Konkursowiczki w ciąży

Gość: rachel

#5551810 Napisano: 15.01.2013 10:56:42
allice napisał(a):

Dziewczyny poradźcie co robic bo moja kruszyna chyba sie na moje mleko wypięła emotka
Wydaje mi się, że mleko w piersi jest bo jak nacisne to wypływa, a ona się pręży i szarpie podczas jedzenia. Coś tam mleka wypije ale za chwile znów marudzi. W efekcie w ciągu dnia mało śpi, a mi już ręce od noszenia odpadają. Teraz dałam jej w końcu 90ml mleka modyfikowanego, wypiła i zasnęła. Czyli wnioskuję, że była głodna.
Poradźcie co robić. Dokarmiać modyfikowanym? może wprowadzić jej np kaszkę ryżową dla odmiany to moje mleko będzie jej bardziej smakowało? Lada dzień kończy 4 miesiące to może już można by coś jej dodawać.

A to nie ząbki?? Moja jak tak się zachowuje to albo na zęby albo nie pasuje jej cycek...trudno to określić ale czasem woli pić tylko z jednego...nie wiem od czego to zależy...
0 0

kalisto1986

#5551814 Napisano: 15.01.2013 10:57:46
agusia147 napisał(a):

Z tego co widziałam jedna pielucha to koszt minimum 20zł, do tego jakieś wkłady, papierki itp. Nie ogarniam tego. Może jak będę miała trochę czasu to spróbuję zgłębić temat.

nawet niestety drożej jeśli chodzi o nowe emotka
A używane to nie jest tak, żeod razu zakładasz dziecku, bo zawsze przy każdym praniu dodaje sie odkażacz ( dlatego też dzięki niemu pierze się w tak niskich temperaturach), więc wszystkie zarazki wybijasz.
Czasem kupisz tańsze i będą przeciekać i tylko można sie zniechęcić, więc warto zainwestować w niektórych przypadkach.
Ja obrałam strategie spróbować wszystko co się da i tak wybrać najlepszą i najwygodniejszą dla nas opcję emotka Na razie nastawiam się na używanie wielo w dzień i w domu, później zobacze jak będzie
0 0

Gość: allice

#5551817 Napisano: 15.01.2013 11:00:33
rachel napisał(a):

allice napisał(a):

Dziewczyny poradźcie co robic bo moja kruszyna chyba sie na moje mleko wypięła emotka
Wydaje mi się, że mleko w piersi jest bo jak nacisne to wypływa, a ona się pręży i szarpie podczas jedzenia. Coś tam mleka wypije ale za chwile znów marudzi. W efekcie w ciągu dnia mało śpi, a mi już ręce od noszenia odpadają. Teraz dałam jej w końcu 90ml mleka modyfikowanego, wypiła i zasnęła. Czyli wnioskuję, że była głodna.
Poradźcie co robić. Dokarmiać modyfikowanym? może wprowadzić jej np kaszkę ryżową dla odmiany to moje mleko będzie jej bardziej smakowało? Lada dzień kończy 4 miesiące to może już można by coś jej dodawać.

A to nie ząbki?? Moja jak tak się zachowuje to albo na zęby albo nie pasuje jej cycek...trudno to określić ale czasem woli pić tylko z jednego...nie wiem od czego to zależy...

Tez przeszły mi przez myśl ząbki bo już od jakiegoś czasu pcha rączki do buzi i nawet gryzaczka jej daję ale sama nie wiem czy to to.
0 0

beniaminowa

#5551821 Napisano: 15.01.2013 11:04:02
allice napisał(a):

allice tylko się nie poddawaj emotka wiem o co chodzi i mi też czasem ręce opadają emotka Przyczyn może być wiele: zęby, brzuszek, nie chęć do ssania... albo po prostu ma focha emotka (mój młodszy przez 24h nie wziął piersi a później wróciło wszystko do normy a ja już obdzwoniłam lekarzy i poradnie laktacyjną emotka )
Możesz spróbować odciągać i podawać z butelki (tylko jak się przyzwyczai do smoczka to może nie chcieć piersi emotka ) albo przystawiać i przystawiać i jeszcze raz przystawiać aż kryzys minie...
Życzę dużo cierpliwości emotka
0 0

kalisto1986

#5551834 Napisano: 15.01.2013 11:16:44
Allice ja pamiętam, że z synem miałam tak samo, wydaje mi sie, że ma gorsze dni może dlatego ?
Podawaj jej pierś normalnie, skoro masz mleko nie poddawaj się emotka
0 0

#5551836 Napisano: 15.01.2013 11:17:36
Eh no i znów spała całe 20 minut emotka
Puki co nie płacze tylko leży i sobie coś tam gada ale nie wiem jak długo to potrwa. Najedzona jest więc jak będzie znów marudzić to obstawiam zęby albo własnie gorsze dni.
0 0

agusia147

#5551847 Napisano: 15.01.2013 11:27:24
Wytrwałości Allice emotka
0 0

Gość: dianek

#5551881 Napisano: 15.01.2013 11:50:26
aga, te najfajniejsze pieluchy są jeszcze droższe
30-50zł/szt np. za fajny otulacz czy formowankę

na wyprawkę jak się kupuje nowe trzeba wydać ok. 500zł (jak ktoś chce wypasione AIO z mega wzrokami to wyda i z 1000zł)

500zł to jest chyba max 5mies. na jednorazówkach, nie? jakoś tak benasia pisała

i później jak się dziecko odpieluchuje to wielo sprzedajesz, jak były nowe i używane tylko przez 1 dziecko to taką wyprawkę za 300zł sprzedasz na luzie

czyli za cały okres pieluchowania wychodzi 200zł
czyli tyle co 2 miesiące na jednorazówkach
0 0

malenka89

#5551885 Napisano: 15.01.2013 11:54:43
no tak, ale trzeba jeszcze dołożyć środki chemiczne, prąd, wodę itd choć napewno to jest bardziej opłacalne, to ja chyba jednak postawiłabym na wygodę.

aczkolwiek podziwiam te, które decydują się na tego typu pieluchy emotka

swoją drogą ile wydajecie miesięcznie na pieluchy? ile taki bobas zużyje ich w ciągu doby?

0 0

benasia

#5551894 Napisano: 15.01.2013 11:59:29
a my już po szczepieniu MMR - Mikołaj był bardzo dzielny nawet nie pisnął i dostał odznakę dzielnego pacjenta emotka
0 0

benasia

#5551899 Napisano: 15.01.2013 12:02:11
na pieluchy wydaję na miesiac ok 100zł na oryginalne pampersa a czasem mniej bo teraz jak jest wiekszy Mikołaj to mniej zuzuwa a znowuż jak dziecko mniejsze to więcej szt w paczce, a jak kupuje za bony i to w promocji to juz calkiem mi sie opłaca emotka
0 0

malenka89

#5551905 Napisano: 15.01.2013 12:04:25
to nie ma tak źle emotka nie wiem czemu, ale myślałam, że więcej wychodzi emotka

0 0

monika1985monik

#5551907 Napisano: 15.01.2013 12:05:12
allice to albo foch albo zęby nie poddawaj się i nie dawaj butli będzie głodna będzie jadła emotka

Co do wytrwałości nie narzekaj emotka ja napiszę ci jak jest u mnie u nas przez cały dzień jak jest dobry dzień zaznaczam 2 spania po 10 minut w nocy wstaje od 5 do 7 razy. W dzień teraz idą zęby ale w takim tempie że masakra cały dzień zrzędzenia nic ani sekundę nie interesuje ja już mam dość ale co mam zrobić ? jak tak dalej pójdzie chyba wyląduje w psychiatryku emotka emotka
0 0

Gość: rachel

#5551911 Napisano: 15.01.2013 12:10:38
u nas tez na pieluchy pampers ok 100 zł, przy promocjach wyliczyłam że cenowo wychodza niemalże identycznie jak DADA w biedornce
0 0

#5551920 Napisano: 15.01.2013 12:18:46
monika1985monik napisał(a):

allice to albo foch albo zęby nie poddawaj się i nie dawaj butli będzie głodna będzie jadła emotka

Co do wytrwałości nie narzekaj emotka ja napiszę ci jak jest u mnie u nas przez cały dzień jak jest dobry dzień zaznaczam 2 spania po 10 minut w nocy wstaje od 5 do 7 razy. W dzień teraz idą zęby ale w takim tempie że masakra cały dzień zrzędzenia nic ani sekundę nie interesuje ja już mam dość ale co mam zrobić ? jak tak dalej pójdzie chyba wyląduje w psychiatryku emotka emotka

juz nie narzekam emotka
Ja wstaję w nocy przeważnie 2 razy i do tej pory było tak, że najadła się i zasypiała albo wręcz jadła przez sen, wiec 10-15 minut i byłam znów w łóżku. Teraz gorzej bo się przebudza i trzeba ja nosić bo marudzi ale i tak do Twojego szkraba to jej daleko. Podziwiam Cię, że jeszcze dajesz radę emotka

Może faktycznie postawię na wytrwałość i postaram się nie dawać butli choć to zawsze kusząca perspektywa emotka
0 0

lilithbb

#5551944 Napisano: 15.01.2013 12:38:26
Ja kupuję Dada 2 paczki na miesiąc co wychodzi mi 2x 28 zł.
0 0

Gość: katrin22

#5551963 Napisano: 15.01.2013 12:49:25
A u nas ząbki męczą, trójki wszystkie wyszły, i 2 czwórki, ale męczarnia, chyba dam Małemu czopek przeciwbólowy, bo tak się męczy, a i jeszcze w jednym miejscu gdzie ma być czwórka jest kolor filetowy, tak jakby żyłka, to możliwe? czy przebija się i krew jest pod dziąsłem emotka
0 0

Gość: dianek

#5551969 Napisano: 15.01.2013 12:54:23
przebija się i krew nabiegła - u nas tak było przy jedynkach dolnych przez 3 dni, później wylazły i spokój
0 0

kalisto1986

#5551973 Napisano: 15.01.2013 12:56:48
malenka89 napisał(a):

no tak, ale trzeba jeszcze dołożyć środki chemiczne, prąd, wodę itd choć napewno to jest bardziej opłacalne, to ja chyba jednak postawiłabym na wygodę.

aczkolwiek podziwiam te, które decydują się na tego typu pieluchy emotka

swoją drogą ile wydajecie miesięcznie na pieluchy? ile taki bobas zużyje ich w ciągu doby?

Aga są wyliczenia, które obejmują prąd i wode i wychodzi taniej.
Chociaż ja akurat nie patrze, na to aż tak bardzo ( to tylko mój argument dla męża jak widzi kolejne pieluszki emotka )
Tak na prawdę to jest jak pampers, którego nie wyrzucasz tylko wrzucasz do pralki. Nie gotujesz, nie prasujesz, tylko wrzucasz z innymi ciuszkami ( pranie i tak większość robi często) i wywieszasz emotka
0 0

Gość: katrin22

#5551975 Napisano: 15.01.2013 12:57:48
dianek napisał(a):

przebija się i krew nabiegła - u nas tak było przy jedynkach dolnych przez 3 dni, później wylazły i spokój

Czyli już niedługo.... RAny mam dość, niech wyjdą te 4-ki.
0 0