Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: ksantypa

#5681541 Napisano: 22.06.2013 13:15:49
joan napisał(a):

izak1000 napisał(a):

w NIVEA nie ma złudzeń..dostałam taką odpowiedź:
"losowania codzienne się odbywają, natomiast regulamin nie przewiduje dolosowywań" emotka
Muszę im podziękować a najlepszą i pewną wygraną będzie zakup produktów dla własnego użytku......

Warto podziękować samej Nivei za to, jak wspaniale docenia pracowników organizatora, którzy to w produkty tej firmy opływać będą emotka

Wróciłam dziś do domu i przypomniało mi się, że 17.06. mijał termin na odesłanie danych z pierwszego dnia loterii. I co? 25 osób nie odesłało swoich zmultiplikowanych paragonów (czyli DWADZIEŚCIA PIĘĆ zestawów kosmetyków dla panienek z agencji tequila) -> niezły wynik po j-e-d-n-y-m dniu. A że jestem wredna, to sobie podliczę te wszystkie nierozdane zestawy i strzelę mejla do producenta. Nie umita organizować akcji promocyjnych? To nie będzieta emotka

tez szrajbnę do nivea - może na drugi raz pojdą po rozum do głowy i zmienią zasady
0 0

Gość: polarniczka

#5681582 Napisano: 22.06.2013 14:39:54
do obsługi takich konkursów jak ten promocyjny NIVEA to oni wynajmują jakąś agencję reklamową z zewnątrz, czy sami obrabiają ten ogródek?
0 0

#5681584 Napisano: 22.06.2013 14:42:29
polarniczka napisał(a):

do obsługi takich konkursów jak ten promocyjny NIVEA to oni wynajmują jakąś agencję reklamową z zewnątrz, czy sami obrabiają ten ogródek?

z zewnątrz-tym razem to tequila
0 0

radosna

#5681586 Napisano: 22.06.2013 14:48:02
Gdybyście już tak bardzo, bardzo koniecznie chcieli przedstawić swoje uwagi na temat konkursu Nivea, to dzwońcie z uwagami pod numer (bezpośredni):
61/ 87 46 188

Moja Mama wygłosiła długą przemowę, pan był bardzo miły, wysłuchał, ale nic konkretnego co do tego konkursu nie powiedział. Bo regulaminu i tak pewnie nie zmienią w trakcie konkursu. A szkoda! Mama powiedziała, że po raz pierwszy od wielu, wielu lat zawiodła się właśnie tą loterią na tej marce. Powinna być jedna nagroda dla jednej osoby, poza tym obowiązkowo rezerwa. To tyle z grubsza.
0 0

Gość: polarniczka

#5681588 Napisano: 22.06.2013 14:49:12
może nagłośnić jakoś na forum i pójść śladem joani niech każdy wyśle e-maila do nich z jakąś taką "fajną" wiadomością...niech wiedzą, że odwalają manianę...
0 0

radosna

#5681589 Napisano: 22.06.2013 14:49:15
Ten numer to do marketingu Nivea.
0 0

joan

#5681590 Napisano: 22.06.2013 14:49:27
polarniczka napisał(a):

Niby organizuje to podmiot zewnętrzny, niejaka Tequila. I tak sobie myślę, że Nivea chyba jest zbyt dużym graczem jak na to, by zlecić promocję żółtodziobom. Zatem wychodzi na to, że Tequila to agencja z doświadczeniem, która była w stanie przewidzieć, co się może dziać, a mimo to z premedytacją wykluczyła rezerwę, by zgarnąć lwią część nagród dla siebie...

Mnie by pasowało, gdyby - zamiast nazwisk i miejscowości laureatów - natychmiast po losowaniu na listach pojawiały się zwycięskie numery paragonów. Bo:
- nikogo by miasta/nazwiska po oczach nie biły,
- jak na dłoni byłoby widać, że loteria ta przeprowadzana jest nierzetelnie: z góry na dół lista zwycięskich paragonów wyglądałaby mniej więcej tak:
1) 55555
2) 55555
3) 55555
4) 55555
5) 55555
6) 55555
7) 55555
8) 55555
9) 55555
10) 55555
itd.
0 0

radosna

#5681591 Napisano: 22.06.2013 14:52:07
radosna napisał(a):

Gdybyście już tak bardzo, bardzo koniecznie chcieli przedstawić swoje uwagi na temat konkursu Nivea, to dzwońcie z uwagami pod numer (bezpośredni):
61/ 87 46 188

Moja Mama wygłosiła długą przemowę, pan był bardzo miły, wysłuchał, ale nic konkretnego co do tego konkursu nie powiedział. Bo regulaminu i tak pewnie nie zmienią w trakcie konkursu. A szkoda! Mama powiedziała, że po raz pierwszy od wielu, wielu lat zawiodła się właśnie tą loterią na tej marce. Powinna być jedna nagroda dla jednej osoby, poza tym obowiązkowo rezerwa. To tyle z grubsza.

radosna napisał(a):

Ten numer to do marketingu Nivea.

Plus formularz do podziękowań:
http://www.nivea....s/beiersdorf/Kontakt
0 0

joan

#5681592 Napisano: 22.06.2013 14:53:37
radosna napisał(a):

Plus formularz do podziękowań:
http://www.nivea....s/beiersdorf/Kontakt

I wybieramy z listy "Reklamacje / Akcje promocyjne" emotka
0 0

radosna

#5681594 Napisano: 22.06.2013 14:55:27
Tylko musicie jedno wiedzieć - po wysłaniu formularza z uwagami na temat konkursu, otrzymacie odpowiedź od ... Tequili
z adresu mejlowego:

pielegnujbliskosc@tequilapolska.pl

To może zaatakować Tequilę???

Mama dostała taką odpowiedź (bez podpisu)

Witam,

bardzo dziękujemy za opinię, każda jest dla nas niezwykle ważna, na pewno weźmiemy ją pod uwagę.

Pozdrawiam

0 0

#5681598 Napisano: 22.06.2013 14:58:04
radosna napisał(a):

Tylko musicie jedno wiedzieć - po wysłaniu formularza z uwagami na temat konkursu, otrzymacie odpowiedź od ... Tequili
z adresu mejlowego:

pielegnujbliskosc@tequilapolska.pl

To może zaatakować Tequilę???

Mama dostała taką odpowiedź (bez podpisu)

Witam,

bardzo dziękujemy za opinię, każda jest dla nas niezwykle ważna, na pewno weźmiemy ją pod uwagę.

Pozdrawiam

pewnie z automatu -ułożyli sobie gotowca i wkleili jak tylko system wyłapie nivea + loteria emotka
0 0

radosna

#5681603 Napisano: 22.06.2013 15:03:17
A tu jest formularz na innej stronie Nivea:
http://www.niveap...Service/Contact.html
0 0

joan

#5681604 Napisano: 22.06.2013 15:04:21
radosna, ksantypa - zauważyłam, że mejle do Nivei (nie do Tequili!) mają końcówki @beiersdorf.com Wystarczy zatem pokombinować z początkami typu INFO, SEKRETARIAT, PR, MARKETING emotka A w tytule nie wspominać, że o loterię chodzi, tylko zasugerować, do którego działu nasze mejle należy przekierować emotka
0 0

Gość: koza.k90

#5681605 Napisano: 22.06.2013 15:05:15
joan napisał(a):

polarniczka napisał(a):

Niby organizuje to podmiot zewnętrzny, niejaka Tequila. I tak sobie myślę, że Nivea chyba jest zbyt dużym graczem jak na to, by zlecić promocję żółtodziobom. Zatem wychodzi na to, że Tequila to agencja z doświadczeniem, która była w stanie przewidzieć, co się może dziać, a mimo to z premedytacją wykluczyła rezerwę, by zgarnąć lwią część nagród dla siebie...

Tequile kojarzę z wielu fajnych konkursów - chociażby tylko w ubiegłym roku odkurzacze Samsung, Podravka Alma i inne sklepy

ale to konkursy, nie loterie

zawsze mają podobne regulaminy, gdzie jest REZERWA, bo nie raz wpadały nagrody właśnie z rezerwy

tutaj wydaje mi się, że Nivea sporo namieszała

i wątpię, aby kosmetyki zostawały w agencji - raczej u producenta
0 0

Gość: loczeq

#5681606 Napisano: 22.06.2013 15:06:57
Zacytuję sam siebie bo widzę, że niektórzy tutaj bujają w obłokach:

"Czy myślisz, że agencje które są na rynku od kilku niektóre kilkunastu lat nie znając scenariuszy i robią "przypadkowo" takie loterie czy może po prostu dostają takie wytyczne od zleceniodawców? Po co? o choćby po to aby zrobić sobie koszty na prawie 1 mln złotych z czego tak naprawdę prawdziwe koszty to będzie 1/3 tej sumy? (wycieczki rozejdą się wszystkie, od TUI dostaną odpowiedni zwrot w postaci dodatkowych wczasów dla pracowników, niewydane kosmetyki trafią jako gratisy do zamawianych pakietów przez hurtownie)."
0 0

joan

#5681608 Napisano: 22.06.2013 15:09:48
loczeq - wkleiłabym to na FB, ale się boję reakcji tłumu emotka
0 0

#5681609 Napisano: 22.06.2013 15:13:21
loczeq napisał(a):

"Czy myślisz, że agencje które są na rynku od kilku niektóre kilkunastu lat nie znając scenariuszy i robią "przypadkowo" takie loterie czy może po prostu dostają takie wytyczne od zleceniodawców? Po co? o choćby po to aby zrobić sobie koszty na prawie 1 mln złotych z czego tak naprawdę prawdziwe koszty to będzie 1/3 tej sumy? (wycieczki rozejdą się wszystkie, od TUI dostaną odpowiedni zwrot w postaci dodatkowych wczasów dla pracowników, niewydane kosmetyki trafią jako gratisy do zamawianych pakietów przez hurtownie)."

loczeq, i o to chodzi

agencja zarobi, sponsor odkuje się jak nigdy

i wilk syty i owca cała
0 0

#5681610 Napisano: 22.06.2013 15:15:06
joan napisał(a):

może wreszcie by zareagowali

bo jeśli atakujemy samą agencję, mają to w nosie - kozioł ofiarny za niezłą kasę
0 0

#5681612 Napisano: 22.06.2013 15:17:55
joan napisał(a):

wklejaj - agencja odpowie

"w myśl regulaminu loterii zaakceptowanego przez Dyrektora Izby Celnej loteria przebiega prawidłogo, agencja nie ma prawa ingerować w zgłoszenia nadesłane przez uczestników nawet jeśli widoczne są pewne nadużycia przez nich"

albo coś w tym stylu, tam idioci nie pracują, całe scenariusze są przemyślane
0 0

#5681614 Napisano: 22.06.2013 15:20:04
koza.k90 napisał(a):

loczeq napisał(a):

loczeq, i o to chodzi

agencja zarobi, sponsor odkuje się jak nigdy

i wilk syty i owca cała

wiem, że o to chodzi tylko się dziwię czego się oburzają - ja już o tych rzeczach pisałem niejednokrotnie (że pewne loterie są robione nie po to by wygrał przypadkowy Kowalski)
0 0