Pomocy!!!!

Gość: awi

#2399369 Napisano: 27.05.2009 07:59:41
milenka21, swibek, samantha22 - dziękuję za odpowiedź emotka
Rzeczywiście, nie podpiszę dopóki nie zobaczę...

Ale powiedzcie mi jeszcze co mam zrobić, jeśli zobaczę, że telefon nie jest wprawdzie ewidentnie połamany ale okaże się niekompletny/nie działa/nie ma baterii/

Przyjąć i złożyć reklamację ( u kuriera?, u nadawcy?)
Spisać jakiś protokół?
A jak kurier powie, że nie ma formularzy?

Przepraszam za te szczegółowe pytania, ale to dla mnie ważne...

0 0

Gość: swibek

#2399401 Napisano: 27.05.2009 08:12:12
awi napisał(a):

milenka21, swibek, samantha22 - dziękuję za odpowiedź emotka
Rzeczywiście, nie podpiszę dopóki nie zobaczę...

Ale powiedzcie mi jeszcze co mam zrobić, jeśli zobaczę, że telefon nie jest wprawdzie ewidentnie połamany ale okaże się niekompletny/nie działa/nie ma baterii/

Przyjąć i złożyć reklamację ( u kuriera?, u nadawcy?)
Spisać jakiś protokół?
A jak kurier powie, że nie ma formularzy?

Przepraszam za te szczegółowe pytania, ale to dla mnie ważne...

Kurier ma obowiązek mieć przy sobie formularze reklamacyjne.. na wszelkie zaś przygotuj sobie nr. tel do tych organizatorów co Ci wysłali.. zawsze jakby coś było nie tak i postraszysz słowami, że dzwonisz do Firmy to on szybko formularz znajdzie.. poza tym sprawdź części, jeśli pudełko jest oryginalnie zapakowane nie ma śladów otwarcia to wszystko powinno być, mam na myśli nie paczkę tylko pudełko z telefonem.. sprawdź czy jest bateria, ładowarka i ewentualnie kabelki jakies mogą być ale niekoniecznie.. i sprawdź czy nie jest coś pęknięte i porysowane.. swego czasu pamiętem jak telefony z konkursu latały po pudełku i były porysowane, bo nie miały odpowiednich zabezpieczeń.. no chyba to tyle co możesz zrobić.. gdyby czegoś nie było to teraz masz dwie wersje: jedna to zgodzić się na to co jest, spisać protokół czego brak z potwierdzeniem kuriera i niech doślą albo druga wersja to odesłać wszystko spowrotem (również protokół i uzasadnienie), tylko wtedy ryzyko czy ci to oddadzą? znowu się z nimi użerać?? dlatego bądź dobrej myśli! WSZYSTKO BÊDZIE DOBRZE I NIC NIE BÊDZIE BRAKOWAŁO!! emotka
0 0

Gość: awi

#2399471 Napisano: 27.05.2009 08:41:41
swibek

emotka

emotka
0 0

deva

#2401565 Napisano: 28.05.2009 06:54:13
czy probowaliście wysłać maila do sekretów pielegnacji - krzyżówka, bo adres jest podany taki: redakcja@sekretypielegnacji.pl ale nie chce dojśc - failure notice, help...prosze o priv
0 0

Gość: aneti

#2401578 Napisano: 28.05.2009 06:58:00
swibek napisał(a):

awi napisał(a):

Proszę o radę!
Jutro kurier ma przywieźć mi telefon, bardzo zaległa nagroda, którą otrzymam po ciężkich bojach. Chciałabym sprawdzić przy nim czy jest sprawny i niczego mu nie brakuje...
Ale kurierzy bardzo tego nie lubią. Raz jeden mi powiedział, że jego nie interesuje co jest w środku i... uciekł.
Co mogę zrobić/powiedzieć, żeby nie uciekł zanim nie sprawdzę czy wszystko jest OK?

prosisz o paczkę, otwierasz i sprawdzasz i dopiero podpisujesz.. fakt, że oni tego nie lubią, ale powiedz mu, że jeśli nie ma nic na sumieniu to niech sie nie martwi.. Ty sprawdzasz, bo w razie czego winę poniesie organizator, a nie kurier.. ja tylko raz sprawdzałam, ale to było konieczne.. chodziło o to czy nie ma uszkodzeń od rzucania paczkami.. wyszystko było OK, podpisałam i kurier pojechał sobie w siną dal.. emotka

Paula, poprawka - PODPISUJESZ, otwierasz, sprawdzasz. Kurier nie pozwoli ci otworzyć paczki zanim nie podpiszesz listu przewozowego.
0 0

sania30

#2401592 Napisano: 28.05.2009 07:01:52
magdazzz napisał(a):

Czy dokumenty z Visy szły do kogoś dłużej niż 7 dni???? Mineło już 12 i nie wiem co robić?

ja już czekam 7 dni, ale mówili że w ciągu 7 to oni wyślą
0 0

nariam

#2401601 Napisano: 28.05.2009 07:04:51
sania30 napisał(a):

magdazzz napisał(a):

Czy dokumenty z Visy szły do kogoś dłużej niż 7 dni???? Mineło już 12 i nie wiem co robić?

14 maja dzwonili a papiery dostałam 25 maja
0 0

kinga1

#2401608 Napisano: 28.05.2009 07:07:10
aneti napisał(a):

swibek napisał(a):

awi napisał(a):

Proszę o radę!
Jutro kurier ma przywieźć mi telefon, bardzo zaległa nagroda, którą otrzymam po ciężkich bojach. Chciałabym sprawdzić przy nim czy jest sprawny i niczego mu nie brakuje...
Ale kurierzy bardzo tego nie lubią. Raz jeden mi powiedział, że jego nie interesuje co jest w środku i... uciekł.
Co mogę zrobić/powiedzieć, żeby nie uciekł zanim nie sprawdzę czy wszystko jest OK?

prosisz o paczkę, otwierasz i sprawdzasz i dopiero podpisujesz.. fakt, że oni tego nie lubią, ale powiedz mu, że jeśli nie ma nic na sumieniu to niech sie nie martwi.. Ty sprawdzasz, bo w razie czego winę poniesie organizator, a nie kurier.. ja tylko raz sprawdzałam, ale to było konieczne.. chodziło o to czy nie ma uszkodzeń od rzucania paczkami.. wyszystko było OK, podpisałam i kurier pojechał sobie w siną dal.. emotka

Paula, poprawka - PODPISUJESZ, otwierasz, sprawdzasz. Kurier nie pozwoli ci otworzyć paczki zanim nie podpiszesz listu przewozowego.

z moim długim doświadczeniem z kurierami wnioskuję ze faktycznie nie lubią otwierania przy nich ale to niekiedy jedyny sposób reklamacji.Najpierw odbierasz paczkę sprawdzasz a jesli jest ok,podpisujesz a jesli nie spisujesz na formularzu reklamacje ktory posiada kurier
0 0

#2401702 Napisano: 28.05.2009 07:52:27
aneti napisał(a):

swibek napisał(a):

awi napisał(a):

Proszę o radę!

guzik prawda.. emotka nie podpisze dopóki nie wiem co.. emotka i tak było.. on się nie bał, że ja mu zwieję bo stał u mnie na progu a ja? co? podpiszę i zajmę się odpakowywaniem a on nagle się ulotni bo musi? nie, nie.. on czeka, ja sprawdzam i wszystko potem podpisuje.. trza se kuriera wychować.. emotka
0 0

joka

#2401720 Napisano: 28.05.2009 08:06:04
Mam sprawę emotka nigdy niezwracałam uwagę na wygląd zewnetrzy mojego nica ale czuje się zakompleksiona emotka i mam pytanko jak zrobić stopke?!w profilu w którym miejscu?już niemówiąc o avador to już dla mnie magia emotka
0 0

#2401746 Napisano: 28.05.2009 08:20:37
joka napisał(a):

Mam sprawę emotka nigdy niezwracałam uwagę na wygląd zewnetrzy mojego nica ale czuje się zakompleksiona emotka i mam pytanko jak zrobić stopke?!w profilu w którym miejscu?już niemówiąc o avador to już dla mnie magia emotka

stopkę ustawiasz w profilu w miejscu PODPIS.. emotka
a avatar nie jest trudny.. też wstawiasz go w profilu w miejscu AVATAR URL i tam wstawiasz linka do obrazka, gifka lub zdjęcia. To musi być link z netu a jeśli masz na kompie jakiś obrazek to możesz go wstawić na www.imageshack.us i tam wygenerowanego linka wkleić do profilu.. więcej szczegółów w tym topie.. https://www.e-konkursy.info/forum/topic-18420-cat-12.html i w pierwszym poście instrukcje.. emotka
0 0

joka

#2401749 Napisano: 28.05.2009 08:22:32
Dzieki swibek emotka zawsze miło doradzasz
0 0

Gość: iwek

#2401759 Napisano: 28.05.2009 08:27:14
Mam pytanie do abonentów Cyfry Plus: mam dane z przelewu (taki długiii ciąg cyfr), które z nich będą numerem abonenta? Te między literami DD? emotka Jeśli ktoś wie to bardzo proszę o PW.
0 0

#2401768 Napisano: 28.05.2009 08:38:13
joka napisał(a):

Dzieki swibek emotka zawsze miło doradzasz

emotka
0 0

Gość: ati88

#2401798 Napisano: 28.05.2009 09:07:37
Ja mam pytanko, wgrywał ktos paszport na konkurs- efektu cieplarnianego ?
Ja nie moge sobie z tym poradzic Obrazek mam zapisany jako JPG wgrywałm na serwer po czym wyskauje mi informacja :
Możesz zapisywać tylko pliki JPG.

:(
0 0

Gość: mariolakal

#2401849 Napisano: 29.05.2009 01:16:30
sania30 napisał(a):

magdazzz napisał(a):

Ja wygrałam 13 maja torbę, a dokumenty doszły dopiero 25 maja /polecony - wysłany 20 maja/... Więc czekaj cirpliwie... emotka
0 0

radosna

#2402427 Napisano: 29.05.2009 09:03:58
Miałam jedno konto na WP, z którego korespondowałam z osobą ze Szwecji. Po jakimś czasie nie dochodziły moje e-maile (ale i nie dostawałam żadnej informacji, że e-mail nie doszedł z jakiegoś tam powodu). Potem założyłam drugie konto, początkowo e-maile dochodziły, ale wreszcie przestały dochodzić. Założyłam trzecie konto i historia właśnie się powtórzyła. Obsługa techniczna WP nie ma pojęcia, dlaczego tak się dzieje. Oczywiście zawsze mogę założyć konto gdzie indziej. Ale wkurza mnie okropnie świadomość, że nikt nie wie, dlaczego moje e-maile z tych trzech adresów nie docierają do tej osoby. Natomiast inni (nawet z WP) wysyłają je bez problemów. Może ktoś z Was wie, dlaczego tak się dzieje?
0 0

jomico

#2402446 Napisano: 29.05.2009 09:10:08
radosna napisał(a):

Miałam jedno konto na WP, z którego korespondowałam z osobą ze Szwecji. Po jakimś czasie nie dochodziły moje e-maile (ale i nie dostawałam żadnej informacji, że e-mail nie doszedł z jakiegoś tam powodu). Potem założyłam drugie konto, początkowo e-maile dochodziły, ale wreszcie przestały dochodzić. Założyłam trzecie konto i historia właśnie się powtórzyła. Obsługa techniczna WP nie ma pojęcia, dlaczego tak się dzieje. Oczywiście zawsze mogę założyć konto gdzie indziej. Ale wkurza mnie okropnie świadomość, że nikt nie wie, dlaczego moje e-maile z tych trzech adresów nie docierają do tej osoby. Natomiast inni (nawet z WP) wysyłają je bez problemów. Może ktoś z Was wie, dlaczego tak się dzieje?

może u tej osoby ze Szwecji po jakimś czasie traktuje jak spam?
0 0

radosna

#2402885 Napisano: 29.05.2009 12:03:24
jomico napisał(a):

radosna napisał(a):

może u tej osoby ze Szwecji po jakimś czasie traktuje jak spam?

Nie - ta osoba w ogóle nie dostaje moich e-maili z tych trzech kont, natomiast sama oczywiście może wysyłać.
0 0

Gość: ewe85lina

#2402890 Napisano: 29.05.2009 12:04:14
Nie wiem czy ktoś już pytał,ale na wawel 1.06 wysłać poleconym?
0 0