SZUKAM....

edzia21

#6362968 Napisano: 01.06.2017 19:25:08
Mało tego...nie będę już psiała "personalnie" o jakie BICO chodzi (dolnośląskie), ale w poprzedniej edycji (z imionami dla krasnali) w jednym sklepie kierowniczka rozdysponowała nagrody pomiędzy pracownikami "wedle zasług i stażu", sobie zajumała skuter. Udziału akurat w tym sklepie nie brałam, ale znajoma pracuje tam w obsłudze i została obdarowana emotka
0 0

@gnieszk@

#6362969 Napisano: 01.06.2017 19:29:32
edzia21 napisał(a):

Mało tego...nie będę już psiała "personalnie" o jakie BICO chodzi (dolnośląskie), ale w poprzedniej edycji (z imionami dla krasnali) w jednym sklepie kierowniczka rozdysponowała nagrody pomiędzy pracownikami "wedle zasług i stażu", sobie zajumała skuter. Udziału akurat w tym sklepie nie brałam, ale znajoma pracuje tam w obsłudze i została obdarowana  emotka

Właśnie się wybierałam do Brico z kuponami, ale jakoś mi się odechciało emotka
0 0

edzia21

#6362970 Napisano: 01.06.2017 19:31:44
@@gnieszk@ napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Mało tego...nie będę już psiała "personalnie" o jakie BICO chodzi (dolnośląskie), ale w poprzedniej edycji (z imionami dla krasnali) w jednym sklepie kierowniczka rozdysponowała nagrody pomiędzy pracownikami "wedle zasług i stażu", sobie zajumała skuter. Udziału akurat w tym sklepie nie brałam, ale znajoma pracuje tam w obsłudze i została obdarowana  emotka

Idź, idź...nie piszę tego żeby kogokolwiek zniechęcić do udziału - również wzięłam udział. Chcę pokazać jedynie słabą stronę organizacyjną emotka  słysząc o losowaniu witki mi opadły.
1 bethan 0

Claudia77

#6362972 Napisano: 01.06.2017 19:35:31
edzia21 napisał(a):

@@gnieszk@ napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Idź, idź...nie piszę tego żeby ktokolwiek zniechęcić do udziału - również wzięłam udział. Chcę pokazać jedynie słabą stronę organizacyjną  emotka  słysząc o losowaniu witki mi opadły.

ja w takich konkursach z urnami w sklepie nie biorę udziału od kiedy byłam świadkiem jak panie sklepowe z urn wybierały paragony, fakt było to dawno temu i jeszcze konkursami się nie interesowałam ale w pamięci zostało...
0 0

mczarna

#6362974 Napisano: 01.06.2017 19:36:48
bruce napisał(a):

mksmichal napisał(a):

Szukam osób, które wypełnią anonimową ankietę odnośnie konkursów i loterii. Kończę pisać pracę magisterską. chętnie podzielę się wynikami moich badań  https://goo.gl/forms/KTwALMiwpieX4G0j1

Wypełniłam z wielką przyjemnością.  emotka Najlepsze było pytanie, co chcę wygrać. emotka emotka

i ja:-)

atanerka

#6362982 Napisano: 01.06.2017 20:32:35
bruce napisał(a):

atanerka napisał(a):

Czy ktoś się orientuje czy bilety z Jedyneczek na Smerfy obejmują Smerfy 2D czy również 3D ?

Wiesz, teraz mogę na spokojnie poczytać regulamin (wybacz, wcześniej przy pw nie zdążyłam go otworzyć emotka ) i jest tam zapis: "200 nagród głównych w postaci dwóch kodów biletowych na film „SMERFY. Poszukiwacze zaginionej wioski” 2D lub 3D", to chyba w takim razie można też na 3D? Musisz tylko uważać, bo kasjerki bezczelnie próbują wcisnąć miejsca dla VIP-ów za dodatkową dopłatą! Edit - może zapytaj kierowniczkę kina, nawet poprzez mail (ja tak zrobiłam, pytając o kody i godziny seansów, bo strona kina mi siadła) - w razie czego powołasz się na jej odpowiedź, że masz wygrane bilety darmowe i na 3D też. emotka

Dziękuję 
1 brucee 0

@gnieszk@

#6362984 Napisano: 01.06.2017 20:46:38
edzia21 napisał(a):

@@gnieszk@ napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Idź, idź...nie piszę tego żeby kogokolwiek zniechęcić do udziału - również wzięłam udział. Chcę pokazać jedynie słabą stronę organizacyjną  emotka  słysząc o losowaniu witki mi opadły.

Poszłam skoro już miałam kupony wypełnione. Mnie nawet tak nie osłabiło to potencjalne "losowanie" (pewnie w przypadku przynajmniej części konkursów tak to wygląda,że nikt tych zgłoszeń nie czyta,a na pewno nie wnikliwie). Ręce mi opadły na wieść, że  panie w sklepie = Komisja Konkursowa. Pomijam ich predyspozycje do tego zadania, ale to cale kumoterstwo itd.
0 0

1mariusz

#6363057 Napisano: 01.06.2017 22:58:46
mczarna napisał(a):

bruce napisał(a):

mksmichal napisał(a):

Szukam osób, które wypełnią anonimową ankietę odnośnie konkursów i loterii. Kończę pisać pracę magisterską. chętnie podzielę się wynikami moich badań  https://goo.gl/forms/KTwALMiwpieX4G0j1

Wypełniłam z wielką przyjemnością.  emotka Najlepsze było pytanie, co chcę wygrać. emotka emotka

dorzuciłam i ja swoje 5 groszy  emotka .chociaż może warto byłoby uściślić to pytanie o ilość wygranych-w tygodniu?miesiącu? roku?w sumie wszystkich?

mksmichal

#6363178 Napisano: 02.06.2017 11:30:27
1mariusz napisał(a):

mczarna napisał(a):

bruce napisał(a):

mksmichal napisał(a):

dorzuciłam i ja swoje 5 groszy  emotka .chociaż może warto byłoby uściślić to pytanie o ilość wygranych-w tygodniu?miesiącu? roku?w sumie wszystkich?

Bardzo dziękuję Wam za pomoc, brakuje jeszcze co najmniej 30 ankiet emotka
W pytaniu chodziło o wszystkie dotychczasowe wygrane. Badanie jest skierowane zarówno do konkursowiczów jak i do kowalskiego. Na tą chwilę ok 40% badanych w ogóle nie bierze udziału w konkursach.
1 joan 0

izkak

#6363195 Napisano: 02.06.2017 12:30:17
mksmichal napisał(a):

W pytaniu chodziło o wszystkie dotychczasowe wygrane. Badanie jest skierowane zarówno do konkursowiczów jak i do kowalskiego. Na tą chwilę ok 40% badanych w ogóle nie bierze udziału w konkursach.

Ja też wypełniłam z wielką przyjemnością! Podzielisz się z nami wynikami?  emotka  
0 0

mksmichal

#6363213 Napisano: 02.06.2017 12:39:17
izkak napisał(a):

mksmichal napisał(a):

Ja też wypełniłam z wielką przyjemnością! Podzielisz się z nami wynikami?  emotka  

jasne! w tym miesiącu skończę i wrzucę wyniki na forum;)
2 joan, izkak 0

olunka

#6363214 Napisano: 02.06.2017 12:39:55
mksmichal napisał(a):

izkak napisał(a):

mksmichal napisał(a):

jasne! w tym miesiącu skończę i wrzucę wyniki na forum;)

tez wypełniłam
1 mksmichal 0

Hamiltonian

#6363227 Napisano: 02.06.2017 12:55:34
mksmichal napisał(a):

Hej, sam w tym roku robiłem magisterkę - "Wykorzystanie konkursów i loterii w opracowaniu działań promocyjnych przedsiębiorstwa"  emotka   Dziwię się, że w Twoich wynikach aż 40% nie bierze udziału w konkursach/loteriach. W mojej grupie ankietowanych (180 osób) jedynie 8% nigdy nie wzięło udziału w konkursie lub loterii emotka  + dodałem pytanie o wyszczególnienie rodzaju promocji (Pyt. 2)

Pod koniec marca obroniłem się na 5 emotka  - Pozdrawiam - Mgr Inż. emotka  Dasz radę!

madzia1-s

#6363230 Napisano: 02.06.2017 13:03:23
Hamiltonian napisał(a):

mksmichal napisał(a):

Hej, sam w tym roku robiłem magisterkę - "Wykorzystanie konkursów i loterii w opracowaniu działań promocyjnych przedsiębiorstwa"  emotka   Dziwię się, że w Twoich wynikach aż 40% nie bierze udziału w konkursach/loteriach. W mojej grupie ankietowanych (180 osób) jedynie 8% nigdy nie wzięło udziału w konkursie lub loterii emotka  + dodałem pytanie o wyszczególnienie rodzaju promocji (Pyt. 2)

Pod koniec marca obroniłem się na 5 emotka  - Pozdrawiam - Mgr Inż. emotka  Dasz radę!

żadna z waszych prób nie będzie reprezentatywna, dlatego tez sporo zalezy od tego, kto jest waszym ankietowanym. Mogą to byc osoby z tego forum, gdzie procent osób niebiorących będzie niewielki, ale mogą to być totalni mugole. Dlatego rozbieżności nie powinny dziwić. 
0 0

Hamiltonian

#6363235 Napisano: 02.06.2017 13:10:05
madzia1-s napisał(a):

żadna z waszych prób nie będzie reprezentatywna, dlatego tez sporo zalezy od tego, kto jest waszym ankietowanym. Mogą to byc osoby z tego forum, gdzie procent osób niebiorących będzie niewielki, ale mogą to być totalni mugole. Dlatego rozbieżności nie powinny dziwić. 

Jasne, że nie, ale to nie są badania rynkowe na potrzeby wielkiej korporacji, tylko magisterka. W moim przypadku, promotor stwierdził, że 150 - 200 osób wystarczy emotka   Dodam jeszcze, że swojej ankiety nie przeprowadzałem na żadnym forum poświęconym tematyce konkursowej, ponieważ wiedziałem, że będzie to niemiarodajne.
Na początku chciałem zrobić ankietę porównawczą - "mugole" oraz "konkursowicze", ale zabrakło czasu, sił i chęci. emotka  
0 0

madzia1-s

#6363238 Napisano: 02.06.2017 13:13:28
Hamiltonian napisał(a):

madzia1-s napisał(a):

Jasne, że nie, ale to nie są badania rynkowe na potrzeby wielkiej korporacji, tylko magisterka. W moim przypadku, promotor stwierdził, że 150 - 200 osób wystarczy emotka   Dodam jeszcze, że swojej ankiety nie przeprowadzałem na żadnym forum poświęconym tematyce konkursowej, ponieważ wiedziałem, że będzie to niemiarodajne.
Na początku chciałem zrobić ankietę porównawczą - "mugole" oraz "konkursowicze", ale zabrakło czasu, sił i chęci. emotka  

Wiadomo ze na mgr to wystarczająca próba, tylko chcialam sie odniesc, do Twojego zdziwienia rozbieżnością wyników.
Ale faktycznie zaskakująca informacja, że badanie wśród mugoli i tyle osób brało udział w konkursach...  Może masz jakieś inne ciekawe wyniki z tego badania, chetnie poznam, mozesz napisać na priv emotka

dzasmina

#6363239 Napisano: 02.06.2017 13:15:45
czy były maile z loreal o szminkach za poprzedni tydzień? raz jeden zagrałam i teraz mam zagadkę.
0 0

mksmichal

#6363240 Napisano: 02.06.2017 13:17:47
Hamiltonian napisał(a):

madzia1-s napisał(a):

Aby wyniki były rzeczywiste, to to musielibysmy przebadać losową próbę ok 1000 osób emotka Na potrzeby moich badań wystarczy próba minimum 120 osób.

Ciągnę już te studia 7 rok. Przeciągnęły mi się przede wszystkim trochę przez konkursy i wyjazdy z nimi związane. Więc chcę jak najszybciej mieć już to za sobą. emotka

Hamiltonian

#6363241 Napisano: 02.06.2017 13:19:55
Na podium najbardziej pożądanych nagród znalazły się pieniężne (83%), wycieczki (47%) i drobna elektronika (36%). Tutaj ankietowani mogli zaznaczyć do 3 odpowiedzi, dlatego suma nie daje 100% emotka   Zdziwił mnie wynik dla propozycji "bony" -> 12%. Co w porównaniu do pieniężnych 83% wydaje się dosyć skromną liczbą emotka  Ale z drugiej strony, wiadomo, że każdy woli sam decydować na co chce przeznaczyć pieniądze.

Co wpływa w największym stopniu na podjęcie decyzji o udziale Pana/Pani w konkursie lub loterii?
55% wybrało atrakcyjność nagród, 24% formę zadania konkursowego, a  10% przejrzystość regulaminu, itd. emotka  
1 madzia1-s 0

Hamiltonian

#6363243 Napisano: 02.06.2017 13:25:48
mksmichal napisał(a):

Aby wyniki były rzeczywiste, to to musielibysmy przebadać losową próbę ok 1000 osób emotka Na potrzeby moich badań wystarczy próba minimum 120 osób.

Ciągnę już te studia 7 rok. Przeciągnęły mi się przede wszystkim trochę przez konkursy i wyjazdy z nimi związane. Więc chcę jak najszybciej mieć już to za sobą. emotka

Jbc. to możesz jeszcze przeprowadzić test chi kwadrat niezależności - sprawdzając czy dany czynnik ma związek z płcią, wiekiem itd. (tym co zamieściłeś w metryczce) emotka  http://statystyka-pomoc.com/Chi-kwadrat.html 

A tak serio, to podziwiam, że tyle pytań zamieściłeś w ankiecie. Ja miałem skromne 10 emotka
0 0