Konkursowiczki w ciąży

benasia

#5554431 Napisano: 17.01.2013 01:15:56
dziś agasiam mam to samo...
0 0

Gość: utropek

#5554470 Napisano: 17.01.2013 01:45:45
A mnie się dziś świat zawalił... i jakoś tak nie chce mi się żyć emotka Wróciłam od lekarza i mam PCOS ... lecą mi takie duże krople łez emotka ... dlaczego ?
0 0

malutka456

#5554478 Napisano: 17.01.2013 01:54:59
utropek napisał(a):

A mnie się dziś świat zawalił... i jakoś tak nie chce mi się żyć emotka Wróciłam od lekarza i mam PCOS ... lecą mi takie duże krople łez emotka ... dlaczego ?

Ten zespol mozna leczyc i znam wiele kobiet, ktore zaszly w ciaze. Przed Toba leczenie, wizyty u specjalistow, ale szanse na dzidzie sa emotka Trzymam kciuki!
0 0

koper

#5554488 Napisano: 17.01.2013 01:59:18
utropek napisał(a):

Bardzo mi przykro, ale głowa do góry, PCOS to nie wyrok, z tym da się żyć, da się leczyć i przy dobrym prowadzeniu można mieć dzieci. Przed Tobą wiele pracy, wiele wizyt u lekarzy, ale nie ma co się załamywać, trzeba być dobrej myśli. Pozytywne nastawienie pomaga w pozornie kryzysowych sytuacjach.
Trzymam kciuki emotka
emotka
0 0

benasia

#5554546 Napisano: 17.01.2013 02:32:16
no właściwie agasiam nie tak samo bo mój sie nie dławi i na szczeście bałaganu nie robi w szafie bo nie ma mozliwosci ale dzis tez juz miałam dość bo jesc nie chciał, marudził, jak cos mu nie pozwoliłam i zabrałam to płakał/krzyczał - masakra emotka
Na szczęście bylismy razem zrobić pranie i juz nie rozrabiał i ja tez ogarnełam jakos wszystko.
No i mój Mikuś śpi wspaniale w nocy aż do rana.

Skoro mowa o szafkach idę zrobić porządek w ubraniach młodego emotka

Utropek nie martw się - napewno wszystko dobrze sie uloży, są w tej chwili takie metody leczenia ze z pewnością i tobie się uda mieć maluszka, musisz być dobrej myśli i zacząć konsultacje lekarskie. Trzymamy kciuki emotka
0 0

Gość: katrin22

#5554586 Napisano: 17.01.2013 03:09:43
agasiam napisał(a):

a ja mam dziś depresje. pół nocy nie spałam bo synek nie chciał usnąć- zabrało mu się na zabawę. O 4 miałam pobudkę z płaczem okazało się że dwójka dolna wyszła. A od rana ja mam wielki ból głowy a młody szaleje. Wywalił mi wszystkie rzeczy z dolnych półek, jak weszłam do sypialni to się rozpłakałam. Dławił się dziś ciasteczkiem, przewrócił się i uderzył się dość mocno. A kiedy uporałam się z układanie rzeczy to młody w tym czasie wyłamał mi wtyczkę przy dekoderze. Ręce mi opadają a w domu taki bałagan że mam ochotę wyjść/wyjechać byle dalej od tego wszystkiego.

Bidulko emotka jak ja Cię rozumiem. Mój też dziś się 2 razy w nocy budził, a ja z jednym otwartym okiem czuwałam, by nie spadł z łóżka, bo jak się obudzi, to nie ma mowy by został w łóżeczku, potem śniadanie zjadł jak kurka i płakał, że głodny, a jeść nie chciał, bawić też nie i dopadł się do szuflady...wszystko na podłodze...Obiadku nie chciał, odpuściłam, ale o 15.00 szybko zrobiłam Mu makaron z brokułem ( z masełkiem i śmietanką) i jakoś zjadł, a o 15.30 zasnął gapiąc się ze mną w Tv, teraz idę ogarniać dom, bo mam też bałagan wrrrr emotka
Wszystko na szybko robię, a potem nie mogę ogarnąć, ale jak inaczej jak dziecko marudzi, płacze, no nie da się.

utropku nie załamuj się, tylko szukaj pomocy u specjalistów, ale nie u jednego, szukaj pytaj i zobaczysz, że będzie dobrze.
0 0

staszek

#5554592 Napisano: 17.01.2013 03:17:38
utropek napisał(a):

Moja koleżanka też miała. Miała, bo w ciążę zaszła, mimo że mówili jej że nie zajdzie. Specjalnie jej co prawda na tym nie zależało. Ale do rzeczy. Urodziła mając 34 lata (wysoka, baaardzo szczupła) wchodząc do wanny. Maluch po prostu z niej wypadł emotka na szczęście złapała. A zorientowała się, że to już siedząc na kiblu emotka podstawiła sobie lusterko, patrzy a tam główka dziecka. W domu była tylko ona i jej kolega. No i w tej wannie się wszystko odbyło.
Maluch zdrowy, śliczny i oboje szczęśliwi. Także utropek nie załamuj się. Nic straconego!
0 0

#5554597 Napisano: 17.01.2013 03:23:46
staszek napisał(a):

utropek napisał(a):

Moja koleżanka też miała. Miała, bo w ciążę zaszła, mimo że mówili jej że nie zajdzie. Specjalnie jej co prawda na tym nie zależało. Ale do rzeczy. Urodziła mając 34 lata (wysoka, baaardzo szczupła) wchodząc do wanny. Maluch po prostu z niej wypadł emotka na szczęście złapała. A zorientowała się, że to już siedząc na kiblu emotka podstawiła sobie lusterko, patrzy a tam główka dziecka. W domu była tylko ona i jej kolega. No i w tej wannie się wszystko odbyło.
Maluch zdrowy, śliczny i oboje szczęśliwi. Także utropek nie załamuj się. Nic straconego!

emotka
ale wiedziała, że jest w ciąży, tak?? bo podchodzi mi to pod mój ulubiony program ciąża z zaskoczenia emotka emotka
0 0

Gość: polec

#5554603 Napisano: 17.01.2013 03:29:23
utropek napisał(a):

Kochana, nie powiem, że to łatwe, ale naprawdę można to leczyć i ze spokojem patrzeć w przyszłość.

Dasz radę, poszukaj dobrego specjalisty od hormonów, najelpiej ginekologa ze specjalnością z endokrynologii.
0 0

staszek

#5554608 Napisano: 17.01.2013 03:32:24
katrin22 napisał(a):

staszek napisał(a):

utropek napisał(a):

emotka
ale wiedziała, że jest w ciąży, tak?? bo podchodzi mi to pod mój ulubiony program ciąża z zaskoczenia emotka emotka

Wiedziała emotka miała już nawet lekkie skurcze, ale zachciało jej się na kibelek pójść i zobaczyła główkę. Śmiałyśmy się z niej, że musi mieć bolesne sr....nie skoro nie odróżniła tego od bólu porodowego zaawansowanego już przecież emotka
Dodam, że to jej pierwsze dziecko i chudzina straszna. A porodu prawie nie poczuła, to się nazywa fart emotka
0 0

#5554613 Napisano: 17.01.2013 03:36:13
polec napisał(a):

utropek napisał(a):

Kochana, nie powiem, że to łatwe, ale naprawdę można to leczyć i ze spokojem patrzeć w przyszłość.

Dasz radę, poszukaj dobrego specjalisty od hormonów, najelpiej ginekologa ze specjalnością z endokrynologii.

Diagnozę postawiła mi dziś Endokrynolog, zleciła jeszcze badania USG brzucha, i po raz 4 w tym roku mam iść na badania krwi emotka miałam roboione, TSH, FSH, LH, Androstendion, DHEA-S, testosteron, Prolaktyna, Estradiol, a teraz mm jeszcze zrobić Kortyziol, P-ciała, Progesteron 17-OH.. bleee

Jeszcze o 19 mam ginekologa dziś, zobaczymy co on powie.

Dobrze, że mam abonament LUX-MED w pracy, to leci to szybko i w miare większość darmowo, pojedyncze badania płatne, ale jakby to ktoś miał robić płątnie to badania by wyszły już 800 zł emotka

Nie dość że człowiek chory, to jeszcze dobijać może cena... ehh

0 0

benasia

#5554624 Napisano: 17.01.2013 03:44:59
za szybko się dziś cieszyłam że nie wywalił mi Mikołaj ubrań z szafy bo dopadł się do komody i z 1 szafki wywalił cześć więc też sprzątanie miałam...
0 0

benasia

#5554630 Napisano: 17.01.2013 03:48:38
od dziś w intermarche jest Bebilon 800g za 37,79zł emotka
0 0

#5554631 Napisano: 17.01.2013 03:49:13
utropek daj znać co powiedział gin.
A badania masz jak z kosmosu.

Ja znam parę, która 12 lat się starała o dziecko i nic. Ona dobijała do 40-tki (ciągle się lecząc), On już powoli odpuszczał i jak tylko dali sobie na luz, to zaszła w ciążę, teraz ma fajnego bobasa i karmi piersią emotka

JA wiem, że to inny temat, ale nastawia optymistycznie, że nie ma co się załamywać.

Druga para która znam, także już grubo po 30-tce próbowali i próbowali, po UWAGA 7 poronieniach zaszła ponownie i urodziła córeczkę.
0 0

#5554634 Napisano: 17.01.2013 03:50:58
benasia napisał(a):

od dziś w intermarche jest Bebilon 800g za 37,79zł emotka

Eh szkoda, że do Intermarche mam 60km. Jutro pogonię męża do Tesco po Bebilon, tylko nie wiem czy ta promocja we wszystkich ich sklepach. Mój już też nie pije tyle mleka, może ze 2x po 120 i w nocy ze 180ml, ale dodaję do kasz, także dajemy radę.
0 0

#5554889 Napisano: 17.01.2013 08:26:05
Jestem w końcu po lekarzu no i nie wiem co tu napisać ...
0 0

dolly

#5554916 Napisano: 17.01.2013 08:46:58
no może tyle, czy potwierdził wcześniejszą diagnozę
0 0

Gość: emilka1705

#5554933 Napisano: 17.01.2013 09:12:27
utopku głowa do góry! Już pisałam Ci jak było ze mną! Moją pierwszą diagnozą też było Pcos i co 4 lekarz powiedział tak (poprzedni ginekolodzy i jeden endokrynolog twierdzili, że to to i już)
-nic Pani nie jest
-jak to? No kurde przecież chora byłam, leczyłam się.
-to niech sobie Pani dziecko zrobi i przyzna mi Pani rację.
Byłam oburzona-stwierdziłam, że to jakiś głupek nie lekarz. Kolejny też stwierdził, że policystyczne jajkniki i problem z hormonami ma co trzecia kobieta, ale nie stwierdza to jeszcze PCOS.
No i mu przyznałam-tylko po roku:)
Konsultuj się u innych. Jeśli już to nie jest taka tragedia!!! Czytaj na forach ilu dziewczynom się udało! Ważne jest leczenie, odpowiednie leki i pozytywne podejście!
0 0

#5554939 Napisano: 17.01.2013 09:18:24
Ginekolożka dała ma tabletki antykoncepcyjne na 3 msce Cilest, i powiedziała, ze po będziemy próbować, o ile oczywiście wystąpi owulacja. Natomiast zastanawiam się , czy mam je brać od jutra, czy czekać do środy, bo mam wtedy wyznaczone badania krwi, które otrzymałam dziś od endokrynologa. Pochodzę sobie do wszystkich ginekologów i endokrynologów z mojego pakietu LUX-MEd emotka a co, nic za to nie płacę, tylko troszkę w czasie to się rozłoży, będę brała te tabletki i sobie normalnie współżyła z mężem, taki plan na te miesiące, co dalej nie wiem... W/g ginekolog po USG jajniki są w porządku, nie są powiększone, natomiast w/g endokrynologa rozbieżność wyników badań jest tak duża, tzn proporcje nieprawidłowości wskazują w 99% na PCOS... faktycznie chyba trzeba się nauczyć z tym zyć, i walczyć ...
0 0

Gość: emilka1705

#5554960 Napisano: 17.01.2013 09:48:41
widzę, że podobna metoda. Tylko ja miałam chyba inne tabletki. Od razu zaczęłam walczyć z ustawianiem hormonów na swoje miejsce:)
0 0