaczego dwie osoby nie mogły mieć takiej samej wizji artystycznej?
A może obie inspirowały się podobnym, trzecim rysunkiem, ale z kotem zamiast dziewczynki?
A może ktoś oglądał ten rysunek rok temu, teraz namalował swój i nawet nie wie, że jego mózg zainspirował się tamtą pracą?
Wszystkie detale obu rysunków różnią się od siebie, więc według mnie to ciężki temat do obiektywnej oceny. Ale jestem ciekawa co powiedziałby ktoś, kto się zawodowo zajmuje prawami autorskimi.

A piwonie też mega podobne, więc jak tak ludzie będą pisać masowe donosy, to zaraz naprawdę się okaże, że głosowanie nie będzie potrzebne do rozdania głównych nagród. 🤣

No nie... Serio? Może i są miliony obrazków dziewczynek patrzących na księżyc przez okno, ale to akurat jest zwykła kalka. Owszem pozmieniano parę (nie za wiele) detali i kolorów. Nie zmienia to faktu, że to zwykła kopia.

Ja jak patrzę na te rysunki, to widzę taki sam pomysł i jak to nazwać... perspektywę? Natomiast wszystkie elementy tych obrazków różnią się od siebie. Nawet jeśli autorka inspirowała się inną pracą, to nie wiem czy można  nazwać to kopią i stawiać w jednym rzędzie z ludźmi, którzy robią kopiuj-wklej... 
Wy nie szukacie inspiracji do konkursów na insta czy innym Pintereście? Ja ciągle to robię. 
Nie uważam się za osobę kompetentną, żeby mówić, czy ten rysunek naruszył prawa autorskie, bo się na tym nie znam. Ale zaintrygowaliście mnie i zastanawiam się gdzie leży granica? 
Jak znajdę pomysł na ciekawą wizualnie potrawę, a potem ją ugotuję i zrobię własne zdjęcie to jest to plagiat?  Jak ludzie piszą prace konkursowe w formie wywiadu czy też innego DO RE MI FA SO LA to jest plagiat? I kto kogo plagiatuje, skoro zdjęć i tekstów na bazie podobnego pomysłu jest mnóstwo. 🤔

A tak btw skoro forum tak zawrzało to przy okazji wpadajcie do tematu "kliknijcie" głosować na forumowiczów, którzy jeszcze zostali w grze. 👌

Mam kompletnie odmienne zdanie na ten temat. Tak dla mnie to kopia i kalka. Mam wrażenie, że patrzymy na zupełnie różne prace. Swoją drogą to nawet interesujące, że można tak różnie postrzegać tą samą sytuację. Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7108327 Napisano: 13.07.2023 12:25:49 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
8igora9 napisał(a):

Według mnie ciężko udowodnić, że ktoś miał przed oczami inną pracę, rysując swoją...  ludzkość z pewnością już stworzyła miliony rysunków dziewczynek patrzących przez okno na księżyc.
Dlaczego dwie osoby nie mogły mieć takiej samej wizji artystycznej?
A może obie inspirowały się podobnym, trzecim rysunkiem, ale z kotem zamiast dziewczynki?
A może ktoś oglądał ten rysunek rok temu, teraz namalował swój i nawet nie wie, że jego mózg zainspirował się tamtą pracą?
Wszystkie detale obu rysunków różnią się od siebie, więc według mnie to ciężki temat do obiektywnej oceny. Ale jestem ciekawa co powiedziałby ktoś, kto się zawodowo zajmuje prawami autorskimi.

A piwonie też mega podobne, więc jak tak ludzie będą pisać masowe donosy, to zaraz naprawdę się okaże, że głosowanie nie będzie potrzebne do rozdania głównych nagród. 🤣

No nie... Serio? Może i są miliony obrazków dziewczynek patrzących na księżyc przez okno, ale to akurat jest zwykła kalka. Owszem pozmieniano parę (nie za wiele) detali i kolorów. Nie zmienia to faktu, że to zwykła kopia. Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7108317 Napisano: 13.07.2023 12:11:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
karols napisał(a):

Ale drama się tu tworzy dzizazzzz

Przynajmniej forum ożyło emotka Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7108297 Napisano: 13.07.2023 11:37:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

KrisK napisał(a):

Alicja nie denerwuj się emotka  piwonie podobne, ale już nie przesadzaj, że praca mojej Julki to kopia tej, która wrzuciłeś. Julka rysowała swój autoportret, to ona jest na rysunku. Motyw nie jest oryginalny, ale nie jest skopiowany z innej pracy.  Dziewczynek patrzących przez okno na księżyc też jest mnóstwo i to nie jest problemem. Problemem jest tak.silne zainspirowanie się czyimś rysunkiem, że nie ma wątpliwości, że te pracę miałaś przed oczami rysując swoją.

Nie jestem Alicją, Krysią czy Marysią. ale nie muszę się z tego tłumaczyć 😉
Naprawdę nie widzisz podobieństwa, ale w tych odrzuconych widziałaś 😜
Piwonie są skopiowane ,każdy listek ,każdy płatek-serio ???
Wiadomo,że swojej pracy będzie,bronić i nic tego nie zmieni .

Oczywiście, że jesteś Alicją:) Julce obrywa się, bo to ja znalazłam kopie i ją tu umieściłam i twoja narracja, że nie poleciałaś za naruszeniem praw autorskich się sypie. Dzisiaj zarejestrowany profil i pierwszy komentarz. Tak zawsze jest, zupełnie przypadkowy, niezwiązany z konkursem obserwator akurat właśnie się ujawnia. Zupełny przypadek. Piwonie też są kopią, szkoda, były jedną z moich ulubionych prac. Ale praca Julki to autoportret, to że.motyw zgrany, nie znaczy że nie ma pełni praw autorskich do pracy. Wszystkie motywy w galerii już kiedyś, gdzieś były. To akurat nie problem.

Tu się zgadzam. Dziewczynka z dmuchawcem nie jest plagiatem. Ten sam motyw, ale nie ta sama praca. Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7108275 Napisano: 13.07.2023 10:53:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
KrisK napisał(a):

KrisK napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

niewyspanamama napisał(a):

Czy mnie się wydaje czy z galerii raffaello zniknęło pare prac ? Ktos wie dlaczego ? ( nie brałam udziału ale klikałam codziennie 1 pani a teraz widzę jej pracy brak)

Zerknij dwie strony do tyłu.

Kontynuując wątek usuniętych prac - trzy rzeczywiście są, według mnie, mocno naruszające prawa autorskie, bo są kopiami innych prac albo wręcz wydrukami. Balonów nie mogę znaleźć, a jeśli chodzi o dziewczynkę z okna znalazłam tylko grafikę, która służyła pewnie za wzór do namalowania pracy. I tu, hmm... No nie wiem czy ta praca była do usunięcia. Jeśli rzeczywiście autorka inspirowała się tą grafiką (a nie jakaś inna pracą, która też powstała na bazie tej grafiki, a jest bardziej podobna do pracy z Raffaello) to chyba tutaj jednak mamy po prostu inspirację. No chyba, że praca rzeczywiście poleciała za jakieś współpracę z Raffaello albo ich partnerami... 

Nie znam się na tym, ale dla mnie jako prostego zjadacza chleba to plagiat i tyle. Co z tego że samodzielnie namalowana i trochę zmieniona kolorystyka i małe elementy? Pani Alicja nie jest autorem pracy, jest autorem kopii a nie o to chyba w konkursie
KrisK napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Czy mnie się wydaje czy z galerii raffaello zniknęło pare prac ? Ktos wie dlaczego ? ( nie brałam udziału ale klikałam codziennie 1 pani a teraz widzę jej pracy brak)

Kontynuując wątek usuniętych prac - trzy rzeczywiście są, według mnie, mocno naruszające prawa autorskie, bo są kopiami innych prac albo wręcz wydrukami. Balonów nie mogę znaleźć, a jeśli chodzi o dziewczynkę z okna znalazłam tylko grafikę, która służyła pewnie za wzór do namalowania pracy. I tu, hmm... No nie wiem czy ta praca była do usunięcia. Jeśli rzeczywiście autorka inspirowała się tą grafiką (a nie jakaś inna pracą, która też powstała na bazie tej grafiki, a jest bardziej podobna do pracy z Raffaello) to chyba tutaj jednak mamy po prostu inspirację. No chyba, że praca rzeczywiście poleciała za jakieś współpracę z Raffaello albo ich partnerami... 

Nie znam się na tym, ale dla mnie jako prostego zjadacza chleba to plagiat i tyle. Co z tego że samodzielnie namalowana i trochę zmieniona kolorystyka i małe elementy? Pani Alicja nie jest autorem pracy, jest autorem kopii a nie o to chyba w konkursie chodziło.

Przyglądam się temu konkursowi od samego początku i zaobserwowałem,że są równi i równiejsi, Ci co byli plagiatem i zostali wyrzuceni przez donos "życzliwej "koleżanki/kolegi .Natomiast reszta jest jest bez zarzutu i może grać dalej emotka
Na moje oko jednak nie wyglada to tak "kolorowo" ,99% pozostałych prac to też plagiaty ,w większym lub mniejszym stopniu 
Słynny motyw dziecka z dmuchawcem -ten temat jest tak stary i oklepany ,że nie trudno znaleźć bardzo podobne , piwonie skopiowane 1:1 ,ale nadal "cieszą " oko w galerii , muszla kolorowanka,  twarz przerobiona w programie, że aż pozostały pionowe linie , kule na kiju ...A przepraszam dmuchawce ,buźka, która bierze udział w konkursach zmieniając tylko drobne elementy ...mógłbym wymieniać tak bez końca...
Konkurs stał się areną walki ,a nie fajną zabawą. Na długo pozostanie ogromny niesmak .

W pełni się zgadzam. Na początku (jako osoba bez talentu plastycznego) byłam zachwycona pracami w galerii. Nie tylko wykonaniem, ale i koncepcją, pomysłem. Teraz okazuje się, że większość z nich z to kopie lub jak kto woli "mega silne inspiracje". Formuła głosowania, publiczna galeria uruchomiła też takie a nie inne cechy w konkurencji. Choć udziału nie biorę to niesmak mam ogromny. I tak się jeszcze zastanawiam. Skoro tutaj ludzie nie mieli oporów aby plagiatować to co dopiero dzieje się w konkursach, w których prace nie są jawne? Organizatorzy jak widać w tym przypadku sami właściwie prac nie weryfikują. Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7108241 Napisano: 13.07.2023 09:26:10 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
8igora9 napisał(a):

Jak na moje to prace nie są takie same i równie dobrze to nawet dwie osoby mogły niezależnie od siebie wpaść na podobny pomysł... 
"Wszystko już kiedyś było"

Naprawdę? A dla mnie to po prostu kopia. Dziewczynka jest niemal 1:1. Co z tego, że ma nieco inną sukienkę i dwa warkoczyki? Identyczna pozycja, buzia. Widok za oknem, samo okno, nawet zasłony... Dla mnie to nie jest inspiracja. Nie sądzę, żeby w konkursie tekstowym nagrodzono pracę, który polegałaby na tym, że wezmę tekst czyjejś piosenki lub wiersz i załóżmy kilka słów podmienię na synonimy. Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7108215 Napisano: 13.07.2023 07:09:19 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Nie znam się na tym, ale dla mnie jako prostego zjadacza chleba to plagiat i tyle. Co z tego że samodzielnie namalowana i trochę zmieniona kolorystyka i małe elementy? Pani Alicja nie jest autorem pracy, jest autorem kopii a nie o to chyba w konkursie chodziło. Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7108193 Napisano: 12.07.2023 23:30:22 w Giełda Kodów ; )
Kupię kody Somersby Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7108115 Napisano: 12.07.2023 20:58:15 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
banka-manka napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Tylko co to znaczy "za bardzo kombinują" Czy regulamin w jakikolwiek sposób, ogranicza lub zabrania jakichś form zbierania głosów? Czegokolwiek: zmiany IP, VPN, proszenia o głosy w prywatnych wiadomościach, publicznych postach?

Proszenie nie. 
Ale zmiana  IP chyba już tak.
Bo skoro jedna osoba może oddać 10 głosów dziennie niezależnie od tego ile posiada źródeł internetu to ciągła zmiana chyba już jest kombinowaniem?
Nie wiem też, czy w takich konkursach na głosy można kupić z jakiś źródeł pakiet?
Póki Organizator nie wyjaśni co rozumie pod hasłem niedozwolonego zbierania głosów możemy tylko gdybać.

Jedyne co znalazłam (co prawda na szybko) w regulaminie to taki zapis:
"Organizator wykluczy z wyników głosowania głosy, które zostały oddane przy użyciu narzędzi i mechanizmów do automatycznego oddawania głosów oraz głosy oddane z jednego numeru IP
ponad limit wskazany w pkt 8. powyżej"
Rozumiem to tak, że wykluczone są głosy, a nie praca. Czyli może spaść ona w rankingu, ale nie wylecieć z galerii. Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7108100 Napisano: 12.07.2023 20:46:31 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
banka-manka napisał(a):

Emememe napisał(a):

banka-manka napisał(a):

Gdyby był to post sponsorowany to według nowych wytycznych musiałby być oznaczony.
Inne osoby, choć ich jest mało też pokazały swoje prace.
Moim zdaniem był to celowy zabieg. Nie wiem w jakich terminach informowali o dostaniu się do głosowania, ale moim zdaniem post był wrzucony po to by już swoich obserwatorów zaciekawić i zainteresować pracą, by później zbierać głosy.

No właśnie brakuje tego oznaczenia, współpracy, więc pewności nie ma, że tu jest przyczyna. A innego powodu nie potrafię wskazać, praca fajna i kreatywna, widać, że rysowana samodzielnie, więc nie tu leży przyczyna dyskwalifikacji.

Była w czołówce ilości głosów. I pewnie o to poszło.
Albo Organizator sam sobie prześwietla osoby z góry rankingu, albo był 'uprzejmy' donos.
Kiedy ogłasza się na różnych grupach, swoich profilach, gdzie ma się dużo znajomych/obserwujących to wcale nie jest trudno zdobyć taką liczbę głosów. Tylko trzeba być upierdliwym w przypominaniu i ciągły pokazywaniu pracy emotka  
Na pewno części usuniętych prac dostało się za tych, którzy naprawdę kombinują.
PS: Też dostawałam, na różnych profilach SM od obcych mi osób prośby o głosy na ich pracę. Widziałam też metodę na komentowanie zgłoszeń różnych osób w różnych konkursach w SM w formie 'podlizywania się', a potem proszenia o głosy.

Tylko co to znaczy "za bardzo kombinują" Czy regulamin w jakikolwiek sposób, ogranicza lub zabrania jakichś form zbierania głosów? Czegokolwiek: zmiany IP, VPN, proszenia o głosy w prywatnych wiadomościach, publicznych postach? Wyświetl w wątku >>
1 kimberly 0

@gnieszk@

#7108075 Napisano: 12.07.2023 20:11:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
malgosia74 napisał(a):

To był rysunek wykonany własnoręcznie przez syna, praca malowana zresztą flamastrami która mi zostawił i mam ją przed sobą, a w galerii widnieje kolorowanka wydrukowana z neta ta z muszlą, nawet kontury z drukarki widać, poza tym grafika samochodu obok leży pralina, nic nie ma wspólnego z rysunkiem bynajmniej.
Jest też przez prawnika określone co to plagiat a co praca inspirowaną, zachęcam do lektury i zagłębienie się w to jeśli ktoś ma faktycznie ból d... polecam świetna maść...emotka
Co do głosów to czy te 20 tys pochodzą na pewno z uczciwego mozolnego głosowania? Nie sądzę..
Moje codzienne posty na FB jak i moich znajomych oraz PW na Messenger ci dzień kipiało od żebrania o głosy. Więc nie było u mnie żadnego oszustwa przynajmniej z tego co ja wiem, bo konkurencja potrafi po trupach do celu.
Sprytny donos a wcześniej zrobienie komuś "przysługi" nabiciem głosów... Dziękuję... Wyrzucona  praca nie dostaje zapewne NIC... 
Organizator nie raczy odpowiedzieć na maila.. żałosne...
Życzę tym osobom aby te nagrody wygrane w tym konkursie przypominały im długi czas  jakim sposobem je wygrali... Tyle w temacie.

Czyli organizator nawet nie raczył poinformować i podać powodu? Jeśli powodem miałby być rzekomy plagiat to powini to umotywować i podać źródło "inspiracji". Jeśli chodzi o głosy to prawda jest taka, że wszystkie prace z ilością kilkanastu tysięcy głosów mają je dlatego, że autorzy o nie w jakiś sposób zabiegali i tyle. Więc przykra sytuacja... Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7108059 Napisano: 12.07.2023 19:52:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

@gnieszk@ napisał(a):

Ostin789 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Ktoś sobie zadał dużo trudu albo ma jakieś super sposoby, żeby znaleźć te plagiaty, bo zwykła wyszukiwarka google tego nie znajdujeJ

Ta dziewczyna w czerwonej sukience była chyba forumowiczki? malgosia74? Poprawcie mnie jeśli coś mylę. Mam nadzieję, że przy tym usuwaniu prac nikogo nie skrzywdzili.

Tak, masz rację. Dwie prace z forum poleciały. Też mam nadzieję, że mieli podstawy, żeby to zrobić. No trochę jestem w szoku.

Oby chociaż blika im wysłali. emotka

To jeszcze nie wysyłali tych 500-tek?

Nie, nie wysłali. I akurat tutaj się z Tobą Ostin789 nie zgodzę. Jeśli prace nie są zgodne z regulaminem, a co więcej - są plagiatami albo naruszają czyjeś prawa autorskie, to nagrody się nie należą, Ale wydaje się, że sprawdzili to dobrze, bo od dyskusji na forum o plagiacie minęło już dobrych kilka dni, a praca została usunięta dopiero teraz, a jestem przekonana, że maile do organizatora w sprawie tamtego plagiatu były słane właśnie wtedy, bo wtedy się zrobił szum.

Jeśli powodem usunięcia jest plagiat lub "mocna inspiracja" to pełna zgoda. Jeśli natomiast chodzi o nabijanie głosów to pięćsetka jak najbardziej się należy. Po pierwsze głosowanie nijak się ma do tego, a po drugie tak naprawdę regulamin nie zabrania pod tym względem chyba niczego? Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7108049 Napisano: 12.07.2023 19:34:20 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Ostin789 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Ktoś sobie zadał dużo trudu albo ma jakieś super sposoby, żeby znaleźć te plagiaty, bo zwykła wyszukiwarka google tego nie znajdujeJ

Ta dziewczyna w czerwonej sukience była chyba forumowiczki? malgosia74? Poprawcie mnie jeśli coś mylę. Mam nadzieję, że przy tym usuwaniu prac nikogo nie skrzywdzili.

Tak, masz rację. Dwie prace z forum poleciały. Też mam nadzieję, że mieli podstawy, żeby to zrobić. No trochę jestem w szoku.

Oby chociaż blika im wysłali. emotka

To jeszcze nie wysyłali tych 500-tek? Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7108046 Napisano: 12.07.2023 19:28:49 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

@gnieszk@ napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

TurboMike napisał(a):

Mój kolega dostał prośbę od osoby na FB o wsparcie jej pracy... a w ogóle jej nie zna emotka  zielonaszpilka, Ty masz taką pamięć??? Wiesz jakie prace były a ich nie ma? Szok emotka
Zaraz Cię zacznę podejrzewać że ten "życzliwy sąsiad" to Ty emotka  Joke oczywiście

Jeśli ktoś bierze udział to zwyczajnie często galerię przegląda choćby, żeby zobaczyć ilość głosów konkurencji. Jeśli do tego dochodzi dobra pamięć wzrokowa to nic trudnego.

Jakbym się wysiliła to i bez screenów pewnie bym sobie przypomniała te prace, bo napatrzyłam się już na nie bardzo. A dziewczynka w oknie też podobała się mojej siostrze i jest w równie dużym szoku jak ostin emotka

Też mi się ta praca podobała. Była taka "bajkowa". Nie wydaje mi się, żeby powodem było nabijanie głosów, bo w galerii nadal są prace z tak dużą ilością polubień, że nie ma szans, żeby nie było to "podrasowane" Obstawiam  jednak plagiaty

Ta dziewczyna w czerwonej sukience była chyba forumowiczki? malgosia74? Poprawcie mnie jeśli coś mylę. Mam nadzieję, że przy tym usuwaniu prac nikogo nie skrzywdzili. Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7108038 Napisano: 12.07.2023 19:21:19 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

@gnieszk@ napisał(a):

TurboMike napisał(a):

Mój kolega dostał prośbę od osoby na FB o wsparcie jej pracy... a w ogóle jej nie zna emotka  zielonaszpilka, Ty masz taką pamięć??? Wiesz jakie prace były a ich nie ma? Szok emotka
Zaraz Cię zacznę podejrzewać że ten "życzliwy sąsiad" to Ty emotka  Joke oczywiście

Jeśli ktoś bierze udział to zwyczajnie często galerię przegląda choćby, żeby zobaczyć ilość głosów konkurencji. Jeśli do tego dochodzi dobra pamięć wzrokowa to nic trudnego.

Jakbym się wysiliła to i bez screenów pewnie bym sobie przypomniała te prace, bo napatrzyłam się już na nie bardzo. A dziewczynka w oknie też podobała się mojej siostrze i jest w równie dużym szoku jak ostin emotka

Też mi się ta praca podobała. Była taka "bajkowa". Nie wydaje mi się, żeby powodem było nabijanie głosów, bo w galerii nadal są prace z tak dużą ilością polubień, że nie ma szans, żeby nie było to "podrasowane" Obstawiam  jednak plagiaty Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7108027 Napisano: 12.07.2023 19:15:17 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
TurboMike napisał(a):

Jeśli ktoś bierze udział to zwyczajnie często galerię przegląda choćby, żeby zobaczyć ilość głosów konkurencji. Jeśli do tego dochodzi dobra pamięć wzrokowa to nic trudnego. Wyświetl w wątku >>
1 TurboMike 0