Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#5527234 Napisano: 21.12.2012 08:28:49
Mam taki śliniak-fartuszek ale niestety bez rękawków i nie zdaje to to egzaminu.
0 0

Gość: dianek

#5527242 Napisano: 21.12.2012 08:33:22
ja mam s rękawami,ale co z tego, jak benek nie tknie jedzenia do póki nie zdejme z niego fartucha emotka
0 0

leoniu

#5527266 Napisano: 21.12.2012 08:46:50
grusia napisał(a):

Na szczęście moje dziecko nie wyjada ziemi z doniczki;) lubuje się w normalniejszym jedzeniu;) ale może dlatego ze to dziewczynka a dziewczynce nie wypada;)

Nie no, Grusiu, co to znaczy a dziewczynce nie wypada??? Nie dość, że to seksistowskie jest, to jeszcze zakrawa na dyskryminację emotka Mojej dziewczynce wypada wszystko. I min. dlatego od Mikołaja dostanie tory i kolejkę (rozwija koordynację itp.), a nie różową kuchnię i garnki emotka , które nie wiem, co rozwijają, poza stereotypami!
0 0

Gość: grusia

#5527270 Napisano: 21.12.2012 08:48:55
Z synem takich problemów nie miałam ale za to jedzenia dotknąć nie chciał ręką,jakby się brzydzil. Młoda z chęcią dotyka i kosztuje jedzenia, lubi makaron razowy jeść rękami emotka . Początkowo był bunt z fartuszkiem ale jestem nieugięta i teraz mają wie ze jak się ubieramy w to coś w ciasteczka znaczy ze będziemy jeść emotka
0 0

#5527275 Napisano: 21.12.2012 08:55:59
Leoniu pozwól ze się nie wypowiem , jedynie rzeknę ze przesadzasz i ze albo jesteś na tym punkcie przewrazliwiona albo masz zły dzień bo moja wypowiedź nawet grama nie miała tego wydźwięku o którym piszesz. Dodam tylko ze ulubiona zabawka mojego syna gdy był mniejszy była duża kuchnia z akcesoriami , gdy miała pojawić się siostra dostał od nad lalkę która karmił i przewijał a córka chętnie bawi się Zlomkiem i Zygzakiem swojego brata. Zatem Twój wywód jest conajmniej krzywdzacy .Ale jak dla ciebie moja wypowiedź może być i seksistowska dyskryminacja , już się nauczyłam ze tu pisać normalnie się nie da, nawet w żartach dlatego ten wątek umiera.
0 0

leoniu

#5527284 Napisano: 21.12.2012 09:05:05
emotka Mam przynajmniej zły miesiąc grusiu emotka . I jestem zmęczona jak nie wiem co. Mam mamę w szpitalu, zwykły zabieg nagle zmienił się w jakąś koszmarną operację z tabunem lekarzy i krwotokiem... Dobrze, że już ok i nie trzeba się bać.
A co do wywodu emotka mój feminizm wybił się pewnie gdzieś spod tego zmęczenia emotka bratem z lalką do przewijania absolutnie ten feminizm uspokoiłaś emotka no... emotka
0 0

Gość: size

#5527289 Napisano: 21.12.2012 09:11:59
Grusia

Macie z tym broncho tak jak my: 10 dni podawania, 10 dni w domu, 10 w przedszkolu? Czy jakiś inny tryb?

My mamy ostatni cykl, ale czekamy na koniec przeziębienia emotka

I co zauważyłam: Młoda łapie często infekcje typu katar, teraz pierwszy raz w życiu miała kaszel - które nie chcą się odczepić. Nigdy wcześniej tego nie było, choć mąż często przynosił różne rzeczy z pracy. Ciekawa jestem czy ma to związek z tą szczepionką...
0 0

#5527290 Napisano: 21.12.2012 09:13:27
A więc wybaczam. Nawet tu chyba pisałam kiedyś o tej lali która bardzo nam pomogła w pierwszych miesiącach życia małej, synowi łatwiej było wytłumaczyć co będzie się działo i gdy ja np karmiłam mała on karmił swoją lalkę, a kucharzenie zostało mu do dziś z tym ze teraz to bardziej realne produkty niż wtedy. Miał zabawki różne od samochodu po różowy odkurzacz. Chce wychować dzieci tak by w przyszłości poradziły sobie same bez względu czy będą miały partnerów czy nie. U nas w domu panuje raczej standardowy podział obowiązków ale jak przyjdzie co do czego to mąż z chęcią kolacje zrobi, świetnie zajmuje się dziećmi a ja uwielbiam majstrować;). Córkę nauczę gotować, zajmować się domem ale nie po to by jej mąż był zadowolony ale po to by była samowystarczalna.Nie poradzę tez nic na to jeśli syn w przyszłości będzie wolał siedzieć w garażu ku mieszkaniu swojej żony niż w kuchni emotka .
0 0

#5527304 Napisano: 21.12.2012 09:19:18
Ku niezadowoleniu żony miało być emotka

Size my dziś pierwsza tabletkę wzięliśmy więc bieg mogę powiedzieć nic więcej. Maz kontakt z chorymi ma codziennie ale nigdy nie był źródłem naszych chorób, zaczęły się one po pojsciu do przedszkola więc tak upatruje owi źródło. Podawać mamy przez 10 dni później 20 dni przerwy i znowu.
0 0

benasia

#5527326 Napisano: 21.12.2012 09:41:51
my mamy taki fartuszek z rękawkami i bardzo fajna sprawa aczkolwiek najcześciej w zwykłym śliniaku je bo i tak się bardzo ślini przez cały dzień.
A co do karmienia mamy bardzo fajny fotelik i przy stole super sprawa, ale młodego trzeba zapinac bo gdy już mu sie nudzi to chce wstawac w nim...
Potrafi też jeść u mamusi lub u tatusia na kolanach a jak nie jest już głodny to znów biega.
u nas na szczeście tylko 1 dywan i to ciemno kawowy emotka
0 0

#5527332 Napisano: 21.12.2012 09:47:32
grusia napisał(a):

Ku niezadowoleniu żony miało być emotka

Size my dziś pierwsza tabletkę wzięliśmy więc bieg mogę powiedzieć nic więcej. Maz kontakt z chorymi ma codziennie ale nigdy nie był źródłem naszych chorób, zaczęły się one po pojsciu do przedszkola więc tak upatruje owi źródło. Podawać mamy przez 10 dni później 20 dni przerwy i znowu.

Czyli wychodzi,że tak samo emotka

Dianek

Nie wychodzi tak drogo w smyku, zobacz przykładową kurtkę:

http://www.smyk.c...ubranka-dla-dzieci-p

Do salonu empik dostawa za darmo.

0 0

benasia

#5527335 Napisano: 21.12.2012 09:52:51
w c&a stacjonarnym też sa wyprzedaże tak jak w internetowym - moze tam warto dianek skoczyc zobaczyc?
0 0

Gość: katrin22

#5527359 Napisano: 21.12.2012 10:23:04
grusia fajny pomysł z tą lalą emotka

leoniu ja także nie lubię stereotypów typu: dla chłopca autko, dla dziewczynki lala, trzeba obserwować dziecko i się wtedy widzi co dziecko potrzebuje, by się rozwijało.

Dla chłopca kuchnia? czemu nie! przecież najlepsi kucharze to faceci
emotka

Ranyyy ja po zakupach UFFFFFFFF!!!!
Śmietany kremówki szukałam 10 minut
emotka
Was też mdli w sklepie?? mnie dosłownie, aż mi się rz***ać zachciało od tych poszukiwań. Mąż marudził, że głodny, noż....wyszliśmy ze sklepu zjadł fast-fooda i znów zakupy emotka z facetami iść na zakupy, to porażka jakaś.
A w sklepie kolejki jak za PRL-u emotka
Nienawidzę robić zakupów. Niby mam ochotę urwać się z domu chociaż na zakupy, ale na miejscu mam dość. JA lubię iść po konkrety, ale pojechaliśmy do kauflandu, a tego sklepu nie znam i tak szukaliśmy towarów. A mój Mały został z babcią i czekał na nas...poszedł spać o 21.40 emotka
0 0

benasia

#5527362 Napisano: 21.12.2012 10:29:00
ha Kasiu mój też poszedł po 21 spać - ale my nie byliśmy po spożywke na zakupach bo to w środę kupiłam, dziś za to bluzeczki zakupiłam dla siebie no i okna do nowego domku też już będą na wiosnę emotka
a jutro odbieram ze sklepu moją nową gazówkę do nowego domku - a co tam taki prezent sobie zrobiliśmy emotka
0 0

#5527369 Napisano: 21.12.2012 10:42:18
benasia napisał(a):

ha Kasiu mój też poszedł po 21 spać - ale my nie byliśmy po spożywke na zakupach bo to w środę kupiłam, dziś za to bluzeczki zakupiłam dla siebie no i okna do nowego domku też już będą na wiosnę emotka
a jutro odbieram ze sklepu moją nową gazówkę do nowego domku - a co tam taki prezent sobie zrobiliśmy emotka

Asia, Wasz dom już stoi? Bo tak rozumiem po wpisach? Skoro teraz okna i rolety...?
0 0

kalisto1986

#5527374 Napisano: 21.12.2012 10:56:49
Kasia ja dopiero wróciłam z zakupów ( i nadal to nie wszystko) i aż padam.
Ja nie wiem, ale nie lubie chodzenia po sklepach a jeszcze teraz w okresie świątecznym emotka
Całe szczęście zostały mi 3 prezenty do kupienia i mężowi coś dokupić.

Dzisiaj małemu dorwaliśmy w kauflandzie aparat cyfrowy dla dzieci z auta cars i auto składaka - dostanie jeszcze jakieś pierdółki - w końcu jestem zadowolona z wyboru prezentu dla niego, bo nie chciałam powielać stosu lego, który pewnie dostanie. Kamień z serca, a on podejrzewam, że oszaleje i będzie cykał fotki na święta
0 0

Gość: katrin22

#5527385 Napisano: 21.12.2012 11:42:58
Kasiu to ja tak samo nie lubię, ale teściom zakupiliśmy prezenty tyle dobrego. Lubię święta, ale zanim zacznie się świętować, to tyle roboty.
0 0

kalisto1986

#5527391 Napisano: 22.12.2012 12:17:17
katrin22 napisał(a):

Kasiu to ja tak samo nie lubię, ale teściom zakupiliśmy prezenty tyle dobrego. Lubię święta, ale zanim zacznie się świętować, to tyle roboty.

Ja też kupiłam teściowej, jednej siostrze i mamuśce na 50 urodziny, przy okazji sobie coś zakupiłam na osłodę tej męki emotka
Teraz zostały najgorsze prezenty emotka
Szwagrowi - ale tutaj nie będe się szczypać i dostanie coś co oburzy na bank moją babcie emotka
siostry chłopakowi - ale temu to nie mam zielonego pojęcia co kupići małżastemu musze coś dokupić, bo mam tylko płyty Boba Marleya, ale to sam wybierał.

Uff właśnie karkówkę zamarynowałam i zrobiłam pierwsze gotowanie grzybom na coś ala farsz, bigos w słoikach, tylko ze sprzątaniem jestem w szarym polu ....
Jutro mam dzień na wariackich papierach ( min pogrzeb w rodzinie emotka ), więc wolałam ogarnąć jedzenie, a ze sprzątaniem to najmniejszy problem będzie
0 0

Gość: dianek

#5527446 Napisano: 22.12.2012 08:26:14
size -za drogo
w c&a kurtka ocieplana z dodatkową podpinką polarową kosztuje 35zł i wysyłka też free i to do domu emotka

tylko mi się podoba taka niebieska za 7,90zł i na nią poluje emotka

0 0

benasia

#5527467 Napisano: 22.12.2012 09:24:53
size napisał(a):

benasia napisał(a):

Asia, Wasz dom już stoi? Bo tak rozumiem po wpisach? Skoro teraz okna i rolety...?

tak stoi stan surowy, teraz na wiosnę mamy zamiar dokończyć i być może jak się uda na przyszła jesień wprowadzić
emotka
0 0