Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ace

ace

#6673875 Napisano: 15.01.2020 12:24:33 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

as32572 napisał(a):

Wczoraj byłam na przeglądzie u dentysty i wszystko było ok, ale profilaktycznie zleciła pantomogram.
Więc dziś się okazało, że większość zębów leczonych kanałowo jest do poprawki a ósemka do wyrwania lub próby wyleczenia.
Ma ktoś do polecenia dobrego dentystę w Warszawie i okolicy, z którym mogłabym to skonsultować?
Ja mam zawsze pod górkę z zębami  emotka

Współczuję... bo u mnie też zęby są problematyczne  emotka emotka

Dziewczyny lacze sie w bolu. Tak jak po latach zaakceptowalam siebie jaka jestem, to jednak gdybym miala mozliwosc jakiejs zmiany w sobie to by byly zeby emotka U dentysty jetem min raz na 3miesiace i zawsze ma co robic hlip hlip
U mnie ten problem jest prawdopodobnie przez alergie i wiecznie zatkany nos w dziecinstwie (tak, tak). Wiec uwazajcie na swoje dzieci i je obserwujcie. Wyświetl w wątku >>

ace

#6673422 Napisano: 14.01.2020 10:11:19 w SZUKAM....
Szukam jakichs kodow znizkowych na ryanaira lub wizzair. I jakby ktos wiedzial o jakichs znizkach na booking.com to tez bede wdzieczna emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6671496 Napisano: 08.01.2020 14:02:54 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

anaesth napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,a raczej bardzo smuci,że jutro jest pogrzeb mojej znajomej, z którą chodziłam do liceum.Osierociła 4-letnią córeczkę.Chorowała na białaczkę, znalazł się nawet dawca,lecz się wycofał emotka emotka  Naprawdę, nie rozumiem w takim razie po co rejestrował się jako dawca? Że niby taki jest wspaniałomyślny, dla poklasku przed rodziną i znajomymi emotka  Ja jestem zarejestrowana w bazie DKMS i jeśli mnie wezwą, ani myślę rezygnować z pomocy drugiemu człowiekowi.Dla mnie to niepojęte,ech.

Prawdopodobnie podczas rejestracji potencjalny dawca nie wiedział, jakie wiążą się z tym konsekwencje zdrowotne. Dopiero stawiając się na ostateczną kwalifikację dostał pół ryzy papieru zadrukowanej informacjami o tym, że podawanie leków mających na celu "wypchnięcie" komórek macierzystych ze szpiku wiąże się z możliwością rozwinięcia choroby krwi u dawcy i różnych innych powikłań. Mało się o tym mówi, bo takie powikłania nie są bardzo częste, ale niestety takie mamy czasy, że trzeba ostrzegać o wszystkim i zbierać świadomą, dobrowolną zgodę zainteresowanego. Najwidoczniej człowiek przestraszył się i odmówił - miał do tego pełne prawo i niestety nie można go zmusić, aby jednak był dawcą. Ja z kolei nie rozumiem braku zgody na oddanie narządów po śmierci. Po co mają gnić? Ostatnio jest jakaś fala odmów, a taki jeden 28-letni dawca mógłby swoimi nerkami, wątrobą, rogówkami, trzustką uratować tylu ludzi!

No po śmierci to już mi wszystko jedno, co się będzie działo z moimi organami, skoro i tak nie będę żyła emotka  Odnośnie decyzji o zostaniu dawcą, praktycznie każdy zabieg czy operacja niesie ze sobą ryzyko powikłań/niepożądanych efektów.Oczywiście, niech każdy robi jak uważa.

Z tego co wiem to polskie prawo pozwala na pobranie narzadow od takich osob bez zgody kogokolwiek (chyba, ze ta osoba jeszcze za swojego zycia podpisala dokument stwierdzajacy ze nie chce byc dawca w razie smierci - tyle, ze to wiaze sie tez z tym za automatycznie laduje na koncu listy do jakiegokolwiek przeszczepu gdyby on sam potrzebowal). To lekarze bez sensu pytaja rodzine o zgode i od ich pozwolenia uzalezniaja czy organy zostana pobrane czy nie. Wyświetl w wątku >>

ace

#6670918 Napisano: 06.01.2020 15:46:26 w SZUKAM....
Szukam konkursu w ktorym mozna wygrac bilet na koncert Harrego Styles'a. Najlepiej w Krakowie, ale niekoniecznie. Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6670912 Napisano: 06.01.2020 15:19:27 w SZUKAM....
rare85 napisał(a):

Szukam zniżki na booking.com albo podpowiedzi gdzie takowej szukać  emotka

ja rowniez szukam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6670510 Napisano: 03.01.2020 20:02:35 w Wkurza mnie...
Niebieska_Laguna napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

W ostatniej chwili zabrałam z ulicy małego, bezdomnego, potrąconego kotka... zanim rozjechały go inne samochody emotka  Kotek żyje, ale jedziemy do weterynarza, trzymajcie kciuki... 

daj znać co z kociakiem! I duże brawa za wielkie serce emotka

Jesteśmy już po wizycie u weterynarza, okazało się, że maluch ma dopiero 4 miesiące. Został mocno obtłuczony, najgorzej jest z płucami. Na szczęście trafiliśmy na super weterynarza, który bardzo dobrze się nim zaopiekował. Maluch dostał 6 zastrzyków, teraz opiekujemy się nim w domu, dajemy mu ze strzykawki picie i jedzenie zmieszane z lekami. Najbliższe trzy doby mają być decydujące, jeśli przeżyje, to potem wizyta kontrolna i powinien się wykurować do pełnej sprawności emotka  Widać w nim wolę walki, więc mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze emotka

Slodziak. Az sie prosi przeniesc ta dyskusje do 'ciesze sie', bo ciesze sie, ze sa tacy dobrze ludzie jak Ty. Wyświetl w wątku >>

ace

#6670443 Napisano: 03.01.2020 15:59:45 w Wkurza mnie...
To ze drugiego stycznia upolowalam juz pierwszego komara w tym roku ... Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6670126 Napisano: 02.01.2020 15:18:46 w SZUKAM....
reniii napisał(a):

ace napisał(a):

Czy z Pepsi z Tesco podadza mi ktory nr paragonu wygral? Wyslalam kilka, a na niektorych mam tez inne konkursy.

U Avanti podadzą numer bez problemu.

O super emotka Dzieki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6670104 Napisano: 02.01.2020 14:16:52 w SZUKAM....
Czy z Pepsi z Tesco podadza mi ktory nr paragonu wygral? Wyslalam kilka, a na niektorych mam tez inne konkursy. Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6669088 Napisano: 27.12.2019 22:57:47 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

Czyli COŚ zmienili ?

ja tylko odpisalam jakie smaki miala na mysli agakaz2. W regulaminie jest napisane ze dowolna kawa. Ja bralam rozne, choc skupialam sie na tych swiatecznych emotka Raz tylko kasjerka po przeczytaniu maila powiedziala ze to jest na swiateczne kawy (bo tak mozna wywnioskowac z maila). Ja sie z nia nie klocilam bo i tak taka chcialam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6669080 Napisano: 27.12.2019 22:42:20 w Wkurza mnie...
madllen napisał(a):

a dokładnie jakie smaki masz na myśli ? 

swiateczne smaki Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6668741 Napisano: 25.12.2019 13:59:02 w Wkurza mnie...
Moze nie wkurza mnie, ale żal mi czterech paragonów które pójdą do kosza, bo zapomniałam o konkach które skończyły sie wczoraj... Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6668388 Napisano: 22.12.2019 23:16:38 w Wkurza mnie...
awi napisał(a):

kumulacja napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

Wkurza mnie, że najprawdopodobniej zgubiłam (zostawiłam w pociągu?) mój konkursowy notatnik, w którym na dodatek był paragon wysłany na dwa konkursy emotka

Proszę wpisywać adres w notatniku, bo gdybym ja go znalazła, to bym odesłała!

Kiedyś Biuro Rzeczy Znalezionych w pociągach znajdowało się na stacji Koluszki... 

Ja kiedys zostawilam w pociagu pączki (6 dokladnie) i reklamowke z dopiero co zakupinymi ciuchami. Zorientowalam sie, ze cos mi za lekko w drodze do domu rodziny emotka Polecialam na stacje, pogadalam z kasjerka, ta podzwonila gdzies, wyslala konduktora na misje poszukiwawcza (misja sie powiodla emotka ) i zalatwila, ze jak pociag wracal (gdzies za 4 godziny), konduktor mi przekazal moja zgube emotka . A rok temu w autobusie w uk prawie zostawilam wielka walizke 24kg emotka Ot wysiadlam z autobusu zadowolona i przed siebie. Na szczescie wychodzac juz z dworca zorientowalam sie ze cos tu jeszcze mialam emotka A to wszystko dlatego, ze normalnie to ja jestem podroznik kompaktowy - jeden maly plecak i moge jechac na miesiac emotka Nieprzyzwyczajona do wiekszej ilosci bagazu. Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6667270 Napisano: 18.12.2019 13:01:36 w SZUKAM....
karkocka napisał(a):

onlyrybka napisał(a):

Kto odbierał we Wrocławiu kawę w Costa Coffe? W której kawiarni?

Ja chciałam odebrać kawę w Costa Coffe na lotnisku i panie nie wiedziały gdzie wpisać kod. Na kasie tylko kod QR im przyjmuje, lub mogą wpisać same cyfry, a wygrane kody mają litery i cyfry. Dzwoniły do kierowniczki, a ona nic o takiej promocji nie wie. Wracam za tydzień do Polski i mam nadzieję, że skorzystam wtedy z kodów. Ktoś wie w które miejsce mają wpisać kody ?

Powinny nabić kawę, a w miejsce płatności wpisać kod

Jak kiedys kasjerka nie wiedziala jak odebrac nagrode to kierownik powiedzial jej cos takiego (juz po nabiciu kawy), ze ma wybrac odbierz nagrode i wklepac kod (ja oczywiscie nie widzialam co oni tam na tym monitorze mieli). Ale tez sie pytal czy ie mam tego kodu w postaci kodu QR (bo dla nich latwiej) Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6666586 Napisano: 16.12.2019 00:05:17 w Wkurza mnie...
to ze 3 minuty po polnocy juz sie wyczerpal limit z moli... Wyświetl w wątku >>

ace

#6666525 Napisano: 15.12.2019 19:24:00 w Wkurza mnie...
@gnieszk@ napisał(a):

Specjalnie pojechałam do Costa Cofee, a pan barista na widok kodów zrobił wielkie oczy i stwierdził, że nie może ich zrealizować, bo nie ma ich gdzie wpisać na kasie. Chciał ode mnie kod QR. W jaki sposób powinien to zrobić, ktoś z Was wie może?

Ja korzystalam z tych kodow w kilku costach i nie mialam dotad wiekszych problemow. Powiedz nastepnym razem ze maja wybrac cos takiego jak "odbierz nagrode" i potem wklepac kod (tak kiedys wytlumaczyl to kierownik, jak pracownik nie wiedzial jak z tym kodem postapic). Moze sie uda.

nanajka81 napisał(a):

tam trzeba caly dowod im zeskanowac emotka nawet chcialam to zrobic ale sie nie udalo - wciaz jakies oswietlenie mialam zle. Ale moze to i dobrze?

ja sobie tez daruje... Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

ace

#6666514 Napisano: 15.12.2019 18:43:36 w Wkurza mnie...
agakaz2 napisał(a):

ace napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że 7 października dostałam maila aktywacyjnego od lotto.pl, abym mogła grać online.Wpadł on do folderu NEWSLETTERY, a ja go szukałam w spamie.Na aktywację było tylko 24 godziny.Napisałam do nich, ciekawe czy odpiszą emotka Mam nadzieję,że wyślą mi nowy link aktywacyjny,ech.

a mnie wkurza ze tam przy rejestracji trzeba podac nr dowodu osobistego... po cholere. Nie wystarczy im pesel?

nie dość że numer dowodu to jeszcze zdjęcie dowodu. mnie to odrzucił jak chciałam się zarejestrować

jeszcze zdjecie????? Serio? Tego nie zauwazylam! Tez chcialam sie zarejestrowac, ale jak sobaczylam nr dowodu to sorry ale nie.... Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6666498 Napisano: 15.12.2019 16:46:19 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że 7 października dostałam maila aktywacyjnego od lotto.pl, abym mogła grać online.Wpadł on do folderu NEWSLETTERY, a ja go szukałam w spamie.Na aktywację było tylko 24 godziny.Napisałam do nich, ciekawe czy odpiszą emotka Mam nadzieję,że wyślą mi nowy link aktywacyjny,ech.

a mnie wkurza ze tam przy rejestracji trzeba podac nr dowodu osobistego... po cholere. Nie wystarczy im pesel? Wyświetl w wątku >>
0 0

ace

#6663990 Napisano: 05.12.2019 11:49:49 w Wkurza mnie...
inPost. Bo moja przesylka zawsze laduje w paczkoamcie w godzinach od 1 w nocy do 5 nad ranem... Wiec koncze z losem o klapki Kubota... Wyświetl w wątku >>

ace

#6663887 Napisano: 04.12.2019 22:15:22 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Ok Tic-Tac mnie zalamuje.... Jedno wielkie 0! Wyświetl w wątku >>