SZUKAM....

mysia

#6174250 Napisano: 17.03.2016 17:24:03
tomniewkurza napisał(a):

Mysia napisał(a):

Pytanie do osób które korzystają z poczty na o2, czy wysłane przez was maile giną gdzieś po drodze? Ja w pracy czasem sobie coś prześlę przez o2 na inną pocztę i raz przejdzie, raz nie, czasem taki mail dojdzie na następny dzień, czasem jedyny ślad po nim zostaje w folderze "wysłane" emotka

Nic mi o tym nie wiadomo, by ginęły.
Zamiast wysyłać w pracy, po prostu zapisuj je w folderze "robocze". I w domu odczytasz tak, czy inaczej.
A jeszcze pliki lepiej trzymać w chmurze. Tak dla naprzykładu dropbox to  świetna sprawa, synchronizuje się sam, masz dostęp z każdego urządzenia, na którym jesteś zalogowana - smartfon, komputer, tablet itp.

Dzięki za rade emotka z ginącymi mailami jedyny problem był taki, że biorąc udział w konkursie mailowym nie mam pewności czy moja odpowiedź dotrze emotka
0 0

Kwiatuszek2506

#6174292 Napisano: 17.03.2016 19:02:41
Szukam pomocy. Nie było mnie wczoraj w domu, a ponoć przyszedł kurier (info od sąsiadów).
Nie dzwonił, nie zostawił żadnego awizo, nic... Bez numeru przesyłki nie mogę jej zlokalizować (jak się okazuje centrum obsługi też nie może) Nie wiem też, kto jest nadawcą, bo czekam na kilka paczek. Dziś kurier się nie zjawił. Co radzicie zrobić w tej sytuacji?
Z góry dzięki za pomoc emotka
0 0

Kwiatuszek2506

#6174295 Napisano: 17.03.2016 19:28:53
tomniewkurza napisał(a):

Kwiatuszek2506 napisał(a):

Szukam pomocy. Nie było mnie wczoraj w domu, a ponoć przyszedł kurier (info od sąsiadów).
Nie dzwonił, nie zostawił żadnego awizo, nic... Bez numeru przesyłki nie mogę jej zlokalizować (jak się okazuje centrum obsługi też nie może) Nie wiem też, kto jest nadawcą, bo czekam na kilka paczek. Dziś kurier się nie zjawił. Co radzicie zrobić w tej sytuacji?

Sprawdzić telefon, rejestry ostatnich połączeń - może masz w nieodebranych jakiś numer "obcy", może miałaś wyciszony telefon - to pierwszy krok. Mógłby to być jakiś ślad do kuriera.
Skoro jest tak, jak piszesz, że nikt niczego nie potrafi ustalić (swoją drogą to chore i absurdalne) pozostaje jedynie czekać i uczulić sąsiadki, by chociaż zapisały jakiej to sieci kurier. Może przyjedzie jeszcze raz.
Albo nie przyjedzie, tylko zgarnie sobie paczkę, sfałszuje podpis i tyle go widzieli emotka

Połączenia już sprawdzone, także lipa. Nie rozumiem, czemu sam oddział nie ma możliwości sprawdzenia po danych adresata ...
W ostateczności będę pisać do wszystkich organizatorów, co wydaje mi się żałosne, więc najpierw poczekam, aż inne paczki dojdą, a wtedy łatwiej mi będzie "wpaść" na tę, która nie doszła ...
0 0

edzia21

#6174299 Napisano: 17.03.2016 19:37:45

tomniewkurza napisał(a):

Sprawdzić telefon, rejestry ostatnich połączeń - może masz w nieodebranych jakiś numer "obcy", może miałaś wyciszony telefon - to pierwszy krok. Mógłby to być jakiś ślad do kuriera.
Skoro jest tak, jak piszesz, że nikt niczego nie potrafi ustalić (swoją drogą to chore i absurdalne) pozostaje jedynie czekać i uczulić sąsiadki, by chociaż zapisały jakiej to sieci kurier. Może przyjedzie jeszcze raz.
Albo nie przyjedzie, tylko zgarnie sobie paczkę, sfałszuje podpis i tyle go widzieli emotka

Połączenia już sprawdzone, także lipa. Nie rozumiem, czemu sam oddział nie ma możliwości sprawdzenia po danych adresata ...
W ostateczności będę pisać do wszystkich organizatorów, co wydaje mi się żałosne, więc najpierw poczekam, aż inne paczki dojdą, a wtedy łatwiej mi będzie "wpaść" na tę, która nie doszła ...

Tylko pamiętaj, że paczka nie leży wiecznie. Ostatnio odesłali mi paczkę do nadawcy po tygodniu...bo tak sobie zażyczył. 
0 0

Gość: giuliettaX

#6174314 Napisano: 17.03.2016 19:58:43
ika1 napisał(a):

noisy0000 napisał(a):

ika1 napisał(a):

noisy0000 napisał(a):

malenka napisał(a):

mysz-s napisał(a):

malenka napisał(a):

Szukam informacji jak wygląda gwarancja na te blendery z Okazji Dnia kobiet od Amici. Karta gwarancyjna jest, ale nie podbita. Ktoś się dowiadywał co z tym fantem zrobić?

jest dolaczona jeszcze jedna kartka z gratulacjami na ktorej pisze ze to jest podstwa do gwarancji

Dzięki mysz-s! Tak się skupiłam na testowaniu blendera, że ten kartki już nie zauważyłam! emotka

Hmm no tak, ale jak zgłaszam szkodę na gwarancji to udaję się  z paragonem do sklepu, w którym dokonałam zakupu. A w tej sutuacji gdzie się mamy zgłaszać w razie czego?

Mój blender się popsuł zaraz dzwonię do Amiki

A w jaki sposob? bo była też mowa, że się nagrzewa

zaczęłam blendowć jabłko pokrojone przycisnęłam i stanął

gwarancja nie musi być podbita, już mało producentów w ogóle ją daje podobnie jak instrukcje obsługi, które są do ściągnięcia z netu, dla serwisu musisz tylko udowodnić, że produkt nie jest kradziony czy tam podrobiony, a taki protokół odbioru nagrody wystarczy  emotka  tu jest jakiś link do serwisu Amica http://www.amica....parcie/znajdz-serwis
0 0

ruda88

#6174406 Napisano: 18.03.2016 10:03:17
Wygrałam jakiś czas temu bon na 100 pln do sklepu internetowego, bon już dawno zrealizowany, zamówione rzeczy w domu, a teraz dostałam wiadomość od organizatora, że żeby dopełnić formalności mam mu wysłać pesel i podać urząd skarbowy, co o tym myślicie? Nie przypominam sobie, żebym po wygraniu w jakimkolwiek konkursie podawała takie dane, a tu jeszcze taka mała wartość nagrody.
0 0

nataszka

#6174424 Napisano: 18.03.2016 11:01:23
Szukam linka  jaki to konkurs gdzie trzeba kupić soki Cappy lub Nestea?
0 0

Gość: amif

#6174425 Napisano: 18.03.2016 11:02:35
nataszka napisał(a):

http://www.smolar...-marzen-od-coca-cola
0 0

marla

#6174441 Napisano: 18.03.2016 11:45:29
Kiedyś na forum czytałam coś o przyrzeczeniu wydania nagrody (czy jakoś tak). Mógłby mi ktoś podpowiedzieć czy istnieją do tego konkretne przepisy prawne? Pomimo spełnienia wszystkich warunków regulaminu nie mogę się doprosić wydania nagrody od organizatora.
0 0

joan

#6174443 Napisano: 18.03.2016 11:47:02
marla napisał(a):

Kiedyś na forum czytałam coś o przyrzeczeniu wydania nagrody (czy jakoś tak). Mógłby mi ktoś podpowiedzieć czy istnieją do tego konkretne przepisy prawne? Pomimo spełnienia wszystkich warunków regulaminu nie mogę się doprosić wydania nagrody od organizatora.

Poszukaj w necie haseł Kodeks Cywilny oraz przyrzeczenie publiczne.
0 0

marla

#6174444 Napisano: 18.03.2016 11:48:44
joan napisał(a):

marla napisał(a):

Poszukaj w necie haseł Kodeks Cywilny oraz przyrzeczenie publiczne.

Dziękuję!
0 0

yolka123

#6174445 Napisano: 18.03.2016 11:53:01
amif napisał(a):

nataszka napisał(a):

http://www.smolar...-marzen-od-coca-cola

Lub tutaj -loteria ABC:
http://www.codziennawygrana.pl/ ( Nestea tak, Cappy - nie)
0 0

mysz-s

#6174460 Napisano: 18.03.2016 12:23:04
koniczynka123 napisał(a):

bruce napisał(a):

marla napisał(a):

Ja miałam przed kilkoma laty podobną sytuację, dlatego zdecydowałam się wrócić tu wtedy i poszukać na forum innych laureatów, po czym wspólnie zaatakowaliśmy organizatora (telefonicznie i mail'owo), grożąc poważnymi sankcjami prawnymi (niestety, nie mam pojęcia - jakimi, bo blefowaliśmy emotka ). Pomogło, chociaż ze zdumieniem stwierdziłam, że znalezieni na innych portalach pozostali laureaci kazali mi wręcz "siedzieć cicho i czekać cierpliwie na wygraną", przy czym termin jej wydania dawno już minął. Niektórzy organizatorzy tak, niestety, robią. emotka Trzymam kciuki za Twoje powodzenie w tej batalii! emotka

Ja z moim" walczę" o główną nagrodę już 3 lata. Jak wysłałam przedsądowe wezwanie do zrealizowania nagrody to niby coś ruszyło choć znów minęło pół roku a ja "w polu" zamiast na wczasach. Napisałam do sponsora i nagle organizator się odezwał z marną propozycją zamiany nagrody. Zastanawiam się czy zgadzać się na 1/3 nagrody czy jednak powalczyć sądownie emotka

ja bym walczyła jak to duża nagroda, skoro juz jak dlugo walczycie to trzeba do konca emotka  
0 0

Gość: brudny

#6174461 Napisano: 18.03.2016 12:23:24
koniczynka123 napisał(a):

bruce napisał(a):

marla napisał(a):

Ja miałam przed kilkoma laty podobną sytuację, dlatego zdecydowałam się wrócić tu wtedy i poszukać na forum innych laureatów, po czym wspólnie zaatakowaliśmy organizatora (telefonicznie i mail'owo), grożąc poważnymi sankcjami prawnymi (niestety, nie mam pojęcia - jakimi, bo blefowaliśmy emotka ). Pomogło, chociaż ze zdumieniem stwierdziłam, że znalezieni na innych portalach pozostali laureaci kazali mi wręcz "siedzieć cicho i czekać cierpliwie na wygraną", przy czym termin jej wydania dawno już minął. Niektórzy organizatorzy tak, niestety, robią. emotka Trzymam kciuki za Twoje powodzenie w tej batalii! emotka

Ja z moim" walczę" o główną nagrodę już 3 lata. Jak wysłałam przedsądowe wezwanie do zrealizowania nagrody to niby coś ruszyło choć znów minęło pół roku a ja "w polu" zamiast na wczasach. Napisałam do sponsora i nagle organizator się odezwał z marną propozycją zamiany nagrody. Zastanawiam się czy zgadzać się na 1/3 nagrody czy jednak powalczyć sądownie emotka

A kto był fundatorem i jaka nagroda? Warto znać nieuczciwych emotka
0 0

Gość: ophaal

#6174464 Napisano: 18.03.2016 12:29:42
jest ktoś taki, co nie dostał sms-a z Amici a dostał blender? Teoretycznie powinnam się załapać ale nie dostałam powiadomienia.
0 0

mysz-s

#6174467 Napisano: 18.03.2016 12:32:26
ophaal napisał(a):

jest ktoś taki, co nie dostał sms-a z Amici a dostał blender? Teoretycznie powinnam się załapać ale nie dostałam powiadomienia.

kto pisał ze nie dostał sms a blender tak. Ale może napisz do nich i zapytaj czy jestes na liscie
0 0

mysz-s

#6174471 Napisano: 18.03.2016 12:35:31
Czy w tym konkursie jest ograniczenie znakow? Nie mogę się doczytać czy 1 sms czy moze byc wiecej? 
http://www.finish...uj-zmywarke-bliskim/
0 0

Gość: ophaal

#6174495 Napisano: 18.03.2016 13:44:38
mysz-s napisał(a):

ophaal napisał(a):

kto pisał ze nie dostał sms a blender tak. Ale może napisz do nich i zapytaj czy jestes na liscie

dzięki, tak zrobię
0 0

loteryjny

#6174514 Napisano: 18.03.2016 14:46:28
informowali z Yves Rocher ?
0 0

termitek99

#6174617 Napisano: 18.03.2016 17:52:10
Czy PMI wybiera nagrody główne z nagród dziennych, czy na ogół ze wszystkich zgłoszeń? Czy ktoś wie?
0 0