Pomocy!!!!

ace

#6800099 Napisano: 08.08.2021 22:12:45
superloser napisał(a):

ace napisał(a):

Mam pytanie odnosnie allegro. Kupjaca kupila odemnie uzywane spodnie adidas. Jednak okazaly sie na nia za male i chce zwrotu pieniedzy. Powiedzialam jej ze jako osoba prywatna zwrotow nie przyjmuje (co mam tez napisane w opisie sprzedawcy). A ona sie powoluje na rekojmie (bo tak napisalo allegro, ze jesli towar jest niezgodny z opisem to w przypadku kupowania od osoby prywatnej moze liczyc tylko na rekojmie), bo wedlug niej to jest rozmiar 38 (i to mala 38 jak to ujela) a nie 40. Tyle, ze ja w opisie spodni oprocz rozmiaru 40 (podalam taki bo spodnie kupowalam w UK i rozmiar UK jest 12 - a ten ospowiada naszej 40) zamiescilam zdjecie z pelna rozmiarowka (tj. rozmiary UK, F, D, E, I i J - do wyboru do koloru), a do tego podalam wymiary (wiec nie moglo byc zaskoczenia, ze spodnie sa male w pasie - tu Pani twerdzi ze nie bylo informacji ze maja obnizony stan - ale kurcze stan jaki jest widac na zdj, a jakby bardzo interesowal to zawsze mozna zapytac to bym jej zmierzyla). No i pytanie, odpuszczac? Po czyjej str stanie allegro? Mial moze ktos podobna sytuacje?

Przytyla baba i przyznac sie nie chce emotka

Allegro i Olx staje po stronie kupujacego  emotka  Trzeba miec nerwy i zdrowie, by tam sprzedawac... zwlaszcza z przesylka Smartem.

wlasnei jej mialam napisac, ze ona nie jest wzorcem rozmiaru 40 emotka , ze moze przytyla, ale ugryzlam sie w jezyk emotka bo to by byl negatyw na 100% emotka

Nawet w sumie nie wiem czy kupowala z przesylka smart.... chyba nie.

kokoszka

#6800182 Napisano: 09.08.2021 12:21:47
@gnieszk@ napisał(a):

kokoszka napisał(a):

aplikacja na telefonie

Zainstaluj aktualizację i będzie ok

zadziałało po trzecim razie-dzięki
0 0

aurorcia

#6800306 Napisano: 09.08.2021 22:38:49
Jak wygląda gwarancja na słuchawki JBL od Columbita?
0 0

atyde25

#6800327 Napisano: 10.08.2021 08:23:29
Ja bym spodni nie przyjęła jak wymiary  były podane dobre w opisie.
Mi kobieta chciała oddać używany przez nią tusz do rzęs.Bo nie spełnił jej oczekiwań.Ja pani go odeślę a pani mi odda pieniądze.No już zaraz.Ludzie są bardzo roszczeniowi.A jakie argumenty miała na początku,że może stary,potem,że podróbka.To nowe all  i podejście do sprzedających to jest kpina.Z każdą  zmianą jest gorzej.Trzeba mieć mocne nerwy by coś sprzedawać.Ze stali.
1 brucee 0

nanajka81

#6800331 Napisano: 10.08.2021 09:06:49
bruce napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Ja bym spodni nie przyjęła jak wymiary  były podane dobre w opisie.
Mi kobieta chciała oddać używany przez nią tusz do rzęs.Bo nie spełnił jej oczekiwań.Ja pani go odeślę a pani mi odda pieniądze.No już zaraz.Ludzie są bardzo roszczeniowi.A jakie argumenty miała na początku,że może stary,potem,że podróbka.To nowe all  i podejście do sprzedających to jest kpina.Z każdą  zmianą jest gorzej.Trzeba mieć mocne nerwy by coś sprzedawać.Ze stali.

Mam te same odczucia. emotka  A już ten używany tusz do oddania to jest jakiś skandal!  emotka

ja nie wiem co gorsze - nie przyjmować zwrotu i zostać zablokowanym przez allegro "do wyjaśnienia sytuacji" czy przyjąć i dostać negatyw?
1 brucee 0

rafko2021

#6800512 Napisano: 11.08.2021 07:19:37
Cześć wszystkim, potrzebuje pomocy z ustaleniem nr rachunku na paragonie Lidla. To jest ten na górze po prawej czy ten nadole. Bo według strony LIDLA to ten na dole. A wy który wpisujecie? 
0 0

iszhara

#6802029 Napisano: 18.08.2021 13:02:29
Kojarzy ktoś z jakiego konkursu była do wygrania karta Prepiad o wartości 50 zł citi handlowy ( którą należało telefonicznie aktywować) ? Karta ważna do 08.21r. Czy do tej karty był PIN? emotka
0 0

nikos

#6802030 Napisano: 18.08.2021 13:04:44
iszhara napisał(a):

Kojarzy ktoś z jakiego konkursu była do wygrania karta Prepiad o wartości 50 zł citi handlowy ( którą należało telefonicznie aktywować) ? Karta ważna do 08.21r. Czy do tej karty był PIN? emotka

Bref Lewiatan od Albedo? Był pin, ale w Internecie możesz zapłacić i pin nie będzie Ci potrzebny.
1 iszhara 0

edzia21

#6802031 Napisano: 18.08.2021 13:04:48
iszhara napisał(a):

To był któryś z konkursów Albedo, też mam kilka takich kart...i czekają na "zadzwonienie" na infolinię. Każdorazowo pin mam przypięty do koperty - taka "szara" karteczka do rozerwania.
0 0

iszhara

#6802032 Napisano: 18.08.2021 13:07:25
nikos napisał(a):

iszhara napisał(a):

Bref Lewiatan od Albedo? Był pin, ale w Internecie możesz zapłacić i pin nie będzie Ci potrzebny.

Dzięki za odpowiedź - próbuję właśnie zapłacić na Allegro ale mi cały czas odrzuca - dziś ją dopiero uaktywniam na infolinii - niby jest aktywna - ale może muszę poczekać... emotka
0 0

iszhara

#6802034 Napisano: 18.08.2021 13:09:01
edzia21 napisał(a):

iszhara napisał(a):

To był któryś z konkursów Albedo, też mam kilka takich kart...i czekają na "zadzwonienie" na infolinię. Każdorazowo pin mam przypięty do koperty - taka "szara" karteczka do rozerwania.

Echhh - tak to jest jak się ma bałagan w papierach  emotka - czyli muszę szukać karteczki. Dzięki za odpowiedź. emotka
0 0

nikos

#6802035 Napisano: 18.08.2021 13:09:35
iszhara napisał(a):

nikos napisał(a):

iszhara napisał(a):

Dzięki za odpowiedź - próbuję właśnie zapłacić na Allegro ale mi cały czas odrzuca - dziś ją dopiero uaktywniam na infolinii - niby jest aktywna - ale może muszę poczekać... emotka

A jaką masz wartość do zapłaty? Pamiętaj, że 1 zł biorą za używanie w karty w miesiącu, więc prakrycznie masz do wydania 49zł. 
1 iszhara 0

iszhara

#6802037 Napisano: 18.08.2021 13:14:39
nikos napisał(a):

iszhara napisał(a):

nikos napisał(a):

iszhara napisał(a):

A jaką masz wartość do zapłaty? Pamiętaj, że 1 zł biorą za używanie w karty w miesiącu, więc prakrycznie masz do wydania 49zł. 

Dzięki za podpowiedź - właśnie poszło jak zmniejszyłam kwotę o 1 zł. emotka   Nawet o tym nie wiedziałam że biorą tę prowizję. Fajnie że poszło bo kończył się termin. emotka
1 nikos 0

cleo25

#6802133 Napisano: 18.08.2021 16:36:38
Hejka. Czy ktoś wysyłał rower kurierem? Która firma bierze takie duże gabaryty(karton) ??? Pomocy !
0 0

banka-manka

#6802160 Napisano: 18.08.2021 18:26:48
Czy w ostatnim czasie na numery konkursowe dostajecie SMS dotyczące poczty głosowej, razem z niby linkiem do niej? emotka
Od kilku dni na jednym numerze codziennie przychodzi taka wiadomość, z różnych numerów, czasem o nocnych porach.
Dziś zaczęły przychodzić na kolejny numer. 
Kto mógł sprzedać dane? 
Jeśli dobrze kojarzę to oba numery ostatnio brały udział w Cola Fortis, żaden inny konkurs się nie pokrywa mi się z tymi numerami.

tormenta77

#6802177 Napisano: 18.08.2021 20:22:31
banka-manka napisał(a):

Czy w ostatnim czasie na numery konkursowe dostajecie SMS dotyczące poczty głosowej, razem z niby linkiem do niej?  emotka
Od kilku dni na jednym numerze codziennie przychodzi taka wiadomość, z różnych numerów, czasem o nocnych porach.
Dziś zaczęły przychodzić na kolejny numer. 
Kto mógł sprzedać dane? 
Jeśli dobrze kojarzę to oba numery ostatnio brały udział w Cola Fortis, żaden inny konkurs się nie pokrywa mi się z tymi numerami.

Brałam udział w konkursach Cola Fortis. Nie przychodzą do mnie takie smsy.

Niebezpiecznik o tym informował już https://niebezpie...-do-poczty-glosowej/
1 andii 0

afranko17

#6802813 Napisano: 22.08.2021 07:18:58
Dajmy szansę tej małej dziewczynce.

https://www.siepomaga.pl/vivianna
0 0

ktosiu

#6803028 Napisano: 23.08.2021 12:41:03
Czy ktoś orientuje się w PUE - ZUS? Zarejestrowałam się, (a może jeszcze nie do końca)? Już sama nie wiem. Teraz chcąc się zalogować, profil żąda ode mnie loginu i hasła. Hasło ok, ale co to jest ten login? Nie jest to mój mail, nie dostałam też przy rejestracji żadnego loginu na swoją skrzynkę mailową. Co to jest login w PUE - ZUS? emotka
0 0

nanajka81

#6803038 Napisano: 23.08.2021 13:04:47
ktosiu napisał(a):

Czy ktoś orientuje się w PUE - ZUS? Zarejestrowałam się, (a może jeszcze nie do końca)? Już sama nie wiem. Teraz chcąc się zalogować, profil żąda ode mnie loginu i hasła. Hasło ok, ale co to jest ten login? Nie jest to mój mail, nie dostałam też przy rejestracji żadnego loginu na swoją skrzynkę mailową. Co to jest login w PUE - ZUS? emotka

u mnie loginem jest numer 10 cyfrowy. Nie pamiętam jak go dostałam - chyba się tam zalogowałam a potem w ciągu tygodnia musiałam potwierdzić w ZUSie że ja to ja i wtedy mi go przyznali. Ale serio nie pamiętam, mam to pue już z 5 lat.
1 ktosiu 0

ktosiu

#6803043 Napisano: 23.08.2021 13:10:33
nanajka81 napisał(a):

ktosiu napisał(a):

u mnie loginem jest numer 10 cyfrowy. Nie pamiętam jak go dostałam - chyba się tam zalogowałam a potem w ciągu tygodnia musiałam potwierdzić w ZUSie że ja to ja i wtedy mi go przyznali. Ale serio nie pamiętam, mam to pue już z 5 lat.

Dzięki. Podjadę więc do ZUS, ale miałam info, ze jeśli się rejestruję poprzez profil zaufany, to nie muszę już tam jechać. No nic, chyba nie mam wyjścia.
0 0