SZUKAM....

@gnieszk@

#6690114 Napisano: 15.03.2020 10:22:16
rare85 napisał(a):

Szukam gdzie i jak i nie za miliony monet można kupić żele antybakteryjne do rąk.. 
Bo spirytusu nigdzie w mojej mieścinie nie ma. 
Ktoś coś? A może ktoś miałby na sprzedaż? 

Podobno można już kupić na Orlenie z tym, że bardzo duże opakowania 5l i 1l, ale nie sprawdzałam osobiście. To duże opakowanie 95 zł. No ale w przeliczeniu to wychodzi 0,95 zł za 50 ml.
https://www.googl...-na-orlenie-od-kiedy
1 rare85 0

antylopia

#6690123 Napisano: 15.03.2020 11:28:48
rare85 napisał(a):

Szukam gdzie i jak i nie za miliony monet można kupić żele antybakteryjne do rąk.. 

moim zaskoczeniem wczoraj na zakupach była całą paleta spirytusu. Nie karton paleta. W mniejszym sklepie nie żadnym dyskoncie czy markecie. Ale cena nie była mała bo 67zl ( A w Biedrze 46)
może gdzieś u Ciebie w mniejszych sklepach będzie.
1 rare85 0

Gość: kermit

#6690132 Napisano: 15.03.2020 12:01:36
forrrum napisał(a):

rare85 napisał(a):

Przepis na płyn do dezynfekcji. 
Składniki
  • ok. 210 ml spirytusu 96% (szklanka)
  • 1/3 szklanki wody 
  • 2 krople wody utlenionej
  • 10 kropli gliceryny 
  • ewentualnie olejek zapachowy

Rare85 przecież napisała, że nie może kupić spirytusu. Gdyby go miała to przepis pewnie by sobie znalazła...

#6690145 Napisano: 15.03.2020 12:38:58
forrrum napisał(a):

kermit napisał(a):

Rare85 przecież napisała, że nie może kupić spirytusu. Gdyby go miała to przepis pewnie by sobie znalazła...

emotka ojej, to straszne, i co ja teraz mam zrobić?! emotka

• a) usunąć swój poprzedni wpis, by broń boże nikt nie skorzystał z przepisu?
  • b) odpiąć wpis od cytatu z wypowiedzi Rare85 i umieścić jako nowy, zupełnie niezwiązany z niczym?
  • c) sam nie wiem co, siąść do kąta i się zryczeć emotka

d) czytać ze zrozumieniem posty zanim na nie odpowiesz

#6690150 Napisano: 15.03.2020 13:01:38
forrrum napisał(a):

kermit napisał(a):

forrrum napisał(a):

kermit napisał(a):

ojej, to straszne, i co ja teraz mam zrobić?!

• a) usunąć swój poprzedni wpis, by broń boże nikt nie skorzystał z przepisu?
  • b) odpiąć wpis od cytatu z wypowiedzi Rare85 i umieścić jako nowy, zupełnie niezwiązany z niczym?
  • c) sam nie wiem co, siąść do kąta i się zryczeć

d) czytać ze zrozumieniem posty zanim na nie odpowiesz

No tak, tak, racja. emotka Bo to rzeczywiście głupie, tak sobie po prostu pisać o czymś, co tylko pozornie ma związek z cudzym pisaniem o poszukiwaniu rozwiązania. To faktycznie naiwne, umieszczać porady dla jakiegoś hipotetycznego kogoś, kto przeczytawszy pytanie, może sobie pomyśleć "No właśnie, ja też mam podobny problem, bo gotowych środków odkażających brak w sprzedaży, za to u mnie jest spirytus, tylko czy sam spirytus wystarczy? Eeee... no nie wiem, a zapytać jakoś głupio, tu wszyscy wszystko wiedzą, tylko ja taka jakaś niezorientowana, nie zapytam, bo jeszcze wydam się tym wszystkim mądrym jakaś niekumata, czy coś, lepiej poczekać, a nuż ktoś inny zrobi to za mnie" Fakt, to chore tak sobie wyobrażać. Tu nie ma takich. Tu wszyscy wszystko wiedzą. A pytania z gatunku "Jak miał na imię król Kazimierz Wielki" to zadają tylko w teleturniejach, nie tu na forum. emotka Czyli jednak faktycznie pozostaje się zryczeć w kącie. emotka

Jak tam sobie chcesz. Nie sądzę żeby na forum były osoby, które miałyby obawy przed zadaniem takiego pytania. Padają tu o wiele głupsze...
Inna sprawa że  Google działa nadal sprawnie z tego co mi wiadomo. I stron z przepisem na żel dezynfekujący wyszukuje setki. 
0 0

aneta6543

#6690176 Napisano: 15.03.2020 15:39:27
jak logujecie sie do loterii coca cola? ja próbuje przez messengera, wpisuje hasło do fb i ciagle lipa emotka  
0 0

antylopia

#6690187 Napisano: 15.03.2020 17:44:37
aneta6543 napisał(a):

jak logujecie sie do loterii coca cola? ja próbuje przez messengera, wpisuje hasło do fb i ciagle lipa emotka  

u mnie to samo.
W loterii star wars co chwile zjadało mi kody i wyskakiwał błąd
0 0

trojan

#6690192 Napisano: 15.03.2020 18:16:16
antylopia napisał(a):

aneta6543 napisał(a):

u mnie to samo.

ale gdzie się logujecie? Ja wchodzę na stronę facebook, szukam konta cocacolapoland i wysyłam im w wiadomości prywatnej kod i otrzymuje wiadomość czy wygrałem czy nie.
0 0

ankasss

#6690197 Napisano: 15.03.2020 19:02:33
Czy na konkurs LOREAL  w C4 można kupić maseczki do twarzy? Co wychodzi najtaniej?
0 0

antylopia

#6690220 Napisano: 15.03.2020 22:06:57
trojan napisał(a):

antylopia napisał(a):

aneta6543 napisał(a):

u mnie to samo.

ale gdzie się logujecie? Ja wchodzę na stronę facebook, szukam konta cocacolapoland i wysyłam im w wiadomości prywatnej kod i otrzymuje wiadomość czy wygrałem czy nie.

dokładnie tak samo wchodzę ale nie mogę potwierdzić danych aby wysłać kod
0 0

gosiak351

#6690223 Napisano: 15.03.2020 22:10:51
czy ktoś dostał już bilety z konkursu Lindt?
0 0

aneta6543

#6690247 Napisano: 16.03.2020 08:41:57
antylopia napisał(a):

trojan napisał(a):

antylopia napisał(a):

aneta6543 napisał(a):

u mnie to samo.

dokładnie tak samo wchodzę ale nie mogę potwierdzić danych aby wysłać kod

no właśnei w tym problem, musimy potweirdzić dane i wyskakuje okno do logowania do fb i błąd za każdym razem :(
0 0

Reni

#6690297 Napisano: 16.03.2020 12:48:23
@gnieszk@ napisał(a):

rare85 napisał(a):

Podobno można już kupić na Orlenie z tym, że bardzo duże opakowania 5l i 1l, ale nie sprawdzałam osobiście. To duże opakowanie 95 zł. No ale w przeliczeniu to wychodzi 0,95 zł za 50 ml.

Od dzisiaj na Orlenie są płyny do dezynfekcji rąk 1l za 15zł i 5l za 49zł emotka  
1 rare85 0

@gnieszk@

#6690313 Napisano: 16.03.2020 13:44:52
Reni napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

rare85 napisał(a):

Od dzisiaj na Orlenie są płyny do dezynfekcji rąk 1l za 15zł i 5l za 49zł emotka  

Tak wiem. Słyszałam, że pod naciskami obniżyli cenę emotka
1 Reni 0

iszhara

#6690349 Napisano: 16.03.2020 15:27:27
Czy bony upominkowe Wittchen można ze sobą  łączyć? Płacił juz ktoś nimi w salonie? 
0 0

prosiaczek

#6690360 Napisano: 16.03.2020 15:57:43
iszhara napisał(a):

Czy bony upominkowe Wittchen można ze sobą  łączyć? Płacił juz ktoś nimi w salonie? 

Nie wiem czy można łączyć, ale miałam  nieprzyjemną sytuację w Łodzkim Wittchenie w Porcie Łódź. 2 smutne panie, kiedy wybrałam torebkę za 99 zł oznajmiły mi, że nie mogę zapłacić bonem za 100 zł (powiedziałam, ze wiem, że nie otrzymam złotówki reszty, żaden problem, nie chcę złotówki) ale nie o to chodziło. Otóż poinformowały mnie: MUSI pani coś dokupić i dopłacić, bo im "system nie przyjmie" Więc poinformowałam je, że zmuszanie klienta do zakupu nie jest ok i proszę o zapis w regulaminie (na bonie jest napisane, ze jest na stronie oraz w salonie dostępny). I tu zdziwienie. Na stronie regulaminu bonów brak, w salonie tym bardziej. A Panie przy swoim, niemiłe, niesympatyczne "Musi Pani coś dokupić". A ja z uśmiechem, że nie muszę. A jak muszę to proszę o zapis w regulaminie. W końcu z fochem mi sprzedały torebkę za 99zł na bon za 100, ale ciągle poszeptywały znacząco "system nam nie przyjmie". No sorry, pierwszy raz się spotkałam z taką praktyką, do tego były po prostu niemiłe. Te zakupy były poważnym wyzwaniem dla mojego postanowienia w "porozumieniu bez przemocy", bo miałam ochotę na nie huknąć.
1 brucee 0

Monika11

#6690366 Napisano: 16.03.2020 16:10:54
Reni napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

rare85 napisał(a):

Od dzisiaj na Orlenie są płyny do dezynfekcji rąk 1l za 15zł i 5l za 49zł  emotka  

u nas dopiero dostawa od czwartku ma być 
0 0

iszhara

#6690367 Napisano: 16.03.2020 16:20:23
prosiaczek napisał(a):

iszhara napisał(a):

Nie wiem czy można łączyć, ale miałam  nieprzyjemną sytuację w Łodzkim Wittchenie w Porcie Łódź. 2 smutne panie, kiedy wybrałam torebkę za 99 zł oznajmiły mi, że nie mogę zapłacić bonem za 100 zł (powiedziałam, ze wiem, że nie otrzymam złotówki reszty, żaden problem, nie chcę złotówki) ale nie o to chodziło. Otóż poinformowały mnie: MUSI pani coś dokupić i dopłacić, bo im "system nie przyjmie" Więc poinformowałam je, że zmuszanie klienta do zakupu nie jest ok i proszę o zapis w regulaminie (na bonie jest napisane, ze jest na stronie oraz w salonie dostępny). I tu zdziwienie. Na stronie regulaminu bonów brak, w salonie tym bardziej. A Panie przy swoim, niemiłe, niesympatyczne "Musi Pani coś dokupić". A ja z uśmiechem, że nie muszę. A jak muszę to proszę o zapis w regulaminie. W końcu z fochem mi sprzedały torebkę za 99zł na bon za 100, ale ciągle poszeptywały znacząco "system nam nie przyjmie". No sorry, pierwszy raz się spotkałam z taką praktyką, do tego były po prostu niemiłe. Te zakupy były poważnym wyzwaniem dla mojego postanowienia w "porozumieniu bez przemocy", bo miałam ochotę na nie huknąć.

Dzięki bardzo za odpowiedź - właśnie szukałam regulaminu korzystania z tych bonów i nigdzie nie mogę go znaleźć.
0 0

asia911

#6690398 Napisano: 16.03.2020 18:50:53
Hej, czy mogę w konkursie na hasło użyć nazwy znanej firmy, czy takie zgłoszenie będzie od razu odrzucone? Oczywiście nie chodzi mi o markę na zlecenie której organizowany jest konkurs. Przykładowo jakbym w konkursie marki Sokołów chciała w tekście wpisać słowo McDonalds?
0 0

edzia21

#6690399 Napisano: 16.03.2020 18:55:36
asia911 napisał(a):

Hej, czy mogę w konkursie na hasło użyć nazwy znanej firmy, czy takie zgłoszenie będzie od razu odrzucone? Oczywiście nie chodzi mi o markę na zlecenie której organizowany jest konkurs. Przykładowo jakbym w konkursie marki Sokołów chciała w tekście wpisać słowo McDonalds?

Szkoda zgloszenia emotka  raczej tym nie wygrasz.
1 asia911 0