SZUKAM....

bethan

#6300216 Napisano: 14.12.2016 13:26:30
ace napisał(a):

Bethan, dzięki za info. A pytałaś się od kiedy gwarancja ważna? czy rzeczywiście od pierwszego włączenia?

Nie pamiętam emotka  
0 0

ace

#6300220 Napisano: 14.12.2016 13:34:33
bethan napisał(a):

ace napisał(a):

Bethan, dzięki za info. A pytałaś się od kiedy gwarancja ważna? czy rzeczywiście od pierwszego włączenia?

Nie pamiętam emotka  

spoko emotka Zawsze mogę sama zadzwonić i zasiegnąć języka emotka Dziękuję emotka
1 bethan 0

aanneettaa

#6300223 Napisano: 14.12.2016 13:42:02
Szukam chętnej osoby na wyjazd z Glade 
0 0

slonko365

#6300230 Napisano: 14.12.2016 14:14:20
A ja z podobnym pytaniem o gwarancję na IPADY - czy ktoś wie, jak się ta gwarancja liczy?
Na infolinii babka mi powiedziała, że liczy się od momentu zakupu przez agencję i że do reklamacji niezbędny jest dowód zakupu, przy czym jeśli kupiła firma - jest tylko rok gwarancji.
Chcę sprzedać Ipad wygrany już jakiś czas temu, mam protokół odbioru, ale na stronie appla gdy chcę sprawdzić gwarancję wyskakuje mi, że podadzą informację dopiero, gdy się zaloguję i podam datę zakupu.
I pytanie, jaką datę ma wpisać ktoś kto ode mnie kupi - datę zakupu ode mnie, datę z protokołu przekazania nagrody?

Czy ktoś rejestrował taki Ipad z konkursu - był rok czy dwa lata gwarancji i od jakiej daty (rejestracji, protokołu przekazania, czy może daty zakupu przez agencję?) Help emotka
0 0

bridget

#6300233 Napisano: 14.12.2016 14:17:43
szukam pomocy  chodzi o allegro, sprzedałam nowa kurtke Regatty  -  pieniazki na koncie , przyjeta standardowa wysyłka 11 zł, a tu sie   okazuje  ze wysyłka na Ukrainę -  w cenniku Poczty Polskiej to ok 41 zł co zrobic?
0 0

ace

#6300244 Napisano: 14.12.2016 14:34:08
slonko365 napisał(a):

A ja z podobnym pytaniem o gwarancję na IPADY - czy ktoś wie, jak się ta gwarancja liczy?
Na infolinii babka mi powiedziała, że liczy się od momentu zakupu przez agencję i że do reklamacji niezbędny jest dowód zakupu, przy czym jeśli kupiła firma - jest tylko rok gwarancji.
Chcę sprzedać Ipad wygrany już jakiś czas temu, mam protokół odbioru, ale na stronie appla gdy chcę sprawdzić gwarancję wyskakuje mi, że podadzą informację dopiero, gdy się zaloguję i podam datę zakupu.
I pytanie, jaką datę ma wpisać ktoś kto ode mnie kupi - datę zakupu ode mnie, datę z protokołu przekazania nagrody?

Czy ktoś rejestrował taki Ipad z konkursu - był rok czy dwa lata gwarancji i od jakiej daty (rejestracji, protokołu przekazania, czy może daty zakupu przez agencję?) Help emotka

właśnie mam podobny problem. Ipad wygrany prawie dwa lata temu, a nie mam protokołu odbioru nagrody nawet więc chcąc sprawdzić gwarancję nie mogę, bo nie mam żadnej daty by wpisać. Na Twoim miejscu wpisałabym datę z protokołu.
A co do tego że dowód zakupu jest konieczny do reklamacji to się nie zgodzę. Reklamowałam kiedyś Ipoda (wygranego w Halls) i nie miałam niczego oprócz pudełka i samego urządzenia i nikt się mnie nie pytał o dowód zakupu czy protokół. Reklamacja została przyjęta. A byłam wtedy świadkiem takiej sytuacji, że jakiemuś chłopakowi Iphone coś nie łączył czy cuś, i jak chłopak z serwisu wyciągnął baterię, to stwierdził, że to niestety podróbka... i dlateo jest niekompatybilne z jakimś tam kabelkiem... Niefajna sytuacja...
1 slonko365 0

Claudia77

#6300248 Napisano: 14.12.2016 14:41:00
ace napisał(a):

ja z podobnym pytaniem o gwarancję na IPADY - czy ktoś wie, jak się ta gwarancja liczy?Na infolinii babka mi powiedziała, że liczy się od momentu zakupu przez agencję i że do reklamacji niezbędny jest dowód zakupu, przy czym jeśli kupiła firma - jest tylko rok gwarancji.

Czy ktoś rejestrował taki Ipad z konkursu - był rok czy dwa lata gwarancji i od jakiej daty (rejestracji, protokołu przekazania, czy może daty zakupu przez agencję?) Help

gwarancja na wszystkie apple rozpoczyna się od pierwszego włączenia - tak mi powiedziano gdy oddawałam do naprawy swój i nie chcieli żadnych dowodów zakupu ani nic podobno mają taki system
1 slonko365 0

edzia21

#6300253 Napisano: 14.12.2016 14:42:16
Szukam info, czy dochodzą Wam zwrotki z Kamis w ITM? (eski wysylane po 14:00)
0 0

slonko365

#6300256 Napisano: 14.12.2016 14:42:38
ace napisał(a):

slonko365 napisał(a):

właśnie mam podobny problem. Ipad wygrany prawie dwa lata temu, a nie mam protokołu odbioru nagrody nawet więc chcąc sprawdzić gwarancję nie mogę, bo nie mam żadnej daty by wpisać. Na Twoim miejscu wpisałabym datę z protokołu.
A co do tego że dowód zakupu jest konieczny do reklamacji to się nie zgodzę. Reklamowałam kiedyś Ipoda (wygranego w Halls) i nie miałam niczego oprócz pudełka i samego urządzenia i nikt się mnie nie pytał o dowód zakupu czy protokół. Reklamacja została przyjęta. A byłam wtedy świadkiem takiej sytuacji, że jakiemuś chłopakowi Iphone coś nie łączył czy cuś, i jak chłopak z serwisu wyciągnął baterię, to stwierdził, że to niestety podróbka... i dlateo jest niekompatybilne z jakimś tam kabelkiem... Niefajna sytuacja...

Czas jakiś temu była tu na forum dyskusja, z której wynikało, że wszystkie rzeczy appla maja 2 lata gwarancji producenta od momentu uruchomienia i zarejestrowania produktu. No ale albo babka na infolinii niezorientowana, albo coś się zmieniło.
Nie chciałabym, żeby po rejestracji przez kupującego się okazało, że ta gwarancja biegnie już od ponad roku, a skoro ma rok, to jakby jej nie było. 
I też słyszałam, że do reklamacji nie jest potrzebny dowód zakupu, ale skoro na infolinii tak twierdzą, to nie chciałabym żeby potem kupujący do mnie wrócił z jakimiś pretensjami.
No nic, po prostu sprzedam jako bez gwarancji, a jako datę zakupu podam datę z protokołu.
0 0

pioge7

#6300260 Napisano: 14.12.2016 14:47:18
bridget napisał(a):

szukam pomocy  chodzi o allegro, sprzedałam nowa kurtke Regatty  -  pieniazki na koncie , przyjeta standardowa wysyłka 11 zł, a tu sie   okazuje  ze wysyłka na Ukrainę -  w cenniku Poczty Polskiej to ok 41 zł co zrobic?

Napisz do kupującego, że wysyłka za granicę polski jest droższa i prosisz o dopłatę 30 zł. 
Napisz też że nie zgadzałas się na wysyłkę za granicę ale jeśli już kupił to niech dopłaca. 

Chyba że sie z nim dogadywałaś i napisałaś że 11 zł będzie na Ukrainę i wiedziałaś przed zakupem że paczka ma iść na Ukrainę to wtedy nie wiem, ale jeśli nie wiedziałaś to mu napisz 
0 0

ace

#6300262 Napisano: 14.12.2016 14:50:47
Ja mam zamiar podejść do serwisu i bezpośrednio zapytać. Kto jak kto, ale oni powinni wiedzieć na 100%. W sumie fajnie by było, gdyby gwarancja była od włączenia emotka
1 slonko365 0

ace

#6300265 Napisano: 14.12.2016 14:54:38
Claudia77 napisał(a):

gwarancja na wszystkie apple rozpoczyna się od pierwszego włączenia - tak mi powiedziano gdy oddawałam do naprawy swój i nie chcieli żadnych dowodów zakupu ani nic podobno mają taki system

a jak dawno temu składałaś reklamację?
0 0

slonko365

#6300269 Napisano: 14.12.2016 14:56:10
slonko365 napisał(a):

ace napisał(a):

slonko365 napisał(a):

Czas jakiś temu była tu na forum dyskusja, z której wynikało, że wszystkie rzeczy appla maja 2 lata gwarancji producenta od momentu uruchomienia i zarejestrowania produktu. No ale albo babka na infolinii niezorientowana, albo coś się zmieniło.
Nie chciałabym, żeby po rejestracji przez kupującego się okazało, że ta gwarancja biegnie już od ponad roku, a skoro ma rok, to jakby jej nie było. 
I też słyszałam, że do reklamacji nie jest potrzebny dowód zakupu, ale skoro na infolinii tak twierdzą, to nie chciałabym żeby potem kupujący do mnie wrócił z jakimiś pretensjami.
No nic, po prostu sprzedam jako bez gwarancji, a jako datę zakupu podam datę z protokołu.

jeszcze zadzwoniłam do serwisu gwarancyjnego - tu mi gość powiedział, że gwarancja jest 12 miesięcy od daty zakupu, nie od daty uruchomienia. emotka
0 0

Claudia77

#6300271 Napisano: 14.12.2016 15:03:51
z około 4 miesiące temu bo się nie ładował , reklamacja w punkcie  Apple
1 slonko365 0

ace

#6300273 Napisano: 14.12.2016 15:05:46
Claudia77 napisał(a):

z około 4 miesiące temu bo się nie ładował , reklamacja w punkcie  Apple

a to raczej się nie zmieniło i nie trzeba dowodu zakupu. To ja się spytam tylko od kiedy liczona jest ta gwarancja.
0 0

Claudia77

#6300274 Napisano: 14.12.2016 15:06:08
ace napisał(a):

a jak dawno temu składałaś reklamację?

z około 4 miesiące temu bo się nie ładował , reklamacja w punkcie  Apple oczywiście rok minął więc poszło za kasę dobrze że to tylko zapchany od czekolady wtyk  emotka  raczej chyba by mnie nie oszukali emotka
0 0

Claudia77

#6300275 Napisano: 14.12.2016 15:08:33
ace napisał(a):

a to raczej się nie zmieniło i nie trzeba dowodu zakupu. To ja się spytam tylko od kiedy liczona jest ta gwarancja.

mi powiedziano że od pierwszego uruchomienia system powiadamia Apple może faktycznie to uruchomienie równa się z rejestracją w to akurat nie wnikałam
0 0

taalvikki

#6300282 Napisano: 14.12.2016 15:17:30
spałam, więc nie odebrałam telefony od lubelli z c4. szukam więc porady: oddzwaniać doń czy też czekać, aż sami się skontaktują z nieodebranymi? 
0 0

jokan

#6300283 Napisano: 14.12.2016 15:18:45
bridget napisał(a):

jesli mialas info po sprzedazy, to powinien bez mrugniecia okiem doplacic 30 zl
0 0

ace

#6300284 Napisano: 14.12.2016 15:20:35
to jak zapchany wtyk czekoladą (emotka ) to i tak jakbyś i miała gwarancję, to byś płaciła.
slonko365 napisał(a):

jeszcze zadzwoniłam do serwisu gwarancyjnego - tu mi gość powiedział, że gwarancja jest 12 miesięcy od daty zakupu, nie od daty uruchomienia. emotka

to ja podejdę i się zapytam aby mi sprawdził tą datę zakupu bo dostałam ipada i nie wiem kiedy był kupiony..
1 slonko365 0