Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

turli

#5681868 Napisano: 23.06.2013 10:32:19
zizola myślę że część forumowiczów nie wie z kim rozmawia i dlatego rozmawia emotka
0 0

Gość: loczeq

#5681878 Napisano: 23.06.2013 11:09:34
zizzola94 napisał(a):

loczeq napisał(a):

Zacytuję sam siebie bo widzę, że niektórzy tutaj bujają w obłokach:

"Czy myślisz, że agencje które są na rynku od kilku niektóre kilkunastu lat nie znając scenariuszy i robią "przypadkowo" takie loterie czy może po prostu dostają takie wytyczne od zleceniodawców? Po co? o choćby po to aby zrobić sobie koszty na prawie 1 mln złotych z czego tak naprawdę prawdziwe koszty to będzie 1/3 tej sumy? (wycieczki rozejdą się wszystkie, od TUI dostaną odpowiedni zwrot w postaci dodatkowych wczasów dla pracowników, niewydane kosmetyki trafią jako gratisy do zamawianych pakietów przez hurtownie)."

Jak zwykle piep... trzy po trzy z nadzieją, że ludzie to kupią ... i niestety niektórzy kupują.

Na samą kampanię reklamową wokół loterii oraz materiały POS wydane zostały grube miliony złotych (szacuję że kilkadziesiąt milionów na działania wokół loteryjne) - a zatem ostatnią rzeczą jaka firma Beiersdorf by robiła to kombinowanie przy jakiś nagrodach wartych głupie 1 mln złotych.

Tutaj już nawet nie musi chodzić o znajomość rynku, tylko o zwykłą logikę, którą każdy z Was drogich forumowiczów dyskutujących z "loczeq" powinien mieć.

Nie wiem jak jest u Was w miastach ale w jednym z wojewódzkich miast w dużych marketach Tesco jeszcze nigdy nie widziałam takiej kampanii!!! Informacje o loterii NIVEA są wszędzie - dosłownie:
- na wiatach dla koszyków
- na koszykach
- przed wejściem do sklepu
- przy kasach (ulotki oraz tektury założone na bramki)
- zwisają z lamp
- w formie podświetlanego kasetonu na całej długości działu drogeryjnego
- przy produktach
- etc.

Ja nikogo nie zmusza do wierzenia czy nie wierzenia mi. Znam troszkę środowisko i mogę napisać "co mi się wydaje" a Ty jak chcesz ze mną rozmawiać to ze swojego konta, ja mam na tyle odwagi więc liczę że druga osoba też będzie.
0 0

radosna

#5681880 Napisano: 23.06.2013 11:21:15
Loczqu ... to jaki masz pomysł na to, by listy były pełne nazwisk? Ta z 6 czerwca wkurza mnie tak niemiłosiernie, że nawet piękna pogoda i zimne piwo nie pomagają emotka
0 0

#5681881 Napisano: 23.06.2013 11:22:44
radosna napisał(a):

Loczqu ... to jaki masz pomysł na to, by listy były pełne nazwisk? Ta z 6 czerwca wkurza mnie tak niemiłosiernie, że nawet piękna pogoda i zimne piwo nie pomagają emotka

hmmmm nie wiem dlaczego uważasz, że ja mam mieć na coś pomysł, ja napisałem już wcześniej DLACZEGO JA AKURAT uważam, że jest jak jest a nie inaczej
0 0

radosna

#5681884 Napisano: 23.06.2013 11:25:51
loczeq napisał(a):

radosna napisał(a):

hmmmm nie wiem dlaczego uważasz, że ja mam mieć na coś pomysł, ja napisałem już wcześniej DLACZEGO JA AKURAT uważam, że jest jak jest a nie inaczej

Bo nam nie chodzi tylko o to, że inni kombinują lub mają szmal na duże zakupy, ale jak zapełnić te niezweryfikowane miejsca? Powiem inaczej: co zrobić, by tych niezweryfikowanych w ogóle nie było? Może nasze przemyślenia będą pomocne dla agencji reklamowych.
0 0

#5681889 Napisano: 23.06.2013 11:32:36
radosna napisał(a):

loczeq napisał(a):

radosna napisał(a):

Bo nam nie chodzi tylko o to, że inni kombinują lub mają szmal na duże zakupy, ale jak zapełnić te niezweryfikowane miejsca? Powiem inaczej: co zrobić, by tych niezweryfikowanych w ogóle nie było? Może nasze przemyślenia będą pomocne dla agencji reklamowych.

agencje dobrze wiedzą jak, popatrz np. na Kinder Bueno czy Bakalland aktualny
0 0

Gość: ksantypa

#5681901 Napisano: 23.06.2013 11:51:22
u mnie wszytkie wyslane @ maja potwierdzenie pzreczytania-ciekawe czy będzie odpowiedź
0 0

#5681903 Napisano: 23.06.2013 11:55:52
zizzola94 napisał(a):

loczeq napisał(a):

w bazie są już miliony zgłoszeń emotka więc ta 100, 1000, czy 1000 to jak kropla w morzu emotka

kolego masz nieaktualne dane emotka

i co? pójdziesz z płaczem na policję albo do izby celnej, bo nie będzie Ci już dane wygrać kolejnych wycieczek?

ja nie z tych co chodza sie skarzyc czy zalic wiem ze o wiele rozsadniejsze jest sie zajac wlasnym nosem i sprawami - po postu wiecej z tego kozysci niz z zazdrosci emotka
0 0

pang

#5681905 Napisano: 23.06.2013 12:05:41
ograniczenie wygranej do 1 osoby z gospodarstwa, wpisanie numeru paragonu , wpisanie kodu kreskowego z produktu, kodu ukrytego wewnątrz produktu, wpisanie nipu sklepu, i dokładne sprawdzanie paragonu pod względem jego prawdziwości, możliwości są , tylko agencja i organizator musi chcieć.
w nivei możliwość wielokrotnego wygrywania to początek i zachęta do obchodzenia regulaminu , a wpisanie tylko samego nr paragonu jak widać nic daje i to za mało.
0 0

izak1000

#5682028 Napisano: 23.06.2013 19:05:41
w konkursie imieninowym w PiP też będzie zamieszanie co do cen...
0 0

dochaaa

#5682035 Napisano: 23.06.2013 19:25:11
izak1000 napisał(a):

w konkursie imieninowym w PiP też będzie zamieszanie co do cen...

czy ja wiem? Ceny mozna latwo sprawdzic w sklepie internetowym i sa to glownie ceny regularne
0 0

turli

#5682076 Napisano: 23.06.2013 21:09:36
pang napisał(a):

ograniczenie wygranej do 1 osoby z gospodarstwa, wpisanie numeru paragonu , wpisanie kodu kreskowego z produktu, kodu ukrytego wewnątrz produktu, wpisanie nipu sklepu, i dokładne sprawdzanie paragonu pod względem jego prawdziwości, możliwości są , tylko agencja i organizator musi chcieć.
w nivei możliwość wielokrotnego wygrywania to początek i zachęta do obchodzenia regulaminu , a wpisanie tylko samego nr paragonu jak widać nic daje i to za mało.

A dodatkowo w procesie weryfikacji żądanie WSZYSTKICH zarejestrowanych paragonów a nie tylko wylosowanego jako wygrywający. I po kłopocie.
0 0

slonecznik1309

#5682115 Napisano: 23.06.2013 22:19:13
są wyniki Monnari na fb tzn. relacja z wręczenia nagrody emotka
0 0

#5682123 Napisano: 23.06.2013 22:26:47
mam odpowiedź z nivea
Bardzo dziękujemy za przesłany list. Zapewniamy Panią, że wszelkie tego typu zgłoszenia są dla nas bardzo ważne i będą dokładnie analizowane przez nasz Dział Prawny.
Jesteśmy przekonani, że zasady Regulaminu naszej akcji promocyjnej (dostępne na http://ext10.nive...c/pdf/regulamin.pdf) pozwolą nam rozwiać wszelkie Pani wątpliwości. Jednocześnie zapewniamy Panią, że całą sprawę sprawdzimy zarówno wewnątrz NIVEA Polska, jak również po stronie naszego partnera, z którym współorganizujemy konkurs.

Będziemy informować Panią o postępach naszych prac najszybciej, jak to możliwe.
Jednocześnie zwracamy się z prośbą o cierpliwość i jeszcze raz dziękujemy za zgłoszenie Pani wątpliwości.
0 0

Gość: polarniczka

#5682129 Napisano: 23.06.2013 22:29:36
ksantypa napisał(a):

mam odpowiedź z nivea
Bardzo dziękujemy za przesłany list. Zapewniamy Panią, że wszelkie tego typu zgłoszenia są dla nas bardzo ważne i będą dokładnie analizowane przez nasz Dział Prawny.
Jesteśmy przekonani, że zasady Regulaminu naszej akcji promocyjnej (dostępne na http://ext10.nive...c/pdf/regulamin.pdf) pozwolą nam rozwiać wszelkie Pani wątpliwości. Jednocześnie zapewniamy Panią, że całą sprawę sprawdzimy zarówno wewnątrz NIVEA Polska, jak również po stronie naszego partnera, z którym współorganizujemy konkurs.

Będziemy informować Panią o postępach naszych prac najszybciej, jak to możliwe.
Jednocześnie zwracamy się z prośbą o cierpliwość i jeszcze raz dziękujemy za zgłoszenie Pani wątpliwości.

pic na wodę fotomontaż...jakbym paliła, to puściłabym dymka... miałam nie jeść słodyczy, ale się lekko zdenerwowałam, więc zjem księcia polo... mydlą oczy
0 0

#5682133 Napisano: 23.06.2013 22:32:15
polarniczka tez ta pomyslałam -ale mi prynajmniej ulżyło jak wylałam gorzkie żale na papier ( czytaj w @)
0 0

Gość: polarniczka

#5682137 Napisano: 23.06.2013 22:33:21
ksantypa napisał(a):

polarniczka tez ta pomyslałam -ale mi prynajmniej ulżyło jak wylałam gorzkie żale na papier ( czytaj w @)

podaj mi adres na pw, na który im wysłałaś, też im wyślę z 4 e-maili... a niech mają zawaloną skrzynkę...
0 0

Gość: propropak

#5682162 Napisano: 23.06.2013 23:06:37
polarniczka napisał(a):

ksantypa napisał(a):

podaj mi adres na pw, na który im wysłałaś, też im wyślę z 4 e-maili... a niech mają zawaloną skrzynkę...

Podaj tutaj - ja im wyśle 5 e-maili, niech sobie Nivea nie myśli, że wyrucha graczy.
0 0

Gość: drzemek

#5682179 Napisano: 23.06.2013 23:32:38
propropak napisał(a):

polarniczka napisał(a):

ksantypa napisał(a):

Podaj tutaj - ja im wyśle 5 e-maili, niech sobie Nivea nie myśli, że wyrucha graczy.

Dajcie mnie też, wyślę 10 emotka

0 0

dolly

#5682186 Napisano: 24.06.2013 00:11:21
nowa zabawa "kto da więcej?"

emotka
0 0