Konkursowiczki w ciąży

monika1985monik

#5631395 Napisano: 09.04.2013 19:24:07
kalisto1986 super wiadomość emotka ale jak weszłam i zobaczyłam te gratulacje myślałam że urodziłaś emotka

U nas było podobnie z pieluchami mąż był mega przeciwny bo za dużo kosztują bo trzeba prać itd ale teraz jest jak najbardziej za i też opowiada w pracy o pieluchach emotka
0 0

Gość: quaqua

#5631398 Napisano: 09.04.2013 19:28:19
Kali piękna wiadomość! Gratulacje! Trzymałam za Was kciuki emotka No to teraz (tak a propos dat urodzin emotka ) mam nadzieję, że nie urodzisz 10.IV emotka emotka
0 0

kalisto1986

#5631430 Napisano: 09.04.2013 19:58:00
monika1985monik napisał(a):

kalisto1986 super wiadomość emotka ale jak weszłam i zobaczyłam te gratulacje myślałam że urodziłaś emotka

U nas było podobnie z pieluchami mąż był mega przeciwny bo za dużo kosztują bo trzeba prać itd ale teraz jest jak najbardziej za i też opowiada w pracy o pieluchach emotka

mój ostatnio przestaje marudzić jak dokupuje nowe emotka teraz pokazałam mu projekt otulacza jaki bym chciała, żeby któraś z mam szyjących mi uszyła, to sam powiedział,że może ze 2 takie emotka
quaqua
noo nie zdziwiłaby mnie ta data, patrząc na to jak się czuje

emotka
0 0

agusia147

#5631486 Napisano: 09.04.2013 21:08:09
kalisto1986 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

mój ostatnio przestaje marudzić jak dokupuje nowe emotka teraz pokazałam mu projekt otulacza jaki bym chciała, żeby któraś z mam szyjących mi uszyła, to sam powiedział,że może ze 2 takie emotka
quaqua
noo nie zdziwiłaby mnie ta data, patrząc na to jak się czuje

emotka

Mój mąż ma jutro urodziny emotka Ale co mu dać?
0 0

Gość: size

#5631496 Napisano: 09.04.2013 21:27:31
Kalisto,super informacja emotka emotka emotka
Cieszę się z Wami emotka
Grzeczny chłopczyk emotka
0 0

emotka

#5631572 Napisano: 09.04.2013 23:24:57
kalisto1986 napisał(a):

emotka też nie lubie prasować, ale podzieliłam sobie te sterty maluszków i jakoś dałam rade, dzisiaj kończe ostatnie sztuki tego co dokupiłam i wyprałam emotka Dasz radę, później będziesz mogła spokojnie odpuścić emotka

Do dziś pochłaniała mnie organizacja ślubu brata, który mieszka za granicą i przyjedzie na gotowe... Ale chyba już wszystko ogarnęłam i od jutra biorę się za prasowanie i układanie w komodach rzeczy dla maleństwa...

Boję się, że jeśli odpuszczę, to przeskoczę etap pierwszego dziecka... To co będzie potem

emotka

Pierwsze dziecko, drugie dziecko, trzecie dziecko

Twoje ubrania
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ciuchami.

Przygotowanie do porodu
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

Ciuszki dziecięce
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

Zajęcia
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

Twoje wyjścia
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.

W domu
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

Połknięcie monety
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wydali.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

Wnuki
Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.
0 0

kalisto1986

#5631581 Napisano: 09.04.2013 23:40:20
mimo całej mojej niechęci do prasowania ( chociaż te malutkie ciuszki jaką taką przyjemność mi sprawiają) uważam,że ten pierwszy raz trzeba wyprasować, zresztą jak większe potrafię rozwiesić tak,że nie będą wygniecione, to tych małych chyba się nie da tak emotka

malutka jakbyś była jeszcze dzisiaj skrobnij do mnie na pw, mam pytanie emotka
0 0

#5631595 Napisano: 10.04.2013 00:04:47
emotka napisał(a):

Ale chyba już wszystko ogarnęłam i od jutra biorę się za prasowanie i układanie w komodach rzeczy dla maleństwa...

Boję się, że jeśli odpuszczę, to przeskoczę etap pierwszego dziecka... To co będzie potem

emotka

Ja czekając na pierwsze dziecko miałam wszystko (plus niedopisaną nadwyżkę emotka ) z pominięciem przygotowania do porodu emotka Czułam, ze oddechy mi się nie przydadzą emotka . Ale z perspektywy coraz bardziej odległej, chyba poród SN ma więcej plusów - wg mnie. Mi zaczynają doskwierać zrosty np.. I to jest niefajne. I nie wiem czy z tym da się coś zrobić. Wiecie coś na ten temat?

A propos prasowania: uwielbiam emotka Patologiczny relaks
emotka Jakby co, podeślijcie do mnie, uwielbiam ułożone w kosteczkę, równe i pachnące gorącem ubranka emotka
0 0

benasia

#5631601 Napisano: 10.04.2013 00:23:23
size chętnie wyśle do ciebie prasowanko jak bedę mieć - ja prasuje tylko gdy musze tzn wyjściowe ubrania emotka
0 0

#5631604 Napisano: 10.04.2013 00:40:29
benasia napisał(a):

size chętnie wyśle do ciebie prasowanko jak bedę mieć - ja prasuje tylko gdy musze tzn wyjściowe ubrania emotka

A poproszę emotka
Dwie deski, dwa żelazka emotka = większy relaks emotka I ile można pomyśleć w tym czasie emotka
Ja mam tak po Tacie. Z butami mam podobnie emotka

Jakby co, zapraszam emotka
0 0

bridget

#5631615 Napisano: 10.04.2013 07:08:10
Hej,gratulacje Kali akrobata jak się patrzy,u mnie pod córkę w niedziele z małym na pogotowiu oczywiście uszy,od on ja w szpitalu,do tego średnie wyniki testu Papa i nie wiem,czy robić amniopunkcje.
0 0

kalisto1986

#5631627 Napisano: 10.04.2013 08:44:43
bridget napisał(a):

Hej,gratulacje Kali akrobata jak się patrzy,u mnie pod córkę w niedziele z małym na pogotowiu oczywiście uszy,od on ja w szpitalu,do tego średnie wyniki testu Papa i nie wiem,czy robić amniopunkcje.

Kasia, ale to napisałaś emotka
Średnie wyniki tzn jakie ? Amniopunkcja nie powiem ciężka decyzja sama nie wiem co bym zrobiła emotka
0 0

Gość: bubulina

#5631632 Napisano: 10.04.2013 09:03:42
Mój Alanek kończy dzisiaj 1 roczek!!!
0 0

beniaminowa

#5631638 Napisano: 10.04.2013 09:27:13
bubulina napisał(a):

Mój Alanek kończy dzisiaj 1 roczek!!!

emotka emotka emotka Wszystkiego najlepszego!
0 0

bridget

#5631640 Napisano: 10.04.2013 09:28:42
Z tel pisze i z górki wyszła córka,rozmawiałam jeszcze z lekarzem na obchodzie postara się dziś przyjrzeć dokładniej dzidziusiowi na ust,zle troche wyszła u mnie trisomia 18,z ryzyka podstawowego 1:623 spadla do 1:124 stad kwalifikacja do amniopunkcji a trochę się boje bo występuje ryzyko 1:100 utraty dziecka w trakcie zabiegu
0 0

Gość: agasiam

#5631666 Napisano: 10.04.2013 10:11:32
u mnie było 1/114 i 1/129 w zależności od przyjętych parametrów, ale ja nie miałam testu Papa. Ryzyko podstawowe 1/459 i 1/670.
0 0

Gość: dianek

#5631670 Napisano: 10.04.2013 10:17:44
bridget napisał(a):

Z tel pisze i z górki wyszła córka,rozmawiałam jeszcze z lekarzem na obchodzie postara się dziś przyjrzeć dokładniej dzidziusiowi na ust,zle troche wyszła u mnie trisomia 18,z ryzyka podstawowego 1:623 spadla do 1:124 stad kwalifikacja do amniopunkcji a trochę się boje bo występuje ryzyko 1:100 utraty dziecka w trakcie zabiegu

trisomia 18 jest chyba w kierunku zespołu Edwardsa... jak lekarz zasugeruje amniopunkcje to bym zrobiła, zwłaszcza, jeśli szykuje się Wam dziewczynka, bo to kolejne podniesienie ryzyka w tym kierunku...
0 0

kalisto1986

#5631682 Napisano: 10.04.2013 10:27:21
dianek napisał(a):

bridget napisał(a):

trisomia 18 jest chyba w kierunku zespołu Edwardsa... jak lekarz zasugeruje amniopunkcje to bym zrobiła, zwłaszcza, jeśli szykuje się Wam dziewczynka, bo to kolejne podniesienie ryzyka w tym kierunku...

tak, tyle,że w tym przypadku trzeba dokładnie to przemyśleć, wiadomo jakie zagrożenia niesie amniopunkcja, dlatego też nie można podejmować decyzji ot tak. Wszystko zależy jakie ma się podejscie do choroby, ryzyka itp
Kasiu przedyskutuj to dokładnie z mężem i lekarzem i dopiero wtedy podejmij decyzję emotka Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
0 0

agusia147

#5631691 Napisano: 10.04.2013 10:35:31
size napisał(a):

emotka napisał(a):

Ale chyba już wszystko ogarnęłam i od jutra biorę się za prasowanie i układanie w komodach rzeczy dla maleństwa...

emotka

Ja czekając na pierwsze dziecko miałam wszystko (plus niedopisaną nadwyżkę emotka ) z pominięciem przygotowania do porodu emotka Czułam, ze oddechy mi się nie przydadzą emotka . Ale z perspektywy coraz bardziej odległej, chyba poród SN ma więcej plusów - wg mnie. Mi zaczynają doskwierać zrosty np.. I to jest niefajne. I nie wiem czy z tym da się coś zrobić. Wiecie coś na ten temat?

A propos prasowania: uwielbiam emotka Patologiczny relaks
emotka Jakby co, podeślijcie do mnie, uwielbiam ułożone w kosteczkę, równe i pachnące gorącem ubranka emotka

To ja miejscami chyba jestem na tym trzecim etapie emotka Dziecko często zabieram do marketu emotka Samo nie zostanie emotka
0 0

Gość: agasiam

#5631694 Napisano: 10.04.2013 10:45:41
agasiam napisał(a):

u mnie było 1/114 i 1/129 w zależności od przyjętych parametrów, ale ja nie miałam testu Papa. Ryzyko podstawowe 1/459 i 1/670.

Przepraszam nie doczytałam. keiti pisze o 18 a ja o 21. U nas 18 1/1058
0 0