Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

faworek

#7108725 Napisano: 14.07.2023 09:39:49
goldynek napisał(a):

ale wałek! emotka  dobra ludzie rozmawiałam z uczestnikiem jednym i wpadł na świetny pomysł, żeby założyć grupę/czat zbiorowy dla oszukanych ludzi i im się do cenzura dobrać ;d

Hej, powstał już może jakiś czat/jakaś grupa?

jest już czat, jeśli brałeś udział napisz na priv to Cię dołączę
0 0

goldynek

#7108726 Napisano: 14.07.2023 09:40:59
aspartaqs napisał(a):

Zaryzykuję taką oto tezę:

Kraftowa myślała, że w konkursie wezmą udział
TYSIĄCE ludzi!!! Czyli obrót, a tym bardziej zysk
wystarczą na pokrycie kosztu nagród.

A skoro zgłoszeń było tylko SETKA cały misterny
plan poszedł się j...!

Dlatego żeby ratować kasę i twarz nagrody

dostali SAMI SWOI czyli Kargul, Pawlak itd

Ciekawe ile tak naprawdę było zamówień konkursowych. Post konkursowy był edytowany, gdzie punkt 4 (dodanie komentarza pod postem z odpowiedzią na pytanie) został dodany w treści później, stąd było ok. 600 udostępnień, ok. 700 polubień, a właściwych komentarzy z odpowiedzią na zadanie konkursowe ok. 100. Swoją drogą udostępnienie postu jako warunek konieczny do udziału konkursie na fb jest chyba niezbyt zgodny z regulaminem serwisu? emotka
0 0

adamo86

#7108729 Napisano: 14.07.2023 09:44:34
goldynek napisał(a):

aspartaqs napisał(a):

plan poszedł się j...!

Ciekawe ile tak naprawdę było zamówień konkursowych. Post konkursowy był edytowany, gdzie punkt 4 (dodanie komentarza pod postem z odpowiedzią na pytanie) został dodany w treści później, stąd było ok. 600 udostępnień, ok. 700 polubień, a właściwych komentarzy z odpowiedzią na zadanie konkursowe ok. 100. Swoją drogą udostępnienie postu jako warunek konieczny do udziału konkursie na fb jest chyba niezbyt zgodny z regulaminem serwisu? emotka

Na grafice konkursowej też nie było punktu 4 - dodaj komentarz emotka

Ok, jest już czat podobno jakiś. Wszystkich zainteresowanych tam zapraszamy żeby już nie zaśmiecać Kraftową forum.
Chyba, że wypracujecie tam jakieś podsumowanie, to podzielcie się nim emotka

zielonaszpilka

#7108732 Napisano: 14.07.2023 09:59:24
No może być, że jestem za miękka:) mi pewnie łatwiej odpuścić, bo nie zmarnowałam czasu i energii na zgłoszenie i mnie tak mocno to nie dotyka, jak uczestników. A prace by świetne i czasochłonne. Zresztą jesteśmy dorosłymi ludźmi, bierzmy odpowiedzialność za swoje działania. Bardzo jestem ciekawa co z tym dalej firma zrobi. Wczoraj miałam cicha nadzieję, że wymyślą jak uczestników przeprosić i wszystko im zrekompensować, ale to chyba było takie wieczorne, naiwne myślenie. W świetle dnia znowu mi się wydaje, że będą próbowali zamiatać sprawę pod dywan licząc na to, że sprawa się rozejdzie po kościach, a na to jednak nie powinno się im pozwolić.
I jak słusznie zauważyła @faworek, pytanie co tak naprawdę sprzedają emotka  może też oszukują w tym temacie.

Dobra, przeczytałam ich odpowiedź, która ktoś zamieścił w wątku Czy informują. To po prostu cyniczni oszuści. Doskonale wiedzą, że nad konkursami nie ma takiego nadzoru jak nad loteria i myślą, że sobie mogą pozwolić na zrobienie takiego przekrętu. Zapominają, że konkurs to przyrzeczenie publiczne. Dodatkowo chyba trzeba zainteresować sprawa jakieś duże medium, niech giną. Czy któryś z uczestników zajmuje się już tym, żeby sprawa zainteresować jakiś portal/gazetę?

majonez1992

#7108750 Napisano: 14.07.2023 10:36:11
zielonaszpilka napisał(a):

No może być, że jestem za miękka:) mi pewnie łatwiej odpuścić, bo nie zmarnowałam czasu i energii na zgłoszenie i mnie tak mocno to nie dotyka, jak uczestników. A prace by świetne i czasochłonne. Zresztą jesteśmy dorosłymi ludźmi, bierzmy odpowiedzialność za swoje działania. Bardzo jestem ciekawa co z tym dalej firma zrobi. Wczoraj miałam cicha nadzieję, że wymyślą jak uczestników przeprosić i wszystko im zrekompensować, ale to chyba było takie wieczorne, naiwne myślenie. W świetle dnia znowu mi się wydaje, że będą próbowali zamiatać sprawę pod dywan licząc na to, że sprawa się rozejdzie po kościach, a na to jednak nie powinno się im pozwolić.
I jak słusznie zauważyła faworek, pytanie co tak naprawdę sprzedają emotka  może też oszukują w tym temacie.

Dobra, przeczytałam ich odpowiedź, która ktoś zamieścił w wątku Czy informują. To po prostu cyniczni oszuści. Doskonale wiedzą, że nad konkursami nie ma takiego nadzoru jak nad loteria i myślą, że sobie mogą pozwolić na zrobienie takiego przekrętu. Zapominają, że konkurs to przyrzeczenie publiczne. Dodatkowo chyba trzeba zainteresować sprawa jakieś duże medium, niech giną. Czy któryś z uczestników zajmuje się już tym, żeby sprawa zainteresować jakiś portal/gazetę?

ogolnie  jak ktos ma ochote i konto polecam podzielic sie historia na wykopie:)
1 miata 0

gregory

#7108752 Napisano: 14.07.2023 10:37:01
studząc tutejsze emocje pozwolę sobie zmienić temat. Czy u Albedo przejdzie paragon "Woda źródlana gazowana", w ITM wiec podany tez kod. alee kto ma doświadczenie czy wymagaja pieczatki w takiej sytuacji?
0 0

kimberly

#7108755 Napisano: 14.07.2023 10:41:28
Myślicie, że jeszcze informują czy poszło już wszystko z Żywiec Zdroj ITM?
0 0

banka-manka

#7108758 Napisano: 14.07.2023 10:45:00
gregory napisał(a):

studząc tutejsze emocje pozwolę sobie zmienić temat. Czy u Albedo przejdzie paragon "Woda źródlana gazowana", w ITM wiec podany tez kod. alee kto ma doświadczenie czy wymagaja pieczatki w takiej sytuacji?

Bywa różnie.
Ostatnio chyba Atyde miała słabo opisany paragon z serkami Almette i musiał mieć pieczątkę. 
Wyślij co masz, jak nie będzie pasować dostaniesz informacje zwrotną, że pieczątka potrzebna emotka
0 0

marcika

#7108759 Napisano: 14.07.2023 10:45:07
To ta laureatka ekspresu w Manufakturze? Oni są bezczelni…

FBmagdalena17

#7108760 Napisano: 14.07.2023 10:46:30
renatak0renatak0 napisał(a):

aspartaqs napisał(a):

plan poszedł się j...!

Ja czuję się podwójnie oszukana, nawet zamówiona kawa nie dotarła do tej pory.
Witaj w klubie u mnie kawy też brak. Trzeba napisać do nich niech kasę zwracają.

anaesth

#7108761 Napisano: 14.07.2023 10:48:28
Rodzinna palarnia, hmm... To chyba w genach mają zapisane niskie IQ. Taki przekręt w 2023 roku? Naprawdę myśleli, że to się uda? emotka

majonez1992

#7108762 Napisano: 14.07.2023 10:49:23
marcika napisał(a):

a byla w wynikach?
0 0

FBmagdalena17

#7108763 Napisano: 14.07.2023 10:50:14
marcika napisał(a):

Padłam, zapraszają do hurtowego zakupu kawy a nie wyrabiają się z wysyłką pojedynczej paczki kawy. Jeden wielki przekręt.

faworek

#7108765 Napisano: 14.07.2023 10:52:36
majonez1992 napisał(a):

marcika napisał(a):

a byla w wynikach?

była w wynikach, że niby wygrała ekspres, chociaż nie widziałam jej zgłoszenia w konkursie...
0 0

byekitty

#7108766 Napisano: 14.07.2023 10:52:58
osoby, które mają screeny niech zaczną od grupy na fb "Kryzysy w social mediach wybuchają w weekendy" - tam marketingowe środowisko ładnie to powinno rozdmuchać emotka konkursowe aferki tam goszczą raz na jakiś czas, z tego co obserwuję
1 miata 0

majonez1992

#7108767 Napisano: 14.07.2023 10:53:27
faworek napisał(a):

majonez1992 napisał(a):

marcika napisał(a):

a byla w wynikach?

była w wynikach, że niby wygrała ekspres, chociaż nie widziałam jej zgłoszenia w konkursie...

MASAKRA emotka co za młoty xD jazda z nimi

zielonaszpilka

#7108769 Napisano: 14.07.2023 10:53:31
Ja mam wszystkie screeny - wszystkich zgłoszeń, wyników, właściciela w znajomych dwóch pozostałych laureatów, ogłoszeń tej Agnieszki, regulamin mam zapisany.

faworek

#7108771 Napisano: 14.07.2023 10:54:41

Ja mam wszystkie screeny - wszystkich zgłoszeń, wyników, właściciela w znajomych dwóch pozostałych laureatów, ogłoszeń tej Agnieszki, regulamin mam zapisany.

może chcesz dołączyć do czatu? emotka

zielonaszpilka

#7108772 Napisano: 14.07.2023 10:55:40
faworek napisał(a):

może chcesz dołączyć do czatu? emotka

Chcę;) chętnie Wam pomogę

byekitty

#7108773 Napisano: 14.07.2023 10:55:42
a już dziś o 20:00 wyniki konkursu z nowym jorkiem na insta ralls 
Ciekawam.