Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: utropek
malutka456
Postów 2712
Data rejestracji 03.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ten zespol mozna leczyc i znam wiele kobiet, ktore zaszly w ciaze. Przed Toba leczenie, wizyty u specjalistow, ale szanse na dzidzie sa
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bardzo mi przykro, ale głowa do góry, PCOS to nie wyrok, z tym da się żyć, da się leczyć i przy dobrym prowadzeniu można mieć dzieci. Przed Tobą wiele pracy, wiele wizyt u lekarzy, ale nie ma co się załamywać, trzeba być dobrej myśli. Pozytywne nastawienie pomaga w pozornie kryzysowych sytuacjach.
Trzymam kciuki
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na szczęście bylismy razem zrobić pranie i juz nie rozrabiał i ja tez ogarnełam jakos wszystko.
No i mój Mikuś śpi wspaniale w nocy aż do rana.
Skoro mowa o szafkach idę zrobić porządek w ubraniach młodego
Utropek nie martw się - napewno wszystko dobrze sie uloży, są w tej chwili takie metody leczenia ze z pewnością i tobie się uda mieć maluszka, musisz być dobrej myśli i zacząć konsultacje lekarskie. Trzymamy kciuki
Gość: katrin22
Bidulko
Wszystko na szybko robię, a potem nie mogę ogarnąć, ale jak inaczej jak dziecko marudzi, płacze, no nie da się.
utropku nie załamuj się, tylko szukaj pomocy u specjalistów, ale nie u jednego, szukaj pytaj i zobaczysz, że będzie dobrze.
staszek
Postów 3670
Data rejestracji 07.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moja koleżanka też miała. Miała, bo w ciążę zaszła, mimo że mówili jej że nie zajdzie. Specjalnie jej co prawda na tym nie zależało. Ale do rzeczy. Urodziła mając 34 lata (wysoka, baaardzo szczupła) wchodząc do wanny. Maluch po prostu z niej wypadł
Maluch zdrowy, śliczny i oboje szczęśliwi. Także utropek nie załamuj się. Nic straconego!
ale wiedziała, że jest w ciąży, tak?? bo podchodzi mi to pod mój ulubiony program ciąża z zaskoczenia
Gość: polec
Kochana, nie powiem, że to łatwe, ale naprawdę można to leczyć i ze spokojem patrzeć w przyszłość.
Dasz radę, poszukaj dobrego specjalisty od hormonów, najelpiej ginekologa ze specjalnością z endokrynologii.
staszek
Postów 3670
Data rejestracji 07.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiedziała
Dodam, że to jej pierwsze dziecko i chudzina straszna. A porodu prawie nie poczuła, to się nazywa fart
Diagnozę postawiła mi dziś Endokrynolog, zleciła jeszcze badania USG brzucha, i po raz 4 w tym roku mam iść na badania krwi
Jeszcze o 19 mam ginekologa dziś, zobaczymy co on powie.
Dobrze, że mam abonament LUX-MED w pracy, to leci to szybko i w miare większość darmowo, pojedyncze badania płatne, ale jakby to ktoś miał robić płątnie to badania by wyszły już 800 zł
Nie dość że człowiek chory, to jeszcze dobijać może cena... ehh
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A badania masz jak z kosmosu.
Ja znam parę, która 12 lat się starała o dziecko i nic. Ona dobijała do 40-tki (ciągle się lecząc), On już powoli odpuszczał i jak tylko dali sobie na luz, to zaszła w ciążę, teraz ma fajnego bobasa i karmi piersią
JA wiem, że to inny temat, ale nastawia optymistycznie, że nie ma co się załamywać.
Druga para która znam, także już grubo po 30-tce próbowali i próbowali, po UWAGA 7 poronieniach zaszła ponownie i urodziła córeczkę.
Eh szkoda, że do Intermarche mam 60km. Jutro pogonię męża do Tesco po Bebilon, tylko nie wiem czy ta promocja we wszystkich ich sklepach. Mój już też nie pije tyle mleka, może ze 2x po 120 i w nocy ze 180ml, ale dodaję do kasz, także dajemy radę.
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: emilka1705
-nic Pani nie jest
-jak to? No kurde przecież chora byłam, leczyłam się.
-to niech sobie Pani dziecko zrobi i przyzna mi Pani rację.
Byłam oburzona-stwierdziłam, że to jakiś głupek nie lekarz. Kolejny też stwierdził, że policystyczne jajkniki i problem z hormonami ma co trzecia kobieta, ale nie stwierdza to jeszcze PCOS.
No i mu przyznałam-tylko po roku:)
Konsultuj się u innych. Jeśli już to nie jest taka tragedia!!! Czytaj na forach ilu dziewczynom się udało! Ważne jest leczenie, odpowiednie leki i pozytywne podejście!
Gość: emilka1705