Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#5514836 Napisano: 14.12.2012 10:40:49
Ja jak czegoś szukam, to przeglądam allegro i sklepy online i też często spotykam się z tym, że w sklepach jest taniej.
dziś przyszła mi przesyłka z Tchibo, 3 bluzeczki dla Małego za 55zł (wysyłka gratis).

A ja dziś pobawiłam się w caritas i robiłam z bratanicą takie cudeńka na kiermasz świąteczny (klasa bratanicy sobie zarabia pieniążki) :

https://www.faceb...p;type=1&theater

0 0

#5514854 Napisano: 14.12.2012 10:49:35
Agatko skąd ja to znam emotka Ja 1,5 roku temu (jeszcze z brzuszkiem) pomagałam mężowi w remoncie. W domku przebywaliśmy praktycznie 12h, bo nie było warunków do zamieszkania. Mieliśmy butlę turystyczną i garnek emotka prawie jak na biwaku. Potem dorobiliśmy się stołu i krzeseł, to był full wypas, a jak był zlew to już był luksus emotka Do dziś jeszcze nie mam kuchni do końca urządzonej(brak górnych szafek, są tylko dolne, bo mąż sam je robił, a na zrobienie górnych brakło czasu).
0 0

Gość: size

#5514907 Napisano: 14.12.2012 11:30:53
Nam mąż zrobił taką ścianę kuchenną - szafki wiszące i dolne, zlewozmywak, miejsce na zmywarę - w tym roku nie damy już rady bo Olka po przedszkolu znowu chora a chcieliśmy zobaczyć na żywo. Kuchenkę dostaliśmy - elektryczną, na właśnie te całe dwa palniki emotka
Resztę mamy z mieszkania -część jadalna ma stół np. emotka
0 0

#5514908 Napisano: 14.12.2012 11:32:31
size napisał(a):

Nam mąż zrobił taką ścianę kuchenną - szafki wiszące i dolne, zlewozmywak, miejsce na zmywarę - w tym roku nie damy już rady bo Olka po przedszkolu znowu chora a chcieliśmy zobaczyć na żywo. Kuchenkę dostaliśmy - elektryczną, na właśnie te całe dwa palniki emotka
Resztę mamy z mieszkania -część jadalna ma stół np. emotka

To już sporo macie emotka My kuchenkę, lodówkę i zmywarę kupowaliśmy w sklepie internetowym, jedynie pojechaliśmy odebrać emotka
0 0

agusia147

#5514909 Napisano: 14.12.2012 11:37:11
katrin22 napisał(a):

Ja jak czegoś szukam, to przeglądam allegro i sklepy online i też często spotykam się z tym, że w sklepach jest taniej.
dziś przyszła mi przesyłka z Tchibo, 3 bluzeczki dla Małego za 55zł (wysyłka gratis).

A ja dziś pobawiłam się w caritas i robiłam z bratanicą takie cudeńka na kiermasz świąteczny (klasa bratanicy sobie zarabia pieniążki) :

Niepotrzebnie luknęłam, teraz mam apetyt emotka

Młody chory, dziś jego temperatura osiągnęła apogeum tj. 39,8st. Po nurofenie zeszło i usnął. Ale wczorajsza noc to jakaś masakra była. Mam nadzieję, że dziś lepiej będzie. Wczoraj lekarza aż do domu wołaliśmy. Biedne maleństwo.
0 0

kalisto1986

#5514915 Napisano: 14.12.2012 11:39:54
benasia napisał(a):

a co ten Kubuś potrafi? właśnie nie wiem czy Mikołaj bedzie zainteresowany Pieskiem takim...

http://www.mazakz...Disney-IMC-TOYS.html

Mój interesował się owszem, ale nie było na niego szału i bez żalu po jakimś czasie walnął go w kąt.
Ten kubuś na prawde jest fajny, zresztą teraz pewnie dużo więcej innych tego typu zabawek jest niż kilka lat temu emotka
0 0

#5514916 Napisano: 14.12.2012 11:40:32
Aga wspólczuję emotka a co lekarz stwierdził? a ma katar może?
0 0

#5514954 Napisano: 15.12.2012 12:15:03
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Niepotrzebnie luknęłam, teraz mam apetyt emotka

Młody chory, dziś jego temperatura osiągnęła apogeum tj. 39,8st. Po nurofenie zeszło i usnął. Ale wczorajsza noc to jakaś masakra była. Mam nadzieję, że dziś lepiej będzie. Wczoraj lekarza aż do domu wołaliśmy. Biedne maleństwo.

Agusia, nie wiem czy macie, ale warto zawsze być zaopatrzonym w czopki. Nurofen trochę obniża temperaturę, to bardzo dobry lek - głównie działający przeciwzapalnie. Wiem, bo jestem po pogadance z lekarką - dzięki dolly emotka . Gorączki skutecznie może nie obniżyć. Jakby utrzymywała się wysoka, godzinę po nurofenie, możecie podać paracetamol w czopku. Odpowiedni do wagi - w aptece Wam powiedzą - choć pewnie już macie. Czopek działa b. szybko.

A co Malutkiemu jest?
0 0

benasia

#5515185 Napisano: 15.12.2012 09:56:56
Nasz smyk na szczeście już zdrowy emotka

Agusia jak Mikołaj miał kiedyś temperaturę 40 stopni przez kilka dni to tylko Ibum u nas dawał radę a w miedzyczasie jak wzrastała znów dawaliśmy paracetamol w czopku - ale niestety nie bardzo obnżał i robiliśmy zimne oklady +kąpiele...
Trzymaj się z Kamilkiem emotka
A co powiedział dr co Kamilkowi dolega?
0 0

benasia

#5515244 Napisano: 15.12.2012 10:43:43
No wy Agatko i Kasiu macie chociaż już cześć zrobioną i mieszkacie już na swoim -a my na wiosnę ruszamy pełną parą by na jesień wprowadzić się do nowego domu i naprawdę wieeeleee nas jeszcze czeka...
Będzie latania, wybierania, kupowania, potem pilnowania żeby wszystko szło planowo- masakra ile na to trzeba czasu, ale mam nadzieję że wyrobimy się do jesieni emotka
0 0

#5515319 Napisano: 15.12.2012 11:31:13
Asiu i Wy powoli sobie wyremontujecie emotka
U nas ząbek wyszedł trójka górna, a reszta trójek i czwórek opuchnięta, a Kubuś ma nadal lakki katar i myślę czy to nie od zębów...
0 0

agusia147

#5515327 Napisano: 15.12.2012 11:36:05
Kamilek ma jakieś przeziębienie, tak samo jak mąż, pewnie się od siebie pozarażali. Teraz mam ich trzymać osobno. Czopki nic nie dają a dawkę dostał tą 125mg. Jedynie co daje radę to nurofen. Próbowaliśmy dawać Brufen i też lipa, panadol też nic nie daje. Jest trochę lepiej, bo młody już nie leży jak kłoda i nie skomle, a nawet wstał i się bawił. Teraz śpi. Zaraz kolejna dawka nurofenu poleci bo ma dostawać co 6h. Dzisiejsza noc spokojnie w miarę przeleciała i nawet udało się pospać.
0 0

#5515484 Napisano: 15.12.2012 01:33:18
benasia napisał(a):

a my na wiosnę ruszamy pełną parą by na jesień wprowadzić się do nowego domu i naprawdę wieeeleee nas jeszcze czeka...
Będzie latania, wybierania, kupowania, potem pilnowania żeby wszystko szło planowo- masakra ile na to trzeba czasu, ale mam nadzieję że wyrobimy się do jesieni emotka

No, będzie się u Was działo emotka :):)

Trzymam kciuki mocno emotka
0 0

benasia

#5516572 Napisano: 15.12.2012 10:05:58
No Agatko już teraz takie z grubsza rzeczy szukamy, planujemy itp. Teraz akurat okna zamawiamy a jeszcze tyle rzeczy będzie do zrobienia- no bedzie sie dzialo... Ale jakoś damy radę bo jak byłam w ciąży to zaczynaliśmy i wówczas też było latania, załatwiania, jeżdzenia - teraz mały już będzie większy i jakoś mam nadzieję że nam pójdzie emotka
0 0

Gość: prodiament

#5516844 Napisano: 16.12.2012 09:34:03
Witajcie, dziewczyny emotka czytam sobie i widzę, że niejedna zaczyna przechodzić na swoje i się urządzać, kiedy okazuje się, że Maleństwo w drodze - to tak jak u mnie emotka Za mną 18 tc, a my dostaliśmy właśnie kredyt i na święta powinniśmy odebrać klucze do swojego mieszkanka (do tej pory parę latek na wynajmowanym). Tyle że to nasze mieszkanko to na razie stan deweloperski, czyli czeka nas robienie dosłownie wszystkiego oprócz okien i drzwi wejściowych i chcielibyśmy wyrobić się ze wszystkim przed porodem. Zgłaszam się zatem po Wasze porady: jaka lodówka? jaka kuchenka indukcyjna? - wołałabym gaz, ale niestety nie ma w tym bloku emotka Jaka zmywarka? Chodzi mi o sprzęty, które będa się świetnie spisywały, a nie będą kosztowały ogromnych sum - taka średnia półka cenowa - w najlepszym stosunku jakości do ceny, dla trzyosobowej rodzinki (na razie dwuosobowej, ale czuję jakby już nas było troje emotka Poradzicie?
0 0

Gość: dianek

#5516936 Napisano: 16.12.2012 10:28:39
prodiament - my urządzaliśmy mieszkanko z deweloperskiego (w sumie nadal urządzamy)
i mogę kilka rzeczy polecić zdecydowanie emotka

też nie mamy gazu - ja sobie to chwalę
kuchenkę mam z piekarnikiem Amici - Integra HKI75314
ogólnie jak Amici nie lubie bo jest tandetna, to ta kuchenka jest super (produkowana w całości w Niemczech)- dużo gotuję, piekę i ciasta i chleb i polecam zdecydowanie emotka
Sąsiedzi mają podobną, ale Boscha - z piekarnika średnio zadowoleni, ale płyta ok.

Jeśli chodzi o lodówkę - mamy Boscha KGE39AI30 - również sprawdza się świetnie, bardzo oszczędna, pojemna i wygodna.

Zmywarkę też mamy Boscha, modelu nie pamiętam, ta z tych oszczędnych które biorą 6l wody.. ale jest taka średnia - trzeba używać środków bardzo dobrej jakości żeby myła jak należy (z tym że u nas zawsze full wsad).

Robicie drzwi wewnętrzne? Podłogi?
Z drzwi polecam DRE - cenowo wychodza normalnie, a jakoś super
jeśli chodzi o podłogi my mamy panele, budżet mieliśmy bardzo ograniczony, więc stanęło na serii Discovery z Classena - no i jesteśmy mile zaskoczeni jakością - są ciepłe, ciche i łatwo czyszczące emotka

ściany malowaliśmy Tikkurilą, osobiście mam porównanie z Decoralem i Tikkurila znacznie lepiej wypada (mniej warstw nawet było potrzeba)

Płytki w łazience mamy z Opoczna, ale jesteśmy średnio zadowoleni
0 0

fryteczka

#5516993 Napisano: 16.12.2012 11:04:22
KOCHANE..tematy sie nie pomyliły ? patrz temat emotka
0 0

benasia

#5517010 Napisano: 16.12.2012 11:09:33
no właśnie co innego ogólnie pisać jeśli ma to jakąs wspólną cześć z tematem a co innego jakieś dokładnie sprzęty czy coś - nie wszystkich to w tym temacie interesuje więc takie rzeczy proponuję na pw lub w temacie szukam, zwłaszcza że odp na to pytanie może być bardzo różna bo kazdy ma swoje typy czasem zupełnie różne od innych.
0 0

#5517043 Napisano: 16.12.2012 11:35:45
a co to za różnica czy prosimy tutaj o głosy, gadamy o zabawkach dla 5 latków, czy o domach?
przecież tutaj od dawna rodzinny OT jest emotka

jakby się tematu trzymać to powinna tu zostać kalisto, agusia i kilka innych brzuchatych dziewczyn, bo reszta jest poza tematem :>
0 0

#5517047 Napisano: 16.12.2012 11:37:59
a tak z innej beczki - nie wiecie może kto to jest sylvia ole ?
bo miałam na fb, na pewno z konkursow, a strasznie obciachowe zdjęcia masowo powrzucała i się zastanawiam kto to emotka
0 0