Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Monika11

#5362515 Napisano: 14.09.2012 05:31:56
A co z Brazerem? Do 10 miały byc wyniki-nie wierzę że nikt nie wygrał emotka
0 0

cc_investigator

#5362517 Napisano: 14.09.2012 05:36:48
targicola napisał(a):

ziolko napisał(a):

joan genialny pomysł - mam nadzieję, że jakaś agencja to przeczyta i wdroży ten pomysł w życie

skończyłoby się kupowanie paragonów na główne nagrody, tak jak jest teraz, bo by nie było wiadomo, co kto wygrał emotka

kupno-kupnem.ale niektórzy mogliby posprzedawać drukareczki do paragonów,gdyby sprawdzano prawdziwość przesłanego paragonu w sklepie..... emotka

to tak na serio? emotka

A ja myślałam, że coś tam już wiem o konkursach i graniu.
Cofam, nie wiem nic.
0 0

Gość: pola731

#5362531 Napisano: 14.09.2012 06:27:48
mariolakal napisał(a):

joan napisał(a):

malenka89 napisał(a):

Błagam, załóż agencję emotka

Niestety, obawiam się, że nikt nie brałby udziału w moich konkursach emotka

Ja z miłą chęcią... emotka Pod warunkiem, me zakupy promocyjne mieściłyby się w granicach 5 zł., na co byłoby mnie stać i warunek dodatkowy: podać nr paragonika... emotka

zawsze gram z paragonem więc i ja bym grała - nie wiem tylko jak by było z tymi moimi hasłami - czy byłyby wystarczająco dobre... emotka
0 0

joan

#5362548 Napisano: 14.09.2012 06:55:23
targicola napisał(a):

ziolko napisał(a):

joan genialny pomysł - mam nadzieję, że jakaś agencja to przeczyta i wdroży ten pomysł w życie

skończyłoby się kupowanie paragonów na główne nagrody, tak jak jest teraz, bo by nie było wiadomo, co kto wygrał emotka

kupno-kupnem.ale niektórzy mogliby posprzedawać drukareczki do paragonów,gdyby sprawdzano prawdziwość przesłanego paragonu w sklepie..... emotka

No ba emotka

Zresztą, nie trzeba przecież sprawdzać wszystkich; wystarczy na te grubsze nagrody + 5 innych wyrywkowo. Do mojej mamy często przychodzą klienci z wyblakłymi / uszkodzonymi paragonami sprzed półtora roku i jest problem ze złożeniem reklamacji w serwisie. Wtedy mama idzie do koleżanki i tamta drukuje duplikat paragonu czy coś w tym stylu. Z tym, że nie od ręki, ale sprawdzenie danych w systemie to banalna sprawa.

fragles - każda akcja wywołuje reakcję. Jeśli chodzi o TQG, ich postępowanie to efekt działań części konkursowiczów. Nie wiem, czy to się jeszcze uda zatrzymać, mechanizm poszedł w ruch i nakręca się z każdą akcją promocyjną. Pretensje mam tylko do tych, którzy są za to odpowiedzialni. Na pewno nie do TQG, bo oni mnie tylko tak czasami krzywdzą, że moich zgłoszeń nie wybierają.
Zawiść, złośliwość, podejrzliwość... Pracownicy agencji siedzą sobie tutaj i czytają o tym, jak to ludzie robią ich w uja. Moim zdaniem, to może człowieka zdenerwować. Powiem więcej: część organizatorów ma wszystko w d*; nie trzymają się regulaminów, losują tam, gdzie zezwolenia nie mają i pozwalają na nadużycia wszelkiego rodzaju. Z drugiej strony stoją ci, co nie mają do nas zaufania i pozwalają sobie od czasu do czasu na wredny gest. Nie będzie normalności ze strony organizatora, jeśli nie będzie normalności u nas. A że czasem dostajemy kulkę od organizatora? Trzeba się zastanowić, czy to nie był rykoszet.
0 0

aga67

#5362554 Napisano: 14.09.2012 07:07:10
cc_investigator napisał(a):

targicola napisał(a):

ziolko napisał(a):

to tak na serio? emotka

Cofam, nie wiem nic.

Też mam takie podejrzenia,że sobie ludki te paragoniki w domu drukują-zwłaszcza po loteriach, w których nagrody wędrują wciąż do tej samej miejscowości. emotka
0 0

normafia

#5362560 Napisano: 14.09.2012 07:19:52
joan napisał(a):

targicola napisał(a):

ziolko napisał(a):

No ba emotka

Zresztą, nie trzeba przecież sprawdzać wszystkich; wystarczy na te grubsze nagrody + 5 innych wyrywkowo. Do mojej mamy często przychodzą klienci z wyblakłymi / uszkodzonymi paragonami sprzed półtora roku i jest problem ze złożeniem reklamacji w serwisie. Wtedy mama idzie do koleżanki i tamta drukuje duplikat paragonu czy coś w tym stylu. Z tym, że nie od ręki, ale sprawdzenie danych w systemie to banalna sprawa.

fragles - każda akcja wywołuje reakcję. Jeśli chodzi o TQG, ich postępowanie to efekt działań części konkursowiczów. Nie wiem, czy to się jeszcze uda zatrzymać, mechanizm poszedł w ruch i nakręca się z każdą akcją promocyjną. Pretensje mam tylko do tych, którzy są za to odpowiedzialni. Na pewno nie do TQG, bo oni mnie tylko tak czasami krzywdzą, że moich zgłoszeń nie wybierają.
Zawiść, złośliwość, podejrzliwość... Pracownicy agencji siedzą sobie tutaj i czytają o tym, jak to ludzie robią ich w uja. Moim zdaniem, to może człowieka zdenerwować. Powiem więcej: część organizatorów ma wszystko w d*; nie trzymają się regulaminów, losują tam, gdzie zezwolenia nie mają i pozwalają na nadużycia wszelkiego rodzaju. Z drugiej strony stoją ci, co nie mają do nas zaufania i pozwalają sobie od czasu do czasu na wredny gest. Nie będzie normalności ze strony organizatora, jeśli nie będzie normalności u nas. A że czasem dostajemy kulkę od organizatora? Trzeba się zastanowić, czy to nie był rykoszet.

Ja jestem cykor i bałabym się grać, wysyłając hasła bez pokrycia w paragonach. Jednak ci co mieszkają w mniejszych miejscowościach, gdzie nie ma dużych sieciowych sklepów, mają do pewno do wyboru odbyć daleką podróż lub kupić paragon.
0 0

ashley878

#5362562 Napisano: 14.09.2012 07:22:03
aga67 napisał(a):

targicola napisał(a):

ziolko napisał(a):

to tak na serio? emotka

Cofam, nie wiem nic.

Też mam takie podejrzenia,że sobie ludki te paragoniki w domu drukują-zwłaszcza po loteriach, w których nagrody wędrują wciąż do tej samej miejscowości. emotka

Wiem że do 2 agencji nie ma co drukować paragonów i ci co to robią mogą się baaardzo zdziwić wezwaniem do sądu. Wiem że Columbit sprawdza paragony u źródła i bardzo dobrze! Rozumiem granie na kilka telefonów, rozumiem kupowanie większej ilości produktów ale na miłość boską miejmy chociaż na tyle klasy i uczciwości żeby zrobić zakupy a nie grać bez paragonów bądź je podrabiać! Nie zdajemy sobie sprawy że nagroda wartości kilkuset złotych może nas skazać na wieczny ślad w papierach, wstyd!
0 0

Gość: zawodowiec25

#5362564 Napisano: 14.09.2012 07:24:24
joan napisał(a):

targicola napisał(a):

ziolko napisał(a):

No ba emotka

Joan a w jaki sposób Ty chcesz zweryfikować takie małe sklepiki? Ci co podrabiają paragony , nie podrabiają dużych sieciówek tylko sklep monopolowy typu u Macieja. Zresztą jakiś czas temu forum huczało jak ktoś kupił kasę fiskalną na allegro a później nagle wygrał 2 główne nagrody w losowaniach, cud! A taki organizator co ma zrobić, musiałby osobiście jechać sprawdzić czy taki sklep w ogóle istnieje, a następnie na miejscu zweryfikować paragon, a żaden sklepikarz nie ma obowiązku udostępniania takich danych, bo niby dlaczego?
0 0

icotynato

#5362565 Napisano: 14.09.2012 07:24:35
ashley878 napisał(a):

aga67 napisał(a):

targicola napisał(a):

ziolko napisał(a):

to tak na serio? emotka

Cofam, nie wiem nic.

Wiem że do 2 agencji nie ma co drukować paragonów i ci co to robią mogą się baaardzo zdziwić wezwaniem do sądu. Wiem że Columbit sprawdza paragony u źródła i bardzo dobrze! Rozumiem granie na kilka telefonów, rozumiem kupowanie większej ilości produktów ale na miłość boską miejmy chociaż na tyle klasy i uczciwości żeby zrobić zakupy a nie grać bez paragonów bądź je podrabiać! Nie zdajemy sobie sprawy że nagroda wartości kilkuset złotych może nas skazać na wieczny ślad w papierach, wstyd!

DOKŁADNIE!
0 0

joan

#5362570 Napisano: 14.09.2012 07:33:20
normafia napisał(a):

Ja jestem cykor i bałabym się grać, wysyłając hasła bez pokrycia w paragonach. Jednak ci co mieszkają w mniejszych miejscowościach, gdzie nie ma dużych sieciowych sklepów, mają do pewno do wyboru odbyć daleką podróż lub kupić paragon.

Etam cykor, przecież nierozsądnie byłoby wygrywać auta bez paragonów emotka

Moim zdaniem, wybór jest tylko jeden: zagram w TYM konkursie albo zagram w INNYM. Nie ma znaczenia, gdzie kto mieszka i jakie sklepy ma pod nosem. Ludzie z małych miejscowości mają nawet lepiej: zerowa konkurencja w konkursach na sklep, a do tego wiele sieci ma swoje sklepiki tylko w wioskach. Tam organizowane są różne konkursy np. urnowe, o których nawet ciężko się dowiedzieć, bo nie ma gazetek ani regulaminów w internecie. Poza tym, sama mieszkam w sporym mieście, ale przecież mój dom nie jest otoczony marketami. Żeby kupić produkty na konkurs, też muszę jechać na wycieczkę...

PS: Tak z innej beczki - dopiero teraz sprawdziłam, jaki świetny model auta wygrałaś, ekstra!

zawodowiec25 - ja nie pisałam, że wiem, jak zbawić świat emotka Niech nad takimi niuansami myślą ci, którym za to płacą emotka
0 0

Gość: lucja

#5362900 Napisano: 14.09.2012 11:12:20
CZy informowali ze Schwarzkopf z 2 tygodnia?
0 0

cc_investigator

#5362901 Napisano: 14.09.2012 11:13:14
lucja napisał(a):

chyba nie
0 0

Gość: magma6

#5362931 Napisano: 14.09.2012 11:29:43
targicola napisał(a):

ziolko napisał(a):

emotka emotka emotka
0 0

koper

#5362971 Napisano: 14.09.2012 12:00:23
Mi zasady Joan bardzo się podobają emotka
Ja już i tak biorę udział tylko w konkurach w których trzeba podać numer paragonu. No chyba, że akurat tak się zdarzy, że trzeba kupić coś, co i tak bym kupiła, to jak mam paragon, to biorę udział w konkursie, ale z zasady omijam konkursy bez weryfikacji paragonów, żeby nie denerwować się wątkiem paragony, po ogłoszeniu wyników.

Może jestem naiwna, ale mam zasadę- liczba zgłoszeń= liczba paragonów, a w konkursach bezparagonowych gram tylko na siebie (czasem męża namówię, żeby też zagrał), a nie gram na całą rodzinę, psa + chomika.

Jestem w szoku jak czytam o drukowaniu paragonów emotka nie wpadłabym na to.
Ciekawe, czy osoby które kupują paragony na nadprogramowe wygrane nie boją się, że najlepszą ofertę dostaną właśnie od kogoś, kto sobie w domu drukuje paragony i, że agencja sprawdzi paragon i konkursowicz będzie miał mega siarę emotka
0 0

joan

#5362998 Napisano: 14.09.2012 12:19:38
koper - fałszowanie dokumentów fiskalnych, hmmm, brzmi trochę przestępczo, co nie? Poza tym, jeśli ktoś nie ma paragonów na wygrane swoich starterów, nie będzie też miał dla matki czy brata, a co za tym idzie, cała rodzina jest (być może nawet nieświadomie) wciągnięta w ten proceder. Niezbyt fajnie.

Z innej beczki emotka https://www.weltb...onkurs/zwyciezcy.php
W związku z powzięciem przez Organizatora konkursu „Weltbild w podróży” informacji wskazujących na obchodzenie przez niektórych z laureatów II etapu konkursu mechanizmu głosowania za pomocą nieuczciwych mechanizmów informatycznych, a w szczególności poprzez nieuczciwe dokonanie zakupów „lajków”, Komisja Konkursowa postanowiła nie zaliczyć zakwestionowanych głosów i podjęła decyzję o usunięciu niektórych pracy z Konkursu.

Aktualną listę zwycięzców II i III etapu Konkursu Organizator opublikuje w terminie 17.09.2012r na stronie www.weltbild.pl/konkurs

Jednocześnie Organizator ostrzega, iż stosowanie nieuczciwych metod głosowania wypełnia znamiona przestępstw z art. 6 i 7 ustawy z dnia 5 lipca 2002 roku o ochronie niektórych usług świadczonych drogą elektroniczną opartych lub polegających na dostępie warunkowym (Dz. U. Nr 126 Poz. 1068) i zagrożone jest karą pozbawienia wolności do roku”

emotka
0 0

ania1234

#5363022 Napisano: 14.09.2012 12:36:33
lucja napisał(a):

Też jestem ciekawa...
0 0

delfinka101

#5363051 Napisano: 14.09.2012 01:08:54
koper napisał(a):

Mi zasady Joan bardzo się podobają emotka
Ja już i tak biorę udział tylko w konkurach w których trzeba podać numer paragonu. No chyba, że akurat tak się zdarzy, że trzeba kupić coś, co i tak bym kupiła, to jak mam paragon, to biorę udział w konkursie, ale z zasady omijam konkursy bez weryfikacji paragonów, żeby nie denerwować się wątkiem paragony, po ogłoszeniu wyników.

Może jestem naiwna, ale mam zasadę- liczba zgłoszeń= liczba paragonów, a w konkursach bezparagonowych gram tylko na siebie (czasem męża namówię, żeby też zagrał), a nie gram na całą rodzinę, psa + chomika.

Jestem w szoku jak czytam o drukowaniu paragonów emotka nie wpadłabym na to.
Ciekawe, czy osoby które kupują paragony na nadprogramowe wygrane nie boją się, że najlepszą ofertę dostaną właśnie od kogoś, kto sobie w domu drukuje paragony i, że agencja sprawdzi paragon i konkursowicz będzie miał mega siarę emotka

Ja byłam zdziwiona dlaczego tasma do drukowania paragonów z Tesco miała takie wziecie na allegro
0 0

Monika11

#5363058 Napisano: 14.09.2012 01:20:46
Czy na Brazera tylko trzeba dane odesłać i tyle?
0 0

bethan

#5363085 Napisano: 14.09.2012 01:42:12
Sama pamiętam, jak ktoś tutaj szukał rolek do drukowania. Pamiętam też pewną Panią, która się niesamowitego wstydu najadła, gdy wysłała do agencji podrobiony paragon. Biedna zapomniała, że to był styczeń i datę (rok) stary wydrukowała emotka
0 0

radosna

#5363095 Napisano: 14.09.2012 01:47:15
Monika11 napisał(a):

Czy na Brazera tylko trzeba dane odesłać i tyle?

Wynika z tego, że tak. Nic nie piszą o paragonach.
0 0