SZUKAM....

visserarthur

#6437051 Napisano: 05.12.2017 01:56:20
mariolakal napisał(a):

Czy karta z Orlenu za 100 zł. wygrana w konkursie PEPSI była na PIN ? 

Nie, przejeżdżasz jedynie w tym normalnym terminalu płatniczym, co płaci się kartą z banku.
0 0

defed

#6437107 Napisano: 05.12.2017 10:02:23
nicoletta napisał(a):

szukam podpowiedzi gdzie można sprzedać coś takiego jak sztabka złota? leży sobie już kilka lat i miała być na tak zwaną czarną godzinę i niestety ta godzina nadeszła ale nie wiem za bardzo jak zamienić taką sztabkę na gotówkę i przede wszystkim gdzie? może ktoś już sprzedawał i udzieli mi jakiejś praktycznej wskazówki.

Najbezpieczniej bezpośrednio u jubilera, tylko że cena skupu będzie dużo niższa niż jej obecna wartość.
0 0

Monika11

#6437109 Napisano: 05.12.2017 10:06:16
defed napisał(a):

nicoletta napisał(a):

szukam podpowiedzi gdzie można sprzedać coś takiego jak sztabka złota? leży sobie już kilka lat i miała być na tak zwaną czarną godzinę i niestety ta godzina nadeszła ale nie wiem za bardzo jak zamienić taką sztabkę na gotówkę i przede wszystkim gdzie? może ktoś już sprzedawał i udzieli mi jakiejś praktycznej wskazówki.

Najbezpieczniej bezpośrednio u jubilera, tylko że cena skupu będzie dużo niższa niż jej obecna wartość.

Ja obeszłam wszystkie jubilery w całym mieście i różnica ogromna -nawet o 400 zł  różnicy było
1 defed 0

spursman

#6437150 Napisano: 05.12.2017 10:55:51
dolly napisał(a):

stokrotka238 napisał(a):

Czy w loterii Visa, liczą sie tez zgłoszenia dokonane za pomocą kart przedpłaconych?

w regulaminie nie widzę zastrzeżeń, więc wg.mnie liczą.

Ale to raczej nie loteria. Jest pytanie konkursowe emotka

kasiulll

#6437181 Napisano: 05.12.2017 11:37:02
Pomysłu na fajny prezent gwiazdkowy dla dwulatki?
Chciałabym, aby było to coś porządnie wykonanego i z wartością dodaną - edukacyjną, trenującą zdolności manualne lub inny aspekt rozwoju dziecka, a nie po prostu świecące, różowe i puchate cuś emotka
0 0

nkba

#6437185 Napisano: 05.12.2017 11:39:34
kasiulll napisał(a):

Chciałabym, aby było to coś porządnie wykonanego i z wartością dodaną - edukacyjną, trenującą zdolności manualne lub inny aspekt rozwoju dziecka, a nie po prostu świecące, różowe i puchate cuś emotka

Świetny jest grający globus Fisher Price emotka

joan

#6437188 Napisano: 05.12.2017 11:45:06
kasiulll napisał(a):

Może książeczka uszyta min. z tkanin? Nie wiem, jak to się fachowo nazywa, to taka książeczka 3D (sensoryczna?) Mnie się podoba jej koncepcja, można ją też dostosować do wieku dziecka (tematyka, zadania, kolory). Ale nie szukałabym w sieciówkach, tylko w necie, na rękodzielniczych blogach itp.

W każdym razie: byle nie coś z plastiku emotka

nkba

#6437195 Napisano: 05.12.2017 12:06:33
joan napisał(a):

kasiulll napisał(a):

Może książeczka uszyta min. z tkanin? Nie wiem, jak to się fachowo nazywa, to taka książeczka 3D (sensoryczna?) Mnie się podoba jej koncepcja, można ją też dostosować do wieku dziecka (tematyka, zadania, kolory). Ale nie szukałabym w sieciówkach, tylko w necie, na rękodzielniczych blogach itp.

W każdym razie: byle nie coś z plastiku emotka

Tez wole pluszaki ale ten globus jest naprawdę fajny emotka
1 joan 0

banka-manka

#6437200 Napisano: 05.12.2017 12:17:30
kasiulll napisał(a):

Tu są bardzo fajne drewniane zabawki. 
http://wodle.pl/k...ia-produktu/dziecko/
Zwłaszcza przeplatanki, albo układanki ze owocami/warzywami. 
1 kasiulll 0

Agnes

#6437202 Napisano: 05.12.2017 12:24:23
kasiulll napisał(a):

może zestaw ciastoliny, albo piasek kinetyczny
teraz jest ogrom różnych zestawów i naprawdę można coś fajnego wybrać
moja trzylatka ma kilka ale najbardziej lubi ten z maszynką do robienia róznych klusek i młynkiem na pieprz
0 0

ziolko

#6437204 Napisano: 05.12.2017 12:27:03
Jest taka sprawa na OLX.. chcę kupić coś za 55 zł, dzwonię do babki, żeby się upewnić, czy ma ten przedmiot na stanie itp.
Ona pyta, jaka cena jest w ogłoszeniu, bo ma wiele ogłoszeń.
Ja na to, że 55, a ona, że nie, musi być 60, bo inaczej zarobi na tym 6 zł.
Dodam, ze wystawia jako firma.

Jak byście na takie coś zareagowali?? emotka
0 0

cherry_coke

#6437205 Napisano: 05.12.2017 12:29:06
ziolko napisał(a):

Jest taka sprawa na OLX.. chcę kupić coś za 55 zł, dzwonię do babki, żeby się upewnić, czy ma ten przedmiot na stanie itp.

Jak byście na takie coś zareagowali??  emotka

Jak bym powiedziała, że w takim razie dziękuję, życzę miłego dnia i do widzenia. emotka
0 0

visserarthur

#6437207 Napisano: 05.12.2017 12:31:44
cherry_coke napisał(a):

ziolko napisał(a):

Jak byście na takie coś zareagowali??  emotka

Jak bym powiedziała, że w takim razie dziękuję, życzę miłego dnia i do widzenia. emotka

No, tak, na Allegro byś kliknęła i by musiała sprzedać, a tak to radzę, dla zasady, olać i kupić u kogoś innego (nawet drożej) emotka
2 ziolko, nkba 0

ziolko

#6437208 Napisano: 05.12.2017 12:31:51
cherry_coke z jednej strony racja, ale z drugiej to dla kogoś, ktoś już zaakceptował wybór i ma za to płacić i nie wiem, co zrobić.

Edit... babka poprawiła się na 55 zł emotka emotka
1 nkba 0

picola

#6437241 Napisano: 05.12.2017 12:59:16
superloser napisał(a):

kasiulll napisał(a):

W związku z rozwojem dziecka... Technologia edukuje, rozwija, uczy, bawi... TABLET - gry edukacyjne, bajki. Setki zastosowań. 

Aż się zalogowałam, aby zaprotestować, gdyby mojej dwulatce ktoś kupił tablet, to schowałabym ten tablet na kilka dobrych lat do szafy. Jest cala masa naprawdę dobrych edukacyjnych zabawek: kuchnie z wyposażeniem,
klocki duplo, książeczki edukacyjne, ciastolina (ale tu trzeba sprawdzić od kiedy dziecko może się nią bawić), wiele drewnianych
zabawek np stempelki  duże koraliki lub inne elementy do nawlekania, itd. Na tablet dwulatka zdecydowanie może poczekać

andziulka21

#6437243 Napisano: 05.12.2017 13:01:54
picola napisał(a):

superloser napisał(a):

kasiulll napisał(a):

W związku z rozwojem dziecka... Technologia edukuje, rozwija, uczy, bawi... TABLET - gry edukacyjne, bajki. Setki zastosowań. 

Aż się zalogowałam, aby zaprotestować, gdyby mojej dwulatce ktoś kupił tablet, to schowałabym ten tablet na kilka dobrych lat do szafy. Jest cala masa naprawdę dobrych edukacyjnych zabawek: kuchnie z wyposażeniem,
klocki duplo, książeczki edukacyjne, ciastolina (ale tu trzeba sprawdzić od kiedy dziecko może się nią bawić), wiele drewnianych
zabawek np stempelki  duże koraliki lub inne elementy do nawlekania, itd. Na tablet dwulatka zdecydowanie może poczekać

Klocki, ciastolina to u mojego malucha podstawa emotka  

Tablet edukacyjny z Fisher Price jest fajny emotka
1 picola 0

olunka

#6437251 Napisano: 05.12.2017 13:11:26
szukam kogoś z Opola, kto ma czas między 7 a 16.66 od pon - do piatku, żeby gdzies podejśc i zrobic dobry uczynek, a ja sie odwdzięczę emotka

może sprecyzuję, szukam kogos kto mógłby podejść do Przychodni i zaniósłby skierowanie na rezonans, termin tam to luty a w Katowicach - lipec, tylko trzeba fizycznie im zanieśc skierowanie i zapisac się na termin, naprawdę mi zalezy i sie zrewanzuję, moge jakies paragony za to dać, jesli ktoś by mógł to prosze o PW
0 0

martucha-jk

#6437313 Napisano: 05.12.2017 14:25:18
Czy konkurs Somat Polomarket organizowany przez Albedo jeszcze trwa? Widziałam w regulaminie chyba dwie daty 03-12 i 05-12.
0 0

defed

#6437332 Napisano: 05.12.2017 14:45:43
andii napisał(a):

defed napisał(a):

Czy karty mBank 100zł od Wedla (ABC, Groszek, Eko, Eurosklep, Delikatesy Centrum) są aktywne i można od razu nimi płacić, czy trzeba najpierw iść do bankomatu ja aktywować emotka

u mnie pisało  że AKTYWOWAĆ  w bankomacie- no i od razu 5zeta żeżarło emotka

Dokładnie napisali, że są 2 sytuacje: albo karta jest już aktywna, albo trzeba ja aktywowac. No i bądź tu mądry emotka
Hej! Sprawdziłam na stronie http://www.mbank.pl/prepaid że karta jest już aktywna  emotka
1 andii 0

termitek99

#6437341 Napisano: 05.12.2017 15:00:27
defed napisał(a):

andii napisał(a):

defed napisał(a):

Czy karty mBank 100zł od Wedla (ABC, Groszek, Eko, Eurosklep, Delikatesy Centrum) są aktywne i można od razu nimi płacić, czy trzeba najpierw iść do bankomatu ja aktywować emotka

u mnie pisało  że AKTYWOWAĆ  w bankomacie- no i od razu 5zeta żeżarło emotka

Dokładnie napisali, że są 2 sytuacje: albo karta jest już aktywna, albo trzeba ja aktywowac. No i bądź tu mądry  emotka
Hej! Sprawdziłam na stronie http://www.mbank.pl/prepaid że karta jest już aktywna  emotka

A czy z II etapu RADOŚĆ DAJE MI z Wedla, wysyłali już karty Mbanku? Czy dzisiaj dochodzą razem z III etapem?
0 0